Windows 7 ve Aero

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Windows 7'nin piyasaya çıkmasına sadece bir gün kala, sizler için çıktığımız küçük turlara devam ediyoruz. Bugün sırada Windows 7'nin Aero özellikleri var.

Windows 7'ye sadece bir gün kaldı. Teknoloji meraklıları bu yeni Windows'un tam sürümüne ulaşabilmek için sabırsızlıkla bekliyorlar. Bizler de Windows 7 çıkmadan önce sizi bu yeni işletim sisteminde çeşitli yolculuklara çıkarıyoruz ki ilk kullanımda bazı şeyleri önceden bilin. Dün sizlere Windows 7'nin güvenlik önlemlerini göstermiştik. Bugün ise biraz daha göze hitap eden bir özellikle karşınızdayız.

win7defaultdesktop_540x3371256112922.png

Windows 7'yi kurduğunuzda karşınıza varsayılan ayar olarak bu masaüstü çıkacak. (Alt tarafta görülen Firefox, Chrome vb. hariç) Görev çubuğunun daha büyük olmasındaki amaç dokunmatik ekranlara daha iyi uyum sağlamak.

İlk olarak Vista'da bizlere sunulan Aero teması görsel açıdan gerçekten güzeldi. Sistemleri zorlaması sebebiyle çok fazla kullanılmayan Aero, saydam ve üç boyutlu pencereler gibi özelliklere sahipti. Windows 7'deki Aero ise Vista'dakine oranla oldukça gelişmiş bir seviyede. Windows 7'deki Aero ile karışınıza bambaşka bir arayüz çıkacak.

Rato

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Çıkmadan kurmak istemiyordum şu işletim sistemini ama pazar günü dayanamadım ayrıca sistemin teklemesi sonucu artık müdahale edeyim dedim ve ultimate kurdum şimdilik kullanım ve görsellik güzel gibi ama daha detaylı kurcalayınca neler çıkacak bilmiyorum

arex2155

Asistan
Reaksiyon puanı
0
süper bir şey hem görev çubuğununda açılan klasör ve sayfaalr fazla yer kaplıyıp kafa karıştırmıyor enson açılna dosya özelliği olsun onizleme olsun çok iyiy bence

özgün87

Asistan
Reaksiyon puanı
1
windows 7 yi ilk kurduğumuzda başlat tuşunun ve saatin olduğu kısım koyu renk oluyor biraz ancak bu sonradan düzeliyor heryer aynı renk oluyor görev çubuğunda bunun nedeni ne olabilir acaba

yokur

Asistan
Reaksiyon puanı
1
görev çubuğunu mac os x den çalmışlar.çok iyi olmuş

goldenlight

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:thumbdown: Ne bela bişeymiş bu win 7. Ekranım 22", çözünürlüğü 1680x1050. Ne yaptıysam çözünürlük seçeneklerinde 1680x1050 yi göremedim. win 7 driver kurdum(3-5 farklı versiyonu) yine olmadı. neyse xp ye geri dönelim dedik bu seferde c ile d sürecülerinin yerlerini değiştirmiş az kalsın 200 gb veriyi formatlıyordum. Bir gün boyunca beni boşa uğraştırdı lanet olasıca. :angry:

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Görev çubuğunda klasörleri vs.. toplaması gerçekten çok iyi, hatta mükemmel işime yarıyor diyebilirim.

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Ben vista sp2'li 64-bit indirdim çok hızlı ve kararlılığı yüksek.

win7'ye hemen geçmeyin bence sp1'i bekleyin, açıkları kapansın.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
aero gerçekten çok tutuldu. görsellik bakımından hoş oluyor.

aakgun78

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Nedir milletteki bu aşırı görsellik merakı!

Cybernetic

Asistan
Reaksiyon puanı
0
gorsellik ve kullanıslılık.

ultimate 64 bit kurulu sistemimde. herhangi bir sorunu yok 20 dk icerisinde kurdum

emegi gecenlere tesekkurler :)