Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
İyi günler windows 7 de internet explorer çok yavaşladı yeni sekmeye tıkladığımda beş saniye sonra falan açıyor hem de boş sayfa olmasına rağmen bunun nedeni ne olabilir kaspersky 2010 kurdum bilgisayara onunla alakalı olabilir mi ancak firefoxta böyle bi durum yok

Şimdi denedim antika makinede 2 saniyede yeni sekmeyi açıyor.
Güncelleme yapmamışsanız update üzerinde güncelleme olup olmadığına bakabilirsiniz.
Kaspersky ara sıra işlemci kullanımını tavan yaptırıyor.
Tercih ederseniz başka bir güvenlik programını kısa süreli deneyebilirsiniz.

özgün87

Asistan
Reaksiyon puanı
1
teşekkürler rise dediklerini bi deniycem kasperskydan başlıyim önce çünkü güncelleştirmeler tam

Rahmat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
win 7 evalution copy build 7100 kullanıyorum.yükseltme sürümlerini ve dil paketini yüklememde bir sorun olur mu? Olmaz ise nerden bulabilirm.

Teşekkürler

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
win 7 evalution copy build 7100 kullanıyorum.yükseltme sürümlerini ve dil paketini yüklememde bir sorun olur mu? Olmaz ise nerden bulabilirm.

Teşekkürler

RC Build 7100 için dil paketleri yükleyebilirsiniz, bunda sıkıntı yok
Güncelleştirmeleri ise zaten update üzerinden alıyor.
Kısaca şu anda RC i Türkçe kullanıyorsanız, update üzerinden
güncellemeleri takip etmekten başka hiçbir şey yapmanıza gerek yok..

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Modemime iki bilgisayar bağlı durumda. İkisinde de Win 7 Ultimate kurulu.

Ağ bağlantı ayarlarını yapmama rağmen iki bilgisayar zaman zaman birbirini göremiyor. Bazen biri diğerini görürken, diğerinden ulaşılamıyor.
Bunun gibi sorunları yaşayan var mı acaba?
Vista'da böyle sorunları nadiren yaşadım.
Win 7 SP1'i beklemek gerekecek herhalde. :)

LeoMessiv10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Laptopuma win7 kurdum RTM sürümü olan.ama hiç güncelleştirme yapmıyor.Sürekli güncelleştirmeleri denetle diyorum ama hep yeni güncelleştirme bulunamadı diyor.Acaba win7 orjinal olmadıgı için mi olmuyor güncelleme ? windows vistada zırt pırt güncelleştirme yapıyodu ama windows 7 de hiç yapmıyor.

thexx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bişe sorcam windows 7de bişe yaptım ama geri düzeltemedim.Msnye tıklıyorum mesela ekrana çıkıyorya tam üzerine gitcem tekrar aşağıya iniyor nedendir acaba

ilker2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows kurmuyor....!! (Anakart: ASUS P5Q SE // İşlemci: Intel-Q400 // Ram: KINGSTON HYPEREX 2x1 GB 1066 MHz
Ekran Kartı: SAPHIRE 3600 SERIES // Sabit Disk: WD 1 TB Caviar Black // Kasa: ASUS TA 350 W.) (64 Bit yüklüyorum.. Ultimate... 14.10 2009 tarihli..) Dvd'den install başlıyor.. herşey normal gidiyor.. birkaç defa kapanıp açılıyor.. en son kullanım ayarları yapılıyor diyor logo çıkıyor ve ekran görüntüsü gidiyor.. Ekran "stand by" oluyor, sarı ışığı yanıyor.. Pc çalışmaya devam ediyor, kasa fanı, işlemci fanı çalışıyor.. hdd ışığı 1-2 yanıp sonra sönüyor.. öylece kalıyor... yarım saat beklememe rağmen birşey olmuyor... sonra reset.. Siyah ekranda açılıp; güvenli moddamı..?, ağ desteği ilemi..? Windows olağan şekildemi başlasın diye soruyor..
güvenli modu seçersem, son kullanma ayarları güvenli modda yapılamaz .. tekrar başlat diyor, Olağan başlat dersemde yine yukardaki şeyler oluyor.. stand by da kalıyorum...
Yardımcı olabilecek varmı acaba..??? Şimdiden çok teşekkürler..

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Windows kurmuyor....!! (Anakart: ASUS P5Q SE // İşlemci: Intel-Q400 // Ram: KINGSTON HYPEREX 2x1 GB 1066 MHz
Ekran Kartı: SAPHIRE 3600 SERIES // Sabit Disk: WD 1 TB Caviar Black // Kasa: ASUS TA 350 W.) (64 Bit yüklüyorum.. Ultimate... 14.10 2009 tarihli..) Dvd'den install başlıyor.. herşey normal gidiyor.. birkaç defa kapanıp açılıyor.. en son kullanım ayarları yapılıyor diyor logo çıkıyor ve ekran görüntüsü gidiyor.. Ekran "stand by" oluyor, sarı ışığı yanıyor.. Pc çalışmaya devam ediyor, kasa fanı, işlemci fanı çalışıyor.. hdd ışığı 1-2 yanıp sonra sönüyor.. öylece kalıyor... yarım saat beklememe rağmen birşey olmuyor... sonra reset.. Siyah ekranda açılıp; güvenli moddamı..?, ağ desteği ilemi..? Windows olağan şekildemi başlasın diye soruyor..
güvenli modu seçersem, son kullanma ayarları güvenli modda yapılamaz .. tekrar başlat diyor, Olağan başlat dersemde yine yukardaki şeyler oluyor.. stand by da kalıyorum...
Yardımcı olabilecek varmı acaba..??? Şimdiden çok teşekkürler..
Diğer işletim sistemleri normal kuruluyor mu? Mesela vista , xp kurmayı denediniz mi?
DVD nin 2x veya en fazla 4x hızında yazılmış olması ve doğru yazılmış olması gerekir.
Yoksa boşa kürek çekeriz.
İmkanımız varsa önerilen hızda doğru yazılmış başka bir Windows 7 DVD kullanarak kurmayı deneyebilirsiniz.

ilker2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Makinada 3 adet sata hdd (1tb, 500gb, 120gb) var, xp, sp3 yüklü hiç problemsiz çalışıyor.. bir diski boşalttım, diğer disklerin fişlerini çektim ve o tek diske (120gb) install yapmaya çalışıyorum.. Dvd yazarken default ayarda yapmıştım.. 4x hızında tekrar yapacağım.. Tekar teşekkürler.. Sonucu yazacağım..

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Makinada 3 adet sata hdd (1tb, 500gb, 120gb) var, xp, sp3 yüklü hiç problemsiz çalışıyor.. bir diski boşalttım, diğer disklerin fişlerini çektim ve o tek diske (120gb) install yapmaya çalışıyorum.. Dvd yazarken default ayarda yapmıştım.. 4x hızında tekrar yapacağım.. Tekar teşekkürler.. Sonucu yazacağım..

Rica ederim.
Hatta tercih ederseniz pro ya da home premium kurabilirsiniz.
Özellikle Home Premium çok hızlı, deyim yerindeyse uçuyor

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar benim elimde 9200 ekran kartı var ama bir türlü ekran kartının driverini yükeleyemedim siz bana nasıl yaptığınızı soylermisiniz . Yada uygun driveri bulabilirmisinz....??

cemocemo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorun!!!
arkadaşlar windows 7 de masaüstünde bilgisayarım sağ click yönet dendiğinde hata mesajı veriyor...sorunu cozen varmı?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
C:\Windows\System32\tr-TR\compmgmt.msc

C:\Windows\System32\compmgmt.msc

C:\Windows\System32\en-US\compmgmt.msc

komutları ayrı ayrı deneyebilir miyiz ?

K46

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Windows7 Beta sürecindeki yaşadığım bir sıkıntı nedeniyle XP'ye dönmüş final sürümün çıkmasını bekliyordum.
Nihayet Final sürüm çıktı, heyecanla kurduk fakat birçok sorunu bünyesinde barındırıyor gibi görünüyor.

Problemim: Anakart üzerinde bulunan Realtek 8169 ethernet denetleyicisi, Pcyi her kapatıp açmamda ağa bağlanamıyor. Win7 Aygıt yöneticisinde kartı görmesine rağmen, traydaki ağ simgesi hata gösteriyor ve ağa bağlanamıyor.

Aygıt yöneticisindeki Ağ Bağdaştırıcı altından etherneti kaldırıp, drüverini yeniden kurunca, yada etherneti devre dışı bırakıp tekrar aktifleştirince sorun pcyi kapatana kadar düzeliyor, fakat kapatıp açınca hep aynı nakarat!

Deneyip sonuç alamadığım işlemler:
-Realtek'in sitesinden güncel Win7 uyumlu driverların yüklenmesi.
-Win7 Realtek 8169 güncellemesinin yüklenmesi.
-Eski vista driverlarının uyumlu modda yüklenmesi.
-32 ve 64 bitte aynı işlemler yapıldı, sonuç alınamadı.

Anakart: Gigabyte EP45 DS3L, CPU Core2Quad Q6600

cemocemo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
C:\Windows\System32\tr-TR\compmgmt.msc

C:\Windows\System32\compmgmt.msc

C:\Windows\System32\en-US\compmgmt.msc

komutları ayrı ayrı deneyebilir miyiz ?

bu yazdıgın komutları ben daha once bat dosyasına kaydedip çalıstırıyorum oyle kullanıyorum...ama bilgisayar sag click yonet dedigimde yine hata...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
bu yazdıgın komutları ben daha once bat dosyasına kaydedip çalıstırıyorum oyle kullanıyorum...ama bilgisayar sag click yonet dedigimde yine hata...
Dil paketi yüklenmesi vb. işlemler sonucunda bu tarz tuhaflıklar ortaya çıkabiliyor.
Kısa zamanda giderilir diye tahmin ediyorum.

La Edri

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Rica ederim.
http://fc01.deviantart.com/fs29/f/2008/075/5/1/Windows_Media_Player_by_patrickvizoto.rar

Kalite yerlerden birisi bu sitedir.

http://browse.deviantart.com/
Arama kısmından istediğiniz bir çok şeye kolayca ulaşabilirsiniz.

burdan indirdiğim dosyaların kimisi icon olarak oluyor ama çoğu olmuyor..

yani Rise senin gönderdiğini anladıgım kadarıyla sen kesmişsin...

nasıl yapmam lazım.. bilgi verirsen sevinirim..

yani png mi ico mu hangi türde olmalı...

hangilerini indirmeliyim

veya formatlarını değiştirmek mümkün müdür?

Teşekkürler yardımların için..

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Windows 7 de Google Uptader Çalışmıyor Dolayısıyla Chrome ve Earth Yükleyemiyorum Manul Download da yapmak İstemiyorum

Google Uptader Çalışan varmı Veya Bu Sorunun Çözümünü Bilen

Edit: Google Uptader Açılıyor Sunucuya Bağlanamıyor

Not: Windows Güvenlik Duvarı Kapalı ESET Smart Security 4 Yüklü Onuda Devre Dışı Bıraktım Sorun Devam Ediyor

ertanx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Beyler bu masaüstü kısayollarında ve program setup dosyalarında kalkan simgesi var. bir uyarı çıkarmıyor fakat görüntüsü hoşuma gitmiyor. bu kaklan simgeciğini nasıl yok ederim.?

wallcanes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lg w2261v monitöre sahibim ve görüntüyü hdmi kablosuyla almaktayım. Windows 7 kurduktan sonra çözünürlükte 1080 olarak önerilen diyor fakat 1080 yaptığımda ekranın tamamını kullanamıyorum kenarlarda siyah boşluklar oluyor ama 1050 yaptığımda tam ekran oluyor.Xp ve vista 64 bit da hiçbir sorun olmuyordu ama windows 7 64 bit kurdum ve böyle birşeyle karşılaştım.
Bilgisayarım

Amd Phenom II 955 X4 Quadcore (3.2 Ghz) 8MB 938p
Gigabyte MA/90x-OD3P/DDR2 1333 S+GL+1394+16X*2 938
Sapphire HD4890 1GB 256 bit GDDR5 HDMI,DP 16x
4 GB HI-Level 1066 MHZ

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
burdan indirdiğim dosyaların kimisi icon olarak oluyor ama çoğu olmuyor..

yani Rise senin gönderdiğini anladıgım kadarıyla sen kesmişsin...

nasıl yapmam lazım.. bilgi verirsen sevinirim..

yani png mi ico mu hangi türde olmalı...

hangilerini indirmeliyim

veya formatlarını değiştirmek mümkün müdür?

Teşekkürler yardımların için..
O bağlantıda hem ico hem de png dosyaları mevcut:

20isyv5.jpg

Masaüstü ve görev çubuğu için ico ve png dosyalarını kullanabiliyoruz.
Bazı yerlerde exe ve dll kütüphanelerine izin var.
*.ico ve *.png dosyalarını edinirseniz çoğu yerde kullanabilirsiniz.

Windows 7 de Google Uptader Çalışmıyor Dolayısıyla Chrome ve Earth Yükleyemiyorum Manul Download da yapmak İstemiyorum

Google Uptader Çalışan varmı Veya Bu Sorunun Çözümünü Bilen

Edit: Google Uptader Açılıyor Sunucuya Bağlanamıyor

Not: Windows Güvenlik Duvarı Kapalı ESET Smart Security 4 Yüklü Onuda Devre Dışı Bıraktım Sorun Devam Ediyor

Ben o servisi güvenlik duvarı ile kapatıp, güncelleme gerektiğinde direk olarak dosyanın kendisini indirip kuruyorum.

Beyler bu masaüstü kısayollarında ve program setup dosyalarında kalkan simgesi var. bir uyarı çıkarmıyor fakat görüntüsü hoşuma gitmiyor. bu kaklan simgeciğini nasıl yok ederim.?
Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Kullanıcı Hesapları
yolunu izleyerek en alttaki Kullanıcı Hesabı Denetimi ayarlarını değiştir e tıklayın.
Resimde olduğu gibi en alt seviyeye getirerek onaylayıp bilgisayarı yeniden başlatın..

242a4gl.jpg

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Arkadaşlar Windows 7 yeni yükledim.Açılışta iki seçenek karşıma çıkıyor,başlatmak için.
ilk seçeneği nasıl otomotik hale getirebilirim?

cemocemo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selam bende windows 7 64 bit kurulu kamera sorunum var;
Bu web kamerasıyla bağlantı kurulamıyor web kameranızı kullanıyor olabilecek program varsa kapatın ve yeniden denemek için ses ve görüntü ayarlamayı seçin..diye bir hata veriyor...yardımcı olabilecekler varsa şimdiden teşekkürler...

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
merhaba arkadaşlarım. ben de yeni win7 ye çevirenlerdenim. sorunum driverlarla ilgili. laptop markası lg e500. ekran kartı ati radeon hd 2400 ve de ses kartı realtek. sorun yalnızca bu ikisinde. müzik dinlerken cızırtı geliyo. filmlerde de görüntü bozuk. bu iki driver da sorun olduğunu düşünüyorum. win7 32-bit ve 64-bit denedim. sorun çözülmedi. ayrıca güncellemeleri de yaptın yine tık yok. ve de sitelerden aldığım 1 kaç tavsiye üzerine driverları değiştirmeye çalıştım. yine olmadı. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. sorun çözülmezse de önemli değil. win xp tekrardan beni bekliyo :D

Ekran kartın için en güncel sürücüleri indirip kurmalısın. Windows 7 için sürücüler, resmi sitede mevcut.

PaRRaZit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle herkese selamlar,

Arkadaşlar benim sorunum başlıktada belirttiğim gibi ağ bağlantısı sorunu.Sorunumu kısaca anlatmaya çalışayım.Evde iki adat bilgisayar kullanıyoruz ve ikisindede Windows 7 Ultimate Final sürümü yüklü.İkisininde bütün driverleri Windows 7 uyumlu,güncel ve çalışıyor.İki bilgisayarda birbirlerinin ağ haritasında gözüküyor.Fakat nedense bilgisayarlar arasında bir türlü ağ bağlantısı kuramıyorum.Daha doğrusu binde birde olsa kafasına göre görebiliyor.Daha öncede aynı donanımla xp ve vistada kullandık iki bilgisayardada ağ bağlantısında hiçbir sorun olmadı hatta çok rahattı.Windows 7'de neden olmadı anlayamadım.Yardımcı olursanız sevinirim :confused1::confused1::confused1:

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Öncelikle herkese selamlar,

Arkadaşlar benim sorunum başlıktada belirttiğim gibi ağ bağlantısı sorunu.Sorunumu kısaca anlatmaya çalışayım.Evde iki adat bilgisayar kullanıyoruz ve ikisindede Windows 7 Ultimate Final sürümü yüklü.İkisininde bütün driverleri Windows 7 uyumlu,güncel ve çalışıyor.İki bilgisayarda birbirlerinin ağ haritasında gözüküyor.Fakat nedense bilgisayarlar arasında bir türlü ağ bağlantısı kuramıyorum.Daha doğrusu binde birde olsa kafasına göre görebiliyor.Daha öncede aynı donanımla xp ve vistada kullandık iki bilgisayardada ağ bağlantısında hiçbir sorun olmadı hatta çok rahattı.Windows 7'de neden olmadı anlayamadım.Yardımcı olursanız sevinirim :confused1::confused1::confused1:
Aleyküm Selam, Hoşgeldiniz..

Önce şu anda kurulu olan ev ağı vs. ne varsa kaldıralım.

Yönetici haklarına sahip olan bir kullanıcı ile ev ağını yeniden oluşturalım..

2gy0gv6.jpg

Not: Her iki bilgisayarda da bu işlemi yapmalısınız..

Sonra dilediğiniz dosyayı, klasörü, sürücüyü dilediğiniz gibi paylaşabilirsiniz..

2ihmoup.jpg

PaRRaZit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum çok teşekkür ederim ama dediğini yapınca bu pencere çıkıyor ve hiçbirşey olmuyor.