Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
2.53 intel centrino 2 işlemci, 4gb ram 1 gb ati 4650 ekran kartı...

Sisteminde iyi yavaş açılmasının sebebi açılış programlarından olabilir. başlat - arama bölümüne msconfig yazıp başlatma sekmesinden bilgisayar başlarken çalışacak programlara bak istemediklerinden klikleri kaldır. baştan başlat. Yada sistemi kurarken yani 7'yi eksik yada kasıntılı kurmuş olabilir. Baştan başka bir 7'den dene

K46

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle herkese selamlar,

Arkadaşlar benim sorunum başlıktada belirttiğim gibi ağ bağlantısı sorunu.Sorunumu kısaca anlatmaya çalışayım.Evde iki adat bilgisayar kullanıyoruz ve ikisindede Windows 7 Ultimate Final sürümü yüklü.İkisininde bütün driverleri Windows 7 uyumlu,güncel ve çalışıyor.İki bilgisayarda birbirlerinin ağ haritasında gözüküyor.Fakat nedense bilgisayarlar arasında bir türlü ağ bağlantısı kuramıyorum.Daha doğrusu binde birde olsa kafasına göre görebiliyor.Daha öncede aynı donanımla xp ve vistada kullandık iki bilgisayardada ağ bağlantısında hiçbir sorun olmadı hatta çok rahattı.Windows 7'de neden olmadı anlayamadım.Yardımcı olursanız sevinirim :confused1::confused1::confused1:

Bu ağ sorunu windows7'de kronik sanırım, ben de ağ sorunu yaşıyorum.
Betasında da ağ kartı kafasına göre takılıyordu, final sürümde de öyle, sanırım sizin ethernet de realtek, win7 realtek ethernete ne zaman çözüm getirecek acep, rtm sürümde realtek ağ için bir yama yayınlanmıştı güncelleme olarak ama o da fos, hiçbir işe yaramıyor.
Pcyi her kapatıp açmada etherneti kaldırıp yeniden kurmaktan bıktım, xpye dönüş yolu gözüküyor sanırım.
MS duy sesimizi win7 internete girmekte aciz, şu realtekle barışın artık...

burhan03

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Windows 7 ve Autocad 2010 ile sorun yaşayan var mı? İlginç bir şekilde bazen scroll ile zoomin zoomout yapamıyorum takılıyor, zoomin yapınca zoomout yapamıyorum öyle kalıyo. Çalışmamı kayıt ettikten sonra, tekrar açılınca düzeliyor?
Diğer bir gözüme çarpan durum ise, firefox 3-4 tab açık iken 200mb dan aşağı ram yemiyor, normal mi?

awsalli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
windows 7 64 bitte harddiskten ilk açılışta 30 sn felan ve aralarda degişik zamanlarda veri okuyor sürekli ve sistemi yavaşlatıyor acaba bunun sebebini bilen varmı?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Windows 7 ve Autocad 2010 ile sorun yaşayan var mı? İlginç bir şekilde bazen scroll ile zoomin zoomout yapamıyorum takılıyor, zoomin yapınca zoomout yapamıyorum öyle kalıyo. Çalışmamı kayıt ettikten sonra, tekrar açılınca düzeliyor?
Diğer bir gözüme çarpan durum ise, firefox 3-4 tab açık iken 200mb dan aşağı ram yemiyor, normal mi?
Herşey iyi güzel sorun yaşamıyorum,
Fakat benim şikayetim Firefox hariç diğer tarayıcılardan..
Mesela Opera 150 MB civarında seyrediyor, Chrome kişiliği oturmamış görüntüsü veriyor.
Şu anda en kararlı ve verimli çalışan Firefox :)

xqjlfs.jpg

Aynı sekmeleri Opera da açınca sistem felç oluyor..

burhan03

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Herşey iyi güzel sorun yaşamıyorum,
Fakat benim şikayetim Firefox hariç diğer tarayıcılardan..
Mesela Opera 150 MB civarında seyrediyor, Chrome kişiliği oturmamış görüntüsü veriyor.
Şu anda en kararlı ve verimli çalışan Firefox :)

Aynı sekmeleri Opera da açınca sistem felç oluyor..

Benim firefoxun böyle şişme sebebini şuna bağlıyorum, siz ne dersiniz? Ben her yeni windows kurulumunda, firefoxun bookmark, ayarlar, eklentiler gibi unsurlarını tek tek yedeklemek yerine; application data altındaki mozilla klasörünü kopyalarım. Yeni kurulumda firefoxu yükledikten sonra bu klasörü yerine koyarım. Acaba bununla alakalı olabilir mi?
Şuan facebook ve bu cevabı yazdığım tablar açık ram kullanımı 120mbtı..

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Firefox eklentilerini -zorunlu olanlar hariç- kaldırmak, hızı ve kaynak kullanımını etkileyebilir..

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Öğlen bilgisayarımı açtım ve İnternet antivirus Pro diye birşey çıktı.Tamda Nod32 4'ün kullanım süresinin bittiği dedim çok güzel tarasın bari.

Bi taradı bulmadığı bir tek Sinoptaki anneannem kaldı.Bilgisayarım da trojanlar top oynuyomuş meğer.Sil dedim aktive et falan dedi.O anda hadi eyvallah dedim, ben yüklemedim ama bari siliyim dedim ahanda silinmiyo.

Program files'tan baktım dosyasıda yok.Nod32 4'ü kurdum tekrardan anında "www.IA-Pro.com" 'u engelledi.

Sorunumu nasıl halledebilirim?

unmedico

Doçent
Reaksiyon puanı
6
arkadaşlar benim sorunda nero 9 ve coreldraw 12 gibi yazılımları açarken uyumlulukmodunda ve yönetici olarak MSXML 4 yüklü değil hatası veriyo

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Resimdeki güncelleştirme mevcut mu?
Bende nero sorunsuz,
Bir de coreldraw kurup bakayım..

2vlwf90.jpg

unmedico

Doçent
Reaksiyon puanı
6
tamamdır kardeşim çok teşekkür ederim sorunum kaspersky antivirüsten kaynaklanıyormuş kapattım çalıştı iyi akşamalr

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Rica ederiz, yine de Kaspersky hep açık olsa iyidir, iyi akşamlar.

unmedico

Doçent
Reaksiyon puanı
6
bu arada kasperskyin günahını aldık anlamadan dinlemeden sorun onla alakalı değilmiş xml güncellemesi tam yüklenmemişl heralde silip bidaha yüklemiştim bunu yaparken kasperi kapattım bende ondan sandım şu an kasper açık corel çalışıyo

finalfreeze

Asistan
Reaksiyon puanı
5
benim bilgisayarım biraz eski ekran kartı olarak da geforce 6400 go var fakat windows 7 yüklediğimde ekran kartının driverını yüklememe rağmen aero arayüzünü kullanamıyorum.Nvidia'nın sitesinde ekran kartımın güncel driverı da yak ne yapmalıyım??

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Benim şu an kullandığım FX 5500 ve Windows update ile alıyor..
Hiç bulamadıysak ;

drivers.softpedia.com

adresinde XP için olana bakabiliriz..

[DEV_0098] NVIDIA GeForce Go 7800
[DEV_0099] NVIDIA GeForce Go 7800 GTX
[DEV_00C8] NVIDIA GeForce Go 6800
[DEV_00C9] NVIDIA GeForce Go 6800 Ultra
[DEV_00CC] NVIDIA Quadro FX Go1400
[DEV_0144] NVIDIA GeForce Go 6600
[DEV_0146] NVIDIA GeForce Go 6600 TE/6200 TE
[DEV_0148] NVIDIA GeForce Go 6600
[DEV_0149] NVIDIA GeForce Go 6600 GT
[DEV_0164] NVIDIA GeForce Go 6200
[DEV_0166] NVIDIA GeForce Go 6400
[DEV_0167] NVIDIA GeForce Go 6200
[DEV_0168] NVIDIA GeForce Go 6400
[DEV_01D4] NVIDIA GeForce Go 7350
[DEV_01D6] NVIDIA GeForce Go 7200
[DEV_01D7] NVIDIA GeForce Go 7300
...

RealKiss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaslar, yeni konu acmak istemedim.. Acaba su "Program uyumluluk algılayıcısı" nı kapatmanın bi yolu varmi.. Sürekli düzgün kuruldu mu, önerilen ayarlarla kurulsun mu diye sormasını istemiyorum.

miiimar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende lg e500 u.ap22t model laptop var ve windows 7 yüklemek istiyorum. driverlarını nerden bulabileceğimi söyleyebilirmisiniz.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
bende lg e500 u.ap22t model laptop var ve windows 7 yüklemek istiyorum. driverlarını nerden bulabileceğimi söyleyebilirmisiniz.

vista driverları olur muhtemelen.. Hatta sistemi yükledikten sonra driver'lar update ile gelebilir..

muhosoft

Asistan
Reaksiyon puanı
0
m2n-mx anakartım var windows 7 de tüm sürücüleri tanıdı ama ses çıkmıyor bana bi yardımcı olsanız not: sitesinde win 7 sürücüleri hala bulunmuyor.

özgün87

Asistan
Reaksiyon puanı
1
windows 7 açılmıyor yaa her seferinde kullanıcı seçimi geliyor adımı seçiyorum ekran kararıp tekrar aynı ekran geliyor ancak güvenli modda açabildim şu anda format atmak istemiyorum acil yardım edebilir misiniz

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
m2n-mx anakartım var windows 7 de tüm sürücüleri tanıdı ama ses çıkmıyor bana bi yardımcı olsanız not: sitesinde win 7 sürücüleri hala bulunmuyor.

Ses kartının vista için olan driverini kur sorunun büyük ihtimalle düzelecektir.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
windows 7 açılmıyor yaa her seferinde kullanıcı seçimi geliyor adımı seçiyorum ekran kararıp tekrar aynı ekran geliyor ancak güvenli modda açabildim şu anda format atmak istemiyorum acil yardım edebilir misiniz
Daha önce başıma geldi; ve işte çözüm yolu :
Aşağıdaki ekrana gelip gereksiz ne var ise (zorunlu olanlar hariç)
bütün herşeyin başlangıçta çalışmasını engelleyin, devre dışı bırakın..

mhden6.jpg

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Merhaba arkadaslar, yeni konu acmak istemedim.. Acaba su "Program uyumluluk algılayıcısı" nı kapatmanın bi yolu varmi.. Sürekli düzgün kuruldu mu, önerilen ayarlarla kurulsun mu diye sormasını istemiyorum.

çalıştıra services.msc yazıp program compability asssistant'ı devre dışı bırakırsan sorunun çözülür.