Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

depdep12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar benim laptopta Win 7 build 7100 yüklü şimdi ben xp ye dönmek istiyorum fakat cd yi takıp boot ettiğimde kurulum için bir tuşa basın kısmında takılıp kalıyor hiçbirşey yapmıyor ben bu xp yi makinama nasıl kurarım win 7 den tamamen kurtularak??

Aquamenti

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar benim laptopta Win 7 build 7100 yüklü şimdi ben xp ye dönmek istiyorum fakat cd yi takıp boot ettiğimde kurulum için bir tuşa basın kısmında takılıp kalıyor hiçbirşey yapmıyor ben bu xp yi makinama nasıl kurarım win 7 den tamamen kurtularak??
Ben bir keresinde buna benzer bir sorun yaşadım,format için cd'den boot ettiğimde bilgisayarı formatlamıyor,öylece kalakalıyordu.Bir kaç defa daha denedim ama nafile.Sonunda servise götürdük,bilgisayarın bir yerinde bir arıza varmış galiba düzelttiler,sonra format atabildim.
Ya da format cd'inde çizik vs. birşeyler varsa da olabilir.

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Bir de bendeki Windows 7,7600 sürüm Türkçe dil paketi entegreli.Orjinal Türkçe olanını bulup yüklesem daha mı iyidir,yoksa dil paketi entegreli de olsa değişen bir şey olmaz mı?
Sorun daha iyi anlaşıldı:) entegre yapılırken sistem ile oynanmış olabilir bence siz yapmadıysanız dil entegreyi hemen kaldırın ve orjinal yükleyin büyük ihtimal sorununuz ortadan kalkacaktır.Kolay gelsin.

somagiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Üstadlar gerçi iki faklı yere daha aynı soruyu sordum ama bir türlü çözemiyorum kimse de bilmiyor artık bunaldım ne olur yardım edin, vista ve xp de sorunsuz çalışan ama 3 farklı w7 kurulumunda aynı hatayı veren sorun: bilgisayarın harddisk ışığı 15 saniye kadar yanık kalıyor ve işlemler donuyor, sonra normale dönüyor ardından yarım saat 45 dk sonra tekrar tekrar, yani bir uyumsuzluk var ama çözemedim, sony Vaio FZ190N kullanıyorum, lütfen yardım...

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Üstadlar gerçi iki faklı yere daha aynı soruyu sordum ama bir türlü çözemiyorum kimse de bilmiyor artık bunaldım ne olur yardım edin, vista ve xp de sorunsuz çalışan ama 3 farklı w7 kurulumunda aynı hatayı veren sorun: bilgisayarın harddisk ışığı 15 saniye kadar yanık kalıyor ve işlemler donuyor, sonra normale dönüyor ardından yarım saat 45 dk sonra tekrar tekrar, yani bir uyumsuzluk var ama çözemedim, sony Vaio FZ190N kullanıyorum, lütfen yardım...
Bana harddisk ile ilgili gibi geldi bu sorun Başlat > Çalıştır satırına "cmd" yazın. Ardından chkdsk C: yazın işlemin tamamlanmasını bekleyin umarım düzelir.Bu arada bios güncellemesi ve ramları da kontrol etmekte fayda var, ramları yerlerinden çıkarıp temizleyip tekrar takabilir yerlerini değiştirerek deneyebilirsiniz.Kolay gelsin.

secretletıon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slm. arkadaşlar öncelikle herkesin bayramını kutlar sağlıklı günler dilerim benim sorunum yeni almış oldugum pc de kurulu gelen 32 bitlik windows 7 home gayet iyi çalışıyordu tek sorun 32 bit olmasından dolayı ramda 3 gb. üstünü göstermiyordu bende 64 bit win.7 ultimate kurdum fakat kurulumdan sonra ekran ilk işletim sistemine göre gözle görülür bir şekilde soluktu ekran kartı cdsini takıp kartın sürücüsünü kurdum fakat kurulumdan sonra reset atmadı ekran gene aynıydı bende reseti kendim çektim fkt ekran gene soluktu bende az önce ati sitesinden en güncel sürücüyü indirdim ilginçtir eski sürücüyü kaldırırken bu kez sistem reset istedi resetten sonra ekran çözünürlügünden bağdaştırıcıyı kontrol ettim sürücüyü kaldırmama ragmen hala görünüyordu bu işletim sistemini pek tanımadıgım için güncel sürücüyü kurdum kurulum sonunda tekrar reset istemedi elle reset çekip baktım ekran hala rahatsız edicek şekilde donuktu bilmiyorum bu sorunu başka yaşayan arkadaşlar varmı ? normalde iyice araştırmadan ve denemeden forum kirliligi olmaması açısından pek yazmam fakat bildigim her yolu denememe ragmen gözle görülür bir sonuç alamadım araştırırken burayı buldum gerçekten burda bu işletim sistemini çok iyi bilen arkadaşlar var ve umarım diger arkadaşlar gibi benimde sorunuma bir çözüm bulunur sistemimin özelliklerini yazmadım fkt konuyla alakalı oldugu için ekran kartım (sapphire ati hd 5750 1 gb.) biraz uzun yazdım fakat konuya yardım edebilecek arkadaşların durumu anlayabilmesi için umarım anlayışla karşılanırım herkese seviyeli huzurlu sohbetler dilerim

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Hoşgeldin secretletıon, iyi bayramlar

En başta C:\ATI klasörü var mı ona bakarız, şimdilik silmeyelim

1-Güvenli modda açıp ati sürücüsü adına ne varsa kaldırdıktan sonra,
2-Bilgisayarı normal şekilde yeniden başlatıp, Aygıt yöneticisine geçelim.
3-Ekran bağdaştırıcısı üzerinde sağ tıklayıp, resimlerdeki yolu izleyip sürücüyü tanıtmayı deneyebilirsin..

307mft3.jpg

jg5wsh.jpg

secretletıon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ustam dedigini harfiyen yaptım fakat sonuç gene degişmedi bende ekran kartında bir sorunmu var diyerekten tekrar win. 7 home 32 bit işletim sistemini kurdum kurulumdan sonra ekran son derece canlıydı 64 bit olan kurulum cd,de sorun olabilir diye başka bir cd edinip tekrar 64 bit olanı kurdum fkt. sonuç gene soluk renklerdi dahası cd yi aldıgım kişide aynı cd,den kurulum yapmış onda herhangi bir sorun yoktu renkler son derece canlıydı ustam ilgilendigin için sağol fkt bi işe yaramıyor ne yaptıysam düzelmedi tekrardan senin ve diger arkadaşların yardımlarını bekliyorum

murat250

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Merhaba arkadaşlar benimde bi sorunum var. Bi kaç gün önce Windows 7'ye geçtim. Şu anda bir çok dosyama erişemiyorum. Örneğin photo shop cs2'yi denemiştim sanal makinede sorun çıkmadı. Şu kodu kullanarak Admin hesabı bile açtım. Fark yok.

Kod:
net user administrator /active:yes

Sorunum sadece bazı programlar değil. Jpg resimlerinin bazıları da açılmıyor.Daha önceden Xp'de böyle bi sorun olmuştu. Onu, dosyanın üstüne sağ tıklayıp güvenlik sekmesinden kullanıcı adımı ekleyerek çözüyordum. Resimlerde gene böyle tek tek tıklayıp çözebiliyorum. Programlarda olmuyor malesef. Bi de ben kurulum yaparken bölümü sil diye tıkladım biçimlendir demedim. Acaba ondan olabilir mi? Yardımlarınızı bekliyorum.

14al6yc.jpg

e8qzw9.jpg

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Merhaba arkadaşlar benimde bi sorunum var. Bi kaç gün önce Windows 7'ye geçtim. Şu anda bir çok dosyama erişemiyorum. Örneğin photo shop cs2'yi denemiştim sanal makinede sorun çıkmadı. Şu kodu kullanarak Admin hesabı bile açtım. Fark yok.

Kod:
net user administrator /active:yes
Sorunum sadece bazı programlar değil. Jpg resimlerinin bazıları da açılmıyor.Daha önceden Xp'de böyle bi sorun olmuştu. Onu, dosyanın üstüne sağ tıklayıp güvenlik sekmesinden kullanıcı adımı ekleyerek çözüyordum. Resimlerde gene böyle tek tek tıklayıp çözebiliyorum. Programlarda olmuyor malesef. Bi de ben kurulum yaparken bölümü sil diye tıkladım biçimlendir demedim. Acaba ondan olabilir mi? Yardımlarınızı bekliyorum.
C:\ bölümünü biçimlendirip güvenilen bir DVD den sıfır kurulum yapabilirsiniz.

Dosyalara erişim sorununa ondan sonra bakabiliriz.

Sorcares

Optimal Сasual Dating ****** *****
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
:cursing:merhaba arkadaslar ben hp compaq mini 1020st kullanıcısıyım ekran kartı intel 945gm express chipset.tüm driverlar sonsürüm olduğundan eminim.çözünürlük 1024x576

windows xp de yapıpta windows 7 de yapamadığım basbelası bir sorunum var.

ekran ayarlarında gelişmiş ayarlardaki monitör sekmesinde ''bu monitörün görüntüleyemeyeceği modu sakla '' gibi bi seçenek var .ben bunu ne seçebiliyorum nede kaldırabiliyorum,yazı saydam şekilde duruyor.monitör taşınabilir bilgisayar monitoru diyor.başka monitör algılattım '' intel 945gm express chipset''seçtim busefer duzeldı yazı işaretleyebiliyordum ama uygula dediğimde olmuyordu.neyse

işareti kaldırdım 1024x576 çözünürlükten yuksek olan oyuna girdim. normalde yani,daha once kullandığım xp de işareti kaldırıp oyunun çözünürlüğü ekrana uymasada ekranı asagı yukarı sağ sol kaydırabiliyordum.ama şimdi yapamıyorum .
1-taşınabilir bilgisayar ekranında seceneği kullanamıyorum
2-'' intel 945gm express chipset '' monutor u olarak sectiğimde busefer yapsamda olmuyor.

bunu regedit felan ayarı yokmu direk yedirsem lutfen bana bu konuda yardım edim kafayı sıyırdım.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
sorcares,

1- Intel için sistem tepsisi kısayolunu deneyip ordan ayar yapmayı,
2- Ekran kartı sürücüsünü uyumluluk modunda kurmayı

deneyebilirsiniz, sonucu takip ederiz..

belowed

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
http://rapidshare.com/files/87259002/Amilo_Pi2530_drivers.rar (25050 KB)
(Dosya içeriğine bakmadım)

İndirip deneyebilirsiniz.
Webcam sürücüsünü tamamen kaldırıp,
webcam sürücü klasörünü göstererek
sürücü güncelleme yolunu takip etmek de bir alternatif...

Maalesef cozuldu.
Kurulumda herseyi Ingiltere ve Ingilizce olarak ayarladim ve cok kisa surede media guncellemesini yapip bitirdi. :D

4kbi38.jpg
merhaba..arkadaşım nasıl kurdun acaba benimki biliyorsun%99 a gelip geri kaldırılıyor diyor ne yaptında oldu???neden malesef dedin bide sorunmu var??

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
hadi ya sendemi çözemedin:) ben seni çözdün sandım ondan üye oldum siteye.acaba crack yaptım ama yemiyormu acaba ondanmıdır.ah bir çözemedim :D

merhaba..arkadaşım nasıl kurdun acaba benimki biliyorsun%99 a gelip geri kaldırılıyor diyor ne yaptında oldu???neden malesef dedin bide sorunmu var??
Hiç bir sorun yok :)
Gayet stabil çalışıyor.
Aşağıdaki ekranda herşey İngilizce olarak ayarlanmalıdır.

102809_1041_Windows7yi1.png

Sorcares

Cezalı
Reaksiyon puanı
1
sorcares,

1- Intel için sistem tepsisi kısayolunu deneyip ordan ayar yapmayı,
2- Ekran kartı sürücüsünü uyumluluk modunda kurmayı

deneyebilirsiniz, sonucu takip ederiz..

pek anlamadım bağışla.uyumluluk modunda kurma derken neyi kastedttin biraz açıklarmısın:flowers:

murat250

Doçent
Reaksiyon puanı
7
C:\ bölümünü biçimlendirip güvenilen bir DVD den sıfır kurulum yapabilirsiniz.

Dosyalara erişim sorununa ondan sonra bakabiliriz.

Abi cd'ye güveniyorum. Tekrar biçimlendirerek denedim. Bi fark yok. Önerilerinizi bekliyorum. :rolleyes:

Sorcares

Cezalı
Reaksiyon puanı
1
:cursing:merhaba arkadaslar ben hp compaq mini 1020st kullanıcısıyım ekran kartı intel 945gm express chipset.tüm driverlar sonsürüm olduğundan eminim.çözünürlük 1024x576

windows xp de yapıpta windows 7 de yapamadığım basbelası bir sorunum var.

ekran ayarlarında gelişmiş ayarlardaki monitör sekmesinde ''bu monitörün görüntüleyemeyeceği modu sakla '' gibi bi seçenek var .ben bunu ne seçebiliyorum nede kaldırabiliyorum,yazı saydam şekilde duruyor.monitör taşınabilir bilgisayar monitoru diyor.başka monitör algılattım '' intel 945gm express chipset''seçtim busefer duzeldı yazı işaretleyebiliyordum ama uygula dediğimde olmuyordu.neyse

işareti kaldırdım 1024x576 çözünürlükten yuksek olan oyuna girdim. normalde yani,daha once kullandığım xp de işareti kaldırıp oyunun çözünürlüğü ekrana uymasada ekranı asagı yukarı sağ sol kaydırabiliyordum.ama şimdi yapamıyorum .
1-taşınabilir bilgisayar ekranında seceneği kullanamıyorum
2-'' intel 945gm express chipset '' monutor u olarak sectiğimde busefer yapsamda olmuyor.

bunu regedit felan ayarı yokmu direk yedirsem lutfen bana bu konuda yardım edim kafayı sıyırdım.

intel kısayol tepsisinden intel dual disiplay clone secip uygula tamam diyip çıkıyorum tekrar tek monitor e donuyor olmuyor.birde o sekmede genişletilmiş masaüstü var oda aynı

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
pek anlamadım bağışla.uyumluluk modunda kurma derken neyi kastedttin biraz açıklarmısın:flowers:
Ekran kartı yükleme setup'ına sağ tıklayıp uyumluluk menüsü altında bulunan seçeneklerden bahsediyor, bu durumda en mantıklısı vistasp1'i seçerek sürücüyü kurmak.bende de intel chipset var hiç sorun yaşamadım bu linki incelermisiniz sisteminizle uyum konusunda .Kolay gelsin.
http://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&ProductFamily=Graphics&ProductLine=Laptop+graphics+controllers&ProductProduct=Mobile+Intel%c2%ae+945GM+Express+Chipset+Family&ProdId=2301&LineId=1101&FamilyId=39

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247

2ldu1yq.jpg

Abi cd'ye güveniyorum. Tekrar biçimlendirerek denedim. Bi fark yok. Önerilerinizi bekliyorum. :rolleyes:

Windows 7 yüklemek istediğiniz sürücüyü önce Silin,
Ardından Yeni diyerek aynı bölümü tekrar oluşturun,
Biçimlendirerek kuruluma devam edin.
Son çare olarak o DVD yerine başka DVD ile kurmak kalıyor..

i2679d.jpg

azadcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

aliguney91

Asistan
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar bildirim alanında pc den silinen programların simgeleri duruyor bunları nasıl silebiliriz.

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
2-ie8 kullanıyorum e okulda tablolar çok dağınık düzensiz büyük çıkıyor aşağıdaki gibi oluyor

http://img204.imageshack.us/img204/8158/ekranalnts2.png

şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim...Resim nasıl yüklenir bilmediğimden link verdim kusura bakmayın...
e-okula girdikten sonra resimde işaretlediğim yere tıklarsanız dağınıklık sorunu hallolacaktır.Kolay gelsin.

---------- saat 23:08 eklendi ---------- önceki mesaj saat 23:06 eklenmişti ----------

arkadaşlar bildirim alanında pc den silinen programların simgeleri duruyor bunları nasıl silebiliriz.
Bildirim alanı derken neyi kasdettiniz? anlamadım,açıklarsanız biliyor isek yardımcı oluruz.

azadcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mned uyumluluk modunu çok denedim ama malesef bir türlü olmuyor...

aliguney91

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Görev çubuğunun sağ tarafında saat felan var ya bir ok var yukarıya doğru minik bi ok onu tıklayınca özelleştir diye birşey var tıklayınca da bildirim alanı simgeleri çıkıyor orada simgeler ve davranışlar var işte oradaki bilgisayarda önceden yüklü ama daha sonra silinmiş simgeler mevcut mesela tunebite simgesi var bu programı sildim ama orada görünüyor bunu nasıl kaldırabiliyoruz?

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
mned uyumluluk modunu çok denedim ama malesef bir türlü olmuyor...
Sayın hocam ie8 de bu sorunu ancak uyumluluk moduyla çözebilirsiniz ama tabloların böyle karışık olması olayına ben firefox kullandığım zaman şahit oldum,ikinci bir çözüm olarak ie8 ayarlarını sıfırlamayı tavsiye edebilirim(araçlar>internet seçenekleri>gelişmiş>sıfırla yolunu takip ederseniz şayet ie'de bir sorun varsa düzelir.Şu an aklıma başka bir şey de gelmiyor .Kolay gelsin.

---------- saat 23:23 eklendi ---------- önceki mesaj saat 23:16 eklenmişti ----------

Görev çubuğunun sağ tarafında saat felan var ya bir ok var yukarıya doğru minik bi ok onu tıklayınca özelleştir diye birşey var tıklayınca da bildirim alanı simgeleri çıkıyor orada simgeler ve davranışlar var işte oradaki bilgisayarda önceden yüklü ama daha sonra silinmiş simgeler mevcut mesela tunebite simgesi var bu programı sildim ama orada görünüyor bunu nasıl kaldırabiliyoruz?
O bölümdeki simgeler başlangıçta çalışan programlara aittir genelde silinince onlar da kalkar ama kalkmamışsa En kolay yolu ccleaner veya benzeri programlarla başlangıç bölümüne girip orada istemediğiniz eklentileri devredışı bırakarak yapabilirsiniz ccleaner programı ücretsizdir bu linkten temin edebilirsiniz portabl olarak. http://www.ccleaner.com/download/builds/downloading-portable

azadcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sevgili Mned sıfırlama veya gelişmiş ayarları yükleme inan hepsini denedim ama malesef sonuç olumsuz başka tarayıcıda açmıyor açsa sorun yok yaklaşık iki aydır çözemedim bu sorunu valla...

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Sevgili Mned sıfırlama veya gelişmiş ayarları yükleme inan hepsini denedim ama malesef sonuç olumsuz başka tarayıcıda açmıyor açsa sorun yok yaklaşık iki aydır çözemedim bu sorunu valla...
İlginç bir sorun size format görünüyor hocam:) Ama Mozilla desteğini vermişler ,bugün raporlamada şöyle bir not var.

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
denedim ama olmadı şunları söylesem iyi olur sanırım burada görünmesini istemediğim simgeler bunlar : http://img412.imageshack.us/img412/6159/bildirimalansimgeleri.png (altı çizili olan programlar bilgisayarda yüklü değil)

cclenar'da görünen bunlar hangisini devre dışı bırakıcam anlamadım açıkcası : http://img300.imageshack.us/img300/6796/cclenarbalang.png
ccleanerda limeware görünüyor seçtikten sonra devredışı derseniz bildirim alanında görünmez bu arada resmi koyduğunuz iyi oldu aklıma geldi:)
http://img412.imageshack.us/img412/6159/bildirimalansimgeleri.png bu alandaki altta sistem simgelerini aç veya kapat bölümünden ayarlayabilirsiniz veya tüm simge ve bildirimleri her zaman göster derseniz gizlediğiniz simgeler görünmeyecektir diğerleri her zaman görünecektir. Kolay gelsin.

aliguney91

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ccleanerda limeware görünüyor seçtikten sonra devredışı derseniz bildirim alanında görünmez bu arada resmi koyduğunuz iyi oldu aklıma geldi:)
http://img412.imageshack.us/img412/6159/bildirimalansimgeleri.png bu alandaki altta sistem simgelerini aç veya kapat bölümünden ayarlayabilirsiniz veya tüm simge ve bildirimleri her zaman göster derseniz gizlediğiniz simgeler görünmeyecektir diğerleri her zaman görünecektir. Kolay gelsin.

teşekkür ederimde aslında şunu demek istedim http://img412.imageshack.us/img412/6159/bildirimalansimgeleri.png burada altı çizili olanlar varya sadece bu pencerede görünüyor zaten yüklü olmadığı için pc de sağ alt köşede zaten görünmüyor. :-s:crying: