Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

kullanat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Media player da müzik dinlerken güç seçeneklerindeki ayarlar kullanılamıyor.Mesela 3 dakika sonra ekran ışıgının azaltılması ve 5 dakikadan sonra ekranın kapatılması ayarları seçili iken media player kullanınca bu ayarlar etkisiz oluyor.Bu sorunu nasıl çözebiliriz ,fikri olan varsa çok makbule geçer.

Arkadaşlar var mı bir fikri olan ?

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Arkadaşlar var mı bir fikri olan ?

Ben de denedim aynı olay gerçekleşti yani hem müzikte hem de video seyrederken ekran kapanmadı ancak ayarlı saat geldiğinde ekranda bir titreme oldu zannederim Mplayer çalışırken ekran kapanmasını önleyen bir sistem yapmışlar mp12 de ,ayarlarda da bu özelliği kaldıracak bir menü ben de bulamadım.Bu durum sorundan ziyade yeni bir özellik oarak konulmuş zannederim.

kullanat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamam arkadaşlar sorun çözüldü.media player ın ayarları ile ilgili imiş.

options->player->player settings altında allow screen saver during playback seçeneğini aktif hale getirince sorun düzeldi bende.

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
merhabalar benim böyle bir sorunum var yardımcı olabilirmisiniz ben kapatıyorum 1 dakika sürmüyor gene çıkıyor çözümünü bilen varsa lütfen yardımcı olsun iyi günlerr
http://img260.imageshack.us/img260/6907/200912112001.png
C:\WINDOWS\system32 içinde winlogon.exe yi bulup masaüstüne kopyalıyın.
hem system 32 den hem de masaüstünden üzerine çift tıkladıktan sonra C:\WINDOWS\Prefetch içindeki winlogon adıyla başlayan dosyaları silin.(dikkat sadece prefect içindekini silin) Bilgisayarı yeniden başlatın.Başarılar..

kortoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
arkadaşlar ben bilgisayarıma yeni format attım.win 7 kurulumu yaptım.benim sorunum anakart driver cdsi ile alakalı..şimdi driverleri otomatik yükledikten sonra ben realtek programını yüklemek istedim fakat driver cdmi taktığımda şu yazı çıkıyor çalıştıramıyorum[motterboard support CD does not support this operating system(WNT_6.1P_32_MCSE.)Bu konuda bi bilgisi olan arkadaş bana yardımcı olabilirmi???????

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
arkadaşlar ben bilgisayarıma yeni format attım.win 7 kurulumu yaptım.benim sorunum anakart driver cdsi ile alakalı..şimdi driverleri otomatik yükledikten sonra ben realtek programını yüklemek istedim fakat driver cdmi taktığımda şu yazı çıkıyor çalıştıramıyorum[motterboard support CD does not support this operating system(WNT_6.1P_32_MCSE.)Bu konuda bi bilgisi olan arkadaş bana yardımcı olabilirmi???????

Cddeki yazılım windows 7 tarafından desteklenmiyor..Realtek windows 7 ile uyumlu driver çıkardı en son sürüm R2.37 onu indirip kurarsanız sorun kalmaz link burada
http://downloads.guru3d.com/Realtek-HD-Audio-2.37-Driver-download-2435.html

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsCheck.aspx?Langid=1&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3

ilk sıradaki linkten daha hızlı indirdim,diğeri resmi sitesi:)

kortoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Cddeki yazılım windows 7 tarafından desteklenmiyor..Realtek windows 7 ile uyumlu driver çıkardı en son sürüm R2.37 onu indirip kurarsanız sorun kalmaz link burada
http://downloads.guru3d.com/Realtek-HD-Audio-2.37-Driver-download-2435.html

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsCheck.aspx?Langid=1&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3

ilk sıradaki linkten daha hızlı indirdim,diğeri resmi sitesi:)[/QU

teşekkür ederim deniyorum hemenyanlız bunda programıda var değilmi realtekin:thumbup:

bide benim önceden deneme sürümü 7100 rtm yüklüydü.fakat dün gece attım formatı ardından bugün işim düştü diye yüklemek istedim anakart driverini bu hatayı o yüzden alıyorum nedeni ne olabilir önceden yoktu bu konuda bilgin varmı

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Programı derken??? realtek ses kartı üreticisidir ve buradan ses kartı driverini indirip kurarsanız ses sorunu çözülür.Zaten diğer driverlarda windows 7 ile pek sıkıntı çıkmıyor ses ve webcam driverlarının bazıları hariç hepsini otomatik yüklüyor win7.

kortoz

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Programı derken??? realtek ses kartı üreticisidir ve buradan ses kartı driverini indirip kurarsanız ses sorunu çözülür.Zaten diğer driverlarda windows 7 ile pek sıkıntı çıkmıyor ses ve webcam driverlarının bazıları hariç hepsini otomatik yüklüyor win7.

ya hani şu aşağıda sağda realtek simgesi oluyorya işte oda ayarı felan o programı soruyorum...ilk defa karşılaştığım için merak ettim:)

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Valla sorun filan çıkarmıyor arkadaşım ben çok memnunum:) Yakında windows 7 fanatikleri grubunu kuracağım neredeyse :D
Bu arada önceki mesajındaki düzenlemeni yeni gördüm; 7100 sürümünden sonra da çok geliştirdiler win7'yi onda bulunan bazı sorunlar çözüldü,güncel sürüm en güzel sürümdür :) değil mi? sorunsuz kullanımlar dilerim.

ali5800

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Benim Sorunum uzun sekilde anlatayım. windows 7 deneme surumu var bende. yenı bır alan olsuturp xp kurdum ondan sonra wındows 7 kayboldu chkdsk vs yaptım geri geldi yanlız w7 de arkaplan vs artık gorunmuyor neden olmustur.?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Benim Sorunum uzun sekilde anlatayım. windows 7 deneme surumu var bende. yenı bır alan olsuturp xp kurdum ondan sonra wındows 7 kayboldu chkdsk vs yaptım geri geldi yanlız w7 de arkaplan vs artık gorunmuyor neden olmustur.?
1. seçenek :
Windows 7 DVD ile başlatıp komut satırına
SFC /scannow komutunu yazarak devam etmektir.

2. seçenek :
XP ye dokunmadan Windows 7 yi bulunduğu bölüme tekrar kurmaktır.

Kolay gelsin.

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Arkadaşlar windows 7 yükledim sitede aşağı doğru indikçe ses kasıo yavaşlıo ve bi cızırtı var yardım edebilirmisiniz ?

ali5800

Asistan
Reaksiyon puanı
1
1. seçenek :
Windows 7 DVD ile başlatıp komut satırına
SFC /scannow komutunu yazarak devam etmektir.

2. seçenek :
XP ye dokunmadan Windows 7 yi bulunduğu bölüme tekrar kurmaktır.

Kolay gelsin.
teşekkürler Rise bu scannow u deniycem. yanlız soyle bı durum olabılır mı scrnrdr.exe dosyasını sılmsı te olabılır sıstem le ılgılı hangi dosyayı sılersem boyle olur :S

twilight9

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İyi geceler arkadaşlar, ben bu W7' deki 'explorer' dosyasının sahipliğini nasıl alabilirim?
dosya üzerinde değişiklik yapmak istiyorum fakat windows izin vermiyor.. o yüzden dosya sahipliğini almam lazım. yardımcı olursanız seninirim..

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
İyi geceler arkadaşlar, ben bu W7' deki 'explorer' dosyasının sahipliğini nasıl alabilirim?
dosya üzerinde değişiklik yapmak istiyorum fakat windows izin vermiyor.. o yüzden dosya sahipliğini almam lazım. yardımcı olursanız seninirim..

Resimdeki işlemleri yaparak alabilirsiniz.

twilight9

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Resimdeki işlemleri yaparak alabilirsiniz.

ilgilendiğin için sağol..
ama ben windows klasörünün içindeki 'explorer' dosyasının sahipliğini almak istiyordum.. iexplore değil..

gösterdiğin yolla aynı şekilde, dediğim dosyaya uygularsam olur mu?
bide biraz daha açık anlatırmısın tam olarak anlayamadım.. :)

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Aynı yolla alabilirsin.Yani c:>windows>explorer >sağ tık >özellikler>güvenlik>gelişmiş>izinler yolunu takip edebilirsin.Buraya girdiğin zaman izinler bölümünde tam denetim dersen her işlemi yapabilirsin,üst menüde de sahip var orayı da inceleyebilirsin.

cre4tive4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar win 7 7600 ü 1 hafta kullandım ve çok memnundum yalnız son iki gün bazı sorunlar başladı ve xp ye dönmek zorunda kaldım.

Şöyle;

1. Bilgisayar açıldığında ethernet kablosunun takılı olmadığını söylüyor, aygıt yöneticisinden aygıtı devre dışı bırakıp etkinleştirdiğimde sorun halloluyor ve nete girebiliyorum. Ama bilg. her açıldığında böyle.

2. Win 7 yükledikten 4 gün sonra, bir kaç saat kullandıktan sonra monitor birden bire kapanmaya başladı, yalnız pc açık müzik çalmaya devam ediyor. Reset atıp şifre girdikten ve oturumu açtıktan hemen sonra yine monitörü kapatıyor.

Win 7 ağ desteği ile güvenli modda hiçbir problem yok ethernette monitor de çalışıyor. Ayrıca donanımları xp de ve vista da 3 er gün denedim ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. Bu yüzden 7 deki problemlerin driver sorunu olduğunu yada ekran kartı ile ethernet driverinin çakışma yaptığını düşünüyorum. anakart, ekran kartı, ethernet kartının üreticisinin web sitesinden indirdiğim güncel win 7 driverları ile de sorun devam ediyor. Bu sorunlar hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa çözümü konusunda yardımlarını rica ederim.

Donanımım: Gigabyte GA-8KNMF-9 nvidia nforce 4 chipset - Amd x2 4400 - Sapphire Ati x550xtx ekran - 4 gb ddr ram.

turkara1643

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ben laptopu yeni aldım wimdows 7 home basic kurulu olarak geldi bende ultimateye yükseltmeye falan çalışmadım nolur nolmaz diye neyse masaüstünde sağ tıkladığımda normalde kişiselleştir sekmesi olması gerekirden bende öyle birsey yok laptopla ilgili tema bile kullanamıyorum o derece onu nasıl halledebilirim birde masaustu arka planı olarak bir resmi koydugum zaman belli bi zaman sonra resim gidiyor laptopun markası olan ASUS yazısı ortada yazıyor ve ekran beyaz renk oluyor onu da nasıl ayarlıyabilirim ilgilenirseniz Allah razı olsun sizden şimdiden saolun.

adoen

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Herkese iyi Günler
Ben windows 7 ultimate 64 bit kullanıyorum.
Benim sorunum windowsu kapatmaya çalıştığımda windows kaptlıyor ekrarını çıktıktan sonra bilgisayarın yeniden başlaması ama bazen normal olarak kapandığıda oluyor. Sorunun çözüm yolunu bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum şimdiden teşekkürler.

PaRRaZit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yeri burası değil biliyorum ama napim bulamadım.Bana ping atılarak saldırıldığından şüpheleniyorum.Çünkü modem sık aralarla resetliyor kendini ve netten düşüyorum.Airties modem kullanıyorum.Sanırım onun ping engelleme ayarı var ama tam anlayamadım.Resimleri yolluyorum.Yardımcı olabilirseniz sevinirim...

Burda "Giden pingleri engelle" diyor.Bu sadece benim yolladıklarımımı yoksa karşıdan bana yollananlarıdamı engelliyor anlamadım.

Birde burda "pingleri engelle" diye bir seçenek var hangisi işimi görür acaba...

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Yeri burası değil biliyorum ama napim bulamadım.Bana ping atılarak saldırıldığından şüpheleniyorum.Çünkü modem sık aralarla resetliyor kendini ve netten düşüyorum.Airties modem kullanıyorum.Sanırım onun ping engelleme ayarı var ama tam anlayamadım.Resimleri yolluyorum.Yardımcı olabilirseniz sevinirim...

Burda "Giden pingleri engelle" diyor.Bu sadece benim yolladıklarımımı yoksa karşıdan bana yollananlarıdamı engelliyor anlamadım.

Birde burda "pingleri engelle" diye bir seçenek var hangisi işimi görür acaba...

Windows Güvenlik duvarı gelişmiş ayarlarındaki ICMP kısmından ayarları yapabilirsiniz.Ayrıca modemden de 2.resimdeki ping engelle kısmı sorununuza çözüm olur.Gelişmiş bir firewall kullanarak da (zone alarm vs. gibi) çözüm bulabilirsiniz.

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
Merhaba Arkadaşlar 1 Tb Samsung 7200Rpm Sata II Diskim Var İçinde 700Gb Bilgim Var Yani Bütüm Emeklerim İçerde Windows 7 Kullanıyordum Sorun Yoktu Tekrar Format Attım Windows 7 Olarak 1 Tb Disk Görünmüyor Aşağadıki Resimde Olduğu Gibi Yabancı Diskleri AL Seçeneğini Seçemiyorum Disk Yeniden Başlat Tıklayınca "Bu İşleme Geçersiz Disk Paketinde İzin Verilmez" Diyor Ama Linux Live Cd Görünüyor Ve Bilgilerim İçerde Ek Hdd Olmadığı İçin Çekemiyorum Bunun Bir Çözümü Vardır Lütfen Yardım Edin ? Xp De Denedim Olmadı Söktüm Taktım Aygıt Yöneticisinden Kaldırdım Ama Olmadı :(:crying:

50893353.jpg

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Merhaba Arkadaşlar 1 Tb Samsung 7200Rpm Sata II Diskim Var İçinde 700Gb Bilgim Var Yani Bütüm Emeklerim İçerde Windows 7 Kullanıyordum Sorun Yoktu Tekrar Format Attım Windows 7 Olarak 1 Tb Disk Görünmüyor Aşağadıki Resimde Olduğu Gibi Yabancı Diskleri AL Seçeneğini Seçemiyorum Disk Yeniden Başlat Tıklayınca "Bu İşleme Geçersiz Disk Paketinde İzin Verilmez" Diyor Ama Linux Live Cd Görünüyor Ve Bilgilerim İçerde Ek Hdd Olmadığı İçin Çekemiyorum Bunun Bir Çözümü Vardır Lütfen Yardım Edin ? Xp De Denedim Olmadı Söktüm Taktım Aygıt Yöneticisinden Kaldırdım Ama Olmadı :(:crying:

bitlocker ile kilitlemiş olabilirmisiniz?

turkara1643

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ben laptopu yeni aldım wimdows 7 home basic kurulu olarak geldi bende ultimateye yükseltmeye falan çalışmadım nolur nolmaz diye neyse masaüstünde sağ tıkladığımda normalde kişiselleştir sekmesi olması gerekirden bende öyle birsey yok laptopla ilgili tema bile kullanamıyorum o derece onu nasıl halledebilirim birde masaustu arka planı olarak bir resmi koydugum zaman belli bi zaman sonra resim gidiyor laptopun markası olan ASUS yazısı ortada yazıyor ve ekran beyaz renk oluyor onu da nasıl ayarlıyabilirim ilgilenirseniz Allah razı olsun sizden şimdiden saolun.