Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

azadcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mned ilginize teşekkür ederim bir birinci sorum da bilgisayarıma sağ klik yaptığımda ordan yönete tıkladığımda hata veriyor yukarıdaki msj da resim var acaba o neyden kaynaklanıyor bilginiz varmı..

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Mned ilginize teşekkür ederim bir birinci sorum da bilgisayarıma sağ klik yaptığımda ordan yönete tıkladığımda hata veriyor yukarıdaki msj da resim var acaba o neyden kaynaklanıyor bilginiz varmı..
Rica ederim yardımcı olabildikse seviniriz.Mesajdaki iletiye göre siz yönetim araçlarını bir şekilde silmiş veya ilişkilendirdiğiniz programları değiştirmişsiniz değişik disk birleştirme araçları kullanıldığında ortaya çıkıyor bu sorun,
bu durumda bence en güzeli dosyaları onarmaktır. Zannederim biliyorsunuzdur ama tekrar hatırlatmak için şu işlemi yapmanızı öneririm; kurulum dvdsini takıp başlat> çalıştır > sfc /scannow komutunu vermeniz yeterli olacaktır.Dosyaların orjinallikleri denetlenecek sorunlu dosyalar değiştirilecektir.Kolay gelsin umarım sorun çözülür.

Big

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Sorunum yedekleme ile ilgili
sistem " görüntüsü oluştur " linkine tıkladığımda bana şu hatayı veriyor

" Windows bu bilgisayarda yedekleme aygıtı bulamadı
Bir birim gölge kopya hizmeti bileşeni beklenmedik hata ile karşılaşı "

Yardımcı olacak biri vardır umarım

Not : Bilgisayarımda toplam biri harici olmak üzere 4 adet hdd var.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Sorunum yedekleme ile ilgili
sistem " görüntüsü oluştur " linkine tıkladığımda bana şu hatayı veriyor

" Windows bu bilgisayarda yedekleme aygıtı bulamadı
Bir birim gölge kopya hizmeti bileşeni beklenmedik hata ile karşılaşı "

Yardımcı olacak biri vardır umarım

Not : Bilgisayarımda toplam biri harici olmak üzere 4 adet hdd var.
DVD yazıcımız var mı?

kullanat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim problemim yüksek cpu değerleri ve ses ile ilgili.Antivirüs olarak bullguard v8.7 yüklü.torrent ile(utorrent) bir şeyler indirmeye başlayınca ses de takılmalar meydana geliyor, cpu yüzdesi %30-%40 larda seyrediyor.Resource monitor a bakınca system ınterrupts isimli işlemin yüksek cpu değerine sahip oldugunu görüyorum.Cpu değeri her zaman yüksek seviyede olmuyor ama sesde takılma genelde oluyor.wireless kartın driverindan şüphelenip driver güncelledim değişme olmadı aynı şekilde ses kartı driver güncellemesi de işi çözmedi.Sistem çok yavaşlıyor, fareyi hareket ettirirken salına salına gidiyor resmen :).

Utorrent ile bullguard ın ortak bi probleme neden oldugunu düşünüyorum ama ne oldugunu çözemedim.ustalar,bilenler bi yardımcı olursanız sevinirim..

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Resource monitor a bakınca system ınterrupts isimli işlemin yüksek cpu değerine sahip oldugunu görüyorum
bu işlemi sonlandırmayı denedin mi?
Bir de başka bir antivirüs ile denemekte fayda var.
Fakat uzun süredir kullandım Bullguard çok hafif bence..
Antivir free ile devam edip denemeyi öneriyorum

Kullandığın Windows 7 çok önemli ayrıca ;)
Bazı kurulumlarda "svchost" işlemlerinden bir tanesinin RAM i sömürdüğüne şahit oluyorum

kullanat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu işlemi sonlandırmayı denedin mi?
Bu işlem sonlandırılamayan bir işlem ,enteresandır process id si de yok :).
Daha önce kaspersky kullandım,bazı problemler oldugu için bullguard yükledim ,sistemi kasmayan hafif bir antivirüs ama böyle bir problem var işte.
Sürüm ultimate 6.1.7600.16404 versiyon a sahip.

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
benim sorunum da şu normal de olabilir aslında masa üstündeki simgelerin yazıları gözüküyor ama semboller gözüküyor bazen bazı simgeler gözüküyor bazıları gözükmüyor bazen de hepsi normal gözüküyor sistemim intel E8400 işlemci, Gigabeyte GA-P35C-DS3R Anakart,ASUS EAH 3870 ekran kartı,4 GB kinkston DDR ram bu görüntüler normal mi acaba Win 7201 kurulu

Yüklerken bir hat oluşmuş yada yüklü bir yazılımla alakalı olabilir

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bu işlem sonlandırılamayan bir işlem ,enteresandır process id si de yok :).
Daha önce kaspersky kullandım,bazı problemler oldugu için bullguard yükledim ,sistemi kasmayan hafif bir antivirüs ama böyle bir problem var işte.
Sürüm ultimate 6.1.7600.16404 versiyon a sahip.

Görev Yöneticisinde o işleme sağ tıklayıp özellikler>ayrıntılar sekmesi penceresini buraya alabilir miyiz ?

Evet RİSE DVD yazıcı da var sistemde

Hizmetlere bakıncada birim gölge hizmeti başlatıldı olarak gözüküyor.
Tüm HDD lerde ntfs formatında biçimlendirilmiş.
Ben bir daha deneyeyim yeni kurduğum Ultimate üzerinde ;)
Resimlerle adım adım anlatarak konu da açılabilir.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bahsettiğiniz işlemin Türkçesi ve bendeki durumu bu şekilde :
anormal bir durum yok..

21erihh.jpg

kullanat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Doğrudur,ben zaten direkt o işlemden kaynaklanan bir problem oldugunu söylemedim zaten.Şu bullguard ı kaldırıp başka bir antivirüs deneyeyim bakalım.

Big

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Görev Yöneticisinde o işleme sağ tıklayıp özellikler>ayrıntılar sekmesi penceresini buraya alabilir miyiz ?

Ben bir daha deneyeyim yeni kurduğum Ultimate üzerinde ;)
Resimlerle adım adım anlatarak konu da açılabilir.

Kalk Sıfırdan sistem kur , gerekli programları yükle ,defrag et, virüs testlerini yap sonra başını ağrıtan şeye bak :)

Not : Başka bir program kurmak istemiyorum Ne Acronis Nede Ghost çünkü zamanında ikiside başımı çok ağrıttı.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Kalk Sıfırdan sistem kur , gerekli programları yükle ,defrag et, virüs testlerini yap sonra başını ağrıtan şeye bak :)

Not : Başka bir program kurmak istemiyorum Ne Acronis Nede Ghost çünkü zamanında ikiside başımı çok ağrıttı.
Birşeyleri kurcalayıp öğrenmek baş ağrıtmak bir tarafa, eğlenceli bir uğraş diye düşünüyorum.
Bir PC üzerinde hiç üşenmeden 4 ayrı sistem kullanıyorum, yarın bu sayı 6 olacak..
Bu şu demek; her sisteme ayrı ayrı zaman ayırmak, programları kurma vs. vs.
Diğer bilgisayarları saymaya gerek duymuyorum.

murat250

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Windows 7 yüklemek istediğiniz sürücüyü önce Silin,
Ardından Yeni diyerek aynı bölümü tekrar oluşturun,
Biçimlendirerek kuruluma devam edin.
Son çare olarak o DVD yerine başka DVD ile kurmak kalıyor..

i2679d.jpg

Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\runas]
@="Sahipliği al"
"NoWorkingDirectory"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\runas\command]
@="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" && icacls \"%1\" /grant administrators:F"
"IsolatedCommand"="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" && icacls \"%1\" /grant administrators:F"

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\runas]
@="Sahipliği al"
"NoWorkingDirectory"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\runas\command]
@="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" /r /d y && icacls \"%1\" /grant administrators:F /t"
"IsolatedCommand"="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" /r /d y && icacls \"%1\" /grant administrators:F /t"
Yukaradaki yazıyı yeni bir metin belgesine kaydedip, uzantısını .reg olarak kaydettim. Açılmayan dosyalara sağ tıklayıp Sahipliği al'a tıklayarak sorunu çözdüm. Gene de olmazsa Özellikler->güvenlik sekmesine kullanıcı adı olarak Administrators yazıp Tam denetim kutusunu işaretleyerek dosyaları açtım.

Bu özelliği kaldırmak için şu kodu .reg olarak kaydedin ve çalıştırın.

Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\runas]

[-HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\runas]
İlginize teşekkür ederim.:rolleyes:

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Rica ederiz,
Helal olsun işi kayıt defterinden bağlamışsın. :)

liebe

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Merhabalar windows 7 arama özelliğim kayboldu.

Nasıl geri getirebilirim?

Arama olmadan birşey bulamıyorum :(

kullanat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Media player da müzik dinlerken güç seçeneklerindeki ayarlar kullanılamıyor.Mesela 3 dakika sonra ekran ışıgının azaltılması ve 5 dakikadan sonra ekranın kapatılması ayarları seçili iken media player kullanınca bu ayarlar etkisiz oluyor.Bu sorunu nasıl çözebiliriz ,fikri olan varsa çok makbule geçer.

Sorcares

Optimal Сasual Dating ****** *****
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
:mrgreen:
Ekran kartı yükleme setup'ına sağ tıklayıp uyumluluk menüsü altında bulunan seçeneklerden bahsediyor, bu durumda en mantıklısı vistasp1'i seçerek sürücüyü kurmak.bende de intel chipset var hiç sorun yaşamadım bu linki incelermisiniz sisteminizle uyum konusunda .Kolay gelsin.
http://downloadcenter.intel.com/Sea...et+Family&ProdId=2301&LineId=1101&FamilyId=39

cok saol sorun cozuldu verdiğin link baya işime yaradı yardımın için tesekur ederim.

demekki tam emin olmadan guncel dememek lazımmıs

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
:mrgreen:

cok saol sorun cozuldu verdiğin link baya işime yaradı yardımın için tesekur ederim.demekki tam emin olmadan guncel dememek lazımmıs

Sorunun çözüldüğüne memnun oldum güzel günlerde kullanın:clover:

---------- saat 20:36 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:27 eklenmişti ----------

Hocam yönet menüsünde search yada arama butonu yok bende ?

:rolleyes:

yönet menüsünü açınca sol taraf menünün en altında " hizmetler ve uygulamalar" yazıyor oraya bakarmısınız var mı?:)

liebe

Asistan
Reaksiyon puanı
8
yönet menüsünü açınca sol taraf menünün en altında " hizmetler ve uygulamalar" yazıyor oraya bakarmısınız var mı?:)[/QUOTE dedi ki:
işte onu soruyorum bende o hizmet yok bende, yardım edin

bana arama özelliği çok lazımdı :clover:

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
windows 7 standardında gelen servistir bunlar acaba işletim sisteminiz oynanmış bir sistem mi yükleme kaynağı nedir? sormamın sebebi;bazı derleme yapan arkadaşlar gereksiz servis,boş yere bellek dolduruyor diye modifiye ederken bu servisleri kaldırıyorlar.

liebe

Asistan
Reaksiyon puanı
8
windows 7 standardında gelen servistir bunlar acaba işletim sisteminiz oynanmış bir sistem mi yükleme kaynağı nedir? sormamın sebebi;bazı derleme yapan arkadaşlar gereksiz servis,boş yere bellek dolduruyor diye modifiye ederken bu servisleri kaldırıyorlar.

bendeki lisanlı işletim sistemi. şöyle diyeyim, tune ututiles 2009 kurdum orada hazırda beklet ve arama ozellıgı pc de 3gb yer tutuyordu, bende arama ozellıgını deneme amaclı oradan kapat dedım sımdı oraya geldıgımde aç ta yok, tamamen sildimi kapadımı bılmıyorum sorun budur işte :crying:

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
bende arama ozellıgını deneme amaclı oradan kapat dedım sımdı oraya geldıgımde aç ta yok, tamamen sildimi kapadımı bılmıyorum sorun budur işte :crying:

Önce söylesene şunu:) işte resimdeki işlemi gerçekleştir,windows search yanındaki boş kutucuğu işaretle işlem tamamdır.:)

liebe

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Önce söylesene şunu:) işte resimdeki işlemi gerçekleştir,windows search yanındaki boş kutucuğu işaretle işlem tamamdır.:)

Allah razı olsun, allah sevdiğine bağışlasın, allah sana ömür boyu sağlık versin, allah bol kazanç nasip etsin sana kardeşim.

Oldu valla :thumbup:

Birde bonus puan vereyim bilgi dolu kardeşime :P

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Allah razı olsun, allah sevdiğine bağışlasın, allah sana ömür boyu sağlık versin, allah bol kazanç nasip etsin sana kardeşim.

Oldu valla :thumbup:

Birde bonus puan vereyim bilgi dolu kardeşime :P

Aminnnn.Cümlemize:laugh: