Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
arkadaslar bende geceli 3-4 gun oluyo RTM ultimate x86 sürümü su andada kullanıyorum.sorunum ise online oyunlarda özellikle cod4 , cs 1.8 falan aşırı lag sorunu yaşıyorum.sorun soyle xfiredan servera bakıyorum 28-30 ping oyunu açıyorum oyunun menusunden bakıyorum yine 30 ms civarlarında fakat gelgelelim servera baglanınca yani oyunu oynamaya baslayınca 2-3 katı ping oluyo.serverlala alakası yok sorunun.xpde normal çalısıyordu ama bi kaç gundur duzgunce cod4 oynayamıyom :D tesekkurler simdiden

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
activasyon ile ilgili video kaç nolu mesajda bulamıyorum :D

forumda arama fonksiyonu calisir durumda.
Bu sefer icin vereyim direkt adresi lakin basligin amaci Windows7 sorunlari.

Otomatik Aktivasyon

arkadaslar bende geceli 3-4 gun oluyo RTM ultimate x86 sürümü su andada kullanıyorum.sorunum ise online oyunlarda özellikle cod4 , cs 1.8 falan aşırı lag sorunu yaşıyorum.sorun soyle xfiredan servera bakıyorum 28-30 ping oyunu açıyorum oyunun menusunden bakıyorum yine 30 ms civarlarında fakat gelgelelim servera baglanınca yani oyunu oynamaya baslayınca 2-3 katı ping oluyo.serverlala alakası yok sorunun.xpde normal çalısıyordu ama bi kaç gundur duzgunce cod4 oynayamıyom :D tesekkurler simdiden

Firewall ayarlarindan olabilir, yari acik tcp portlari sayisida az olabilir.

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

xalikemalx28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar bende bır sorun war Cozumu buldunuzmu bılmıyorum 43 sayfa war bırazına bakabıldım Windows 7 7000 beta 32 bıt war bende aldıgım yerde kurulum yapıyo bende yapmıyoo Cannot boot from cd code : 5 diye bır sey geldıı bır tusa bastıgımda ıse xp acılıyooo sonra ben arkadasda dvd ımage alıp 4x le yazdım ve tekrar aynı hatayı buldu image nero 9 iel aldım ama dvd den aldım image onda sorunsuz calısıyoo bende boot etmıyooo Sistemım bu :p4 3.0 ghz 478 soket 1gb ddr 400 mhz ram 160 gb sata hdd x1650 ati agp 8x 512 mb ekran kartım var Dvd -rw id kaploo markasını goremıyom onunde kapak war sorunu bılen warsa yardım edin :S

9 Ağustos 2009 günü yazdımm acıl cevaplarını beklıyom yardım edinn :S

bılen yokmu

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Arkadaslar bende bır sorun war Cozumu buldunuzmu bılmıyorum 43 sayfa war bırazına bakabıldım Windows 7 7000 beta 32 bıt war bende aldıgım yerde kurulum yapıyo bende yapmıyoo Cannot boot from cd code : 5 diye bır sey geldıı bır tusa bastıgımda ıse xp acılıyooo sonra ben arkadasda dvd ımage alıp 4x le yazdım ve tekrar aynı hatayı buldu image nero 9 iel aldım ama dvd den aldım image onda sorunsuz calısıyoo bende boot etmıyooo Sistemım bu :p4 3.0 ghz 478 soket 1gb ddr 400 mhz ram 160 gb sata hdd x1650 ati agp 8x 512 mb ekran kartım var Dvd -rw id kaploo markasını goremıyom onunde kapak war sorunu bılen warsa yardım edin :S

Git kendine çiftkatmanlı(double layer) bir dvd yazıcı satın al ve keyfine bak:D:D:D

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
bu win 7 nihayi sürüm nezaman çıkıcak piyasaya
ben onu bekliyorum bilen varmı

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2

9 Ağustos 2009 günü yazdımm acıl cevaplarını beklıyom yardım edinn :S

sorun sence o mu?

bide arkı alım dvd -rw denıyım saol kardes

Oncelikle ard arda cok fazla mesaj yaziyorsun uyari gelebilir,
Ekleyecegin birsey oldugunda Son mesajini duzenleyebilirsin.

Sorunun DVD surucun oldugu ortada,
Okuma hatasi veriyor olmasi muhtemel eger bir DVD-RW ise yazdigin butun DVD'lerin bozuk olma ihtimali de var.
Alternatif surucu edinip denemeni oneririm.

/▌
/ \

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Problem:

Bilgisayarımda bluetooth desteği var. Vista yüklü iken kendi driver cd si içindeki bluetooth driverını yükleyip kullanabiliyordum.

Şimdi de yükleyebliyorum fakat kullanamıyorum.

Bluetooth açık gözküyor fakat hiçbir aygıtı bulamıyor.

MODEL: Broadcom Widcomm Bluetooth Aygıtı.

Kendi sitesinden de driver indirdim fakat yine sonuç aynı.

Ne tür bir sorunla karşı karşıyayım?

Setup dosyalarını uyumluluk modunda çalıştırmayı da denedim. Olmuyor.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Problem:

Bilgisayarımda bluetooth desteği var. Vista yüklü iken kendi driver cd si içindeki bluetooth driverını yükleyip kullanabiliyordum.

Şimdi de yükleyebliyorum fakat kullanamıyorum.

Bluetooth açık gözküyor fakat hiçbir aygıtı bulamıyor.

MODEL: Broadcom Widcomm Bluetooth Aygıtı.

Kendi sitesinden de driver indirdim fakat yine sonuç aynı.

Ne tür bir sorunla karşı karşıyayım?

Setup dosyalarını uyumluluk modunda çalıştırmayı da denedim. Olmuyor.

Eskiden benzer bir sorunu vista'da bende yasamistim,
Ek yazilimlari kurmadan sadece surucuyu kurdugumda sorun cozulmustu.
Belki seninde isine yarar.

/▌
/ \

suzun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sivaspor öncelikle emeğin için teşekkürler

evde 2 makina var 32 bit de activasyon başarılı oldu ama 64 bitte yapamadım.

dreamscene reg dosyasını mı önce çalıştırıyoruz act.cmd yi mi?

videoda sanırım 32 bit uygulaması var

format atmadan sonuç alabilir miyim?

şimdiden tşk.

xalikemalx28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
xp yada Vista boot ediyooo denedımm pek fazla forum sitelerın anlamam bır daha olmaz sorry :s

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
sivaspor öncelikle emeğin için teşekkürler

evde 2 makina var 32 bit de activasyon başarılı oldu ama 64 bitte yapamadım.

dreamscene reg dosyasını mı önce çalıştırıyoruz act.cmd yi mi?

videoda sanırım 32 bit uygulaması var

format atmadan sonuç alabilir miyim?

şimdiden tşk.

DreamScene dosyasinin aktivasyon ile alakasi yok,
Act.rar dosyasini C:\Act dizinine acmaniz ve icerisindeki act.cmd calistirmaniz yeterlidir.

/▌
/ \

xalikemalx28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dvd Rw sağlam calıyo id kaplo ama 2 tane war ıkısındede denedım olmadıı 7600 bulıd denıcem bıde bndekı 7000 diii kardes dvd lerı ben pc de yazdırmıyom :S arkadasda yazdırıyoz

Bir sorum olucak bende 250 gb sata hdd var arkadas verdı sata gırıs yerındekı uclardan bırı kırıldıı sorun olurmuu acaba Hdd dee

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2

ben_61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
windows 7 de kaspersky i kurdum uyumsuzluk sorunu çıktı ne yapabiliriz...

yrss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben 32 biti indirdim ama hala kurmadım şunu sorucam ya 32 bitmi 64 bit mi kurmalıyım win7 64 bitte driverlarda sorun yaşarmıyım birde 64 bit her pc ye kurulurmu??

champion

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Windows 7 deneme sürümü yapı 7100 TR kurdum.
Ağ bağlantılarında tüm bilgisayarlara bağlanabiliyorum fakat SERVER'a bağlanmak istediğimde kullanıcı adımı ve şifremi kabul etmiyor.

Kullanıcı adımı ve şifremi girdiğim ekranda etki alanı olarak kendi PC adımı yazıyor fakat ağ yapılandırması yaparken etki alanı kullanılmıyor seçeneğini işaretledim.

Kullanıcı adımı şifremi girdiğimde SERVER'a bağlanamıyorum ama diğer tüm pclere rahatlıkla bağlanabiliyorum.
mutlaka bir yerde bi ayarı var ama nerede bilen varsa yardımcı olursa sevinirim

wol_error.gif
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 630x313.
ekranalnts.png

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
servera bağlanırken kullanıcı adının önüne domain ismini de yazmalısın.
mesela pro/yusher gibi okeyto ?

champion

Asistan
Reaksiyon puanı
0
domain ismi derken, server'ın bulunduğu çalışma gurubunun isminden mi bahsediyorsun. eğer o ise onu da denedim
örn: kullanıcı adı : DOMAIN\champion gibi mi olmalı bunu kasdediyorsan denedim bunu

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Windows 7 deneme sürümü yapı 7100 TR kurdum.
Ağ bağlantılarında tüm bilgisayarlara bağlanabiliyorum fakat SERVER'a bağlanmak istediğimde kullanıcı adımı ve şifremi kabul etmiyor.

Kullanıcı adımı ve şifremi girdiğim ekranda etki alanı olarak kendi PC adımı yazıyor fakat ağ yapılandırması yaparken etki alanı kullanılmıyor seçeneğini işaretledim.

Kullanıcı adımı şifremi girdiğimde SERVER'a bağlanamıyorum ama diğer tüm pclere rahatlıkla bağlanabiliyorum.
mutlaka bir yerde bi ayarı var ama nerede bilen varsa yardımcı olursa sevinirim
Server/domain üzerinde kendi PC adınızı tanımlayıp gereken izinleri vererek
kendi PC nizden server' a bağlanabilirsiniz.. (İlk etapta şifreyi boş bırakarak bağlandığınızdan emin olduktan sonra şifreli kullanıma geçebilirsiniz..)

Şifre olarak resimde gördüğümüz şifreyi mi giriyorsunuz?
Bu şifre sadece homegroup (ev ağı) için geçerlidir. Server' a bağlanmak için Server yöneticisi tarafından kendi PC nize atanan şifreyi kullanmalısınız.

1501windows7kurulum2150dg5.png

...
Ayrıca buraya da bakabilirsiniz..
Windows 7 – Ağ Paylaşım Parola/Şifresi Nasıl Kaldırılır?|Docums.Net-Work

champion

Asistan
Reaksiyon puanı
0
SERVER'da activedirectory yok, sadece çalışma gurubu DOMAIN üzerinden çalışıyor pc'ler. Win7'de iş ağı olarak gösterdim ev ağı değil.

Server üzerinde tanımladığım ve bir kaç klasöre paylaşım yetkisi verdiğim kullanıcı adı ve parolamı girdiğimde \\server erişilemiyor kullanma izniniz olmayabilir şeklinde hata mesajı veriyor.

kullanıcı adını denemdiğim yöntem kalmadı.
SERVER\DOMAIN\KULLANICI ADI
DOMAIN\SERVER\KULLANICI ADI
SADECE KULLANICI ADI
hiçbirinden de sonuç alamadım maalesef.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
SERVER'da activedirectory yok, sadece çalışma gurubu DOMAIN üzerinden çalışıyor pc'ler. Win7'de iş ağı olarak gösterdim ev ağı değil.

Server üzerinde tanımladığım ve bir kaç klasöre paylaşım yetkisi verdiğim kullanıcı adı ve parolamı girdiğimde \\server erişilemiyor kullanma izniniz olmayabilir şeklinde hata mesajı veriyor.

kullanıcı adını denemdiğim yöntem kalmadı.
SADECE KULLANICI ADI
hiçbirinden de sonuç alamadım maalesef.

Ev agi olarak yapilandirin, Firewall'dan izin verin.

/▌
/ \

champion

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ev ağı'nı da denedim. win'in kendi güvenlik duvarı yalnızca onuda kapattım yine olmadı.

Bu iki kullanıcı adını girdiğimde erişme izniniz olmayabilir, kullanıcı adı geçersiz diye uyarı veriyor.
sanırım bunun 'SERVER\DOMAIN\KULLANICI ADI' tamamını kullanıcı adı olarak görüyor.

sadece server' da oluşturduğum kullanıcı adını ve şifresini girdiğimde ise kullanıcı adı şifre giriş penceresi tekrar geliyor.

Bağlanmaya çalıştığım işletim sistemi win2000 server, diğer makinalar xp pro var onlara rahat bağanıyorum. Onlara bağlanırkende kullanıcı adı parola yazmam gereken yerde etki alanı olarak kendi pc adım yazıyor ama onlara normal kullanıcı adı parolası girerek bağlanabiliyorum..

enteresan bir durum.. hadi hayrlısı bakalım..

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Ev ağı'nı da denedim. win'in kendi güvenlik duvarı yalnızca onuda kapattım yine olmadı.

Bu iki kullanıcı adını girdiğimde erişme izniniz olmayabilir, kullanıcı adı geçersiz diye uyarı veriyor.
sanırım bunun 'SERVER\DOMAIN\KULLANICI ADI' tamamını kullanıcı adı olarak görüyor.

sadece server' da oluşturduğum kullanıcı adını ve şifresini girdiğimde ise kullanıcı adı şifre giriş penceresi tekrar geliyor.

Bağlanmaya çalıştığım işletim sistemi win2000 server, diğer makinalar xp pro var onlara rahat bağanıyorum. Onlara bağlanırkende kullanıcı adı parola yazmam gereken yerde etki alanı olarak kendi pc adım yazıyor ama onlara normal kullanıcı adı parolası girerek bağlanabiliyorum..

enteresan bir durum.. hadi hayrlısı bakalım..

Sunucu bilgisayardaki izinleri ayarlanmis bir hesap ile girmeniz gerekiyor,
Server\domain\Kullanici adi yazmaniza gerek yok.
Eger varsayilan hesap bilmiyorsaniz
Administrator hesabiyla deneyin.

/▌
/ \

champion

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sunucu bilgisayarda tanımladığım kullanıcı adı ve parolasını kullanıyorum fakat ; kullanıcı adı şifre giriş penceresi tekrar geliyor.