Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
babacım benim sdn edition değil sağ klik yaptığımda sahipliğini devr al seçeneği yok.teşekkürler.valla kafayı yiyecem.ofisle bir sürü işim var.şöyle ayrıntılı açıklarsan çoook makbule geçer.sağolasın ellerin dert görmesin

Bu islem cok basittir sahipligini aldiginiz yerde izinler var, oradan kullanici adinizi secip duzenle diyerek istediginiz izni verebilirsiniz.

@sivaspor bahsettiğim görev çubuğu

Gorev siralamasindan kaynaklaniyordur, sanirim yeni nesil gorev cubugu kullaniyorsunuz.

Modemi kurduktan sonra mı yapayım driver kurma işlemini ? :)

Evet, butun baglantilari yaptiktan sonra kuracaksiniz.

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

rb2344

Asistan
Reaksiyon puanı
0
demien duff sana değil yazdıklarım. yardım edilsin diye açık açık yazdım.
sivasspor driver cdsinden kurdum.update yapmadı

demien duff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu modemin kurulum cd'sini çalıştırmama gibi bir durum olmaz değil mi ? :D

umitsiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim sorunum şu; Windows 7 Ultimate'yi bilgisayarıma kurdum. Çalıştı fakat birsüre sonra ( bu herzaman aynı süre olmamakla beraber 5-8 dk arası) bilgisayar tamamen donuyor hiç bir işlem yapılmıyor. Hdd ışığı hiç yanmıyor, fare hareketsiz kalıyor. Güç düğmesine uzun süre basarak bilgisayarı kapatıyorum. Windows 7 Bilgisayara 4.5 buan verdi donanımım o kadar iyi değil ama nette bakıyorum daha düşük sistemlerde bile çalıştıranlar var. Sistem özelliklerim:
2 Gb DDR 2 533 Mhz Ram
512 Mb Ati Radeon HD 2400 Ekran kartı
160 Gb WD Sata HDD
Ati x200 Shappire Anakart

Not: ynıdona sorunu Vista kurunca da oluyor.
Arkadaşlar lütfen bir fikri bile olan yok mu? Yeniyim diye mi kimse cevap yazmıyor?:helpsmilie::crying:

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar lütfen bir fikri bile olan yok mu? Yeniyim diye mi kimse cevap yazmıyor?:helpsmilie::crying:

Sorunun kaynaginin chipset suruculeri olabilecegini soylemistim,
Anakartinizin chipset suruculerini yenilediniz mi?

Ayrica...
Bellekler, grafik karti veya asiri isinan islemci sebep olabilir.
Ozellikle asiri isiniyorsa islemci buna dikkat edin,
Islemci isisini olcun, 55-60 ve yukari dereceler sistem kilitlenmesine sebep olabilir.

/▌
/ \

reyes123

Asistan
Reaksiyon puanı
6
windows 7 7600 90 günlük norton internet security 2009 kurdum...nis 2009 kurduktan sonra herhangi bir sürücüyü yada dosyayı sağ tıkyayıp tarama yaptırmak isteğimde norton simgesi yok yani özel tarama yaptıramıyorum bu konuda bilgisi olan varmı arkadaşalar...bu arada sistem windows 7 7600 64 bit

sarsarhos

Asistan
Reaksiyon puanı
6
tahminimce nis 64 bit uyumlu olmadığı için sorun yapmış olabilir diye düşünüyorum...

demien duff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Verdigim linklerdeki suruculeri Windows 7 kurduktan sonra sirayla dene,
Beta yazanin oldugu yerde tam surum de var.
Setup dosyasina sag tiklayacaksin, ozellikler -> uyumluluk sekmesinde Vista sececeksin tamam diyerek kapatacaksin.
Daha sonra kurulum dosyasini calistir kendisi kurar.

Bana böyle dediniz ancak ben bu dosyaları indirdim xp'deyim bu arada hala sağ tıklıyorum uyumluluk diye bir şey yok özelliklere de girdim orada da yok uyumluluk acaba Windows 7 kurduktan sonra mı çıkacak ?

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Bana böyle dediniz ancak ben bu dosyaları indirdim xp'deyim bu arada hala sağ tıklıyorum uyumluluk diye bir şey yok özelliklere de girdim orada da yok uyumluluk acaba Windows 7 kurduktan sonra mı çıkacak ?

Ben xp uzerinde demedim Windows7 uzerinde yapin dedim.
Evet Windows7 kurduktan sonra olacak, daha once cikmasinin bir anlami yok zaten.

XP'de uyumluluk var, Windows 95/98/2000 icin ama dedigim gibi isinize yaramaz.
Vista ile uyumlu oldugundan modeminiz buyuk ihtimalle calisacaktir.

/▌
/ \

demien duff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim. Birde bazı arkadaşlar direk modemin kendiliğinden güncellendiğini söylediler. Benim modemim vista uyumlu değil. Ancak driver'ı var benimde güncellenme ihtimalim nedir?

genccimbomlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fn tuşları için hotkey driver kurdum fakat touchpad için kullanılan tuş çalışmıyor fn etki etmiyor ,
power tuşunun yanınnda başka bi tuş var onun içinde power4gear driver kurdum fakat onunda touchpad tuşu çalışmıyor,
yanındaki tuşlar çalışıyor ne yapmam lazım touchpad tuşlarını çalıştırmak için başka bi yol varmı ? laptop asus m51sn250dv
edit : touchpad çalışıyor sadece açma kapama tuşlarını aktif degil

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Bu güncellemenin anlamı ne sivaspor kardeş..?

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Bu güncellemenin anlamı ne sivaspor kardeş..?

Visual C++ Ayni directX gibi bir kutuphanedir, calisma apileri barindirir.
Onun guvenlik acigini kapatan bir guncelleme.
Genelde, Windows live gibi uygulamalar ile beraber kuruluyor VisualC++

fn tuşları için hotkey driver kurdum fakat touchpad için kullanılan tuş çalışmıyor fn etki etmiyor ,
power tuşunun yanınnda başka bi tuş var onun içinde power4gear driver kurdum fakat onunda touchpad tuşu çalışmıyor,
yanındaki tuşlar çalışıyor ne yapmam lazım touchpad tuşlarını çalıştırmak için başka bi yol varmı ? laptop asus m51sn250dv
edit : touchpad çalışıyor sadece açma kapama tuşlarını aktif degil

Ilgili laptopun suruculerini Windows Vista uyumlulugu ile deneyin birde,
Eger yine calismiyorsa Windows7 surucusu cikmasini beklemeniz gerekiyor.
Sonucta HID surucusu ( Human interface device ) oldugu icin genelde dahili suruculer olup extra tuslar icin extra yazilim ve surucu gerekebiliyor, bu suruculerin Windows7 versiyonu henuz cikmamistir, genelde vista suruculeri cikar ve bu suruculer her zaman tam uyumlu olmayabiliyor.

/▌
/ \

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Teşekkürler sivaspor kardeş..:)

akordion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
microsofttan 7100 sürümü indirdim, bu sürümü tekrar format atmadan nasıl yükseltebilirim?

genccimbomlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ilgili laptopun suruculerini Windows Vista uyumlulugu ile deneyin birde,
Eger yine calismiyorsa Windows7 surucusu cikmasini beklemeniz gerekiyor.
Sonucta HID surucusu ( Human interface device ) oldugu icin genelde dahili suruculer olup extra tuslar icin extra yazilim ve surucu gerekebiliyor, bu suruculerin Windows7 versiyonu henuz cikmamistir, genelde vista suruculeri cikar ve bu suruculer her zaman tam uyumlu olmayabiliyor.

/▌
/ \

vista uyumlu bi kaç defada indrdim kurdum zaten ama neyse beklemekten baska çare yok gıbı sagol yinede

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
vista uyumlu bi kaç defada indrdim kurdum zaten ama neyse beklemekten baska çare yok gıbı sagol yinede

Vista suruculerin kurulum dosyasina sag tiklayip ozellikler kisminda Uyumluluk modundan Vista ( sp1 yada sp2 de olabilir ) secmek gerekiyor,
Uyumluluktan kastim bu idi.

/▌
/ \

akordion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dvd yi takıp upgrade dedim, daha sonra bi uyarı verdi dil ile ilgili bende tekrar ilk başta olduğu gibi ingilizceye çevirdim, sonra tekrar denedim. gelen uyarı

" Upgrading Windows will affect the following features:
Any language packs that are installed will not be available after the upgrade. You’ll need to reinstall your language packs after the upgrade"

ve şimdi yükleme ekranı gibi ekranı geldi 2115 mb kopyalama yapıyor. eğer upgrade yapıyorsa hangi sürüme yapıyor :s nette forumdan bir tane indirmiştim, 7260tı. kurarken birçok dil seçeneği vardı ve kurduktan sonra hiç sorun yaşamamıştım ama mcrsfttan indireyim daha garanti olsun dedim ama..

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
dvd yi takıp upgrade dedim, daha sonra bi uyarı verdi dil ile ilgili bende tekrar ilk başta olduğu gibi ingilizceye çevirdim, sonra tekrar denedim. gelen uyarı

" Upgrading Windows will affect the following features:
Any language packs that are installed will not be available after the upgrade. You’ll need to reinstall your language packs after the upgrade"

ve şimdi yükleme ekranı gibi ekranı geldi 2115 mb kopyalama yapıyor. eğer upgrade yapıyorsa hangi sürüme yapıyor :s nette forumdan bir tane indirmiştim, 7260tı. kurarken birçok dil seçeneği vardı ve kurduktan sonra hiç sorun yaşamamıştım ama mcrsfttan indireyim daha garanti olsun dedim ama..

7100'den 7260 yada 7600'e guncelleme yapmanizi onermem.
Cunki tam verim alamazsiniz, bazi dosyalar degismeyecektir ( windows dosyalari ) ayrica guncellemeden sonra kayit defteri sismesi ve programlarda ciddi oranda yavaslik birde islemci kullaniminda yukselme olabiliyor.

yakin surumler arasinda guncelleme yaparken bu kadar sorun pek yasanmiyor ama bu sekilde bir uctan bir uca sicramayi pek onermem.

Ayrica microsoft'ta 7260 yok, 7600 icinde herkese acik indirme sureci baslamadi. ( Baslayip baslamayacagi da kesin degil )

/▌
/ \

akordion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1 saattir upgrade yaptı ama hala 7100. 7100da e data security, km player gibi programlar sorun çıkardı.. en iyisi multi dil destiği olana geri dönmek

akordion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ayrica microsoft'ta 7260 yok, 7600 icinde herkese acik indirme sureci baslamadi. ( Baslayip baslamayacagi da kesin degil )

captureuob.png

++ micrsfttan aldığım anahtar ile aktiveteli

suzun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
activasyon ile ilgili video kaç nolu mesajda bulamıyorum :D