Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

umitsiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim sorunum şu; Windows 7 Ultimate'yi bilgisayarıma kurdum. Çalıştı fakat birsüre sonra ( bu herzaman aynı süre olmamakla beraber 5-8 dk arası) bilgisayar tamamen donuyor hiç bir işlem yapılmıyor. Hdd ışığı hiç yanmıyor, fare hareketsiz kalıyor. Güç düğmesine uzun süre basarak bilgisayarı kapatıyorum. Windows 7 Bilgisayara 4.5 buan verdi donanımım o kadar iyi değil ama nette bakıyorum daha düşük sistemlerde bile çalıştıranlar var. Sistem özelliklerim:
2 Gb DDR 2 533 Mhz Ram
512 Mb Ati Radeon HD 2400 Ekran kartı
160 Gb WD Sata HDD
Ati x200 Shappire Anakart

Not: ynıdona sorunu Vista kurunca da oluyor.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Merhaba win7 de ilk defa bir sorunla karşılaştım. Benim ağda birden fazla bilgisayar var. ilk gün ağ bilgisayarlarını görebiliyordum. Ama artık görünmüyorlar :) Karşı bilgisayarlarda sorun yok . Benim antivirüsünde hiç bi şekilde etkisi yok ağa her şeye izin verdim. Ev ağınıda paylaşıma açtım ve sorun algılayıcıda sorun yok diyor. Acaba sorun ne olabilir :)

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Merhaba win7 de ilk defa bir sorunla karşılaştım. Benim ağda birden fazla bilgisayar var. ilk gün ağ bilgisayarlarını görebiliyordum. Ama artık görünmüyorlar :) Karşı bilgisayarlarda sorun yok . Benim antivirüsünde hiç bi şekilde etkisi yok ağa her şeye izin verdim. Ev ağınıda paylaşıma açtım ve sorun algılayıcıda sorun yok diyor. Acaba sorun ne olabilir :)

1. Butun bilgisayarlarin ayni calisma grubunda oldugundan
  2. Butun bilgisayarlarda bilgisayar bulmanin acik oldugundan
  3. Guvenlik duvarinin izin verdiginden
  4. Ip cakismasi olmadigindan emin

Emin olun

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
  1. Butun bilgisayarlarin ayni calisma grubunda oldugundan
  2. Butun bilgisayarlarda bilgisayar bulmanin acik oldugundan
  3. Guvenlik duvarinin izin verdiginden
  4. Ip cakismasi olmadigindan emin
Emin olun

Hepsindende eminim :) ipler otomatik atanıyor hepsi xp benimki win7. Güvenlik duvarı kapalı zaten. Diğer bigisayarlar 24 saat paylaşıma açık

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Hepsindende eminim :) ipler otomatik atanıyor hepsi xp benimki win7. Güvenlik duvarı kapalı zaten. Diğer bigisayarlar 24 saat paylaşıma açık

Bende yasamistim ayni sorunu, Sebebi anti-virus'un kendi guvenlik duvari idi.
Birde Windows XP yuklu bilgisayarlar Windows7 yuklu bilgisayarlar ile ag uzerinde pek anlasamiyor.
Denetim masasinda Ev grubu kapali mi?
Acik oldugunda da sorun yasatabiliyor.

/▌
/ \

rb2344

Asistan
Reaksiyon puanı
0
win7 sdn final kullanıyorum. internet bağlantımda sorun yaşıyorum.kablosuz ağı görüyor ama internete bağlantıda sürekli sorun çıkarıyor.bir iki dakika sonra kendiliğinden düzeliyor.modemi resetledim bilgisayarı kapatıp açtım modemin güncellemesini kontrol ettim ama hala sorun çıkarıyor.

demien duff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Problemim: Merhaba arkadaşlar ,

Sorum şu ben bugün - yarın Windows 7'ye geçeceğim ancak şöyle bir korkum var. Benim internet'im çevirmeli önce cd ile pc'ye kuruyoruz sonra her pc açıldığında çevirerek internete giriyoruz. Bu modem 4 senelik Speedtouch modem Windows 7 ile uyumlu mudur?

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Problemim: Merhaba arkadaşlar ,

Sorum şu ben bugün - yarın Windows 7'ye geçeceğim ancak şöyle bir korkum var. Benim internet'im çevirmeli önce cd ile pc'ye kuruyoruz sonra her pc açıldığında çevirerek internete giriyoruz. Bu modem 4 senelik Speedtouch modem Windows 7 ile uyumlu mudur?

Nasil cevirmeli? ADSL icin telefon numarasi mi ariyor modem?
Harici modem ile ADSL baglantisi biliyorum ama numara arayan hic duymamistim :D

/▌
/ \

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
win7 sdn final kullanıyorum. internet bağlantımda sorun yaşıyorum.kablosuz ağı görüyor ama internete bağlantıda sürekli sorun çıkarıyor.bir iki dakika sonra kendiliğinden düzeliyor.modemi resetledim bilgisayarı kapatıp açtım modemin güncellemesini kontrol ettim ama hala sorun çıkarıyor.

Bu tip sorunlari yazarken bazi bilgiler verilirse cozum bulmak kolay olur.
Sonucta donanim ureticisi bir adet degil, 100 milyonlarca donanim varken hangi parca niye sorun cikariyor bilmek muneccimlik gibi oluyor. :)

/▌
/ \

demien duff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
En iyisi şöyle sorayım. Modem'im uyumlu mudur Windows 7 ile Thomson Speedtouch 330 modem.

rb2344

Asistan
Reaksiyon puanı
0
pikatel airmax 101 modem.
marvel yukon 88e8055 pcı-e gigabit ethernet bağdaştırıcısı
inrel pro wireless 3945abg network connection
başka bi bilgi lazımmı:)

sarsarhos

Asistan
Reaksiyon puanı
6
merhaba windows7 de firefox kullanıyorum görev çubuğundaki simgeye tıklayarak küçülttüğümde anında messenger penceresi geliyo karşıma(msn çalışıyorken) rc sürümünde ve kullandığım rtm sürümünde de oluyo bu bi bug mı ??

umitsiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim sorunum şu; Windows 7 Ultimate'yi bilgisayarıma kurdum. Çalıştı fakat birsüre sonra ( bu herzaman aynı süre olmamakla beraber 5-8 dk arası) bilgisayar tamamen donuyor hiç bir işlem yapılmıyor. Hdd ışığı hiç yanmıyor, fare hareketsiz kalıyor. Güç düğmesine uzun süre basarak bilgisayarı kapatıyorum. Windows 7 Bilgisayara 4.5 buan verdi donanımım o kadar iyi değil ama nette bakıyorum daha düşük sistemlerde bile çalıştıranlar var. Sistem özelliklerim:
2 Gb DDR 2 533 Mhz Ram
512 Mb Ati Radeon HD 2400 Ekran kartı
160 Gb WD Sata HDD
Ati x200 Shappire Anakart

Not: ynıdona sorunu Vista kurunca da oluyor.

Arkadaşlar yardım edecek yok mu?:crying:

asusbey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
sivaspor,rice,meraklı sahiplik nasıl alınıyor allahaşkına kafayı yiyeceğim.office kuracam.daha evvel veriyi şifrelemiştim.şimdi açmaya çalışıyorum erişim engellendi diyor.izin almanız lazım diyor.her türlü yapmama rağmen(tam denetimi aldım.sahipliği aldım anladığım kadarı ile)özellikler/genel/gelişmiş/veriyi korumak için şifrele kutucuğunu boşalttım.tamam deyip uygula dediğimde bu öznitelikleri değiştirmek için yönetici izni almanız lazım diyor.bir el atın şuna babacım.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
En iyisi şöyle sorayım. Modem'im uyumlu mudur Windows 7 ile Thomson Speedtouch 330 modem.

Vista icin beta surucusu ve bir kac alternatif buldum ama garantisi yok, google da arayabilirsiniz.

SpeedTouch 330 Vista Beta Driver / Tam surucusude ayni sitede
SpeedTouch 330 Drivers for Vista
Orijinal sitesindeki vista suruculeri

Bu suruculer vista icin ama genel itibariyle ise yararlar.

pikatel airmax 101 modem.
marvel yukon 88e8055 pcı-e gigabit ethernet bağdaştırıcısı
inrel pro wireless 3945abg network connection
başka bi bilgi lazımmı:)

Intel bagdastiricinin surucusunu windows update'ten mi yoksa orjinal sitesinden mi kurdunuz?

merhaba windows7 de firefox kullanıyorum görev çubuğundaki simgeye tıklayarak küçülttüğümde anında messenger penceresi geliyo karşıma(msn çalışıyorken) rc sürümünde ve kullandığım rtm sürümünde de oluyo bu bi bug mı ??

Daha detayli bir aciklama yaparsaniz bir cozum uretebiliriz.
Bahsettiginiz taskbar ( Gorev cubugu ) mu yoksa System tray mi?

Arkadaşlar yardım edecek yok mu?:crying:

Donanimlarinizda cakisma olmasi muhtemel, buyuk ihtimalle chipset ile alakali olabilir, biraz arastirip donerim size.

sivaspor,rice,meraklı sahiplik nasıl alınıyor allahaşkına kafayı yiyeceğim.office kuracam.daha evvel veriyi şifrelemiştim.şimdi açmaya çalışıyorum erişim engellendi diyor.izin almanız lazım diyor.her türlü yapmama rağmen(tam denetimi aldım.sahipliği aldım anladığım kadarı ile)özellikler/genel/gelişmiş/veriyi korumak için şifrele kutucuğunu boşalttım.tamam deyip uygula dediğimde bu öznitelikleri değiştirmek için yönetici izni almanız lazım diyor.bir el atın şuna babacım.

Windows 7 SDN Edition'da bu isi yapmak icin sag tiklayip Take Ownership demeniz yeterli ( Sahipligini devr al )

Diger surumler icin sahipligi aldiktan sonra kullanici adiniza tam yetki vermenizde gerekiyor.

/▌
/ \

demien duff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Orjinal sitesinde kine girdim üstten 5. sıradaki vista sürücüsü sanırım. Onu mu indireyim ?
Birde burada ki sitedekini indirdim. Buda işe yarar mı yoksa kendi sitesindekini mi indireyim ? Birde bu driverlar nasıl yükleniyor. Format atıyorum modem cdsini takıyorum. Kuruyorum sonra driverimi kuracağım ? Birde onu usb ye atıyorum flash diske format attıktan sonra usbden açacağım sorun olmaz değil mi?

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Orjinal sitesinde kine girdim üstten 5. sıradaki vista sürücüsü sanırım. Onu mu indireyim ?
Birde burada ki sitedekini indirdim. Buda işe yarar mı yoksa kendi sitesindekini mi indireyim ? Birde bu driverlar nasıl yükleniyor. Format atıyorum modem cdsini takıyorum. Kuruyorum sonra driverimi kuracağım ? Birde onu usb ye atıyorum flash diske format attıktan sonra usbden açacağım sorun olmaz değil mi?

Verdigim linklerdeki suruculeri Windows 7 kurduktan sonra sirayla dene,
Beta yazanin oldugu yerde tam surum de var.
Setup dosyasina sag tiklayacaksin, ozellikler -> uyumluluk sekmesinde Vista sececeksin tamam diyerek kapatacaksin.
Daha sonra kurulum dosyasini calistir kendisi kurar.

/▌
/ \

demien duff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok teşekkür ediyorum. Deneyeceğim. Ancak modemin dvd sini kurduktan sonra mı deniyim bu verdiklerinizi ? Birde 1.5 gb ram 128 mb ati ekran kartı. 2.93 ghz pentium 4 kasar mı sistem sizce ?

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Çok teşekkür ediyorum. Deneyeceğim. Ancak modemin dvd sini kurduktan sonra mı deniyim bu verdiklerinizi ? Birde 1.5 gb ram 128 mb ati ekran kartı. 2.93 ghz pentium 4 kasar mı sistem sizce ?

Sanmiyorum, sorun cikaracagini.
Deneyin begenmez iseniz kaldirirsiniz.

/▌
/ \

asusbey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Windows 7 SDN Edition'da bu isi yapmak icin sag tiklayip Take Ownership demeniz yeterli ( Sahipligini devr al )

Diger surumler icin sahipligi aldiktan sonra kullanici adiniza tam yetki vermenizde gerekiyor.

/▌
/ \[/QUOTE]
babacım benim sdn edition değil sağ klik yaptığımda sahipliğini devr al seçeneği yok.teşekkürler.valla kafayı yiyecem.ofisle bir sürü işim var.şöyle ayrıntılı açıklarsan çoook makbule geçer.sağolasın ellerin dert görmesin