Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

xoozn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
64 bit performans olarak en dusuk olan XP'dir.
Windows 7 64 bit kullaniyorum ve gayet memnunum, tavsiye ederim.

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

Yalnız benim bazı uygulamalar için xp ye ihtiyacım var. Bu sebeptendir ki yazdım. Vista 64 ün Xp 64 den çok daha sağlıklı olduğunu ben de okudum hatta test dahi edebildim.

Beowulf

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Merhabalar ;

Bilgisayarımın özellikleri ;

Amd Turion 64 X2 Mobile

1.90 Ghz 2 Gb Ram

Ati x1300 ekran kartı

128 Mb Ekran kartı (512 kadar paylaşımlı)

Sağ tuş özellikler > Ayarlar kısmında 16 ve 32 Bit seçenkleri var.

Sorum şu ;

Windows 7 Ultimate x64 kursam sorunsuz çalışırmı ?

beyaz gulum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
merhaba dostum oncelikle ilgilendigin icin tesekur ederim indirdim yukledim fakat AudControl panel acilmiyor oisaretledigin cikiyor ve yukle diyorsun 5.1 yukluyor ama Control panel acilmiyor birde yukardaki benim indirdigim link dogrumu bir kontrol yapsan eger doruysa bana yazarsan men mun olurum dogru degilse lutfen tam linki bana sen versen .birsorum daha olacak sen zaten yazmis sinda ben gene soyleyeyim butun ses sistemini silim bu verdigini linki yukleyecegim degilmi tekrar tesekur ederim 5.1 en asagida resim deki gibi de olmuyor nereden hata yapiyorum anlamadim.birsey daha soracagim bu (Plugin) ne is goruyor yani muzik clmak icinmi yoksa ses denetimi icinmi.

joker66

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
slm forum arkadaşlar 15 gün önce win sitesinden bir key alarak win 7 rc sürümü olan (7100.0.090421-17009)sürümünü indirdim iso kalıbıyla neroda yazdırdım.asus p5b serisi anakartım var biosunu güncellemiştim bootdan dvd başlattım vin 7 başlangıç da dil ülke ve klavyeyi seçtim ileri dedikden 5 dk sonra hard disk yok hatası veriyor brovse özelliğinden hard diski gördüğü halde kurulum yapamıyor başka bir asus marka pcde kurmaya denedim aynı hatayı verdi ne yapmam gerek .

pearlharbor

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ati Catalyst en son surucusunu indirin,

1- Bilgisayari guvenli mod'da tekrar baslatin ( bios ekrani gectikten sonra F8)
Ekran karti surucusunu kaldirin ama yeniden baslatmayin.
Kod:
[B]Denetim Masasi -> Aygit Yoneticisi -> Ekran Bagdastiricilari[/B]
[B]Control Panel -> Device Manager -> Display adapters[/B]
Daha sonra indirdiginiz catalyst surucusu kurulum dosyasini calistirin
Kurulum Windows installer servisi hatasi verecektir, vermese de siz iptal edin.

2- C:\ATI\Support\9-7_beta_win7_32_dd_CC\Packages\Drivers\Display\W7_INF

Dizininde CW_84694.inf dosyasina sag tiklayip yukle ( install ) dedikten sonra bilgisayari yeniden baslatin.
Bilgisayar acildiktan sonra...

3- C:\ATI\Support\9-7_beta_win7_32_dd_CC dizininden setup.exe yi calistirin, ekran karti surucunuz artik sorun vermez.

Aygitinizi kaldirmadan da direkt 3. asamayi kullanabilirsiniz, ilk 2 asama kesin sonuc elde etmek icin.

tesekkur ederim bunları denicem :)

rb2344

Asistan
Reaksiyon puanı
0
zip-7yi de kurdum ama hala aynı sorun devam ediyor.dosyaya sağ tıklayıp buraya çıkar dediğimde sonuç alamıyorum hala.
zip-7 4.6 yı kurdum.
kurulum cdsini tekrar takıp onar desem bi sonuç alırmıyım

pearlharbor

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mrb... bilgisayarımda 70 gb + 70 gb hdd var.. toplam 160 gb. 10 gb oem e gidiyor.. .. ben bugun 7600 u kurdum ve de aynı zamanda c diskinden 30 gb ayırayım dedim.. fakat bunu daha sonra tanımlayamadım... bilgisayarım/yonet/ depolama birimleri ne giriyorum.. new volume label diyorum. ardında harf atama kısmını da geciyorum.. fakat ardından... "yeni bir surucu acamazsınız.. zaten maximum sayıda sürücü var" diyor.. bunu duzeltmemin bi yolu yontemi var mı??? teşekkürler

birşey daha .. bu oem kısmını normal hdd olarak kullanmak mumkun mu???

53320149.jpg

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Merhaba, kullanmakta olduğum Windows 7 7100 x64 de masaüstüne sağ tuş tıklayıp kişiselleştir dediğimde aşağıdaki gibi bir hata alıyorum.

hataw.png

denetim masasından girmeyi deneyince sorun çıkmıyor.ancak yinede bu bir sorun ve çözümünü biliyorsanız ve paylaşırsanız sevirim sizce sorun neyden kaynaklanıyor olabilir..buna benzer bazı kısayol sorunlarım da var.... daha önce böyle bir sorun yoktu..registry'i ccleaner ile temizledim.. ama sorun hala daha devam ediyor..

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Yalnız benim bazı uygulamalar için xp ye ihtiyacım var. Bu sebeptendir ki yazdım. Vista 64 ün Xp 64 den çok daha sağlıklı olduğunu ben de okudum hatta test dahi edebildim.

Bir cok uygulama yeni versiyonunda Wow64 uyum sertifikasi alabilmek icin surekli gelistiriyor programlarini.

Merhabalar ;

Bilgisayarımın özellikleri ;

Amd Turion 64 X2 Mobile

1.90 Ghz 2 Gb Ram

Ati x1300 ekran kartı

128 Mb Ekran kartı (512 kadar paylaşımlı)

Sağ tuş özellikler > Ayarlar kısmında 16 ve 32 Bit seçenkleri var.

Sorum şu ;

Windows 7 Ultimate x64 kursam sorunsuz çalışırmı ?

Evet sorunsuz ve gayet hizli calisir. :yes:

merhaba dostum oncelikle ilgilendigin icin tesekur ederim indirdim yukledim fakat AudControl panel acilmiyor oisaretledigin cikiyor ve yukle diyorsun 5.1 yukluyor ama Control panel acilmiyor birde yukardaki benim indirdigim link dogrumu bir kontrol yapsan eger doruysa bana yazarsan men mun olurum dogru degilse lutfen tam linki bana sen versen .birsorum daha olacak sen zaten yazmis sinda ben gene soyleyeyim butun ses sistemini silim bu verdigini linki yukleyecegim degilmi tekrar tesekur ederim 5.1 en asagida resim deki gibi de olmuyor nereden hata yapiyorum anlamadim.birsey daha soracagim bu (Plugin) ne is goruyor yani muzik clmak icinmi yoksa ses denetimi icinmi.

Ses kartinin tam modelini
Http://support.creative.com adresinde arayabilirsin,
Winamp'in Surround pluginleri 5.1 ses elde etmek icin kullanilir.

slm forum arkadaşlar 15 gün önce win sitesinden bir key alarak win 7 rc sürümü olan (7100.0.090421-17009)sürümünü indirdim iso kalıbıyla neroda yazdırdım.asus p5b serisi anakartım var biosunu güncellemiştim bootdan dvd başlattım vin 7 başlangıç da dil ülke ve klavyeyi seçtim ileri dedikden 5 dk sonra hard disk yok hatası veriyor brovse özelliğinden hard diski gördüğü halde kurulum yapamıyor başka bir asus marka pcde kurmaya denedim aynı hatayı verdi ne yapmam gerek .

Ánakart'in sata ayarlarini kontrol edin ve Sata'larin IDE modunda calistigindan emin olun.

zip-7yi de kurdum ama hala aynı sorun devam ediyor.dosyaya sağ tıklayıp buraya çıkar dediğimde sonuç alamıyorum hala.
zip-7 4.6 yı kurdum.

Senin dosya sistemin bozulmus olabilir sistem diskine.

chkdsk X: /f /i yapin.

X: = Windows'un kurulu oldugu surucu harfi, sistem surucusu.

mrb... bilgisayarımda 70 gb + 70 gb hdd var.. toplam 160 gb. 10 gb oem e gidiyor.. .. ben bugun 7600 u kurdum ve de aynı zamanda c diskinden 30 gb ayırayım dedim.. fakat bunu daha sonra tanımlayamadım... bilgisayarım/yonet/ depolama birimleri ne giriyorum.. new volume label diyorum. ardında harf atama kısmını da geciyorum.. fakat ardından... "yeni bir surucu acamazsınız.. zaten maximum sayıda sürücü var" diyor.. bunu duzeltmemin bi yolu yontemi var mı??? teşekkürler

birşey daha .. bu oem kısmını normal hdd olarak kullanmak mumkun mu???

53320149.jpg

Birden fazla extended bolum olusturduysaniz bu soruna sebep olabilir yada bolme calistiginiz disk'te sanal bellek veya on yukleme kayitlari bulunuyor olabilir.
OEM bolumunu harddisk olarak kullanabilirsiniz, OEM yazan birimi silip yeniden olusturmaniz yeterlidir.

Merhaba, kullanmakta olduğum Windows 7 7100 x64 de masaüstüne sağ tuş tıklayıp kişiselleştir dediğimde aşağıdaki gibi bir hata alıyorum.

hataw.png

denetim masasından girmeyi deneyince sorun çıkmıyor.ancak yinede bu bir sorun ve çözümünü biliyorsanız ve paylaşırsanız sevirim sizce sorun neyden kaynaklanıyor olabilir..buna benzer bazı kısayol sorunlarım da var.... daha önce böyle bir sorun yoktu..registry'i ccleaner ile temizledim.. ama sorun hala daha devam ediyor..

Size de chkdsk X: /F /I oneririm, isletim sisteminizi tamir etmeyi deneyebilirsiniz.
Diger yandan...
Windows 7 build 7229 guncellemesi oneririm ( sifirdan yada guncelleme ile)

/▌
/ \

rb2344

Asistan
Reaksiyon puanı
0

dediğini yaptım.çalıştıra bu komutu yazdım bir pencre açıldı ama açılması da kapanması a bir oldu.doğru mu yaptım acaba

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2

dediğini yaptım.çalıştıra bu komutu yazdım bir pencre açıldı ama açılması da kapanması a bir oldu.doğru mu yaptım acaba

Dogru yapamamissin,
Calistir'a cmd.exe yaz, komut istemcisi geldiginde

chkdsk X: /f /i yap

X: harfinin yerine senin windows hangi surucu de kuruluysa onu yazacaksin,
C:\ de ise chkdsk C: /f /i yap, D:\ de ise chkdsk D: /f /i yap gibi

/▌
/ \

beyaz gulum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
dostum nekadar dene diysem olmadi saglik olsun ilgilendigin icin tekrar tesekur ederim.

rb2344

Asistan
Reaksiyon puanı
0
"yeterli ayrıcalığınız olmadığından bu erişim engellendi.bu hizmet programını yükseltilmiş modda başlatmanız gerekir" diye uyarı verdi

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
"yeterli ayrıcalığınız olmadığından bu erişim engellendi.bu hizmet programını yükseltilmiş modda başlatmanız gerekir" diye uyarı verdi

C:\Windows\System32\cmd.exe

Sag tikla yonetici olarak calistir.

Bu tip uyarilari bir daha almak istemiyorsan,
denetim masasi -> kullanici hesaplarindan hesap kontrolu ( UAC ) devre disi birak.

/▌
/ \

rb2344

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sivasspor yardımın için teşekkürler
chkdsk c:/f/i komutunu çalıştırdım bilgisayarı kapattım ve dosyaları taradı ve sürümün temiz olduğunu belirtti.ama hal rar lı dosyalara sağ tıklayp buraya çıkar dediğimde ir sonuç alamıyorum

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
sivasspor yardımın için teşekkürler
chkdsk c:/f/i komutunu çalıştırdım bilgisayarı kapattım ve dosyaları taradı ve sürümün temiz olduğunu belirtti.ama hal rar lı dosyalara sağ tıklayp buraya çıkar dediğimde ir sonuç alamıyorum

Hata mi veriyor yoksa hicbirsey yapmadan oylece bekliyor mu?
7-Zip ve WinRar'in ayni sekilde hata yapmasi cok ilginc.
Genelde bu tip hatalar disk indexi bozuldugunda olur ama sende tarama yaptim diyorsun.
Ekran goruntusu yapabilirmisin ( Extract Here ) dedikten sonra.
Bilgisayarina virus bulasmis olabilir yahut acmaya calistigin dosyayi anti-virus'un engelliyor olabilir.
Eger bilgisayarina virus bulastiysa programlarin aktivitesi engellenecektir, dosya viruslu ise yine engellenir.

/▌
/ \

rb2344

Asistan
Reaksiyon puanı
0
7-zip de sorun yok ama winrar da sorun var.ekran görüntüsü ekleyecektim ama nasıl yapıldığını bilmiorum:)

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
zip-7 4.6 yı kurdum.

7-Zip'te de aynisi oluyor demistin,
O zaman sen winrar'i kaldir tamamen ve en son versiyonu tekrar kur.

/▌
/ \

rb2344

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yardımların için teşekkürler sivasspor.
7264 tr kullanıyorum.kurduğum bazı türkçe programlarda bazı türkçe karakterler tuhaf şekillerde. sorun nerde anlamadım

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
win 7 rtm önce oem üreticilerine dağıtılacak deniyor

en son kullanıcılara dağıtılacak deniyor

Oem üreticilerine gönderilen windows 7 ile bize gönderilen windows 7 farklı mı olacak ?

Sonuçta aynı windows değilmi ?

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Aynısı tabiki. sürümleri farklı olabilir. Onlara dağıtmaktaki amaç yeni pcler ile piyasaya hızlı giriş yapmak. Kullanıcıların alışkanlıklarını değiştirmek olsa gerek.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
arkadaşlar media player 12 de mesenger ın müzik eklentisi var mı ne dinliyorum u göstermesi için bulamadım :S :)

malibumali

Doçent
Reaksiyon puanı
7
svchost.exe çok yoğun çalışıyo. Prototype oynuyordum. Baya ilerlemiştim. Bi ara gına geldi Görev Yöneticisinden baktım svchost 90 Ram harcıyo. Sonlandırdım. 800*600 minimum detayda kasan oyun en yüksek çözünürlük ve en max detaylar ile kasmamaya başladı. Ve lanet olsun 2 dakika sonra oyun bitti...

Aslında tam emin değilim svchost mu yapıyo bunu. Media Center güncellemesini ve media player ağ iletişim görevlerini de sonlandırmıştım. Antivirus yüklemedim. Sistemimde virus olduğunu sanmıyorum. Daha 3 gün oldu yükleyeli. Hiç bişi kurmadım gerçi :) ... Ona geçici bi çözüm buldum neyse. Bir diğer problemim (hoş vista'da da oluyordu) ... Ses bi müddet sonra bozuluyor (Bass'larla alakalı sanırım) Kayıttan yürütme seçeneklerindeki Internal subwoofer'ı kapatınca sorun kalmıyor ama o zaman da bass olmuyor... Ya da ses kartının yazılımından 5+1 seçip sonra tekrar normal speaker seçince de düzeliyo. Çok fazla abartılı bi durum olmamasına rağmen çözümü varsa iyi olur :) Saygılarımla

Acer Aspire 6930G kullanıyorum. (win7 7100 RC x64)

Sanırım benim sorunuma cevap yok :)

mertowich

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slm vmware thinapp programını win7 rc de çalışmıyordu, rtm de düzeleceğini umuyordum ama malesef onda da çalışmadı. Dolayısıyla portable programların çoğu da çalışmıyor. Sırf bunun yüzünden xp ye döndüm. Bi yolunu bulup çalıştırabilen varsa lütfen nasıl yaptığını söylesin. Saygılar.

pearlharbor

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ati Catalyst en son surucusunu indirin,

1- Bilgisayari guvenli mod'da tekrar baslatin ( bios ekrani gectikten sonra F8)
Ekran karti surucusunu kaldirin ama yeniden baslatmayin.
Kod:
[B]Denetim Masasi -> Aygit Yoneticisi -> Ekran Bagdastiricilari[/B]
[B]Control Panel -> Device Manager -> Display adapters[/B]
Daha sonra indirdiginiz catalyst surucusu kurulum dosyasini calistirin
Kurulum Windows installer servisi hatasi verecektir, vermese de siz iptal edin.

2- C:\ATI\Support\9-7_beta_win7_32_dd_CC\Packages\Drivers\Display\W7_INF

Dizininde CW_84694.inf dosyasina sag tiklayip yukle ( install ) dedikten sonra bilgisayari yeniden baslatin.
Bilgisayar acildiktan sonra...

3- C:\ATI\Support\9-7_beta_win7_32_dd_CC dizininden setup.exe yi calistirin, ekran karti surucunuz artik sorun vermez.

Aygitinizi kaldirmadan da direkt 3. asamayi kullanabilirsiniz, ilk 2 asama kesin sonuc elde etmek icin.

dostum yaa.. denedim gene olmadı bu alet yaa :S:S:S sinirim bozuldu yaa...

pearlharbor

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Windows7 surumunu yukselt 7229 veya ust 7600 kullan.

/▌
/ \

inanırmısın 7600 sürümünü kurmustum :S:S:S
daha once de 7000 vardı boyle bi sorun olmazken...(malum kapanma sorununu cozemedim o kadar sey denememe ragmen ) kşke driver ları back up etseydim diye üzülmedim deil... :S:S:S neyse yaa artık xp kurup geciorum.. kendi bilgisayarıma bu kadar ugrasmazdım yaa :D:D:D neyse gene cok saol sivasspr ;)

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
inanırmısın 7600 sürümünü kurmustum :S:S:S
daha once de 7000 vardı boyle bi sorun olmazken...(malum kapanma sorununu cozemedim o kadar sey denememe ragmen ) kşke driver ları back up etseydim diye üzülmedim deil... :S:S:S neyse yaa artık xp kurup geciorum.. kendi bilgisayarıma bu kadar ugrasmazdım yaa :D:D:D neyse gene cok saol sivasspr ;)

SDN Edition Final kullan,
Yonetim'den izin cikarsa linkleri verecegim.

Windows 7 SDN Edition Final( 7600 - TR )

/▌
/ \

martial

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar benden size bir tavsiye windows 7 mükemmel bir sistem olmuş microsoftu alkışlıyorum ama sizi uyarmam lazım sakın olaki Windows7'yi orjinal yapmaya çalışmayın sakın... Başınız derde girer bakın girebilir demiyorum başınız %100 derde girecektir. İsterseniz bir deneyin ilerde ne olacağını tahmin edebiliyorsunuz önceden ev kulanıcılarına dokunulmaz dı çünkü herkeste bilgisayar yoktu ama artık ev kullanıcılarında inanılmaz bir artış oldu. DİKKATLİ OLUN, lütfen yanlış anlamayın ben sadece uyarıyorum.

peace_86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slm arkadaslar benim win 7 de 3 sorunum var 1. klasör açarken açılan sayfa vista gibi hızlı deyil açılırken sanki 1 saniye takılıyor oyle açılıyor 2. vista dan daha yavas açılıyo pc
3. en önemlisi vista da pes 09 oynar ken işlem çi 100/50 geçmiyor win 7 de 100/90 aşağı inmiyor neden..vista 64 bit de ram kulanım bosta ken pc :800 win 7 32 bit de bosdayken 1000 geçiyo bide
kulan dıyım sürüm win 7 7600
yaw bunun bide yandaki saat çalısmıyor bide kart okuyucumu görmuyor ne yapmam gerekk..
sshot1bun.png