Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
bır oncekı msj ıma resım ekledım ıkı tane senınkı gıbı olmadı ama kusura bakma.gordugun gıbı vga kalıyor hep.detect e bastıgım zaman ekran kartımı goruyor ama apply yapamıyorum cunku secenek yanmıyor

Anladigim kadariyla sen ekrani bilgisayarina D-Sub baglantiyla baglamissin bu yuzden VGA goruyordur.
2. cikisi ancak orya bir ekran baglarsan secebilirsin ( buyuk ihtimalle DVI dir )

D-SUB :
icidu_vga_extention_cable_10m_-_15pin_d-sub_female_to_15pin_d-sub_male.jpg

DVI
dvi-d.jpg

f0chu9.jpg

:w00t:
/|sDn|
/▌
/ \

connery32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet dedıgın gıbı ıkı tane gırıs var ama sımdıye kadar hep ben d-sub kullandım.sımdı DVI olabılır mı.windows 7 den kaynaklanan bırsey mı bu

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
yok olmuyor ekran kartıma baglı monıtorun kablosu.birde anakartın var.anakartınkıne bagladıgım zaman hıc goruntu gelmıyor.off cıldırcam valla bırtek bende var herhalde bu sorun

Seninki sorun degil,
D-Sub kablo ile baglamissin ( Ilk resim ) ekrani bilgisayarina ve bu da 1. cikis.
2. cikisi kullanamazsin cunki orda ekran bagli olmasi gerek.

DVI kablo ile bagladiginda buyuk ihtimalle gorunecektir ekranin modeli. ( Monitorunde DVI destekli olmasi gerekir )
Dahili karti da kullanabilmen icin bios'tan acman gerek.
Ama ayni anda yine kullanamazsin birini secmen gerek tabi.

/|sDn|
/▌
/ \

connery32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cok ılgınc ya xp de fılan hep 1 ıncı cıkısa baglıyordum ve ekran kartını goruyordu bunda neden boyle pekı anlamadım

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
cok ılgınc ya xp de fılan hep 1 ıncı cıkısa baglıyordum ve ekran kartını goruyordu bunda neden boyle pekı anlamadım

Oradaki ekran kartin degil, monitor baglanti turu.
Kullandigin arabirim DVI yada HDMI oldugunda ekran ozelliklerini de gosterir.
D-SUB ( VGA ) oldugunda gostermez.

/|sDn|
/▌
/ \

connery32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
basını agrıttım son bırsey sorucam bu arada tsk ederım cok yardımcı oldun.peki xp de neden bu sorun yoktu.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
basını agrıttım son bırsey sorucam bu arada tsk ederım cok yardımcı oldun.peki xp de neden bu sorun yoktu.

Bu bir sorun degil Vista'dan beri boyle :D
sadece XP'de iken ekran karti modeli + varsayilan monitor yazardi D-Sub baglantida.
DVI bagladiginda monitorun ismi de geliyordu.

/|sDn|
/▌
/ \

connery32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben vista hıc kullanmadıgım ıcın bılmıyorum kusura bakma:))monitoru mu degıstırcez sımdı ya eklentı fılan yapsam olur sanırım:))

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
ben vista hıc kullanmadıgım ıcın bılmıyorum kusura bakma:))monitoru mu degıstırcez sımdı ya eklentı fılan yapsam olur sanırım:))

Birsey degistirmene gerek yok kullanmaya devam edeceksin varsayilan duzende.
Sonucta ekran kartin ve monitorun sorunsuz calisiyor.
Ha yeni monitor aldiginda DVI arabirimli bir monitor alip ekran kartinin DVI cikisina baglarsin hem goruntu kalitesi yukselir hemde oyunlarda zamanlama performansi artar.

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

prenslui

Doçent
Reaksiyon puanı
17
"windows cannot install required files. the file may be corrupt or missing. make all files required for installation are available, and restart the installation. "
bu hatayı veriyor kuramıyorum

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
"windows cannot install required files. the file may be corrupt or missing. make all files required for installation are available, and restart the installation. "
bu hatayı veriyor kuramıyorum

Kurulum icin gerekli dosyalar bozuk yada eksik diyor.
Butun dosyalarin diskte oldugundan emin olup kurulumu yeniden baslatman gerekiyor.

Bunun sebepleri sunlardan biridir:
1- Bozuk DVD/CD
2- Okuma problemi olan surucu
3- Problemli Harddisk / disk bolumu

Bunlarin hepsinin saglam oldugundan emin olman gerek.

/▌
/ \

prenslui

Doçent
Reaksiyon puanı
17
cd ve içindekiler yerinde ve çalışır durumda. ancak tek hardiski önce ikiye bölmüştüm. c d e olarak üç bölümle yaptım. 32 gb olan e ye kurmaya çalıştım onunla iligli olabilir mi

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
cd ve içindekiler yerinde ve çalışır durumda. ancak tek hardiski önce ikiye bölmüştüm. c d e olarak üç bölümle yaptım. 32 gb olan e ye kurmaya çalıştım onunla iligli olabilir mi

bolumlendirme hataya sebep olmaz lakin harddiskte bozuk bolum olusmus ise ( bad sector ) bunlar sebep olabilir.

DVD/CD'nin saglam oldugundan emin olmak icin kurulum yapmadan once ya nero info tool ile test edin yada diskteki butun dosyalari bir bolume kopyalayin
Eger sorunsuz kopyalaniyorsa CD/DVD saglamdir.

/▌
/ \

prenslui

Doçent
Reaksiyon puanı
17
daha baştaa copyin files derken diyor. nero info tool ile testi nasıly yapcam acaba.

connery32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sivasspor arkadasım yıne ben:))vga sorunum vardı hatırlıyorsan.gıttım bır yerden eklentı aldım dvi cıkısına taktım ama gene aynı.baska bırsey yapmam gerekıyormu soylersen cok sevınırım

joker66

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
slm forum arkadaşlar 15 gün önce win sitesinden bir key alarak win 7 rc sürümü olan (7100.0.090421-17009)sürümünü indirdim iso kalıbıyla neroda yazdırdım.asus p5b serisi anakartım var biosunu güncellemiştim bootdan dvd başlattım vin 7 başlangıç da dil ülke ve klavyeyi seçtim ileri dedikden 5 dk sonra hard disk yok hatası veriyor brovse özelliğinden hard diski gördüğü halde kurulum yapamıyor başka bir asus marka pcde kurmaya denedim aynı hatayı verdi ne yapmam gerek .

rb2344

Asistan
Reaksiyon puanı
0
win7 7264 sürümüne net frame yüklemeye çalışıyorum ama sorun çıkıyor.windows özelliklerini aç veya kapat bölümünden net frame'i açıyorum ama bu kez de tüm özellikleri açılamadı diye uyarı veriyor.microsoft'un sayfasından son sürümünü yüklemeye çalışıyorum o da olmuyor.ne yapmam lzım???

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
sivasspor arkadasım yıne ben:))vga sorunum vardı hatırlıyorsan.gıttım bır yerden eklentı aldım dvi cıkısına taktım ama gene aynı.baska bırsey yapmam gerekıyormu soylersen cok sevınırım

Sanirim sen beni yanlis anladin,
Onemli olan Monitorun DVI cikisina sahip olmasidir, yani ekran kartinin DVI girisine monitoru direkt baglayabilmen gerekir yani donusturucu alman sadece ekran kartinin 2. cikisini da VGA port yapacaktir.
Ayrica senin bilgisayarinin hic bir sorunu yok.

Windows tusu + R kombinasyonu yapip acilan yere DXDiag yazarsan sistem ve ekran bilgilerine ulasabilirsin.

win7 7264 sürümüne net frame yüklemeye çalışıyorum ama sorun çıkıyor.windows özelliklerini aç veya kapat bölümünden net frame'i açıyorum ama bu kez de tüm özellikleri açılamadı diye uyarı veriyor.microsoft'un sayfasından son sürümünü yüklemeye çalışıyorum o da olmuyor.ne yapmam lzım???

Hangi .Net surumunu indirdiniz?
Ayrica windows7'ye kurmaniza gerek yoktur, yine de kurmak istiyorsaniz Windows live setup sizin icin guncelleme yapar.

/▌
/ \

pearlharbor

Asistan
Reaksiyon puanı
0
meraba iyi gunler..

dun format attıgım laptop ta ekran kartı sorunu yasadım... ati mobility radeon 3470 serisi ekran kartı kullanıyor... bilgisayar acılısında bazen duzgun acılıyor bazende hatalı olarak... hatalı olarak dan kastım.. ekran kartı nı gormuyor... restart atınca normal driver i bulmuss olarak acıyor..

yaptıgım bir testte ise.. bilgisayar
restart 1 --- duzgun
restart 2 --- duzgun
restart 4 --- duzgun
shutdown + on --- duzgun
shutdown + on --- ekran kartı gocmus
shutdown + on --- duzgun
shutdown + on --- ekran kartı gocmus

-------------
shutdown + on kısmında bilgisayarı tamamen kapatıp bi muddet bekletip actım...

bu neden kaynaklanıor... yardımcı olabilirseniz sevinirim..

windows 7 ultimate 7264 kurdm..

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
meraba iyi gunler..

dun format attıgım laptop ta ekran kartı sorunu yasadım... ati mobility radeon 3470 serisi ekran kartı kullanıyor... bilgisayar acılısında bazen duzgun acılıyor bazende hatalı olarak... hatalı olarak dan kastım.. ekran kartı nı gormuyor... restart atınca normal driver i bulmuss olarak acıyor..

.....

Ati Catalyst en son surucusunu indirin,

1- Bilgisayari guvenli mod'da tekrar baslatin ( bios ekrani gectikten sonra F8)
Ekran karti surucusunu kaldirin ama yeniden baslatmayin.
Kod:
[B]Denetim Masasi -> Aygit Yoneticisi -> Ekran Bagdastiricilari
Control Panel -> Device Manager -> Display adapters[/B]
Daha sonra indirdiginiz catalyst surucusu kurulum dosyasini calistirin
Kurulum Windows installer servisi hatasi verecektir, vermese de siz iptal edin.

2- C:\ATI\Support\9-7_beta_win7_32_dd_CC\Packages\Drivers\Display\W7_INF

Dizininde CW_84694.inf dosyasina sag tiklayip yukle ( install ) dedikten sonra bilgisayari yeniden baslatin.
Bilgisayar acildiktan sonra...

3- C:\ATI\Support\9-7_beta_win7_32_dd_CC
dizininden setup.exe yi calistirin, ekran karti surucunuz artik sorun vermez.

Aygitinizi kaldirmadan da direkt 3. asamayi kullanabilirsiniz, ilk 2 asama kesin sonuc elde etmek icin.

/▌
/ \

rb2344

Asistan
Reaksiyon puanı
0
win 7'de sağ altta yazan değerlendirme kopyası yazısını nasıl kaldırırız:)
bir de rar dosyalarına sağ tıklayıp buraya çıkar diyorum yada bir yer göstermek için tıklıyorum ama sonu alamıyorum.neden acaba
win7 7264 kullanıyorum

beyaz gulum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
dostlar birbenim derdime care bulmadiniz yardim lutfen windows 7 yukledim fakat bende olan 5+1 ses CD var calisiyor ama hoperlerin hepsi calismiyor bendeki CD sound BLASTER Live! tarihi 25 temuz 2001 bana yardimci olursaniz sevinirim. ariyorum ama bir turlu hangi driver oldugunu anlamiyorum kactane indir diysem kabul etmiyor PC tekrar tesekur ederim.
2 kucuk hoporler birde buyuk calisiyor , gerisi calismiyor ses tabikine net gelmiyor .XP de hic bir poreblem olmuyordu xp deken bir bayan sesi geliyordu ingilizce sag saol arka ,buyuk hoperloyor yani kisacasi nekadar hoporlor varsa soyluyordu sindi ise yanliz 3 tanesi calisiyor seste net degil . tekrar ilgilenen arkadaslara tesekur ederim

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
win 7'de sağ altta yazan değerlendirme kopyası yazısını nasıl kaldırırız:)
bir de rar dosyalarına sağ tıklayıp buraya çıkar diyorum yada bir yer göstermek için tıklıyorum ama sonu alamıyorum.neden acaba
win7 7264 kullanıyorum

Bunun icin ozel bir script var linki vereyim.

dostlar birbenim derdime care bulmadiniz yardim lutfen windows 7 yukledim fakat bende olan 5+1 ses CD var calisiyor ama hoperlerin hepsi calismiyor bendeki CD sound BLASTER Live! tarihi 25 temuz 2001 bana yardimci olursaniz sevinirim. ariyorum ama bir turlu hangi driver oldugunu anlamiyorum kactane indir diysem kabul etmiyor PC tekrar tesekur ederim.
2 kucuk hoporler birde buyuk calisiyor , gerisi calismiyor ses tabikine net gelmiyor .XP de hic bir poreblem olmuyordu xp deken bir bayan sesi geliyordu ingilizce sag saol arka ,buyuk hoperloyor yani kisacasi nekadar hoporlor varsa soyluyordu sindi ise yanliz 3 tanesi calisiyor seste net degil . tekrar ilgilenen arkadaslara tesekur ederim

Arkadasim,
Creative SB ( Audigy2 haric ) serisi icin Windows Vista ve Windows7 icin tam destek ( Xp'deki gibi ) malesef yok.
Dedigin sorun ses yapilandirmasi ile cozulebilir ama 5.1 film izlerken yada muzik dinlerken hoparlor ses degisimi malesef olmuyor yani 5 kanal stereo alabiliyorsunuz.

Sorunun cozumune gelince.
Creative'in paket uygun yazilimini indirip kurduktan sonra,
Audio Control panel adli uygulumayai calistirip hoparlor yapilandirmasini 5.1 olarak atayin.
Daha sonra Ses bolumunden hoparlor konfigurasyonunu yapin.
Yanliz Winamp ve mediaplayer muzikleri stereo calabilir bunun icin ek plugin indirmeniz gerekebilir.

347d84x.jpg

2w2j8uf.jpg

35de3dj.gif

/▌
/ \

beyaz gulum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
sagol dostum beni aydinlatigin icin bir deneyelim insallah basarili olurum cunku olduk cada acemiyim tesekur ederim.dostum verdigin link bu Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 / USB Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio Karaoke Stuurprogrammapack 1.01.0076
Bestandsgrootte : 39,91 MB
icon_download.gif
Downloaden dogrumu benim ingilizcem yok senin yazina bakarak indirecegim .Bir sorum daha olacak yukulu olan sesi silip bunu oylemi yukleyecegim yoksa bunu ayricami uzerine yukleyecegim .yani bende CD var sindi o yuklu onu silip bunumu yukleyeyim yoksa normal uzerinemi bir cevap daha yazarsan men mun olurum tekrar tesekur ederim.Bir sorum daha olacak bu ( ek plugin ) nedir nasil indirecegim

rb2344

Asistan
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler sivassporlu.bir deneyeyim.
winrar dosyaları için de bir çözüm söylersen sevinrim

xoozn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, windows 7 üzerinden açabildiğimiz xp yine 7' nin içinde geliyor anladığım kadarıyla.
* Bu olay sanal PC uygulamasına benziyor mu ?
* XP 32 bit mi 64 bit mi ?
Zira şuan xp64bit kullanıyorum çünkü 6gb ramin hepsini görmek istiyorum.:helpsmilie:

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
teşekkürler sivassporlu.bir deneyeyim.
winrar dosyaları için de bir çözüm söylersen sevinrim

Hangi Winrar surumunu kullaniyorsun bilemiyorum ama resimle belirtirsen daha anlasilir olur.
Gorunuse gore yazilimsal bir sorunun var, surumu guncellemeyi bir dene.
7-Zip alternatifi deneyebilirsin, cok kalitelidir.

.... .Bir sorum daha olacak yukulu olan sesi silip bunu oylemi yukleyecegim yoksa bunu ayricami uzerine yukleyecegim .yani bende CD var sindi o yuklu onu silip bunumu yukleyeyim yoksa normal uzerinemi bir cevap daha yazarsan men mun olurum tekrar tesekur ederim.Bir sorum daha olacak bu ( ek plugin ) nedir nasil indirecegim

Var olan ses surucusunu denetim masasi / aygit yoneticisine girip kaldir bilgisayari yeniden baslatmadan bu surucuyu kur.
Plugin olarakta su sitede bulabilirsin ( Winamp )

Plug-ins Search Results for surround - Winamp

Merhaba, windows 7 üzerinden açabildiğimiz xp yine 7' nin içinde geliyor anladığım kadarıyla.
* Bu olay sanal PC uygulamasına benziyor mu ?
* XP 32 bit mi 64 bit mi ?
Zira şuan xp64bit kullanıyorum çünkü 6gb ramin hepsini görmek istiyorum.:helpsmilie:

64 bit performans olarak en dusuk olan XP'dir.
Windows 7 64 bit kullaniyorum ve gayet memnunum, tavsiye ederim.

/▌
/ \