Windows 7 de Hardisk üzerinde bölümler oluşturulurmu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Miless
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Miless

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar windows 7 işletim sisteminde hdd bölme işlemi yapılabilirmi 500 gb hdd var bunun 250 si 'C' de ilk aldığımda leptobu 350 isi C de idi kendi sisteminden en fazla kücültülecek alanı 250 olarak belirledi ama bana yeterli değil bu, daha fazla düşürmek istiyorum 100 gb kadar mesela ama partitioan manager diye bir program yükledim onunla denedim yine olmadı hata verdi acaba bu tür programlar windows' un müsade ettiği alan kadarmı işlem yapıyorlar zaten sistem kendisi belirli bir yere kadar müsade ediyor kaç farklı yöntem mevcut hdd bölmek için, bu konuda bilgisi ve yardımı olacak olan arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum..

Hammers

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Partition programları ile ayarlanabiliyor ama, en sağlıklı olanı Windows 7 yi sisteme kurarken ayarlamak.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
win 7 de programa gerek yok bunu kendisi yapıyor zaten..
bilgisayar-sağ tıkla-yönet -depolama-disk yönetimi tıkladıktan sonra hdd de sağtıklayıp bırımı daralt deyip istediyimiz kadar daraltıyoruz.sonra daralttıgımız alan ayrılmamış olarak gorecez o alana tekrar sağ tıklayıp yeni basit birim olustur deyip hdd istediyin kadar bole bilirsin.

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
arkadaşım eğer yanlış anlamadıysam sen 250 gb'lık C bölümünü 100 gb'a düşürmek istiyosun. partition manager türü programlar harddiski büyütmeye yöneliktir. mesela 500 gb'lık harddiskinin 150 gb'ını kullanıyosun. bu sana yetmiyo. partition manager'ı kullanarak alanı büyütebilirsin. ancak küçültme işlemini yapamazsın. eğer çok gerekli bir işlemse mecburen format atman gerekiyor. tabi bu kadar uğraşmayı kimse istemez...

ekopc

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar windows 7 işletim sisteminde hdd bölme işlemi yapılabilirmi 500 gb hdd var bunun 250 si 'C' de ilk aldığımda leptobu 350 isi C de idi kendi sisteminden en fazla kücültülecek alanı 250 olarak belirledi ama bana yeterli değil bu, daha fazla düşürmek istiyorum 100 gb kadar mesela ama partitioan manager diye bir program yükledim onunla denedim yine olmadı hata verdi acaba bu tür programlar windows' un müsade ettiği alan kadarmı işlem yapıyorlar zaten sistem kendisi belirli bir yere kadar müsade ediyor kaç farklı yöntem mevcut hdd bölmek için, bu konuda bilgisi ve yardımı olacak olan arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum..

partition manager ile yapabilirsin C den alıp D YE Ekliyor
işleme başladıktan sonra işlemi iptal etme biraz uzun sürüyor
sen belirliyorsun ..boyutunu ayarlıyorsun işlem tamam hiç bir veri kaybın olmuyor...

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Paragon partition manager ile yapılabilir...

Miless

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
partition magic ve partitioon manager tarzı program kullanıp bölen arkadaş varmı söylediğim gibi sistem bir yere kadar kendi daraltabiliyor ve başka alanlar oluşturabiliyorsun sistemin dışına çıkıp tassarufu kendim yapabileceğim bir program varmı bir işlem yapabilirmiyim ayrıca format esnasında nasıl olacak seçme gibi bir şansımız bulunuyormuki sistem windows 7 bazı programlar uyumlu çalışmıyor tabiki bilen arkadaşım varsa detaylı bir şekilde anlatırsa sevinirim

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
arkadaslar ya ben anlatamadım yada siz anlamak istemiyorsunuz win 7 hiç bir programa gerek kalmadan hdd yi kendisi bölüyor,daraltıyor hatta genişletip birleştirebiliyor... c yada d sürücüsü far etmez hepsinde yapabiliyor..

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
burası programlama bölümü. programlar bölümü değil. dikkat edelim lütfen. bu kaçıncı yanlış konu açılması. moderatörler de uyuyor mu bilmiyorum. AliA mesajı editlemiş ama nedense konuyu taşımamış. programlamanın ne olduğunu bilen yok sanırım.

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
arkadaşım, bak benim aklıma gelen çözümü söyliyim:
C'de gerekli dosyalar varsa D'ye yedeklersin
windows 7 cd'si ile format atarsın(sadece C bölümüne) format atarkende C'nin alanını 100gb olarak belirlersin.
partition magic ya da partition manager kullanarak kalan boş alanı ya D'ye eklersin ya da yeni bir disk alanı oluşturursun.
aldığın yedekleri C'ye geri yüklersin.
ve sorunun sona ermiş olur...

Reaksiyon puanı
189
Arkadaşlar sorununuzu programlama bölümünün dışında bir yerde halledin lütfen burası uygun bölüm değil. Mod arkadaşlar konuyu taşırlarsa sevinirim.

Konu ile ilgili olarak da doğru cevap :

win 7 hiç bir programa gerek kalmadan hdd yi kendisi bölüyor,daraltıyor hatta genişletip birleştirebiliyor... c yada d sürücüsü far etmez hepsinde yapabiliyor..

Küçücük bir işlem için işletim sistemini bir daha baştan kurmaya gerek yok...

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
pardon ama ben xp kullanıyorum, beta versiyondayken 7'de kullandım ancak bu kadar detaylı karıştırmadım!

Reaksiyon puanı
189
pardon ama ben xp kullanıyorum, beta versiyondayken 7'de kullandım ancak bu kadar detaylı karıştırmadım!

Eksik bilgi verirseniz insanlar da sizi yanlış yönlendirir.

Partition programlarının herhangi biri ile bu işlemleri yapabilirsiniz.

Örnek Programlar:

- Partition Magic
- Acronis Partition Expert

gibi...

Birim küçültme işlemi içerisindeki verinin boyutu kadar yapılabilir sadece. O yüzden küçültmek istediğiniz kadar boş alan açmalısınız.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Küçücük bir işlem için işletim sistemini bir daha baştan kurmaya gerek yok...

sende anlamamışsın olayı bastan kurmuyorsun kurulu sistemde hdd yı partlara bölüyorsun. mesela c d sürücüsü varsa herhangi birini bolerek e sürücüsü ekleye biliyorsun. sistemi yeniden kurmak falan yok..