Windows 7 Çok Hızlı

erayyynn

Doçent
Reaksiyon puanı
3
O zaman sana sadece şunu diyeyim. :) Linux kullanan %1'lik kısım Windows'u bilir ama Windows kullanan %99'luk kısmın %99'unun Linux'tan haberi yoktur. Bu sebeple sevemezler. :)

+1 :cool: Benim linux'u kötüleyen çok tanıdığım vardı.Bir iki sistem denettirdim.Farklı geldi ama 1 haftada "süper birşey bu" lafını duydum :D

Bende xp kullanıyorum ama mesela ubuntu 9.10'u denemek için kurduğumda hızı bana çok iyi geldi.Windows 7 ile uyumsuzluk olayı olduğu için kaldırdım...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Olmasa bile deneyen birçok kişinin deneyipde Windows'un kolaylığının MAC'de olup Linux'da olmamasından dolayı ya MAC'e ya Windows'a dönerler...

Bence en kolay işletim sistemi MAC 10.6 Kar Leoparı
Yazılım oyun desteği en yüksek olan ve bir o kadarda kolay kullanımı olan sistem : Windows XP-Vista-7 Serisi..
Linux 30 yaşını doldurmasına rağmen pek bir gelişme göstermedi.. 50 tane ismi var zaten cartuntu barbuntu ubuntu odundu sabundu vs.. sadece kendiyle yarışıyor bence..

:D :D

Windows'un isim bulamama sıkıntısı şimdi de Linux dağıtımlarının fazlalığına taş atmak olarak mı yer etti beyinlerinizde? :)

Çok yazık ya, cahillik başa bela.

Orada buntu buntu diye saydığın şu: Ubuntu.

Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu... diye devam eden ise masa üstü ortamının çeşitliliği sonucu ortaya çıkmış farklı dağıtımlardır.

www.distrowatch.com ==> 300'den fazla dağıtım olduğu için fazlaca isim var.

Windows için mi? Hımm, araştırmaya gerek yok. Aklımdan yazabilirim:

Windows 1.0
Windows 2.0
Windows 3.1
Windows 95
Windows 98
Windows ME
Windows 2000
Windows XP
Windows Vista
Windows 7

Bu durumda sorun kimde? Ya yıl ismini ya da ana sürüm ismini isim yapan Windows'ta mı yoksa adı "Ben, seninle ben oldum.", "merhamet, şefkat, sevgi" gibi anlamlara sahip olan Ubuntu'da mı?

Hayır anlayamıyorum. Taş atmak için başka saldıracak bir şeyiniz mi kalmadı? :)

Bu arada Ubuntu'nun satış grafiğinin olmamasının sebebi ücretsiz olması. Çıkıp da satış grafiğinizle övünmeyin. İndirme grafiklerine de bakın biraz. :) Satış grafiğine kurban olduğunuz sistem çökünce hangi Linux dağıtımının çalışan CD'sini kullandığınıza bakın. Hangi dağıtım olduğunun da önemi yok gerçi. Sonuçta Linux. Sen kullanmıyor olabilirsin, kör olana sözümüz yok çünkü. :)

PaRRaZit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sizin ne amaçla tartıştığınızı anlayamadım :) Kim neyi kullanmak istiyosa onu kullanır :) ayrıca ben bu konuda windows taraftarıyım :D

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Gerçekten Çok iyi Bir İşletim Sistemi Windows 7 Haklı Yerini Ve Çıkışını Sürdürüyor

3 Aydır Kurulu Bilgisayarımda Her Bakımdan Kat Kat Hızlı . !

Windows Şişiyor Diyenlerde XP'den Kalan Şehir Efsanesi Artık O

Programlarını Düzgün Kaldırsanız Ben "Your Uninstaller" Öneririm Herhangi Bir Yavaşlık Söz Konusu Bile Olamaz

Disk Birleştirme Gibi Bakımlarıda Atlamayın Lütfen

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Windows'un isim bulamama sıkıntısı şimdi de Linux dağıtımlarının fazlalığına taş atmak olarak mı yer etti beyinlerinizde?

taş atmak değil.. her windows konusuna girip linux ile ilgili mesaj atarsan standart linux ameleleri gibi... bende böyle hazmedemeyeceğin bir mesaj yazarım sinirden damarların tıkanmış olsa gerek ki lafın gelişi olarak kullandığım bir cümleyi bile oraya ubuntu kubuntu vs yazıp cahillik başa bela demişsin bence cahil kelimesini kendine kullanmalısın cümlede nedenmek istediğini bile tam anlayamıyorsun.. :)

ayrıca ben seninle oldum, onla oldum şunla oldum gibi 300 tane farklı farklı (ameleler için, çocuklar için, sadece monitöre bakıcaklar için, bilgisayar kullanmayacaklar için vs) linux türü çıkarcağına 1 tane yapıp WİNDOWS GİBİ SAĞLAM ve GENEL KESİME HİTAP Eden Herkesin kullanabileceği bir İŞLETİM SİSTEMİ yapmak daha iyidir..

Ayrıca yok bilmiyomuş oymuş muymuş 300 tane farklı modu olan bir işletim sistemi 30 YILDA %1 kişiye duyurabildiyse sesini bu insanların cahilliği değil linuxun aptallığıdır..

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
O zaman sana sadece şunu diyeyim. :) Linux kullanan %1'lik kısım Windows'u bilir ama Windows kullanan %99'luk kısmın %99'unun Linux'tan haberi yoktur. Bu sebeple sevemezler. :)
Bilmeyebilir.Ancak o yüzde 1 lik kısımda sadece ve sadece Linux'un açık kaynak kodlu olması ile kendini avutuyor.Açık kaynak kodlu olmasının
sana(genel olarak) ne avantajı var?
O yüzde birlik kısımı tam bir parça olarak düşünelim(yüzde 100) Peki o yüzde 100 lük kısımın hepsi proglama biliyor mu?:D biraz karmaşık oldu ama birde şöyle anlatıyım:D

Linux kullananların hepsi programlama bilmediğine göre onların Linux kullanmasının anlamı yok.

Bir arkadaşta satış önemli değil.İndirilmeye bakalım demişti ki.Torrent her şeyi gözler önüne seriyor:D:D

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Zaten Bu Windows 7 Herkese Çok Hızlı Bir Tek Merve Yavaş :) Nedense

Bir Kere Gözleşmiş Windows ile :) Çikolata Kutusunda Marmelatla Verseler Genede Kendini Sevdiremez Merve'ye

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
taş atmak değil.. her windows konusuna girip linux ile ilgili mesaj atarsan standart linux ameleleri gibi... bende böyle hazmedemeyeceğin bir mesaj yazarım sinirden damarların tıkanmış olsa gerek ki lafın gelişi olarak kullandığım bir cümleyi bile oraya ubuntu kubuntu vs yazıp cahillik başa bela demişsin bence cahil kelimesini kendine kullanmalısın cümlede nedenmek istediğini bile tam anlayamıyorsun.. :)

ayrıca ben seninle oldum, onla oldum şunla oldum gibi 300 tane farklı farklı (ameleler için, çocuklar için, sadece monitöre bakıcaklar için, bilgisayar kullanmayacaklar için vs) linux türü çıkarcağına 1 tane yapıp WİNDOWS GİBİ SAĞLAM ve GENEL KESİME HİTAP Eden Herkesin kullanabileceği bir İŞLETİM SİSTEMİ yapmak daha iyidir..

Ayrıca yok bilmiyomuş oymuş muymuş 300 tane farklı modu olan bir işletim sistemi 30 YILDA %1 kişiye duyurabildiyse sesini bu insanların cahilliği değil linuxun aptallığıdır..

Yazılarına sinirden çatlamış halde cevap yazmıyorum. Maalesef 2-3 mesajdır acıyarak yazıyorum. :)

Konudaki tüm mesajları okursan Linux konusunu açanın ALMİ olduğunu görürsün. Ama bilmeden konuşmayı kendine fazlasıyla huy edinmişsin.

Ameleler, çocuklar, sadece monitöre bakanlar; yani kalitesiz kesim evet Linux dağıtımlarını kullanmaz. O sebepledir ki Linux kullanan insanlar bilgili insanlar oluyor. Amelenin biri MSN, Facebook için Linux kullanacaksa varsın kullanmasın. 30 yıldır istenen kullanıcı profili böyle değil çünkü. :)

300 dağıtımla ilgili bir şey söyleyeyim. Sen bir tane dağıtım yaparsın. Senin hayallerini gerçekleştirir insanlar. Ama Linux'ta 300'den fazla hayal vardır. Sınırlı değilsin tek bir hayalle. OpenSuSE'u ve GNOME'u seviyorsun, al yükle GNOME'u KDE yerine. Ubuntu'da KDE kullanmak mı istedin? Ya Kubuntu kur ya da GNOME. Sınırların var mı? Yok. Görsellik görsellik dersiniz. Şu an sana en az 3 tane ana masa üstü ortamı sayarım. Sizde kaç tane?

Genel kesime hitap edeni de var, etmeyeni de. Ubuntu genel kesime hitap ederken Arch aşırı Linux bilgisi gerektirir. Ama Windows'ta aşırı Windows bilgisi gerektiren bir sürüm var mı? Belki ben tamamen konsolla çalışmak istiyorum. Windows'un böyle bir alternatifi var mı?

30 yılda %1 insan duymadı. 30 yılda %1 profesyonel duydu. Bu da bize yeter. :wink:

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Sadece xp'yi değil alayını geride bıraktı...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bilmeyebilir.Ancak o yüzde 1 lik kısımda sadece ve sadece Linux'un açık kaynak kodlu olması ile kendini avutuyor.Açık kaynak kodlu olmasının
sana(genel olarak) ne avantajı var?
O yüzde birlik kısımı tam bir parça olarak düşünelim(yüzde 100) Peki o yüzde 100 lük kısımın hepsi proglama biliyor mu?:D biraz karmaşık oldu ama birde şöyle anlatıyım:D

Linux kullananların hepsi programlama bilmediğine göre onların Linux kullanmasının anlamı yok.

Bir arkadaşta satış önemli değil.İndirilmeye bakalım demişti ki.Torrent her şeyi gözler önüne seriyor:D:D

Kendimizi avutan biz değiliz, sizsiniz ALMİ.

Kullandığım sistemin açık kaynak kodlu olmasının bana ne yararı var? Birincisi, içim rahat. Korsan kullanmıyorum, kullanmak zorunda kalmıyorum. İkincisi, sistemime hakimim. İçinde ne olduğunu bilmediğim sistem dosyalarıyla boğuşmuyorum. Üçüncüsü, ileride programlama işini kavradığımda kendi sistemimi düzenleyebileceğim. İstersem kendi çekirdeğimi kendime göre derleyebiliyorum. Daha ne olabilirdi ki?

ALMİ, %1'lik kısmın %50'si biliyordur programlama. Kalanı ise sistemi çöktüğünde blue screen görmüş masum köylü gibi siyah konsol ekranına bakmayacak kadar bilgili. :)

3. paragrafına çok güldüm. :) Cevap vermeyeceğim. Cahilliğine veriyorum.

Zaten Bu Windows 7 Herkese Çok Hızlı Bir Tek Merve Yavaş :) Nedense

Bir Kere Gözleşmiş Windows ile :) Çikolata Kutusunda Marmelatla Verseler Genede Kendini Sevdiremez Merve'ye

Ubuntu'dan 7-8 kat fazla zamandır Windows kullanıyorum. 2 günlük Linux kullanıcıları gibi değilim. :) Neyi nasıl kullandığımı biliyorum. Windows'u da.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
madem profesyoneller yetiyor size daha fazla linux hakkında konuşmayın bundan böyle..
windowsa alışmış insanların linuxu abartarak reklam yapıp insan ömründen vakit çalmayın..
hadi diyelim adamın ömründen ömür çaldınız linux öğrendi adam..
linuxun windowsa göre fazla bir artısı yok genel kullanıcı için.. aksine windowsun veya mac'ın linuxa göre albenisi daha fazla orjinal yazılım, enfes directx 11 (yada opengl 3) oyun grafikleri.., daha fazla destek alabileceği yer.. yüzlerce insanın gözünü hayal diye boyayıp 300 tane işletim sistemi yapmak değilde sadece bir işletim sistemi (MAC ve WİNDOWS)..

Onun dışında milyon dolarlık şirketler tek işletim sistemi yaparak (MAC ve WİNDOWS) başarılı olmuşlardır.. onlar akıl edememişmi bu olayı bırak bu saldım çayıra mevlam kayıra işlerini...

he neyse tamam profesyoneller duydu dünya barışı kazandı sen kazandın aferin sana kekleyin milleti terminallerle uraştırın zaten az olan insan ömrünü yiyin bitirin.. :)

-- dipnot : bir süre çevrimdışı.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Kendimizi avutan biz değiliz, sizsiniz ALMİ.
Kullandığım sistemin açık kaynak kodlu olmasının bana ne yararı var? Birincisi, içim rahat. Korsan kullanmıyorum, kullanmak zorunda kalmıyorum. İkincisi, sistemime hakimim. İçinde ne olduğunu bilmediğim sistem dosyalarıyla boğuşmuyorum. Üçüncüsü, ileride programlama işini kavradığımda kendi sistemimi düzenleyebileceğim. İstersem kendi çekirdeğimi kendime göre derleyebiliyorum. Daha ne olabilirdi ki?

ALMİ, %1'lik kısmın %50'si biliyordur programlama. Kalanı ise sistemi çöktüğünde blue screen görmüş masum köylü gibi siyah konsol ekranına bakmayacak kadar bilgili. :)

3. paragrafına çok güldüm. :) Cevap vermeyeceğim. Cahilliğine veriyorum.
Merve'cim 3.paragrafa gülmeni senin cahilliğine veriyorum.
Arkadaş indirilmeye baksınlar demişti bunu anladın umarım:D

Şimdi Ubuntu'nun resmi sitesi ile zaten Windows 'un indirlmesini karşılaştıramayız.(zaten Microsoft sadece Enterprise ı indirmeye sunuyor o nedenle pek indirilmez:D)

Windows'un torrentten indirilmesiyle Ubuntu'nun torrentten indirilmesini karşılaştıramayız.Millet resmi site varken torrent indirmez herhalde:D

Ancak Windows'un torrent indirilmesi Ubuntunun ve tüm türevlerin indirilmesini karşılaştırabiliriz.

Edit=Linuxçular bir bahane uydurmak için hiç düşünmüyor.Hep sallama bahaneler belki tutar diye:D İnternette bir yazı var arıyorum şimdi paylaşıcam Linuxçuların ne halde olduğunu:D

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Altından girin üstünden çıkın. Profesyönel testler yapın Windows 7 , hantallaşıyor,şişiyor gibi şeyler çıkmaz. Neyse bunu konuşmaya gerek yok :)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Windows 7'ye 7 Öneri
Herkes Windows 7'nin çıkışını büyük bir heyecanla bekledi. Birçok Linux kullanıcısı bile bu yeni sistemden büyük heyecan duydu. Ama bütün bunlar, Windows'un en mükemmele ulaştığını ve öğrenmeyi de bırakmasını gerektirmiyor. Bu konuda Linux camiasından öğrenmesi gereken çok şey var.
Öncelikle, hepimizin yararı için gelin biz o mükemmel sayının ortaya çıkma başarısının farkına varalım. 7 sayısı mitoloji ve sayıların gizemini inceleyen numerolojide yüzyıllarca özel bir yere sahipti. Wikipedia'da pek çok açıklama bulabilirsiniz.
Windows 7, ekim ayında yerini aldığında, milyonlarca insanın 7 kelimesine takılacağı ve düşüncelere dalması bekleniyor. Peki, bir şeyi olduğundan daha mükemmel yapmanın yolu nedir? Elbette, "sizden daha iyi" olandan öğrenmek..
Numaraya takılmaksızın Microsoft'a, kendini geliştirebileceği birkaç numara öğretelim dedik:
1. Daha sık sürüm yayımlamak:
Microsoft'un en büyük düşmanı, uzun süren sürüm yayınlama döngüsü. Linux yayımcıları ise tam tersi, yani sık sık sürüm çıkarıyorlar. Sizce kullanıcının ilgisini hangisi çeker? Sekiz yıllık Windows XP mi yoksa her altı ayda bir güncellenen diğeri mi? Taze ürün taze pazar demektir ve Microsoft da bunun farkında olmalı.
Sekiz yılın ne demek olduğunu şöyle anlatalım. Windows kullanıcılarının yüzde 60'ının hâlâ kullandığı işletim sistemi yani Windows XP çıktığında; Bülent Ecevit hâlâ başbakan, 20 milyonluk banknotlar piyasaya yeni çıkmış ve Tofaş'ın kuş serisi üretimdeydi, Plüton ise bir gezegendi!

2. Sürümlere akla yatkın isimler vermek:
Sürüm ismi politikalarının hâlâ en kötüsünün Windows'larda olduğunu belirtelim. Evet, Microsoft Windows'larda belirli bir sistematik adlandırmaya sahip ama bu pazardaki kullanıcı beklentisini karşılamıyor. Elimizde Windows 3.1, 95, NT, 98, 2000, Me, XP, Vista ve 7 var ama hangisi mükemmel bir his veriyor? Ubuntu'nun 7.10, 8.04, 8.10, 9.04 sürümleri ya da Pardus'un 2008, 2009, 2009.1 sürümleri çok daha anlaşılır olsa gerek.
Seviyeyi biraz düşür Microsoft! Eğer Windows 7'den sonra bir sürüm çıkaracaksan Windows 8 olarak adlandır onu, "Windows Panorama" ya da "Windows SLX" şeklinde değil!

3. İşletim sisteminin çevrimiçi yükseltilmesi:
Linux'un iyi yaptığı şeylerden biri İnternet üzerinden sürüm yükseltmeye olanak tanıması. Microsoft'un paket programları ya da setleri bunu kısa süre içinde gerçekleştirmesine izin verecek gibi gözükmüyor fakat bu yapmaları gereken ilk işlerden biri olmalı. Windows'u sürümünü yeni sürüme mi yükseltmek istiyorsun? En yakın elektronik mağazasına git, kasanın önünde bekle, ödemeni yap ve eski bilgisayarına format atmakla işe başla! Bu iş böyle olmamalı.
Bu arada, bir çuvaldız da Pardus'a geliyor. Geliştiricilerimizden hâlâ 2008 > 2009 geçiş betiğini bekliyoruz.

4. Daha iyi bütünleşik web uygulamaları:
Eğer Microsoft, Linux ve Mac OS X sistemlerden bir şey öğrenecekse, bilgisayar kullanıcılarının web uygulamalarına takıntılı olduklarını ve Facebook ve Twitter'da işlevsellik için her şeyi yapacaklarını bilmeli...
KDE geliştiricileri İnternet üzerinden veri aktarımı sağlayan bütünleşik Plasma teknolojilerini geliştirdi ve şu anda tüm modern Linux dağıtımları sahip bu yapıya. Pazar payı yüzde 2-3 civarında olmasına karşın Linux kullananların sesi çok daha fazla çıkıyor sosyal ağlarda. Windows 7'nin widget uygulamaları insanların ilgisini çekmede diğerleri kadar etkili olacak mı? Microsoft'un bunu yapmaya ihtiyacı var.

5. Açık kaynak kodlu geliştirme ortamlarını desteklemek:
Microsoft, geliştirme ortamları ve standartlara verdiği destekte epey bir yol katetti. Windows 7 ve önceki sürümlerin bunu bir adım daha ileriye götürmelerini görmeyi arzu ediyoruz.
Microsoft'un standartları desteklemeyen eski tarayıcıları, artık Microsoft için de büyük bir dert kaynağı. Örnek mi? Internet Explorer 5.5 harikası olan kimi kamu siteleri, XP uyumluluk modu olmaksızın Windows 7'de çalışmayacak!

6. Taşınabilir araçlar için hafiflemek:
Son bir yıl içerisinde Linux netbook ve akıllı telefonlardaki artış Microsoft'u gelecek nesil Windows'larda hafifletme yapması için harekete geçirdi. Netbooklar için "biçilmiş kaftan" olduğu söylenen Windows 7; en az 1 GB RAM, 16 GB disk alanı ve 128 MB'lık ekran kartı istiyor! 64 bit sürüm için 1 GB RAM ve 4 GB disk alanı daha eklemeniz gerekiyor. XP Uyumluluk moduna da sahip olmak istiyorsanız, bunun için ayrıca 1 GB RAM'a daha ihtiyaç var... Şaka gibi değil mi?
Windows 7'nin Windows XP'yi unutturacak şekilde hafifletilmiş olması, birkaç yıl önce Vista'nın en hızlı işletim sistemi olduğunun iddia edilmesi gibi, büyük bir balon... :)

7. Daha iyi, daha fazla donanım desteği vermek:
Linux ile ilgili en büyük yanılgı, Linux'un kısıtlı bir donanım desteği olduğu. Aslında, Linux çekirdeği diğer tüm sistemlerden daha fazla donanım desteğiyle geliştiriliyor. Eğer bir donanım çekirdek tarafından destekleniyorsa, Linux ile çalışma şansı çok yüksek. Halbuki, Windows hâlâ, insanların satın aldıkları ürünlerden bekledikleri işlevselliği sağlamaları için karmaşık kurulum CD'lerine ve İnternet'ten indirilecek güvensiz sürücülere güveniyor. Windows 7'nin, donanım desteğini işletim sistemiyle bütünleştirmek için Linux ve Mac OS X gibi atılgan ve girişken olmaya ihtiyacı var.
Görüldüğü gibi dünyayı daha güzel bir yer yapmak için Windows 7'nin Linux'ten öğrenebileceği 7 şeyi belirttik. 7'den daha fazlası, daha iyisi için önerilerinizi belirtmekten kaçınmayın ve Windows 7'den sonraki işletim sistemi için yıllarca beklemeyin.
Kaynak; http://www.ozgurlukicin.com/haber/windows-7ye-7-oneri/

Size artık bu yalanlar neyi anlatıyor bilmiyorum....

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
madem profesyoneller yetiyor size daha fazla linux hakkında konuşmayın bundan böyle..
windowsa alışmış insanların linuxu abartarak reklam yapıp insan ömründen vakit çalmayın..
hadi diyelim adamın ömründen ömür çaldınız linux öğrendi adam..
linuxun windowsa göre fazla bir artısı yok genel kullanıcı için.. aksine windowsun veya mac'ın linuxa göre albenisi daha fazla orjinal yazılım, enfes directx 11 (yada opengl 3) oyun grafikleri.., daha fazla destek alabileceği yer.. yüzlerce insanın gözünü hayal diye boyayıp 300 tane işletim sistemi yapmak değilde sadece bir işletim sistemi (MAC ve WİNDOWS)..

Onun dışında milyon dolarlık şirketler tek işletim sistemi yaparak (MAC ve WİNDOWS) başarılı olmuşlardır.. onlar akıl edememişmi bu olayı bırak bu saldım çayıra mevlam kayıra işlerini...

he neyse tamam profesyoneller duydu dünya barışı kazandı sen kazandın aferin sana kekleyin milleti terminallerle uraştırın zaten az olan insan ömrünü yiyin bitirin.. :)

-- dipnot : bir süre çevrimdışı.

Windows'a alışmış insanları kolundan tutup Linux'a yönlendirmiyoruz. Zeki insanları arıyoruz, arada kayaya çarptığımız da oluyor.

Pardon, canın yanmadı umarım. :)

Milyon dolarlık şirketler nasıl satıyor? (Bkz: Tekelcilik, donanım üreticileriyle yapılan anlaşmalar, EULA)

Linux'un Windows'a göre artısı nedir? (Bkz: Özgürlük!)

Merve'cim 3.paragrafa gülmeni senin cahilliğine veriyorum.
Arkadaş indirilmeye baksınlar demişti bunu anladın umarım:D

Şimdi Ubuntu'nun resmi sitesi ile zaten Windows 'un indirlmesini karşılaştıramayız.(zaten Microsoft sadece Enterprise ı indirmeye sunuyor o nedenle pek indirilmez:D)

Windows'un torrentten indirilmesiyle Ubuntu'nun torrentten indirilmesini karşılaştıramayız.Millet resmi site varken torrent indirmez herhalde:D

Ancak Windows'un torrent indirilmesi Ubuntunun ve tüm türevlerin indirilmesini karşılaştırabiliriz.

Edit=Linuxçular bir bahane uydurmak için hiç düşünmüyor.Hep sallama bahaneler belki tutar diye:D İnternette bir yazı var arıyorum şimdi paylaşıcam Linuxçuların ne halde olduğunu:D

Paragraf kavramına hayran kaldım ALMİ'cim. İşte 3. paragrafın:

Kaynak; http://www.ozgurlukicin.com/haber/windows-7ye-7-oneri/

Size artık bu yalanlar neyi anlatıyor bilmiyorum....

Yalan mı? :)

7 öneriden hangisi yalan?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Windows7 abartılacak kadar mükemmel bir işletim sistemi değil bence. Windows7 yi böyle başarılı kılan ilk etken şüphesiz Windows Vista (service packsiz) dır. Vistanın kötü başlangıcı tamamen ön yargıya dönüştü. Sanki hiç güncelleme çıkmayacakta Microsoft tüm müşterilerini mağdur edecekmiş gibi. Xp de 2000 li yılların başından beri var. Çoğu Vistayı görmedi bile ve yeni işletim sistemi bekledi Microsofttan. Vista'yı Xp kullananların %90 ının sadece ön yargıyla konuşup; kullanmadığını düşünürsek Windows7 nin başarısının nerden geldiğini anlayabiliriz.

Windows7 sp1 eminim çok iyi olacaktır. Microsoft hadii mağdur etme müşterilerini Vista'da etmediğin gibi.

Ayrıca söylemek istediğim bir şey var. Linux kullananlar ve Linux kullananları hazmedemeyenler neden hep cephe alıyorlar birbirlerine karşı anlayamıyorum. Konu Windows7 ile alakalı; linuxun faydalarını, zararlarını başka konu altında belirtmek daha mantıklı olur sanki..

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Windows'a alışmış insanları kolundan tutup

Paragraf kavramına hayran kaldım ALMİ'cim. İşte 3. paragrafın:

Yalan mı? :)

7 öneriden hangisi yalan?
3.paragrafı iyi örneklerle açıklayamadım ama sanırım anladın Merve'cim:D

7 önerinden 1,2,3,5,6,7.

4'ün doğru olma sebebi ise Microsoft internetle ilgili konularda başarılı olmaması(halbuki en kaliteli işleri o yapıyor örn;Bing)

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Windows 7 nin farkını sıradan kullanıcılar anlayamaz. Çünkü sıradan kullanıcılar bilgisayarı sadece oyun müzik film için kullanıyor. Wİndows 7 Proğramlamacılar için getirdiği yüzlerce yenilik var. XP yi övüyorsunuz ama xp bu günlere gelene kadar 10 yıl geçmiş kullanıp kullanmamak size kalmış ama Windows 7 XP den kat ve kat daha iyi.

Gelelim linux olayına;
Linus Torvalds linuxu yazamaya başladığında sadece işlemcileri denemek amacıyla yazdığı bir sistem. Kaldıki linuxun açık kaynak olup olmaması kimseyi kendisine çekmez. Linux - MaC - Wİndows kullanmakta insanın aklının hayalinin ölçüsünü göstermez.

İnsan ne yaparsa kendi zevkinden dolayı yapar. Sen seviyorsun diye başkası sevemez.

Forever Windows 7... Tabi 8 çıkana kadar :D

http://tr.wikipedia.org/wiki/Linus_Torvalds

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Xp'yi sollayacağı kesin..:)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Windows 7 nin şişmemesi için,Google'ın felsefisini uygulayın;
Sadelik,sadelik,sadelik

Yani mümkün olduğunda Microsoft programları kurun.Ve her önünüze geleni denemeyin.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Windows 7 Xp yi ezer geçer yahu,xp mi kalır artık :)

hnl

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Daha uzun seneler XP...:sleep:

darkexorcist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yazılanları baştan sona okudum ve sanıyorum ki linuxla ilgili herşey yanlış anlaşılmış. Öncelikle windows ve macos büyük şirketlerin bünyesinde sadece bu işe yoğunlaşmış ekiplerce geliştirilen işletim sistemleridir, linux bu konuda oldukça farklı, bazılarınızın linux 300 tane işletim sistemi çıkaracağına bi tane adam gibi yapsaydı şeklinde yaklaşımları olmuş, bu konuda kimi suçladığınızı anlayamadım, linux diye bir şirket var da 300 tane işletim sistemi mi yayınlamış.

Linux çekirdekleri açık kaynak olmaları nedeniyle her türlü programcının değiştirebileceği ve yeniden derleyebileceği sistemlerdir, farklı insanlar farklı amaçlara hitap edecek şekilde linux türevleri derleyip bunları yayınlayabilir, bu ortada 300 tane işletim sistemi olduğunu göstermez. Dikkat ederseniz bu bahsettiğiniz 300 işletim sistemi de aynı çekirdeği kullanmaktadır, bu dağıtımların bazıları windows 98, XP, Vista, 7 veya Macos gibi son kullanıcının ofis, eğlence ve iletişim ihtiyacını gidermek üzere standart bilgisayarlar için tasarlanmış olabileceği gibi bunların ötesinde sunucu sistemleri, araç yol bilgisayarları, gps sistemleri, akıllı ev sistemleri, kapalı devre televizyon yayını, internet tabletleri, e-kitap okuyucular, uydu alıcıları, tv kutuları, portatif medya oynatıcılar gibi pek çok alanda kullanılmak üzere değiştirilmiş yüzlerce dağıtıma da sahip olabilir. Ben linuxu evimde sürekli açık bir dosya sunucusu olarak kullanıyorum, böylelikle dosyalarıma her bilgisayardan ulaşabiliyorum, linux kullananlar bilirler bunun için özelleştirilmiş hafif linux sistemleri var, haftalarca hata vermeden, takılmadan, ısınmadan çalışırlar. Windows kullanıyor olsaydım hiçbir ek işlem yürütülmemesine rağmen şans eseri herhangi bir zamanda sunucu bilgisayarım takılabilirdi öyle değilmi.

Bahsettiğim gibi windows ve macos sürümlerinin kullanım alanı farklı, diğerlerinin farklıdır. Son kullanıcıya hitap eden işletim sistemlerinde en önemli konu yazılım çeşitliliği ve genel kullanım yüzdesidir, windows için profesyonel olarak geliştirilen pek çok yazılımı linux üzerinde doğrudan kullanamazsınız, bu da linuxu SADECE günlük işlerinizde kullanışsız bir işletim sistemi yapar. Kimse linuxun windows veya macos un yerine kullanılabilecek bir işletim sistemi olduğunu savunmuyor fakat eğer windowsun bahsettiğim diğer bilgisayar türevi ürünlerde kullanılmak üzere de daha iyi bir işletim sistemi olduğunu düşünüyorsanız söyleyecek fazla bir söz kalmıyor, böyle düşünenlere bir e-kitap okuyucu için windows sürümü uyarlamaya çalışmalarını tavsiye ediyorum, kaynak kodları olmayan bir işletim sistemiyle ne kadar mümkün olabilirse tabi.

MustaJ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
xp yi geçmesi biraz zaman alacak çünkü çoğu şirket hala cayır cayır xp kullanıyor ve windows 7 ye geçiş ekstra maliyet demek xp de işlerini rahatlıkla gördüğü için hemen geçiş zor microsoft 2014'te xp ye desteği tamamen kesecek o zaman şirketler güvenlik tehditine karşı tamamen geçiş yapacak windows 7 ye.

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19
satış elbette fazla olur.. neden şuan piyasadan bir laptop almaya kalksanız içinde ya vista ya win 7 var. zorla işletim sisteminide almak zorundasınız. seçim hakkı varmı hayır. o işletim sistemini bana microsoft satmıyor. almak istediğim pc markası fiyatının içine dahil ederek veriyor. bu rakamlar gerçeği yansıtmıyor.. bariz bir tekel bu. microsoftun özellikle avrupa ülkelerinde tekel oluşturmaktan bir çok kaybettiği hukuki dava var.

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Pardon, canın yanmadı umarım.

aksine komik bir olay.. linux kullanan kime dersen de "çünkü şöle böle der" senin gibi..
rakamlarla istatik belirtiyorum neden belirtiyor.. EULA donanım üreticileri vs..
yapabilenler varsa linuxda yapabilmeli madem kendini kral sistem olarak görüyor linux donanım üreticileriylede anlaşma yapabilmeli mozilla bile birçok resmi sitenin desteğini kazanıp çoğu siteye kendi logosunu koydurtup "En iyi mozilla ile görüntülenir" ibaresini ekletebilmişdir.. linux neden yapamıyor neden destek kazanamıyor her neyse..
Neden'ler kimin umrunda (Sadece %1'in)...
Başarılı olanlar ve Olamayanlar vardır.. LİNUX BAŞARISIZDIR..
Yine bi bahane daha sölemessin umarım çünkü bahaneye gerek yok başarısız olduğunu herkez biliyor zaten.. linux kullananların kendini profesör gibi görmeside genetik olsa gerek.. herkezi cahil sanmalar felan..

Ayrıca konuyu Almi başlattı demişsin ben bu konuyu demedim sadece senin birçok konuda linuxu araya sıkıştırdığın yerler var çoğu konuda linuxu ima etmeye çalışıyorsun geçenki cümlemi anlamadığın gibi bunuda anlamamışsın neyse standart linuxcu..
sen mutlu lerzan mutlu devam hayallerde yaşayamaya..

zuvay nidya

Doçent
Reaksiyon puanı
8
selam arkadaslar,
suan burda tartisilmasi konu varsa oda google os dur bir bunlar yetmedi simdi google os girdi rekabett arti yaninda tartismlar da,ama sunu belirtmek isterim.calismadigim system kalmadi xp den tut vista maco os ve en sonunda windows 7.linuxu bi ara deneyip sonra sildim.

suan piyasada en iyi iki sitem vardir oda vista / 7 ultimate 64 bit systemler.
inanilmaz,tabiki sirf bu systemler yetmez bunu yaninda bilgisayarin donanimlari da üstün seviyede olmasi gerekir ki systeminiz sabit hizli ve en agir programmlara karsi dayanikli dir.ben bir grafik ve video tasarimcisi olarak vista mac os kar leo ve windows 7 ile calistim mac os burdan cikariyorum bu katagori de ise sadece vista ile 7 64 bit yarisabildi.en iyi perofmance donmama kasilmamalara denk gelmedim allaha sükür.ben genelde aac up garfik yaninda autodesk 3d max ve adobe cs4 master ile calisyorum.bu agir programlarla ne mutlu ki ne kasilma ne donma ne cökme oldu windows 7 ile.bizim sirket genelde mac pro kullanir hemde yeni quad islemcilerle (xeon),bu systemler bile aac up garfik programini kaldiramiyor,mac os islemcinin cekirdegine yükleme ve cogaltmada cok yavas ve tüm cekirdeklerinde donma oluyor.ama intel i7 975 extreme ile windows 7 ve ddr 3 12 gb 2000mhz dominator gt ve ssd disklerde inanilmaz.bu systemde bile aac up ikinci cekirdekte rahat calisyor.ücüncü cekirdek ise ancak cok fazla isinmaya baslarsa devreye girer.ve windows 7 gercekten de cok güzel yardimci oluyor islemcilere.ve gercekten iyi bir basardilar...birde su dedikodulardan biktim(örnegim herkes vistayi götüler,anlamadim sorunlari ne driver ler mi,yoksa kullanamiyorlar mi,ne ki söyleyin.aslinda sorun vista degil bunu kullananamayanlarda.cünkü vista ultimate 64 bile mac os leopardan iyi calisyordu bende.ama masa üstünde arayüz görünüse gelirse tabiki bu bir zevk meselesdir.apple genelde görünüse dayanir ama perfomance aslaaaaaa.hele birde iphone diyenlere.bizim sirket bunlari hediye etti ben ise bunu alip arkadasa verdim kendim ise hd 2 kullaniyorum bu bile apple den 2 kat daha
iyi ama iphone kötü demiyorum ama perfomance karistirlarsa hd 2 iphone 3gs den 2 kat daha iyi ve donanimlari fazla.....
biktim artik su apple windows tartismalardan.insan gercekten neyin iyi oldugun kabullensinler.
ms bu isin da kökünden basladi senelerce yatirim yapip en iyisini gelistirmeye calisiyorlar,bu yüzden adamlar bosuna zirvede oturmuyorlar.apple de iyi bir system yapsin onu da taclanidiririz tabiki eger windows dan daha iyise.isine gelince tabiki.
benden söylemesi

saygilarimla

djloveremixer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar yazıları baştan sona kadar okudum ve benim iddamda şudur eğer linux windows gibi bütün yazılımları ve bütün oyunları destekleseydi microsoft zaten içimin dışımın izlenmesine müsade etmezdim.bir linuxun interneti kullanmasıyla windows un kullanması arasındaki farkı kullananlar bilir.ben programlama bilmem ama 13 senedir bu işin içindeyim her sistemi denedim bi mac os y denemedim.ve bence arkadaşımız 1 konuda kesinlikle haklı iyi bir linux versiyonu windowsun her türlü web ortamındaki işlemlerine 10 değil 1000 basar.eğer biri bu gün bana windowsta çalıştırdığın herşeyi linuxte çalıştıracaksn tereddüt etmem.bu güne kadar format attığım pcnin windows kurdugum pcnin haddi hesabı yok.ve gelelim windows 7 ye denedim ama en ufak bi driver hatasında veya regedit hatasında sistem çok yawaşladı.denemediğim yöntem kalmadı.size sorayım windows 7 ciler bana sölermisiniz bi windows 7 nasıl kurulur. ben mi beceremiyorum yoksa bu sistem hala oturmadı hala sorun çıkarıyor.bu arada son sözüm sürekli bi rootkit,virüs,malware..vb şeylerle uğraşmak istiyorsanız size kolay gelsin.bol ubuntulu günler....

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
eğer biri bu gün bana windowsta çalıştırdığın herşeyi linuxte çalıştıracaksn tereddüt etmem.

öyle bir şey olsa tabii kide herkez linux türevi sistemlere geçer fakat linuxcuların yırlardır her yerde zırvalayıp durduğu virüs girmiyor özelliğide kalkmış olur...
zaten windowsa giren virüslerin çoğu pcyi kullanan kişinin yüklediği 3. şahıs yazılımlardan geliyor.. (adobe flash, java vs.)

son olarak 6-7 yıldır windows kullanıyorum xp-vista-w7 gibi sistemleri uzun dönem denemiş biriyim senin gibi acemice kullanmamamdan olsa gerek sistemimde çoğu zaman bir antivirüs yazılımı bulunmaz birkaç ayda bir Kaspersky,norton gibi yazılımların güncelini kurup taratma yaparım ve her seferinde temiz çıkar.. bu yüzden senin gibi açıkca linux fanlığı yaptığı belli olan bir insandan başka kimse virüs var diye b*k atmaz.. dediğim gibi zaten tüm yazılımlar linux için olsaydı pazar payıda yüksek olsaydı windowsdan daha aşşa kalır bir yanı olmazdı linuxun dediğin rootkit,virüs,malware linuxda dolup taşardı..

ayrıca windows 7 sistemi çok stabil oluşturulmuşdur.. 1980 yapımı donanımınla 2010daki sistemin sürücülerini tanımanı beklemiyorsun umarım... yada 32 bit sisteme 64 bit sürücü kuracak kadar zeki olduğunu düşünüyorum o yorumundan.. öle olursa tabii ki driver hatası verir.. yavaşlama olmaz driver hatası verdi diye.. ıkına ıkına uğraşırsan windowsu yavaşlatacam diye tabii ki yavaşlar..
ah siz beleşciler yokmusunuz siz boş mezar bulsanız şimdiden içine gireceksiniz..

windows 7 ciler bana sölermisiniz bi windows 7 nasıl kurulur.

bunu soran bir insanın kalitesi meydandadır zaten.. senin beceremediğin ortada.. acemi kullanıcıdan daha aşşağı bir seviyede birine benziyorsun bu yorumundan.. windows gibi kullanımı en kolay olan bir sistemi oto b*ka bulamakda üstüne yok gibi..

alirizak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
:: Windows 7, XP'yi geride bırakabilir mi?

Kesinlikle bırakır. Performansına bizzat şahit oldum: harika. Hele öncesinde vista kullanıcısıysanız; kızgın kumlardan serin sulara atlamak gibi oluyor. :)))