Windows 7 Çok Hızlı

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Windows 7, piyasaya çıktığından bu yana yakaladığı satış ivmesini koruyor. Microsoft'un yeni işletim sistemi daha şimdiden bazı rakiplerini geride bıraktı.

Windows 7, 2009 tatil sezonunda iyi satış rakamlarına ulaştı. Yeni elde edilen veriler de yeni işletim sisteminin yakaladığı ivmeyi devam ettirdiğini ortaya koydu.
Windows 7, Kasım ayında piyasaya çıktığında Vista'nın yerini hızla almaya başladı. En çok kullanılan Windows sürümü olma unvanını XP elinde tutmaya devam ederken, Windows 7 ile Vista arasında sadece yaklaşık %10'luk bir fark kaldı.
os_share_1209-thumb-640xauto-11505 copy1264174907.jpg
Windows, işletim sistemi pazarının tartışmasız lideri
Mac'lerde de Windows 7 kullanılabiliyor
Windows 7 SP1 hakkında bilmek isteyecekleriniz
Tüm işletim sistemlerine bakıldığında ise Windows 7'nin yakaladığı başarıdaha iyi anlaşılabiliyor. Windows 7, yakaladığı pazar payı ile piyasadaki tüm diğer Mac OS X sürümlerini geride bıraktı.
:: Windows 7, XP'yi geride bırakabilir mi?
Yazan: Emre Demiray
SDN - http://shiftdelete.net

feerleas

Profesör
Reaksiyon puanı
15
net satıs mıktarını cok merak edıyorum acıkcası

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Vista sp2 ile elle tutulur hiç bir farkını görmedim.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Hızlı derken sistem olarak sandım, küfredecektim. :) Satış ivmesi gerçekten çok fazla. Ona sözümüz yok.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Hızlı derken sistem olarak sandım, küfredecektim. :) Satış ivmesi gerçekten çok fazla. Ona sözümüz yok.
Merak ediyorum sen Windows 7 ye nasıl yavaş diyorsun?:D

Pentium 2,256 ram fln kullanıyorsun herhalde:D

---------- saat 14:16 eklendi ---------- önceki mesaj saat 14:15 eklenmişti ----------

Jea,senin olduğun konuda Linux'da oluyor her zaman biliyorsunuz.Ubuntuyu denedim.Ve Windows 7 den hız farkını göremedim...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
sistem olarakta wistadan daha hizlı ...

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
bu piyasada kullanacaksan ya windows xp - windows7 yada netten crackli dvdsini indirip macosx 10.6 kar leoparını kullancan linux bence en gelişmemiş en az kullanıcı dostu olan bir sistem windows ve mac arasında kalmışlığı ve %1lik pazar payıda bu yüzden olsa gerek..

En basitinden bir güncel driver (sürücü) yükleme olayı :

linux -ben en güncel driveri yüklemek için illa terminali açmam mı gerekiyor yahu illa kod mu yazacam illa netten kod arattırıp çilemi çekecem hiç depo demeyin orda bulunmayan driverlar oluyor bulunsa bile en günceli olmayanlar oluyor ben güncel takıntısı olan bir adamım..
kar leoparı - indiririm sürücüyü çift tıklarım harika görseli olan bir kurulum sihirbazıyla hemen işimi hallederim
windows - tıklarım sürücü .exeme next next der kurarım pcyi reslerim keyfime bakarım..

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Windows 7 'nin hızı biraz da yüklediğin programlara bağlı:D benim programlarım her zaman şu şekilde ve yeni bir program çıkınca aman hemen deniyim yok bende:D

http://eybcag.blu.livefilestore.com...mElDgPoIQn1D/Windows 7 Installed Programs.jpg

Resimi önizleme halinde atamadım çünkü şuan Shiftdelete problem var gibi:D

Bu istek hiçbir zaman aklımın ucundan geçmez; :thumbup:
Küfredince gerçek değişmez, ona dikkati çektim..:clap:

Şöyle anlatayım o zaman. Hatta bakın, grafik çizdim sizin için:

wvsu.jpg

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247

wvsu.jpg
Yanlış anlaşılmasın, konu Windows 7 satış hızı olduğu için Linux ile karşılaştırmak da aklımın ucundan geçmedi, geçmez...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Yanlış anlaşılmasın, konu Windows 7 satış hızı olduğu için Linux ile karşılaştırmak da aklımın ucundan geçmedi, geçmez...

Konunun öyle olduğunu biliyorum. Karşılaştırma yapan ALMİ'ydi. :) Satış hızı konusunda katıldığımı söyledim. Ama sistem hızı konusunda katılamıyorum. 4 ayda şişen bir sistemden bahsediyoruz.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60

wvsu.jpg
Windows 7 nin hantallaştığını görmedim.Şuana kadar bir Vista öyleydi:D

Sen hangi programları kullanıyorsun bir ekran görüntü atta o zaman karar verelim?

Şuan sunucularda problem var şu resme mümkünse tıklayıp gir

http://public.blu.livefilestore.com...zxaa4HQtK1Uw/Windows 7 Installed Programs.jpg

Bu programlar artı Photoshop fln işine yarıyorsa kur Windows 7'nin hantallaşacağını sanmıyorum.

Edit=Jea her önüne gelen programı denemek için kurup silersen.Bu Windows 7 nin hatası olmuyor malesef...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Windows 7 nin hantallaştığını görmedim.Şuana kadar bir Vista öyleydi:D

Sen hangi programları kullanıyorsun bir ekran görüntü atta o zaman karar verelim?

Şuan sunucularda problem var şu resme mümkünse tıklayıp gir

http://public.blu.livefilestore.com...zxaa4HQtK1Uw/Windows 7 Installed Programs.jpg

Bu programlar artı Photoshop fln işine yarıyorsa kur Windows 7'nin hantallaşacağını sanmıyorum.

Edit=Jea her önüne gelen programı denemek için kurup silersen.Bu Windows 7 nin hatası olmuyor malesef...

4 ayda sadece MSN'i yükselttim; VirtualBox, Skype, FileZilla, AVG, Maxthon ve Opera 10.50 pre-alpha kurdum. Bunlardan sürekli kullandıklarım da MSN ve AVG. Bununla ağırlaşacaksa sistem, atsın kendisi aşağı. :)

Forumda sivaspor'un yaptığı Siyah İnci'yi kurmuştum. İçindeki programların çoğunu kurmamayı seçmiştim. Programların yavaşlatacağını sanmıyorum. :)

Windows'un sorunu bu, kabullenin artık. Bir süre sonra format istiyor sistem. İster istemez hantallaşıyor. Kimse aksini söyleyemez. Söylerse de aynı cevaplarla dikilirim karşılarına yine. :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Konunun öyle olduğunu biliyorum....:) Satış hızı konusunda katıldığımı söyledim. Ama sistem hızı konusunda katılamıyorum. 4 ayda şişen bir sistemden bahsediyoruz.

4. aydan sonra da şişmez :thumbup1:
Mayıstan bu yana çalışan RC Build 7100 bile var, taş gibi duruyor..

Bu da benim şu anda yazdığım sistem ve 25 Şubattan sonra şişeceğini mi söylüyorsun?

O gördüğümüz 136 sayısı da hiç bir şey sayılır :D

307ncyq.jpg

206irr6.jpg

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
4 ayda sadece MSN'i yükselttim; VirtualBox, Skype, FileZilla, AVG, Maxthon ve Opera 10.50 pre-alpha kurdum. Bunlardan sürekli kullandıklarım da MSN ve AVG. Bununla ağırlaşacaksa sistem, atsın kendisi aşağı. :)

Forumda sivaspor'un yaptığı Siyah İnci'yi kurmuştum. İçindeki programların çoğunu kurmamayı seçmiştim. Programların yavaşlatacağını sanmıyorum. :)

Windows'un sorunu bu, kabullenin artık. Bir süre sonra format istiyor sistem. İster istemez hantallaşıyor. Kimse aksini söyleyemez. Söylerse de aynı cevaplarla dikilirim karşılarına yine. :)
Gidipte modifiye bir sistem kurarsan olacağı bu.Tavsiyem Windows saf,temiz,el değmemiş,bakire :D haliyle yükle:D:D

Şimdi bana ekran görünüsü atarsan ayrıntılı bir fikir sahibi olabilirim...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
@rise, komut satırındaki fare işaretçisini görmedim sanma. :D Kasıyor işteee. :D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
@rise, komut satırındaki fare işaretçisini görmedim sanma. :D Kasıyor işteee. :D
Bizde yalan yok :)
Alt+PrintScreen tuşuna bastığımız anda çıkan imleci nasıl da farklı yöne çektin :D
O imleci boş yere koymamışlar demek ki o bile işini yapıyor :mrgreen:
Kasıyor denilen sistemlerle işimiz olmaz
....
Bir de şu yeni toparladığım AMD sistemim gelsin hele, Windows 7 "tadından yenmez olacak"

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bizde yalan yok :)
Alt+PrintScreen tuşuna bastığımız anda çıkan imleci nasıl da farklı yöne çektin :D
O imleci boş yere koymamışlar demek ki o bile işini yapıyor :mrgreen:
Kasıyor denilen sistemlerle işimiz olmaz
....
Bir de şu AMD sistemim gelsin hele, Windows 7 "tadından yenmez olacak"

Hehe. :D Takılıyorum yahu. :)

Windows 7 hakkında çizdiğim grafik Windows ailesi için de öyle. Windows 95'ten beri tüm sürümleri kullandım. Hepsinde aynı şey.

Ubuntu'da, MacOS'da öyle olmuyorsa yanlış Windows'tadır. :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Hehe. :D Takılıyorum yahu. :)

Windows 7 hakkında çizdiğim grafik Windows ailesi için de öyle. Windows 95'ten beri tüm sürümleri kullandım. Hepsinde aynı şey.

Ubuntu'da, MacOS'da öyle olmuyorsa yanlış Windows'tadır. :)
Windows geçmişinde son kullanıcı için öne çıkan (beğenilen) üç sistem var:

-Windows 98 Second Edition,
-Windows XP SP2/3
-Windows 7

Windows 98 i 10 yıldır olmak üzere şu anda üçünü de kullanıyorum :)

ceyhunkeklikk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben Bilgisayar programcısı olarak ve şuan mühendislik öğrencisi olarak söylüyorum. Windows 7'yi kullanana kadar tam bir vista düşmanı ve xp fanıydım. Ancak Win 7 gerçekten çok iyi bir performans veriyor ve çok stabil bir işletim sistemi. Hala kullanmayanlar varsa şunu söylüyorum ; "Hatanın neresinden dönerseniz kardır" ;)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Ben Bilgisayar programcısı olarak ve şuan mühendislik öğrencisi olarak söylüyorum. Windows 7'yi kullanana kadar tam bir vista düşmanı ve xp fanıydım. Ancak Win 7 gerçekten çok iyi bir performans veriyor ve çok stabil bir işletim sistemi. Hala kullanmayanlar varsa şunu söylüyorum ; "Hatanın neresinden dönerseniz kardır" ;)
Teşekkürler, biz bu gerçeği daha betanın betasında görmüştük de, hâlâ göremeyenler olabilir..
Jeaquares duy bunları :thumbup: Akademi konuşuyor :clap:

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Bilgisayar kurdu olup da Windows 7'yi kötüleyenleri de duyuyorum ama. :) Onları da sen duy.

Linuxu pazar payının %1i seviyor.. %99u kötülüyor desek
Windows u %99 seviyor %1 sevmiyor..

Bu rastgele bir sonuçdur demek istediğim : Linux'u sevmeyenler Windows'u sevmeyenlere göre fazladır.. Linux gibi son kullanıcı için Windowsdan daha karışık olan bir işletim sisteminide kimsenin sevmesini beklememek lazım zaten..

Ayrıca sev veya sevme Linux Kullanan çoğu kişinin bilgisayarında WİNDOWS BULUNUR.
(sendede var bir konuda resim koymuşdun)
AMA WİNDOWS KULLANAN %99 KİŞİNİN %98.8 gibi yada daha üstü bir rakamında LİNUX BULUNMAZ.
RAKAMLAR ZEKA ÖLÇÜMÜ İLE YAPILMIŞDIR. İSTATİKSEL BİR ARAŞTIRMA YAPARSANIZ BU SAYILARIN CİVARINDA SONUÇ ÇIKACAKDIR KAYNAK İSTEMEYİN MANTIĞINIZI KONUŞTURUN.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Linuxu pazar payının %1i seviyor.. %99u kötülüyor desek
Windows u %99 seviyor %1 sevmiyor..

Bu rastgele bir sonuçdur demek istediğim : Linux'u sevmeyenler Windows'u sevmeyenlere göre fazladır.. Linux gibi son kullanıcı için Windowsdan daha karışık olan bir işletim sisteminide kimsenin sevmesini beklememek lazım zaten..

Ayrıca sev veya sevme Linux Kullanan çoğu kişinin bilgisayarında WİNDOWS BULUNUR.
(sendede var bir konuda resim koymuşdun)
AMA WİNDOWS KULLANAN %99 KİŞİNİN %98.8 gibi yada daha üstü bir rakamında LİNUX BULUNMAZ.

O zaman sana sadece şunu diyeyim. :) Linux kullanan %1'lik kısım Windows'u bilir ama Windows kullanan %99'luk kısmın %99'unun Linux'tan haberi yoktur. Bu sebeple sevemezler. :)

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Olmasa bile deneyen birçok kişinin deneyipde Windows'un kolaylığının MAC'de olup Linux'da olmamasından dolayı ya MAC'e ya Windows'a dönerler...

Bence en kolay işletim sistemi MAC 10.6 Kar Leoparı
Yazılım oyun desteği en yüksek olan ve bir o kadarda kolay kullanımı olan sistem : Windows XP-Vista-7 Serisi..
Linux 30 yaşını doldurmasına rağmen pek bir gelişme göstermedi.. 50 tane ismi var zaten cartuntu barbuntu ubuntu odundu sabundu vs.. sadece kendiyle yarışıyor bence..