Yardım Windows 11 FastBoot

ErenVortex

Asistan
Reaksiyon puanı
40
Merhaba arkadaşlar. Ben zamanında BIOS'tan fastboot açmıştım. Ancak şu anda anakart ekranı gelmediği için giremiyorum. Bu yüzden de kapatamıyorum. Her şeyi denedim, shift basarak yeniden başlatma (sorun giderici ekranı gelmiyor siyah ekranda kalıyor), msi center'dan kapatma vesaire her şeyi denedim ancak olmuyor. Yok mu bir önerisi olan?

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,357
Windows Güç Seçenekleri ayarlarında Hızlı başlatma (fast startup) seçeneği var. Hızlı başlatma açıksa kapalı konuma aldıktan sonra BIOS arayüzüne girip değiştirmeyi deneyebilirsin.

Aşağıdaki konu Windows 10 işletim sistemi için bir anlatım içeriyor ancak Windows 11 için de benzerdir.

ErenVortex

Asistan
Reaksiyon puanı
40
Windows Güç Seçenekleri ayarlarında Hızlı başlatma (fast startup) seçeneği var. Hızlı başlatma açıksa kapalı konuma aldıktan sonra BIOS arayüzüne girip değiştirmeyi deneyebilirsin.

Aşağıdaki konu Windows 10 işletim sistemi için bir anlatım içeriyor ancak Windows 11 için de benzerdir.
Hocam kapalı zaten ona rağmen girilmiyor. DEL tuşuna basınca siyah ekranda kalıyor yeniden başlatınca düzeliyor.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,357
Hocam kapalı zaten ona rağmen girilmiyor. DEL tuşuna basınca siyah ekranda kalıyor yeniden başlatınca düzeliyor.
Windows 10'da BIOS arayüzüne erişmek için şu şekilde bir yol daha var ama Windows 11 için de benzerdir. Denersin.

Başlat > Ayarlar > Sistem> > Kurtarma > Gelişmiş Başlangıç > Şimdi Yeniden Başlat > Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > UEFI Donanım Yazılımı Ayarları > Yeniden Başlat

Yakın zamanda anakartın BIOS yazılımını hiç güncelledin mi?

Yabancı bir forumda grafik kartı sürücünü güncellemenin sorunu çözdüğü belirtilmiş. Deneyebilirsin.

ErenVortex

Asistan
Reaksiyon puanı
40
Windows 10'da BIOS arayüzüne erişmek için şu şekilde bir yol daha var ama Windows 11 için de benzerdir. Denersin.

Başlat > Ayarlar > Sistem> > Kurtarma > Gelişmiş Başlangıç > Şimdi Yeniden Başlat > Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > UEFI Donanım Yazılımı Ayarları > Yeniden Başlat

Yakın zamanda anakartın BIOS yazılımını hiç güncelledin mi?

Yabancı bir forumda grafik kartı sürücünü güncellemenin sorunu çözdüğü belirtilmiş. Deneyebilirsin.
Hocam dediğiniz her şeyi yaptım. Shift ile BIOS girme, yeniden başlatma, ayrıca bios güncelleyeli bayağı oluyor ve son sürüm. ekran kartını da dün güncelledim ancak her şey aynı. BIOS'a nereden olursa olsun girmeye çalışınca siyah ekranda kalıyor. Ve saliselik bir şey gelip gidiyor. BIOS sıfırlamıştım sıfırlarken açıldı hiçbir ayar yapmadan çıktım ancak sonrasında tekrar BIOS'a girmeye çalıştığımda yine girmedi ve siyah ekranda kaldı. Nasıl düzelteceğim bulamadım.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,357
BIOS sıfırlamıştım sıfırlarken açıldı hiçbir ayar yapmadan çıktım ancak sonrasında tekrar BIOS'a girmeye çalıştığımda yine girmedi ve siyah ekranda kaldı.
BIOS ayarlarını kaydedip çıkmak gerekirdi. FastBoot muhtemelen varsayılan olarak kapalı konumda kalacaktı. Ayarlara da göz gezdirmek gerekirdi. Olmazsa CMOS'u temizlemeyi tekrar deneyin.

Ben zamanında BIOS'tan fastboot açmıştım.
Anakart modelini bilmiyorum ama MSI'ın FastBoot programı var ve bu, muhtemelen program listenizde yer alıyor. İşe yarar mı emin değilim ama yine de bir deneyin.

C:\Program Files (x86)\MSI\Fast Boot\ yolunu kontrol edin Go2BIOS ikonuna tıklayın. Yeniden başlatın ve doğrudan BIOS'a gitmeye çalışın.

BIOS'a nereden olursa olsun girmeye çalışınca siyah ekranda kalıyor. Ve saliselik bir şey gelip gidiyor.

Ekran veya kablo ile alakalı olabilir. Bağlantıları kontrol edin. Olmazsa farklı bir ekran ve kablo ile deneyin.