Warlock - Master of the Arcane - İnceleme

Bu konuyu okuyanlar

rozabay

Müdavim
Emektar
Katılım
4 Nisan 2009
Mesajlar
7,113
Reaksiyon puanı
34
Puanları
48
Warlock-Masters-of-the-Arcane-Logo-600x300.jpg



Geliştiriciliğini Ino-Co Plus'ın, dağıtımcılığını ise Paradox Interactive'in yaptığı, 8 Mayıs 2012 tarihinde raflarda ki yerini alan Warlock - Master of the Arcane (W.M.O.A.) oyununu inceledim.

Büyücüler sıraya geçin !

W.M.O.A sıra tabanlı fantastik temalı strateji oyunudur. Oyuna başlarken kendi büyücümüzü seçip, istediğimiz gibi özelleştirebiliyoruz. İster askeri olarak güçlü, ister ekonomi olarak üstün olması gibi çeşitli özellikler belirleyebiliyoruz.

image009pk.jpg


Altıgenine sahip çık !

Oynanış bakımından Civilization 5 'e oldukça benziyor. Oyunda birimlerimizi altıgenler çerçevesinde hareket ettirebiliyoruz. Taktik bakımından bu özellik gayet iyi oluyor.

image008tb.jpg


Hazıra dağlar dayanmaz

Gelelim kaynaklara, oyunda toplam 4 çeşit kaynağımız var. Bunlar altın, yiyecek, araştırma masrafları ve büyü. Eh bu fantastik temalı büyücülerin, ejderhaların ve ne olduğu belirsiz yaratıkların yaşadığı bir dünya olunca büyü ihtiyacı olması da gayet doğal.
Oyunda haritada yer kaplayan askeriniz, altın ve yiyecek stoğunuzu kullanır. Eğer askeriniz büyücü ise sıradan askerlere ek olarak bizimde kullandığımız mana olarak geçen büyü stoğunuzu da kullanır. Ayrıca şehirlerinize yapacağınız binalarda türüne göre altın başta olmak üzere çeşitli kaynağınızı kullanır. Bu yüzden ne yapacağınızı iyi seçmeniz lazım.

image007dx.jpg


Ülke çok büyüyecek, hemde çok !

Ülkemizin topraklarını genişletmek için 2 seçeneğimiz var. Ya göçmen birlik çıkarıp şehir kurulmamış yerlere şehir yapmak, yada askerlerimiz ile başkalarının şehirlerini fethetmek. Ayrıca oyunda istediğimiz kadar şehir yapabiliyoruz. tabi yönetebilmek şartı ile.
Tabi şehirlerimizde ister askeri, ister ekonomik, ister büyü gücümüzü artıran, istersekte araştırma ile ilgili toprağımızın yettiği kadar bina yapabiliyoruz. Tabi bunların en önemlisi yiyecek üretimi için olanı.

image004zod.jpg


Büyü en büyük teknolojidir

Oyunun teknoloji kavramı doğal olarak büyüler üzerine. Araştırma kaynaklarımız ile çeşitli büyüler araştırıp, büyülerimizi mana denilen kaynağımız ile kullanıyoruz. Yeri geliyor düşmana meteor yağdırıyoruz, yeri geliyor denizden gelen düşman birliklerini hortumlarla bertaraf ediyoruz, bazende kendi askerlerimizi iyileştiriyoruz. Yalnız belirteyim zarar veren büyülerden kendi askerlerimizde etkileniyor. Yada sakın kendi askerlerini iyi edeyim derken yanlışlıkla düşmanı iyileştirme. Ona göre büyünüzü denk alın.

image005kgv.jpg


Hey yabancı biz dostuz !

Evet oyunda yalnız değiliz. Yine bilinmeyen ırklar, şebek gibi yaratıklarla muhabbet edeceğiz. Ama öyle derin mevzular konuşma şansımız yok. Oyuna küçük bir diplomasi eklenmiş. Diğer medeniyetler ile savaş/barış anlaşması, arkadaşlık anlaşması, altın ve büyü takası gibi basit seçenekler eklenmiş. Eh buna da şükür.

image006me.jpg


Benim bilgisayar kaldırır mı ?

Evet makalemizin sonuna gelirken oyunun teknik detaylarına bakalım. Oyunun görselliği göze hoş geliyor. Burada artı puan vermek lazım. Ancak animasyon olarak vasat kalmış. Askerler ateş ediyor ama düşmana ne atıyor belli değil. En azından düşmanın ne kadar canının gittiğini görebiliyoruz da dezavantaj sağlamıyor.
Açıkçası oyun hangi motorla yapıldı öğrenebilmiş değilim. Hani Civilization 5 e oldukça benziyor. Acaba ... ? Yok onun ki başkaydı.
Sistem gereksinimleri ise idare eder diyelim.

Minimum:

İşletim Sistemi:Windows Vista, Windows 7
İşlemci: Dual Core CPU
Ram:2 GB RAM
Ekran Kartı:GeForce GT240 512Mb
DirectX®:9.0c
Hard Disk:4 GB Disk Alanı
Önerilen:

İşletim Sistemi:Windows 7
İşlemci:Quad Core CPU
Ram:4 GB RAM
Ekran Kartı:GeForce GTX460 1Gb
DirectX®:9.0c
Hard Disk:4 GB Disk Alanı

Bitirirken, fantastik temalı sıra tabanlı strateji oyunu arayanlar için yapılmış bir yapım. Multiplayer desteği oluvereydi iyiydi. O konuda biraz sıkıldım. Ama oynanabilirliği yüksek olduğu ve yapay zeka da insanı aratmayacak durumda olduğu göz önünde alırsak başarılı bir yapım diyebiliriz.

Oyun ile alakalı çektiğim diğer resimleri incelemek için tıklayınız.

Oyun şu sıralar steam üzerinde 19.99 $ üzerinden satılıyor. İlgilenenlere duyurulur. - http://store.steampowered.com/app/203630/
 

aquess1999

Müdavim
Katılım
4 Mart 2012
Mesajlar
5,970
Reaksiyon puanı
21
Puanları
0
Güzel oyuna benziyor ama önerilen sistem bana çok geldi. :)
 
Üst