Vodafone Hakkındaki Soru ve Sorunlarınızı Cevaplıyorum

ugurhanuslu

Profesör
Reaksiyon puanı
43
aylık cepnet 8tl olan şeyin nekadarkullandığımızı nereden bakarız yani kotamıza. sor ay yazıp 3636 ya gönderiyoduk ama artık yok

sinnerxx

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bilindiği üzere bugün itibariyle vodafone her kullanımdan sonra ekrana bilgi mesajı gönderiyor ve ne kadar bakiyemiz kaldığını falan öğrenebiliyoruz ancak, ücretsiz sms haklarımız olsa dahi bunun ekranda belirmesi artık ve günde onlarca kez ekranda belirmesi canımı sıktı biz bunun gelmemesini nasıl engelleriz?

Abonelerimizin, servisten yararlanmak için herhangi bir aksiyon alması gerekmemektedir. Servis tüm abonelere otomatik olarak tanımlanacaktır. Servisi kullanmak istemeyen abonelerimiz “BAKIYE KAPAT” yazıp 7048’e göndererek servisi kapatabilecektir.

aylık cepnet 8tl olan şeyin nekadarkullandığımızı nereden bakarız yani kotamıza. sor ay yazıp 3636 ya gönderiyoduk ama artık yok

Sorgulama aynen devam ediyor ama sistemde sıkıntılar başladı. Yakında düzenlerler sanırım.

pdrem

Asistan
Reaksiyon puanı
0
konu için tşkler. keşke müşteri hizmetleride bu kadar anlayışlı olsa. arıyorum 15 dk sonra birkadın cıkıyor merhaba diyor konu hakkında yetkiliye bağlayacağın diyor 20 dk sonra yetkili çıkıyor derdini anlatayım derken telefon kesiliyor. hadi yoğunluğu geçtim de bazı konularda tam bilgi sahibi olamamaları kötü oluyor, nadirde olsa konuya hakim müşteri hizmetleri çıkıyor. aylık cepnet paketi aldım hız düşük olduğu için aylık 5gb aylık pakete yükseltmek istedim. fakat birinci müşteri hizmetli yetkilisi arttırabilirsiniz derken 2. si aboneliğiniz var arttıramazsınız dedi. zaten tam bilgi alamazken kapandı :) şimdi günlük vodamnet paketi aldım 350 mb kadar 7.2 mbps sonra 128kbpsye düşüyor. ben bunu 5800 la kullandığım zaman vodemler kadar etkili olmasada nekadar hıza kadar destekler (3.6 mbps kadar 5800 destekleyeceğini düşünüyorum) birde 3g il ve ilçelerde aynı hızdamı farklı olabiliyor mu? 5gb aylık paketi alma hakkım var mı ? ilginiz için tşkler

pdrem

Asistan
Reaksiyon puanı
0
konu için tşkler. keşke müşteri hizmetleride bu kadar anlayışlı olsa. arıyorum 15 dk sonra birkadın cıkıyor merhaba diyor konu hakkında yetkiliye bağlayacağın diyor 20 dk sonra yetkili çıkıyor derdini anlatayım derken telefon kesiliyor. hadi yoğunluğu geçtim de bazı konularda tam bilgi sahibi olamamaları kötü oluyor, nadirde olsa konuya hakim müşteri hizmetleri çıkıyor. aylık cepnet paketi aldım hız düşük olduğu için aylık 5gb aylık pakete yükseltmek istedim. fakat birinci müşteri hizmetli yetkilisi arttırabilirsiniz derken 2. si aboneliğiniz var arttıramazsınız dedi. zaten tam bilgi alamazken kapandı :) şimdi günlük vodamnet paketi aldım 350 mb kadar 7.2 mbps sonra 128kbpsye düşüyor. ben bunu 5800 la kullandığım zaman vodemler kadar etkili olmasada nekadar hıza kadar destekler (3.6 mbps kadar 5800 destekleyeceğini düşünüyorum) birde 3g il ve ilçelerde aynı hızdamı farklı olabiliyor mu? 5gb aylık paketi alma hakkım var mı ? ilginiz için tşkler

cvp yokmuu ??

sinnerxx

Asistan
Reaksiyon puanı
8

SMS paketleri gibi paketin biri bitmeden diğeri açılmıyor diye biliyordum ama net bir bilgi almadan cevap yazmak istemedim.

Bugün yaptığım deneme de 1 aylık Cep Net paketini iptal ettim. Paket ay sonunda iptal olacak denildi. Aynı dakika içinde günlük cepnet paketi açtırdım oda aktif oldu.

Bu noktada bir paketi iptal ettirip onun son günü gelmeden başka paket alabiliyorsun. ama sistem hangisi üzerinden işliyor bilmiyorum. Sonuçta bir sistemsel sıkıntı var o noktada.

3G hızı Baz istasyonuna yakınlık, Bölgede bulunan 3G li cihaz sayısı, Kullanım oranı ve indirilen veri, Hava şartları, Bölgeye takılan 3G li baz istasyonu sayısı, Bu baz istasyonların taşıma kapesitesi ile doğru orantılı olarak değişir.

5800 için kaç MBit hız alınır bilemiyorum. Bende aynı telefon var. Aylık cep net sorunsuz bağlanıyorum.

pdrem

Asistan
Reaksiyon puanı
0
SMS paketleri gibi paketin biri bitmeden diğeri açılmıyor diye biliyordum ama net bir bilgi almadan cevap yazmak istemedim.

Bugün yaptığım deneme de 1 aylık Cep Net paketini iptal ettim. Paket ay sonunda iptal olacak denildi. Aynı dakika içinde günlük cepnet paketi açtırdım oda aktif oldu.

Bu noktada bir paketi iptal ettirip onun son günü gelmeden başka paket alabiliyorsun. ama sistem hangisi üzerinden işliyor bilmiyorum. Sonuçta bir sistemsel sıkıntı var o noktada.

3G hızı Baz istasyonuna yakınlık, Bölgede bulunan 3G li cihaz sayısı, Kullanım oranı ve indirilen veri, Hava şartları, Bölgeye takılan 3G li baz istasyonu sayısı, Bu baz istasyonların taşıma kapesitesi ile doğru orantılı olarak değişir.

5800 için kaç MBit hız alınır bilemiyorum. Bende aynı telefon var. Aylık cep net sorunsuz bağlanıyorum.
günlük alınabiliyor aylık cepneti iptal ettirmeden fakat 5gb seçeneği görünmüyor bende yinede fena deil cepnet bi tek video izlemede sorun oluo :)

yderin35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
yurt disi vodafone yonune en uygun tarife nedir konturludemi uygun faturalidami faturali hatta uygunsa vergileri ek odemesi vs varmi

ve yurt disi kampanyalari bence cok yetersiz voda grup tam anlami ile kullanilmiyor
yurt disi vodafonlulara bir sms paketi bile yok

cep avantaj seceneklerinde dakika sorgulamasi neden yapilmiyor

ayrica vodafon sitesi kadar geri kalmis bir site gormedim desem yerinde olur mozilla da ornegin cogu servislerine ulasilmaz acaip degisik bir sey acaba bu konuda neden bir calisma yapilmiyor

ben fransa sfr vodafone kullaniyorum

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
Ayrıca su araya dinlet servısı aylardır kapalı '' Yapılan iyileştirme çalışmaları nedeniyle ArayanaDinlet servisimizde geçici süreyle işlem yapılamamaktadır. '' denılıyor..

Ilerı tarıhler de tekrar aktıf olacak mı ? kı ben sanmıyorum

sinnerxx

Asistan
Reaksiyon puanı
8
yurt disi vodafone yonune en uygun tarife nedir konturludemi uygun faturalidami faturali hatta uygunsa vergileri ek odemesi vs varmi

ve yurt disi kampanyalari bence cok yetersiz voda grup tam anlami ile kullanilmiyor
yurt disi vodafonlulara bir sms paketi bile yok

cep avantaj seceneklerinde dakika sorgulamasi neden yapilmiyor

ayrica vodafon sitesi kadar geri kalmis bir site gormedim desem yerinde olur mozilla da ornegin cogu servislerine ulasilmaz acaip degisik bir sey acaba bu konuda neden bir calisma yapilmiyor

ben fransa sfr vodafone kullaniyorum

Cevap 1 : Vodafone kadar Yurtdışı kampanyası yapan operatör var mı. Cep avantaj tarifelerindeki her yöne dakikaları nyurtdışına da açtılar. Yurtdışı arama ücretlerini dakikası 35 kuruşa kadar çektiler.

Kaldı ki Yurtdışı çıkışlarında alınan vergiler kimse tarafından bilinmiyor. Yüksek bir veri ücretlendirilmesi var. O sebeple SMS lerde indirim yapılmıyor.

Yurtdışı paketleri ve size uygun görüşme bilgileri için vodafone sitesindeki Yurtdışı sekmesini inceleyin. burada anlatırsam bir a4 dolar.

Cevap 2 : %80 ve %100 dolunca bilgi geliyor. Buda bir başarı sayılır. Birçok operatör bunu bile sunmuyor. Sorgulama olayına gelince anlık sorgulamalar büyük bir işlem yüküdür.

Sadece 1 sene içerisinde 1.500.000 abone kazanan bir firma ve alt yapı belirli bir düzeyde. Bu sebeple bazı noktalarda kısıtlamalar mevcut. Sorgulama çıksa her konuşma sonrası sorgulamalar başlayacak buda sistemi fazladan meşgıul edecek.

Cevap 3 : Vodafone sitesi için kaç kez başvuruda bulundunuz. kaç kez şikayet kaydı aldırdınız.

Ben her aradığımda bu site için şikayet kaydı aldırıyorum. Alınan şikayetler arttıkça yapılan düzenlemeler de artacaktır. Sadece bugün 2 kez şikayet kaydı aldırdım internet için. Keyfimden değil. birşeyler yapılsın istiyorsanız baskı yaratacaksınız. Yoksa kimse bakmaz oraya.

Ayrıca su araya dinlet servısı aylardır kapalı '' Yapılan iyileştirme çalışmaları nedeniyle ArayanaDinlet servisimizde geçici süreyle işlem yapılamamaktadır. '' denılıyor..

Ilerı tarıhler de tekrar aktıf olacak mı ? kı ben sanmıyorum

Bu servis en son ki konu. Çalışmayan onlarca nokta var. Arayana dinlet açılmasada olur. Diğerleri düzelsinde.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
IPTAL HYMAKSI yazıp 7999 a gönderdikten sonra paket alımı üzerinde 30 gün geçince paketiniz ital olur.

Her Yöne Maksi paket kullandığım halde paketi iptal edemiyorum.
"İptal etmek istediğiniz pakete şu an sahip olmadığınızdan işleminiz gerçekleştirilememiştir" diye bir mesaj cevabı alıyorum :thumbdown:
Çaresini buldum;

IPTAL CEPDOLUSU yazmak gerekiyormuş.yalnız Vodafone bilginin burada detaylı olmaması kötü...

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
523
vodafon msn hizmeti sunmuyor mu artık samsung e250 desteklıyordu ama yukleyemedım

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
523

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
aylık 8 liralık sınırsız 3g interneti bağlattım. 30gün yani 1 ay kullandıktan sonra 2. aya geçerken ben interneti kullanıyorken bakiyemden henüz 2. ayın 8 lirasını düşürmeden 1. ayın sonunda benden fazladan para aldı sanırım o 2. aya geçiş sırasında kullandığım interneti normal tarifeyle değerlendirmiş ve çok şaşırdım bisürü liramı çaldılar bu yolla...

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
523
bırde su 3g interneti denemek için kutlama yazıp 3636ya gönderiliyo bir hafta bedava internet diyo hangı ayarlar gereklı bunun ıcın nasıl baglanıcaz

sinnerxx

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Her Yöne Maksi paket kullandığım halde paketi iptal edemiyorum.
"İptal etmek istediğiniz pakete şu an sahip olmadığınızdan işleminiz gerçekleştirilememiştir" diye bir mesaj cevabı alıyorum :thumbdown:
Çaresini buldum;

IPTAL CEPDOLUSU yazmak gerekiyormuş.yalnız Vodafone bilginin burada detaylı olmaması kötü...

Paket türünü yanlış anımsamanızdan kaynaklı bir sorun yaşamışsınız. Sorunlarla ilgili gelen mesajlarda yönlendirme olmması bir sıkıntı. Ama yavaş yavaş bunları aşıyorlar.

vodafon msn hizmeti sunmuyor mu artık samsung e250 desteklıyordu ama yukleyemedım

MSN özellikle ebuddy kullanarak girenlerin fazlalaşması, farklı cep msn programlarının çıkmasıyla atıl durumda kaldı. Güncelleme yapılmıyor. Live üzerinden bağlanabilir, başka msn programlarını kullanabilirsiniz.

Msn hızmetı sunuyor ama Msn hızmetını gelıstırmeyı tercıh etmıyor
nedenı de bır cok kısının vodafone msn programını kullanmak yerıne alternatıf yazımları denemesınden dolayı vodafone bu konuda sabıt kalmayı tercıh etmıs..:closedeyes:

Buradan ındırebılırsın uygun olanı secıp

Teşekkürler bilgilendirme için...

aylık 8 liralık sınırsız 3g interneti bağlattım. 30gün yani 1 ay kullandıktan sonra 2. aya geçerken ben interneti kullanıyorken bakiyemden henüz 2. ayın 8 lirasını düşürmeden 1. ayın sonunda benden fazladan para aldı sanırım o 2. aya geçiş sırasında kullandığım interneti normal tarifeyle değerlendirmiş ve çok şaşırdım bisürü liramı çaldılar bu yolla...

Başka bir sıkıntı vsardır. Paket bittiği an yenisi aktif olur. Eğer siz arada iptal ettirip tekrar bağlatmadıysanız. Bence müşteri hizmetleriile konuyu görüşün.

bırde su 3g interneti denemek için kutlama yazıp 3636ya gönderiliyo bir hafta bedava internet diyo hangı ayarlar gereklı bunun ıcın nasıl baglanıcaz

Ayarları Müşteri hizmetlerinden alabilir veya Vodafone internet sayfasından sağlayabilirsiniz. Normal internet ayarları yeterli. Ekstra bir ayarı yok başka..

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
523
bilgilendirmeleriniz icin tesekkur ederim.msn indirdim live ayarim yapili ama msne baglanmiyo.normalde vodafonun msnine live ayarla baglaniyordum ucretsiz.bunda gprs ayari soruyor.kontor gidecek mi baglantida

sinnerxx

Asistan
Reaksiyon puanı
8
bilgilendirmeleriniz icin tesekkur ederim.msn indirdim live ayarim yapili ama msne baglanmiyo.normalde vodafonun msnine live ayarla baglaniyordum ucretsiz.bunda gprs ayari soruyor.kontor gidecek mi baglantida

Normal MSN programı GPRS üzerinden bağlanır ve ücretlendirme kesilir.
Vodafone Live üzerinden ücretisz girersiniz.

Cep Net paketi varsa sorun yaşamazsınız..

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
pek yardımcı olacaklarını zannetmiyorum zaten teknik birileriyle görüşene dek en az 2 lira gider xD

osenmer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, vodafone hat sahibiyim ve tarifem herkezle 150dk. önümüzdeki bir kaç hafta içinde Türkmenistan'a gideceğim acaba oradan Türkiye'yi arayabilirmiyim? arayabiliyorsam acaba ücret durumu nasıl olur?
Teşekkürler.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Vodafone şu Servis Mesajlarını neden kaldırdı...
Eskiden ne güzel gol haberleri ya da önemli haberler telefonumuza gelirdi...

sinnerxx

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Merhaba, vodafone hat sahibiyim ve tarifem herkezle 150dk. önümüzdeki bir kaç hafta içinde Türkmenistan'a gideceğim acaba oradan Türkiye'yi arayabilirmiyim? arayabiliyorsam acaba ücret durumu nasıl olur?
Teşekkürler.

Yurtdışından Türk hatlarıyla arama yapmak pahalıya mal olur. 1 hafta kalacam 1-2 kez arayacağım derseniz sorun yok ama 1 ay kalır 5-10 kere arasanız fatura kabarır.

Bu arada 150 dk görüşme sadece yurtiçinde geçerli. Yurtdışında yaptığınız aramalarda + olarak faturaya eklenir.

Türkmenistandan yapacağınız aramalarda 4.5 TL/dakika ücret ödersiniz.

Vodafone şu Servis Mesajlarını neden kaldırdı...
Eskiden ne güzel gol haberleri ya da önemli haberler telefonumuza gelirdi...

Bilmiyorum ama sanırım çok fazla sistem ve kaynak tüketiyordu. Zaten yetersiz altyapı var. Tamamen göçebilir.

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
523
vodafon liveden girmem icin hangi msn programini kullancam onu soruyorum:)

cetinbattal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
vodafone her yöne 3000 sms paketinde günde en fazla 100 sms mi atılıyor?

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
523
evet günde 100 sms gecersen ücretli oluyor

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Ya şu fatura ödeyemeyince aramaya kapanma olayını 2 aya çıkartamaz mısınız. Faturayı ödeyemiyorum bazen, telefon kapalı kalıyor.

Bunun dışında vodafone' dan gayet memnunum, çevremdeki herkezi de vodafone lu yaptım :D

muhasip78

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben numara taşımada ilk taşınanlardan biriyimdir heral, vodafonedan çok da memnunum ama şu internet sitesi neden kağnı gibi çalışır, hatta kilitlenip durur (diğer sitelerde bağlantı hızım epey iyi aslında)

sinnerxx

Asistan
Reaksiyon puanı
8
vodafone her yöne 3000 sms paketinde günde en fazla 100 sms mi atılıyor?

100 SMS Sonrası ücrete tabidir o gece yarısına kadar

ben numara taşımada ilk taşınanlardan biriyimdir heral, vodafonedan çok da memnunum ama şu internet sitesi neden kağnı gibi çalışır, hatta kilitlenip durur (diğer sitelerde bağlantı hızım epey iyi aslında)

Web sitesi Mars Sunucularında barınıyor. Bağlantı uzaylar arası bir şekilde yapıldığından yavaş oluyor haliyle. Aradan uzaylı geçince de kesilebiliyor.

Şaka bir yana bu sebeple müşteri hizmetlerini kaç kere aradığımı unuttum. Sanırım adam gibi bir bilgi işlem bulamadılar yada kaldırmıyor site yoğunluğumuzu..

Ya şu fatura ödeyemeyince aramaya kapanma olayını 2 aya çıkartamaz mısınız. Faturayı ödeyemiyorum bazen, telefon kapalı kalıyor.

Bunun dışında vodafone' dan gayet memnunum, çevremdeki herkezi de vodafone lu yaptım :D

Valla 3 ay süreniz var ödeme yapmak için :) Ama son ödeme tarihinden 7 gün sonra arama yapamazsınız sadece arama alabilirsiniz :):)

evet günde 100 sms gecersen ücretli oluyor

Teşekkürler..

vodafon liveden girmem icin hangi msn programini kullancam onu soruyorum:)

Valla hocam dediğim gibi o şekilde hiç kullanmadığım için net bir bilgi veremeyeceğim. 44 0542 data destek biriminden daha net bir bilgi verebilirler size.
Kusura bakmayın