Vodafone Hakkındaki Soru ve Sorunlarınızı Cevaplıyorum

sinnerxx

Asistan
Reaksiyon puanı
8
slm kardeş bende bi vodafone cep öğrenci tarifeli olarak bu vodafondaki bedava messenger olayı nasıl oluyo onu sormak istemiştim bu olay vodafonun bütün tarifelerindemi geçerli yoksa belli tarifeler içinmi geçerli ? (bizim tarife için ücretlimi ücretsizmi)

Vodafone MSN sadece Vodafon eLive üzerinden bağlantılarda CEP ÖZGÜR abonelerine ücretsizidr. Diğer aboneler ücrete tabidir.

iptal ettim ancak hala geçiş yapmadım...umarım bu gece cevaplarsınız :)

"Geçenlerde sormuştum cevaplamıştınız sağolun.
ancak bugün bittiği için mesaj sürem geçişi bugün yapıcaktım.günlük 50 mesaj değil mi ? , Her yöne 50 sms ?"

Günlük değil. Toplamda 50 mesaj her yöne 3 TL. Bunu bir gündede atabilirsiniz 1 aya da bölebilirsiniz.

Aylık 50 her yöne SMS - 3 TL
Aylık 500 her yöne SMS - 6 TL
Aylık 5000 vodafone içi sms - 6 TL
Aylık 500 heryöne + 5000 vodafone içi sms - 9 TL
Sadece ön ödemelide aylık heryöne 3000 SMS (günde 100 sınırı var) - 9 TL

Destekleyen telefonlar:
Samsung E250, U700,
Nokia N95 8GB, N95, E65, N73, N70, 6630, 6300, 6280, 5300.
SonyEricsson K750i, W910i
LG KS360.

Vodafone Messenger da destekleyen telefonlar neden bu kadar az. Aslında bu program yüklenebiliyor başka telefonlara da, ama telefondan indirmek istediğimizde telefonunuz desteklemiyor diyor, halbuki ben başka bi yolla yükleyebildim telefonum 5320.

Vodafone kendi MSN programına önem vermiyor.
Başka bir msn programı indirin. Aylık 8 TL karşılığı sınırsız Cepnet paketi alın. Paşa paşa kullanın. :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
ihtiyaç olduğunda zaten günlük olarak alıyorum da, yine de bu saçmalığı söyleyeyim dedim belki büyük patrona iletirsin :)

sinnerxx

Asistan
Reaksiyon puanı
8
ihtiyaç olduğunda zaten günlük olarak alıyorum da, yine de bu saçmalığı söyleyeyim dedim belki büyük patrona iletirsin :)

MSN o kadar sık talep görümüyor o yüzden Vodafone hiç uğraşmıyor.

Herkeste zaten farklı msn programı olunca :)

MuStAfAA

Doçent
Emektar
Reaksiyon puanı
17
Vodafone günlük cepnet paketi nasıl iptal edilir?

ilkercelik1990

Profesör
Reaksiyon puanı
5

La Edri

Asistan
Reaksiyon puanı
2
arkadaşım öncelikle vermiş olduğun emeklerden dolayı teşekkür ediyorum...

bazı arkadaşlar suistimal etmişler... tam tersi teşekkür edilecek bir çaba...

zira bu işten para aldıgını düşünmüyorum...

Sorum; ben turkcelden vodafone'a geçtim (aralık ayında).. 6*250 bedava kampanyam bitti...

şu an kontörlü hatlardan kullanmamı tavsiye edeceğiniz bir kampanya varmı... gerçekten çok işime yarayacak...

birde şu 9 tl lik msj paketi yerine daha ucuz ve daha az olanı yok mu..

100 msj olsun 4 olsun felan gibi bir kampanya...

kısacası bana hem konuşmak hem msj için uygun kampanyalardan haberdar ediniz ki bende başka bir yere geçmeyim.. yoksa turkcele dönesim var...

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Benim sorum şu:

Vodafone.com.tr de MyVodafone üzerinden 4 aydır kullandığım mevcut YeniCepÖğrenci Tarifemi CepÖzgür Tarifesiyle değiştirmek istiyorum amma velakin sürekli şu mesajı alıyorum:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hata Olustu

Paket degisikliginizin gecerli oldugu tarihten itibaren sicil numaraniz bosa cikacaktir.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

İlla bir Vodafone bayiisine gidip oradan mı değiştirmem gerekiyor?

sinnerxx

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Vodafone Messenger'ı kullanmak ÜCRETSİZDİR. Vodafone Messenger ile mesajlaşırken kullandığınız data miktarı için ücretlendirilmezsiniz.

Kaynak:
http://www.vodafone.com.tr/Internet/messenger.php

Kaynağın baş kısmına bakarsanız şu ibareyi görürsünüz.
"Cep Özgür tarifesine geçin, ayda 150 üzeri kontör yükleyerek cebinizden özgürce Vodafone Messenger kullanın."

Ama yinede ücretsiz olabilir. Çünkü ne kullandım nede bir kullanan biliyorum.

arkadaşım öncelikle vermiş olduğun emeklerden dolayı teşekkür ediyorum...

bazı arkadaşlar suistimal etmişler... tam tersi teşekkür edilecek bir çaba...

zira bu işten para aldıgını düşünmüyorum...

Sorum; ben turkcelden vodafone'a geçtim (aralık ayında).. 6*250 bedava kampanyam bitti...

şu an kontörlü hatlardan kullanmamı tavsiye edeceğiniz bir kampanya varmı... gerçekten çok işime yarayacak...

birde şu 9 tl lik msj paketi yerine daha ucuz ve daha az olanı yok mu..

100 msj olsun 4 olsun felan gibi bir kampanya...

kısacası bana hem konuşmak hem msj için uygun kampanyalardan haberdar ediniz ki bende başka bir yere geçmeyim.. yoksa turkcele dönesim var...

Her yöne konuşma için cep1
Vodafone içi görüşme için Cep Öğrenci
Yaşınız tutuyorsa her ikisi yerine Cep Ögür tavsiyemdir. Aylık yükleme miktarı, görüşme sıklığı ve yönü belirtilirse daha net bilgi verebilirim.

Heryöne 50 SMS 3 TL, 500 sms 6 TL var yada Vodafone içi 5000 SMS 6 tl. Bu peketleri kullanabilirsin.

Benim sorum şu:

Vodafone.com.tr de MyVodafone üzerinden 4 aydır kullandığım mevcut YeniCepÖğrenci Tarifemi CepÖzgür Tarifesiyle değiştirmek istiyorum amma velakin sürekli şu mesajı alıyorum:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hata Olustu

Paket degisikliginizin gecerli oldugu tarihten itibaren sicil numaraniz bosa cikacaktir.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

İlla bir Vodafone bayiisine gidip oradan mı değiştirmem gerekiyor?

Şhoptan baktırın, adınıza başka kayıtlı Cep Özgür olabilir veya sistemsel bir sıkıntı olabilir.

şu konuya göz atarsan sevinirim.
http://forum.shiftdelete.net/junior-editorler/154275-vodafone-dolandirciligi.html

mağduriyetimden ve cihazda sıkıntılardan ötürü iade istedim aylardır beceremediler, servis desen 2 kere gözümün içine baka baka bozuk cihazı aynen bana kakaladı....

Hocam burada Vodafone açısından bir sorun yada suistimal yok. Sizlere imzalatılan sözleşmelerde ürünlerin alımından sonra Bakım, Teknik Servis, İade vb. her sorun için HTC Türkiye sorumlu tutulur. Vodafone ise arada sadece aracılık yapar.

Yani konunun çözüm yeri Vodafone değil HTC ve Teleservistir. Ürünün satılmasına aracılık eden firmalar diğer teknik detaylarla uğraşmazlar. Bu Turkcell ve Avea içinde geçerlidir. Sadece arada ürünleri servise gönderme, aide alma gibi işlemleri yaparlar...

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Selamlar...
Önce bir şikayetim sonra da sorum olacak...

Bildiğiniz üzere eskiden Cep Öğrenci diye bir kampanya vardı...
Yıllardır o tarifeyi kullanıyorum...

Vodafone bu yıl içinde bu Cep Öğrenci tarifesini resmen CEP ZENGİN tarifesi yaptı...

Vodafone içi 40 Krş/dk Diğer Operatörler 40 Krş/Dk SMS 40 Krş/ adt Telefonla ne halt yersen ye 40 Kuruş... Jeep le benzin yakar gibi Telefonla Kuruş yakıyoruz...

Vodafone un diğer kampanyalarına baktım Cep Özgür tarifesi mantıklı geldi...
Cep Özgür e geçmek için Vodafone un WEB SERVİSİ ni kullanmak istiyorum... Cep Özgür ü seçiyorum Hata Oluştu diyor Chrome Firefox İnternet Explorer hangisini denersem deneyeyim sonuç aynı... Tarifemi değiştiremiyorum...

Müşteri hizmetlerini arayıp kalan kuruşlarımı da oraya kaptırmak istemiyorum :D

Köydeyim CEP SHOP da yok köyümde...

Sonuç olarak ben bu CEP ZENGİN Tarifesine mahkum muyum?

sinnerxx

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Selamlar...
Önce bir şikayetim sonra da sorum olacak...

Bildiğiniz üzere eskiden Cep Öğrenci diye bir kampanya vardı...
Yıllardır o tarifeyi kullanıyorum...

Vodafone bu yıl içinde bu Cep Öğrenci tarifesini resmen CEP ZENGİN tarifesi yaptı...

Vodafone içi 40 Krş/dk Diğer Operatörler 40 Krş/Dk SMS 40 Krş/ adt Telefonla ne halt yersen ye 40 Kuruş... Jeep le benzin yakar gibi Telefonla Kuruş yakıyoruz...

Vodafone un diğer kampanyalarına baktım Cep Özgür tarifesi mantıklı geldi...
Cep Özgür e geçmek için Vodafone un WEB SERVİSİ ni kullanmak istiyorum... Cep Özgür ü seçiyorum Hata Oluştu diyor Chrome Firefox İnternet Explorer hangisini denersem deneyeyim sonuç aynı... Tarifemi değiştiremiyorum...

Müşteri hizmetlerini arayıp kalan kuruşlarımı da oraya kaptırmak istemiyorum :D

Köydeyim CEP SHOP da yok köyümde...

Sonuç olarak ben bu CEP ZENGİN Tarifesine mahkum muyum?

Yeni Cep Öğrenci tarifesinde

ayda 30 TL yüklerseniz Vodafone içi 10 dakikası, diğer yönlere dakikası 30 kuruş.
20 TL altı yüklemelerde sizin verdiğiniz fiyatlar geçerli.

Numaranızı bana özel mesajla atın. Sistemden Cep Özgüre geçişinizi yapayım.
Ama ondada aylık 30 Tl yüklemeniz gerekli. Yoksa bir anlamı kalmaz...

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
getirmeyi planladıkları iphone 4 ün 24 aylık anlaşmalı fiyatı ne olacak bilgin var mı?

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Hocam burada Vodafone açısından bir sorun yada suistimal yok. Sizlere imzalatılan sözleşmelerde ürünlerin alımından sonra Bakım, Teknik Servis, İade vb. her sorun için HTC Türkiye sorumlu tutulur. Vodafone ise arada sadece aracılık yapar.

Yani konunun çözüm yeri Vodafone değil HTC ve Teleservistir. Ürünün satılmasına aracılık eden firmalar diğer teknik detaylarla uğraşmazlar. Bu Turkcell ve Avea içinde geçerlidir. Sadece arada ürünleri servise gönderme, aide alma gibi işlemleri yaparlar...

daha önce de belirttiğim gibi sorunu htc&teleservis&vodafone hatta ve hatta ithalatçı brightstar ile görüştüm defalarca. size göre htc sorumlu htcyi arıyorum adam bana diyorki benim müşterim vodafone teleservis beni bağlamaz vodafone iadesini yapacak, vodafone teleservis iadesini yapacak diyor teleservis bana htc talimat vermeden yapamam diyor htc de bahsettiğim gibi ben teleservise bir evrak veremem ben karışmam vodafone bilir diyor.

2 kere servise verdim 2 kez bana sorunum çözülmemiş halde (artık radyoyu vs geçtim telefon çalışsa ona da razıyım) aldım, hala sorun çözülemedi.
1-2haftadır da yeni moda galiba sizi beyfendi aylardır bekletmişsiz(hadi canım siz hiç öyle şey yapar mısınız çok ayıp!) sizi bugun akşam 5'e kadar (tsi 17:00) kesin arayacağız çözeceğiz gibisinden söz veriyorlar(yersen).

her türlü beni mağdur ediyor vodafone verdiği sözü tutmuyor sinirden gülüyorum ya da bağırıp çağırıyorum telefonda sonuç sıfır tabii ki.

cetinbattal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İyi günler..
Ben mms ve gprs ayarlarını nasıl alabilirim diye soracaktım
vodafone.com.tr den my vodafone bir türlü açılmıyor nedense :thumbdown:
Mesaj atarak alabilme yada başka bir alternatif varsa yazarsanız sevinirim :)

sinnerxx

Asistan
Reaksiyon puanı
8
İyi günler..
Ben mms ve gprs ayarlarını nasıl alabilirim diye soracaktım
vodafone.com.tr den my vodafone bir türlü açılmıyor nedense :thumbdown:
Mesaj atarak alabilme yada başka bir alternatif varsa yazarsanız sevinirim :)

444 0 542 sayıları sayarken sıfıra basın sık sık. sonunda sıkılıp sizi temsilciye bağlar.

Gece 12 sonrası arayın yoğunluk olmaz. Tüm ayarları isteyin göndersinler. İşleri ne :)

Vodafone.com.tr de bugun aşırı yavaşlık var. Gerçi her zaman yavaş ve sıkıntılı ama bugun daha da ağırdı.

İnternet sayfasında ayarları isteyebiliyorsnuz ama bazı modeller görünmüyor. sıkıntı doğabilir.

e2008

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vodafone faturalı cep kamu 20 kullanıcısıyım. bildiğiniz üzere 120 dk +120 dk konuşma süresi var. Yalnız şu konuda çok sıkıntı yaşıyorum. 2424 dakika sorgulama servisi var. Fakat sağlıklı işlemiyor yani sorgulama yaptığımda 55 dk konuşma süresi kaldığı bilgisi geliyor. ertesi gün ise 2424
'den yeni bir mesaj geliyor dakikalarınız bitmiştir diye. anlayacağınız 55 dakikam var daha paket kapsamında bedava konuşuyorum sanarken meğerse konuştuğunuz dakikalar ücretlendiriliyormuş. bu kadar bariz fark olur mu yani 5 ya da 10 dakika kaldığı bilgisi gelse anlayacağım.sistem güncellenmiyor vs. diye fakat 55 dakika çok fazla.. müşteri hiz. aradığımda bir şey yapamayız diyor. 48 saat vs muhabbeti yapıyor bana..

sinnerxx

Asistan
Reaksiyon puanı
8
vodafone faturalı cep kamu 20 kullanıcısıyım. bildiğiniz üzere 120 dk +120 dk konuşma süresi var. Yalnız şu konuda çok sıkıntı yaşıyorum. 2424 dakika sorgulama servisi var. Fakat sağlıklı işlemiyor yani sorgulama yaptığımda 55 dk konuşma süresi kaldığı bilgisi geliyor. ertesi gün ise 2424
'den yeni bir mesaj geliyor dakikalarınız bitmiştir diye. anlayacağınız 55 dakikam var daha paket kapsamında bedava konuşuyorum sanarken meğerse konuştuğunuz dakikalar ücretlendiriliyormuş. bu kadar bariz fark olur mu yani 5 ya da 10 dakika kaldığı bilgisi gelse anlayacağım.sistem güncellenmiyor vs. diye fakat 55 dakika çok fazla.. müşteri hiz. aradığımda bir şey yapamayız diyor. 48 saat vs muhabbeti yapıyor bana..

2424 için yapacak birşey yok. zaten kullanılmasını kimseye önermiyoruz.
sıkıntı yaratıyor.

www.vodafone.com.tr üzerinden my vodafone kısmından güncek görüşme detayından takip ederseniz daha sağlıklı olacaktır.

e2008

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlginiz için teşekkür ederim..
my vodafone benimde aklıma geldi fakat siteyi açmak mümkün olmuyor çoğu zaman..
bakalım bir şekilde çözüm üretemezsem hattımı taşımayı düşünüyorum.
20 TL ödemem gerekirken zaten bu sistem yüzünden aşıyorum bir şekilde.

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Cep avantaj tarifesine geçtim.
1. Öncelikle Vodafone kontörlü hattımdan geçtiğimden vergi falan ödeyecekmiyim. Yoksa sadece 15 tl mi ödeyeceğim. ? Bu kampanyanın süresi ne kadardır. Ne zamana kadar bu tarifeyle gidebilirim?
2. Ayda 150 dk her yöne ücretsiz ancak telefondan ne kadar ücretsiz dakikam kaldığını nasıl öğrenebilirim? Her zaman internete bakamıyorum, sitesinden öğrenmem mümkün biliyorum. Abone olurken ücretsiz dakikalarınız bitince sms gelir dediler ben tatmin olmadım.
3. Eski sim kartlarından kullanıyorum. Yeni 64 bitlik kartlarla değiştirmek ücretsizmi?
4. Cep avantaj tarifesi çok kullanılan bir tarife. Bir internet sitesi kurulamaz mı? Cepavantaj.com gibi.

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler. Tekrar faturalıya geçmekle İnşallah yanılmamışımdır zamanında Telsim faturalı çok canımı yaktı. Tekrarı olmaz umarım.

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
bu faturalı 55 tl
nezamana kadar devam edecek süresi varmı yani
ev telefonum yüklü geliyor bunu kapattırım 55 tl tarifesine gecicemde avantaşlarını ve dez avantajlarını sayarsan mutlu olurum

sinnerxx

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Cep avantaj tarifesine geçtim.
1. Öncelikle Vodafone kontörlü hattımdan geçtiğimden vergi falan ödeyecekmiyim. Yoksa sadece 15 tl mi ödeyeceğim. ? Bu kampanyanın süresi ne kadardır. Ne zamana kadar bu tarifeyle gidebilirim?
2. Ayda 150 dk her yöne ücretsiz ancak telefondan ne kadar ücretsiz dakikam kaldığını nasıl öğrenebilirim? Her zaman internete bakamıyorum, sitesinden öğrenmem mümkün biliyorum. Abone olurken ücretsiz dakikalarınız bitince sms gelir dediler ben tatmin olmadım.
3. Eski sim kartlarından kullanıyorum. Yeni 64 bitlik kartlarla değiştirmek ücretsizmi?
4. Cep avantaj tarifesi çok kullanılan bir tarife. Bir internet sitesi kurulamaz mı? Cepavantaj.com gibi.

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler. Tekrar faturalıya geçmekle İnşallah yanılmamışımdır zamanında Telsim faturalı çok canımı yaktı. Tekrarı olmaz umarım.

1) 15 TL + 1 TL yani vergi ile beraber 16 TL olur.
Tarife ne zaman bitecek gibi bir soruya cevap veremiyoruz..

2) kalan dakikalar sorgulanamıyor. %80 ve %100 dolunca sms ile bilgi geliyor.
telefonun sayacını hesap kesiminde sınırlayın size yaklaşık sonuç verecektir.

3) Faturalı hatlara simkart değişimi ücretsiz.

4) vodafone kendi sitesini adam edemedi. Bence ilk olarak ona odaklanmalı. O site ayakta dursun yeter bize :)

bu faturalı 55 tl
nezamana kadar devam edecek süresi varmı yani
ev telefonum yüklü geliyor bunu kapattırım 55 tl tarifesine gecicemde avantaşlarını ve
dez avantajlarını sayarsan mutlu olurum

55 Tl karşılığında Vodafone ve sabit hatlarla limitsiz konuşur, turkcell avea ve yurtdışı (liste vodafone sitesinde mevcut) 500 dk görüşebilirsiniz.

Ayrıca geçiş sonrasında ilk 3 ay ayda 200 dakika her yöne görüşme imkanı var.

Tarife ne zaman bitecek gibi bir soruya cevap veremiyoruz..

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
ben 1 aylık sınırsız internet abonesiyim yaklaşık 1 hafta oldu kullanıyorum sorum şu:
şuanda yağmur yağıyor ve hava bulutlu bu saatlerde beklenmedik bi şekilde hızım çoook yavaş bir sayfa açılmıyor adamakıllı bunu neye bağlarsınız ne önerirsiniz??
(not:2g hızında bağlanıyorum ve hız testimi bağımsız bir serverdan indirerek yaptım)

sinnerxx

Asistan
Reaksiyon puanı
8
ben 1 aylık sınırsız internet abonesiyim yaklaşık 1 hafta oldu kullanıyorum sorum şu:
şuanda yağmur yağıyor ve hava bulutlu bu saatlerde beklenmedik bi şekilde hızım çoook yavaş bir sayfa açılmıyor adamakıllı bunu neye bağlarsınız ne önerirsiniz??
(not:2g hızında bağlanıyorum ve hız testimi bağımsız bir serverdan indirerek yaptım)

Tam teknik bir dil yerine daha anlaşılır bir anlatım yapayım dilerseniz.

Bir su topluluğunun içine bir taş atında dalgalar oluşur. Düzenli ve uzun bir bölgeye giderler. Şimdi şebekeyi ona benzetelim.

Oluşan düzenli dalgacıkların üzerine su damlaları atarsanız bazı noktalarda dalgalar kaybolur, bazı noktalarda düzeni bozulur, görünümünü kaybeder.

Baz istasyonu sinyalleride bu şekildedir. Hava üzerinden haraket ederken haraketini engelleyecek veya zorlayacak etkenlerden etkilenirler.

Havadaki aşırı elektrik yükü (ki yağmurlu havalarda şimşekler vb. durum nedeniyle oldukça yükselir), önüne çıkan engeller (Su ve sis havanın dağıtıcı etkisini bozar, heterojen bir durum sağlar ve havadaki iletkenliği azaltır) ve buna benzer birçok etken sinyalleri zayıflatır veya bozar.

Buna bağlı olarak internet bağlantınız zayıflar görüşme kalitesi düşer, bazen şebeke gider veya uzun süreli irtibat sağlanamama sorunu çıkar.

Bu tüm hava üzewrinden bağlantı sağlayan araçlarda bu şekildedir. Radyo, TV, Telefon, Telsiz vb...

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
vodofone nin sitesinden internet ve gprs gibi ayarları alamıyorum halbuki turkcell de ne güzeldi

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
süper bir konu olmuş gerçekten

keşke bir Turkcell çalışanı da gelse böyle konu açsa

aliguney91

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bilindiği üzere bugün itibariyle vodafone her kullanımdan sonra ekrana bilgi mesajı gönderiyor ve ne kadar bakiyemiz kaldığını falan öğrenebiliyoruz ancak, ücretsiz sms haklarımız olsa dahi bunun ekranda belirmesi artık ve günde onlarca kez ekranda belirmesi canımı sıktı biz bunun gelmemesini nasıl engelleriz?