VMLinuz kerneli nasıl açılır?!?

İnterSoft

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Millet, VMLinux kerneli nasıl açılır? TinyCoreLinux adındaki işletim sisteminin VMLinuz kerneli veya Slax ' ın VMLinux kerneli.
Nasıl içini açabilirim?:confused1:
Konuyla ilginelenlere teşekkürler...
Saygılar...
Bana yalnızca TinyCoreLinux ' un nasıl açılacağı lazım...

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
88
ne yapacağını tam anlamadım ama yanlış anlamadıysam sıkıştırılmış vmlinuz imajından vmlinux elde etmek istiyorsun
http://www.uvm.edu/~bcodding/ticker/archives/31
http://www.codeguru.com/forum/archive/index.php/t-415186.html
buralarda nasıl yapılacağı anlatılmış
tabi senin sisteminde zip bayrağının bulunduğu yer değişik olacaktır
bu durumda 1f8b den önceki her 2li sayı gurubunu 1 byte olarak sayacaksın ilk hanedeki rakama ekleyip
dd deki skip parametresini ona göre vereceksin
daha sonra elinde vmlinux isminde sıkıştılmamış ama derlenmiş çalıştırılabilir bir kernel olacak

İnterSoft

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yok benim amacım işletim sisteminin kernelini düzenleyip yeni bi işletim sistemi çıkarmak . bunun için de içeriğini okumam lazım. nasıl açarım içeriğini kernelin???

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
88
oo sen neyaptın abi :)
böyle forumda nasıl yapılır diye sorarak yapabileceğin bişey değil ki bu
googleda biraz araştır derim

İnterSoft

Asistan
Reaksiyon puanı
0
saol... :D

--- Mesaj Güncellendi ---

Araştırdım bulur gibiyim, bilmeyenler için söylüyorum... Zip açma uygulaması Gzip ile açıyoruz ve giriyoruz galiba... TEST aşaması...

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
saol... :D

Araştırdım bulur gibiyim, bilmeyenler için söylüyorum... Zip açma uygulaması Gzip ile açıyoruz ve giriyoruz galiba... TEST aşaması...

Konu ilgi çekici hale geliyor yavaş yavaş. Takipteyim. Bu konuda öğrendiklerinizi paylaşırsanız hep birlikte birşeyler öğreniriz.

İnterSoft

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tmm.. Ama ben bu kernel nası açılır bulmuş gibiyim. Linux kernel i hangi linux a aitse onun tarafından açılıyormuş tinycorelinux ta öyleymiş.. Mesela TinyCoreLinux adındaki işletim sisteminin kerneli dosya gezgini neyse onla bakılabiliyormuş... Asıl önemli noktaya geliyorum. Mb ı büyük bi TinyCoreLinux u denicem ki içeriğini düzenlemek kolay olsun o ne öle sıkışmış dosya :D neyse ben indirince öğrendiklerimi yazarım...
Tüm ilgilenenler için teşekkürler...
UYARI! işletim sistemi PlusCore indirmesi artış/azalış göstereceğinden [64MB] bi süreliğine çevrimdışıyım ama oturumum açık oyalanacam XD [Crysis]
PlusCore tinycore a ait bi işletim sistemi türüdür...

9 dk kaldı inmesine!

ben en iyisi TinyCore yi düzenliim :D

İnterSoft

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kernel olan vmlinuz tabi tinycorelinux dağıtımına ait. Sole acilio tiny ye ait olan kernel dosya gezgini ile aciliyor olay bu icinde sıkışmış klasorler var...

İnterSoft

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mesela ubuntu ile açılabilir ama denemedim ama vmlinuz linux tabanlı sınıfındaki işletim sistemlerinde açılıyor diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin =)

fyodor

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Derlenmiş kernel i açıp ne yapacaksın. Düzenlemek için http://kernel.org/ buradaki kernel i indir ve kendi ihtiyaçlarına göre derle.

İnterSoft

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu vmlinuz sıkışmış kernel daha basit derleyip işletim sistemimin kerneli yapacam. Konuya olan ilginden dolayı da teşekkürler...

İnterSoft

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kernel.org dan indir diyorsun tmm iyi fikir ama tinycorelinux u derleyip yepyeni bi işletim sistemi çıkartacağım onun için kernel.org dan indiremem. Sıkışmış kerneli açmak için bazı yollarım var onları deneyip herkese sunucam. Yollarım:
1 İşletim sisteminin kernelini dosya gezgini ile açıp denicem ama önemli bi notum var Kernelin işletim sistemi neyse onla açılacak ama başka bir yol da var:
2 Kerneli linux tabanlı bir işletim sisteminde (Ubuntu kullanarak denicem Virtual Box ile çünkü Win7 kullanıyorum) denicem...

İnterSoft

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ve şu görseli paylaşmam yararlı olabilir :
architecture.png

İnterSoft

Asistan
Reaksiyon puanı
0
susestudio.com a kerneli attım bilirsiniz ki kernel linux tabanlı işletim sistemlerinde açılırdı. Bende susestudio.com a attım orda linux tabanlı işletim sistemi üretilebiliyormuş. Bende kernel i zip klasorü olarak attım build ettim ve işletim sistemi orda online olarak yani netten test yapılıyormuş bende ubuntuyu indirmemek için susestudio ya atıp içinde beim kernel olan bi işletim sistemi yaptım ordan açıp derlicem. Olumlu sonuç alırsam herkese söliicem. Kerneli ordan açıcam. sizde sıkışmış kernelinizi atıp ordan test edebilirsiniz. Tabii İnternetimiz açılırsa şu anda cepnet paketi + ovi internet connect ile yazıyorum modem kapalı telefonu modem olarak kullanıyorum...:yes:

Herkese iyi geceler...:sleeping:

İnterSoft

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aha bisi daha buldum! Kernel hangi linux sa aitse onda yalnızca açılır suse dağıtımında denedim bisi olduğu yok açılmıyor yinee!.. Ve kernel kaynakları varmış TinyCoreLinux'sun:blink: kusura bakmayın valla:unsure: ama size her öğrendiğimi sunucam...

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
[MENTION=195527]İnterSoft[/MENTION] sen şimdi ciddi ciddi çekirdeği editleyip işletim sistemi mi yapacaksın? :D

Hiç güleceğim yoktu..

fyodor

Asistan
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=105722]ubuntu[/MENTION] Biliyorsa yapar ne var bunda.

İnterSoft

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben bu işe bir kere başladım. Yapacaksam yaparım. Sonu olumlu olana kadar var gücümle çalışıyorum. Bu işime hiçbir engel işe yaramaz @ubuntu.
İnterSoft sen şimdi ciddi ciddi çekirdeği editleyip işletim sistemi mi yapacaksın? :D

Hiç güleceğim yoktu..
Benimde hiç sana güleceğim yoktu @ubuntu ama güldüm bile :D...

Ve yalnızca ilgili olabilecek kişiler gelsin :glare: Bence sen [MENTION=105722]ubuntu[/MENTION] bu konuyla ilgili olan kişileri örnek al... :hammer:

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
herşey vizyon meselesi ;) anlatabilmişdir umarım

İnterSoft

Asistan
Reaksiyon puanı
0
herşey vizyon meselesi ;) anlatabilmişdir umarım
Olum şifreli konuşarak adamı hacker edersin XD açık sözlü ol.

Puppy Linux un dosya gezdirme sistemi daha iyi. Bunun için PuppyLinux hakkında yapabileceğim herşeyi yapacağım. Onun için paylaşacağım herşey PuppyLinux için olacak...

Herkese iyi akşamlar...

İnterSoft

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kerneli açmak zor en iyisi kernel hangi linux a aitse onla açmaktır sadece öyle açılır... :) açılamıyosa kaynak koduna bakılır :)

iyi sabahlar millet :)