Vista'yı yüklesem mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
ARKADAŞLAR driver sorunu yüzünden yükledim DSL modfem driveri olmadı bende sildim hepinizin yorumları için TŞK :)

Gues

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence uğraşma işlemciden çok yiyebilir çift çekirdekli falansa kurabilirsin ama bence kurma xp iyidir.

Link

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
16
En az 1 gb ram gerekiyor.

byhck

Doçent
Reaksiyon puanı
2
"PC MERAKLISI" kusra bakma biraz geç görmüşüm konuyu.Eğer daha önce görseydim emin ol o sisteme kurma eziyet olur derdim.Vista aslında daha güvenli,görsel olarak daha iyi ve 64Bit ile çok daha performanslı ama tabii ki yeterli bir sistemde böyle.Birçok arkdaş zaten belirtmiş işte 1GB-2GB iyidir diye.Bence minimum 1,5GB (1GB+512MB) çünkü 512 de ve 1GB da denedim ve üzerine ramlari artırark denedim minimum budur.Kurduğum işletim sistemi versiyonu Vista Home Premium 32 Bit Edition.1GB ve altı ramller için Home Basic yada Starter Edition öneririm.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
byhck dedi ki:
"PC MERAKLISI" kusra bakma biraz geç görmüşüm konuyu.Eğer daha önce görseydim emin ol o sisteme kurma eziyet olur derdim.Vista aslında daha güvenli,görsel olarak daha iyi ve 64Bit ile çok daha performanslı ama tabii ki yeterli bir sistemde böyle.Birçok arkdaş zaten belirtmiş işte 1GB-2GB iyidir diye.Bence minimum 1,5GB (1GB+512MB) çünkü 512 de ve 1GB da denedim ve üzerine ramlari artırark denedim minimum budur.Kurduğum işletim sistemi versiyonu Vista Home Premium 32 Bit Edition.1GB ve altı ramller için Home Basic yada Starter Edition öneririm.

önerin için saol yükledikten sonra zaten 512 daha aldım şimdi oldu 1gb

byhck

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bi upgrade yapta ultimate 64Bit e geç derim :D

byhck

Doçent
Reaksiyon puanı
2
upgrade dediğim pc nin özelliklerini yükselt yani, işlemciyi çift çekirdek yap ramı 2Gb üzerinde tut ekran kartı olarak da 512MB orta seviye yeterli :D

crazymafya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben de memnun değilim xp den ama vista ya hala hazır değilim.

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaş;

Donanımını yazarsan vistaya uygunluğu ve sorunsuz kullanımı ile alakalı bilgileri ve deneylimleri paylaşabiliriz..

Şahsen vistayı ilk kez;

3.0 Ghz 2 mb cache işlemci
1 gb Kingston 667 mhz ram
128 mb Geforce 6600 GT Ekran kartı
ve 80 GB Samsung hdd

sisteminde denedim..

Bu sistemdeki deneyimlerimden şu sonucu çıkardım; Eğer donanımınız iyi değilse vista sürekli sorun çıkarıyor.. Nitekim bir çok sorunla karşılaştım.. Görsel yönüyle vista gerçekten ilgi çekici Ancak donanımda özellikle 775 pin anakartların ilk modellerinde sürekli problemlere neden oluyor.. İşlemciyi meşgul etmeler ram Allah'a emanet zaten resmen emiyor.. Ram 2 gb olunca biraz daha rahat kullanmaya başladım..

6 puan üzerinden bu sisteme

işlemci 4.3
ram 4.9
grafik 4.7
oyun grafik 4.6
sabir disk 4.7

olmak üzere performans puanı verdi..

Vistayı adam akıllı kullanmak için;

En az 2 mb cache belleği olan dual core işlemci en az 2 gb ram 256 mb ekran kartı ve 160 gb hardiske gereksinim var..

E8400 3.0 ghz Core 2 duo işlemci
Gigabyte p35c-ds3r ana kart
2 gb 800 mhz a-data soğutuculu ram
2600 xt 256 mb ekran kartı
320 gb samsung 16 mb cache hdd

performans puanı ise

İşlemci 5.6
Ram 5.4
Grafik 5.9
Oyun Grafik : 5.4
sabitdisk : 5.7

genel ortalama : 5.4

Vistayı sorunsuz kullanıyorum..

İlk sistemimde sp1 şansımız malesef yoktu.. Sp1 bir çok vista uyuşmazlığını çözdüğü için çok yeni olmayan sistemlerde sorunları giderebilir.. ( hiç denemedim )

Kısacası donanımın iyiyse vistadan şaşma..

Son düzenleme:

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
adsl modemin usb ise otomatik tanır ama ethernet ise sorun zaten yok

2003mst

Asistan
Reaksiyon puanı
0
adsl modem desteklememe olayı yok zaten ethernet ile internete bağlanıyorsanız hiç gerek yok eğer usb ile bağlanıyorsanız driverini yükleyin yada internetten çekin

ben sistemi yeniledim hemen xp nin yanında vista kurdum tv kartı driverını desteklemedi hemen internetten araştırdım kurtlar vadisine 20 dk vardı alelacele buldum yükledim tv açtım bi baktım kurtlar vadisi başlayalı 1 saniye bile geçmemiş (konuyla alakasız biliyorum)

bu arada farkları çok xp çok bilmiş büyük baba gibi ama vista da çok kurnaz , afacan ve sevimli torun gibi nede olsa zamane çoçukları

vista hiç bir yerde xp den eksikliği yok fazlası var mesela radyoyu açıyorum xp de çızırtılı , vistayı açıyorum tekbir parazit bile yok anten takılı filan değil yanlış anlamayın

offoff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vistayı beğenmeyenler genelde sabırsız arkadaşlar.. ilk anda insanı biraz zorluyor gerçi, ama +'larını görünce, zamanla alışıyorsun.. xp'den çok daha kullanışlı.. m1903'ün dediğine katılıyorum.. dene bence..

__MeMoM__

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostlar iyi diyosunuz da vista balon bence ya adam gibi çoğu uygulamayı çalıştırmıyo istediğimiz verimi alamıyoruz. Vistanın en hoşuma giden yanı görsel öğeleri ancak sisteme aşırı yükleniyo sizlere tavsiyem vistanın adam gibi kararlı sürümü çıkana kadar denemeyin madem vista kullanacaksınız, xp üzerinde vista görsellerini kullanabileceğiniz yamalar mevcut..

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
1 yıllık konuyu niye hortlatıyosunuz durduk yere
ayıp :drool:

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ben de diyorum Meraklı abi daha Vista görmemiş mi? :D Tarihe hiç bakmadım.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
1GB ram bile çok az vista için en az 2gb olması lazım 32bit için oda .. 64bit kullanacaksan en az 3gb ram derim..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...