yumluanarsist
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 280
Akşam akşam çok güldüm ya. 
Bir de "paralar cepte kalsın" demiş ya.Kahya İnşaat! :w00t:
![]()
Gayet normal...
Sizler burda özgür yazılım diye bağırırken o adam da elinden geldiğince uğraşmış... Bunu neresi ilginç veya neresi komik? İnşaatla ilgilenen bir birey linux kullanamaz diye kural mi var?
Akşam akşam çok güldüm ya.
![]()
Burada insanlara hem Linux dağıtımlarını öneriyorum, hem de elimden geldiğince sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyorum.
Sevgili Serdar Bey, insanları virüssüz işletim sistemi diye Linux'a geçiriyorsanız hiç geçirmeyin lütfen. Virüssüz işletim sistemi diye bir laf olabilir mi? Ne kadar komik durduğunun farkında değil misiniz?Ben de buna gülüp burada paylaşmıştım.
İkinci bir şey olarak da, bu forumda Linux'u en çok savunanlardan biriyim. Siteye üye olup da direk hakkımda ahkâm kesmeniz hiç hoş değil. Burada insanlara hem Linux dağıtımlarını öneriyorum, hem de elimden geldiğince sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyorum.
İnsanların dikkatini çekmek için yanlış tanıttığınız Linux'u burada insanlara her yönüyle anlatmaya çalışıyoruz.
Ayrıca Linux'ta 1000 küsür (yaklaşık bir sayı) zararlı yazılım var. Sadece, bu zararlı yazılımlar Windows'taki gibi veri kaybına sebep olamıyor sistem yapısı gereğince. Yani Linux virüssüz değil. Sadece virüsten dolayı sorun yaşamıyor insanlar, o kadar.
Linux'u tanıtma çabanız güzel ancak yanlış tanıtırsanız ben ve benim gibileri karşınızda bulursunuz.
yok canım kendi gibi sanmıyor.. sanmaması lazım yani herkeze cahil diyor kendinidemi cahil sanıyor yahuuSizin herkesi kendiniz gibi sanmanız olaya bakıs açınızı değiştiriyor.
Merhaba,
Ben SERDAR KAHYA. İngilizce Öğretmeniyim. Öncelikle bunda gülecek birşey yok. Eğitimde önemli olan ilk basamaklardan birisi DİKKAT ÇEKMEKTİR.
Sen milletin dikkatini ÜCRETSİZ ve VİRÜSSÜZ diye çekebilirsin.
İkinci olarak milleti korkutmamak lazımdır. GÜDÜLEME deriz biz buna...
Windows gibi derken yapısı vs. kast edilmemiştir. İşletim sistemi olduğu için windows gibi denilmiştir. Millet korkmasın bu ne ya demesin diye... Çünkü çoğu kesim daha bilgisayar ile windowsu aynı şey sanıyor, geçtim yapısını vs... LİNUX KELİMESİNİ DUYMAYAN MİLYONLARCA KİŞİ VAR...
Üçüncü olarak da sayemde en az 200-300 kişi linuxa geçti ve gayet memnunlar, ya sizin sayenizde kaç kişi geçti ?
Buradan laf söz ile uğraşmak yerine milleti bilinçlendirmek ile uğraşın lütfen...
Kahya İnşaat
ANTALYA
Ayrıca Linux'ta 1000 küsür (yaklaşık bir sayı) zararlı yazılım var. Sadece, bu zararlı yazılımlar Windows'taki gibi veri kaybına sebep olamıyor sistem yapısı gereğince. Yani Linux virüssüz değil. Sadece virüsten dolayı sorun yaşamıyor insanlar, o kadar.
.
İnsanların dikkatini çekmek için yanlış tanıttığınız Linux'u burada insanlara her yönüyle anlatmaya çalışıyoruz.
Bak ben yukarıda ne demiştim:
Sen orada herkese sanki sadece müzik dinleyip film izleyecekmiş gibi davranıp da virüssüz diye konuşurken, bizler burada Linux'u her yönüyle anlatmaya çalışıyoruz. Senin virüssüz diye tanıttığın sistemin de açıkları olabileceğini onlara söylemezsen, yaşadıkları sorunlardan sen sorumlu olursun. Evet, Linux adama antivirüs programlarını unutturur derler çünkü yaygın olan virüsler exe'lidir ve bu sebeple Linux altında çalışmazlar. Bu ayrımı onlara anlatmaya çalışıyoruz biz. Sen de bu ayrıma önem verseydin burada gülme sebebimiz olmazdın.
Özür dilerim, senli benli seviyeye indim. Umarım anlatabilmişimdir Serdar Bey.
Senli benli olmaıs önemli değil, öyle şeyleri takmam önemli olan olayı anlatabilmek. Linuxta virüs ile daha hiç karşılaşmadım. Normal bir kullanıcının da karşılaşacağını sanmıyorum. Dediğim gibi ben linux ile tanıştırıyorum. Detaylaırnı sonra kendileri araştırıp öğreniyorlar zaten.
Ben de size hata yaptığınızı söylüyorum. O yazıyı gören bilinçsiz bir kullanıcı Linux'a hiçbir surette virüs girmediğini sanacak, bunu başkalarına da böyle anlatacaktır.