Virüssüz İşletim Sistemi :D

modras

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
linux un sahibi biz değiliz
windows($) (artık ne koyuyosanız) onun da sahibi ya da hissedarı değiliz
ee o zaman neden kavga ediyosunuz :D:D hani çıkar çatışması dicem kimsenin kazancı olmucak :D neyin kavgası bu tam çözemedim

çözemediğim bir diğer husus da ben neden bonus aldım bu konuda :D

bu arada linux u öğrenmek için linux a geçicem tavsiyeler özelden bildirilsin :D özellikle int. in neresinden yüklicez cd yi?

linux'un sahibiyiz...

linux imece usulu gelisir.
ucretsizdir.
arastıralım lutfen...
kodlamada uzaman iseniz kendiniz bile herhangi bir linux surumunu derleyip sunabilirsiniz.

linux vandetta gibi...
tamamen acık kaynaktır ve ucretsizdir.

o yuzden linux u savunuyoruz.

LINUX MINT tavsiyemdir.

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Main Edition

Choose this edition if you're new to Linux Mint or not sure which edition to choose.

Universal Edition

This edition aims to provide the same features as the Main Edition without including proprietary software, patented technologies or support for restricted formats. If you're a magazine, a reseller or a distributor in Japan or in the USA then choose this edition.
It also comes as live DVD and features built-in support for English, French, Spanish, German, Italian, Swedish, Danish, Chinese, Korean, Portuguese/Br, Portuguese/Pt, Arabic, Hungarian, Lithuanian, Galician, Dutch, Russian, Polish, Norwegian, Japanese, Ukrainian, Romanian, Slovenian, Catalan, Greek, Czech, Slovak, Marathi, Norwegian [nynorsk], Croatian, Bulgarian, Turkish, Hindi, Finnish, Hebrew, Serbian, Belarussian and partial support for Basque and Bosnian.

universal ı seçicem heralde? yoksa main mi? birde cd ye çektikten sonra xp kurar gibi kuruyoruz dimi? bi sorun yok?

modras

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Main Edition

Choose this edition if you're new to Linux Mint or not sure which edition to choose.

Universal Edition

This edition aims to provide the same features as the Main Edition without including proprietary software, patented technologies or support for restricted formats. If you're a magazine, a reseller or a distributor in Japan or in the USA then choose this edition.
It also comes as live DVD and features built-in support for English, French, Spanish, German, Italian, Swedish, Danish, Chinese, Korean, Portuguese/Br, Portuguese/Pt, Arabic, Hungarian, Lithuanian, Galician, Dutch, Russian, Polish, Norwegian, Japanese, Ukrainian, Romanian, Slovenian, Catalan, Greek, Czech, Slovak, Marathi, Norwegian [nynorsk], Croatian, Bulgarian, Turkish, Hindi, Finnish, Hebrew, Serbian, Belarussian and partial support for Basque and Bosnian.

universal ı seçicem heralde? yoksa main mi? birde cd ye çektikten sonra xp kurar gibi kuruyoruz dimi? bi sorun yok?

hem turkce acıklamalar hem resimli kurulum hem de download linki
http://kahyainsaat.com/ubuntu

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
saolun linux bölümüne de konu açmıştım saolsun rise herzmnki gibi yardım etti bi kaç paket daha önerdi bana onlarla birlikte denicem bu versiyonuda

proghakan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ya arkadaşlar çok komiksiniz...

benim çevremde öyle insanlar varki hatta yaşları20 30 lu arkadaşlar bilgisayarın windows olduğunu windowssuz bilgisayar olmayacağını internete sadece internet explorerla girilebildiğini bunları bilince diğer konulara nasıl yaklaştıklarını anlamak zor değil..

ben bu arkadaşlara sordukları soruları cevaplamak için (kırk takla atıyorum) yani arabadan anlayan adama araba parçalarını örnek gösteriyorum diğerlerine de aynı şekilde anladığı en iyi şeyden örnek veriyorum

şimdi bunlara kalkıpta bunu detayını anlatmaya kalksak bi evin temelini atmadan çatı yapmaya benzer kanımca doktorun hastasına tıbbi terimlerle hastalığını anlatmasından nasıl hasta anlamassa bizde bilgisayarı anlayabileceği gibi anlatmalıyız

ben serdar beye teşekkür ederim Linux a desteğinden dolayı.

bizim insanımız alıştığı bir alışkanlığı kolay kolay bırakmıyor linux kullanıcısı ne kadar artarsa yazılım ve donanım firmaları da desteklerini artırır o zaman linuxu anlatmak daha kolay olacaktır...

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Yahu ben komik olan tarafını idrak edemedim? :S

Adamın biri Ubuntu reklamı yapmış işte kendince...

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
tartışmalar olayı komik hale getirmiş gereksiz bişey herkes aynı şeyi savunuyor ama birbirlerini eleştiriyorlar...

herkez aynı şeyi savunmuyor..

bkz 66. yorum :

ikiside zıt görüşde
biri basit yönden anlatmaya çalışıyorum diyor
diğeri Türk halkı zekidir salak yerine koymayın diyor

kahya bey sayfada yapdığınız karşılaştırmaya gerçekten güldüm :

Windows : * Kurduğunuz zaman çoğu sürücüleri tanımaz. Tek tek tanıtırsınız.
Linux : * Kurduğunuz zaman bütün sürücüleri otomatik tanır.

hahaha :D

en üstteki cümlede "* Fiyatı 120-243$ arasıdır. Her sıfır bilgisayar alışınızda sizden kesilir." yazmışsınız altına tekrar microsoft firmasının ücretlidir yazmışsınız :D tarafsız bir karşılaştırma yapamamışsınız üzgünüm ayrıca çokda komik olmuş bu karşılaştırmanız :D

modras

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
herkez aynı şeyi savunmuyor..

kahya bey sayfada yapdığınız karşılaştırmaya gerçekten güldüm :

Windows : * Kurduğunuz zaman çoğu sürücüleri tanımaz. Tek tek tanıtırsınız.
Linux : * Kurduğunuz zaman bütün sürücüleri otomatik tanır.

hahaha :D

Gülünecek ne var onu anlamadım..
LİNUX UBUNTU'NUN DRİVER DESTEĞİ WİN7DEN BİLE İLERDE...
XPYİ FİLAN HİC SAYMIYORUM ZATEN..

Kullanmadıgınız icin konuya yabancısınız sanırım.
SU ANA KADAR 37 FARKLI DONANIMDA BILGISAYARA UBUNTU KURDUM VE OTOMATIK TANIMADIGI DRIVER OLMADI...
WEBCAM VE YAZICILAR DAHIL...

---------- saat 01:09 eklendi ---------- önceki mesaj saat 01:07 eklenmişti ----------

en üstteki cümlede "* Fiyatı 120-243$ arasıdır. Her sıfır bilgisayar alışınızda sizden kesilir." yazmışsınız altına tekrar microsoft firmasının ücretlidir yazmışsınız :D tarafsız bir karşılaştırma yapamamışsınız üzgünüm ayrıca çokda komik olmuş bu karşılaştırmanız :D

Vurgulamak icin tekrar ettim... KOMİK OLAN NE?
SEN BILGISAYARI ALIRKEN WINDOWSLU ALIYORSAN LISANS UCRETINI FARKINA VARMADAN ODUYORSUN. BUNU OGRETMEK ISTEDIK VATANDASA. VATANDAS BUNDAN DA HABERSIZ.

Bunda da buyutecek birsey yok...

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
sürekli sistem güncellememe rağmen hiç bir zaman donanımı kendim tanıtmadım diyeyim o zaman size..linuxun desteği çokdur windowsun azdır demişsiniz..
o zaman listeleyi şöyle bir şey yapın: şu donanım linuxda otomatik tarıyor windowsda kendin driver yüklemen gerekiyor diyin mesela.. bizde gerçekten tanımıyormu windows diye bakalım..

heleki çoğu sürücüyü tanımaz demenizin komik tarafını göremiyor musunuz cidden? dünyada %90 üzeri windows kullanımı var yani çoğu donanımı tanımaz gibi bir laf gerçekten komik.. çünkü nerdeyse tüm donanım üreticileri kutunun üzerine Windows ile Uyumludur etiketi yapıştırıyor..

* Flash, java gibi eklentileri tek tek kurmanız lazım
ben neden geçen ubuntu 9.10 u kurduğumda firefoxla sdnyi açınca üstte flash yükleyin mesajı çıkıyor madem yüklü geliyorsa neden tekrar depodan yükletiyor?

* Sadece windows oyunlarını ve programlarını çalıştırabilir.
doğru zaten gerekli olan herşey var windowsda milyonlarca yazılım oyun..

* Hem Linux hem windows oyun ve programlarını çalıştırabilir.
wine tüm oyun ve yazılımları desteklemiyor diye biliyorum.. windowsda olan tüm yazılım ve oyunları desteklemiyor.. zaten directx 11 özelliğinden de faydalanamıyorsun diye biliyorum.

* Eskiden kullanımı zordu, şu anda çok kolay ama hala zor diye bilinmesi
evet insanlar alışkındır kimse iki kez tıklayıp kurmak varken terminalde kod yazmakla uğraşmak istemez.. (bkz. geçen ubuntu 9.10u kurduğumda ati ekran kartımın sürücüsünü tanımasına rağmen dandik efektlerde ve youtube videolarında bile kasıyordu yeni güncel driveri yükleyeyim dedim .run uzantılıydı bakdımki terminali açmadan kurulmuyormuş)

* Kaçak kullanırsanız CEZASI vardır.
sıradan bir ev kullanıcıysanız güncellemeleri kaparsanız otomatik deaktif etme riski ortadan kalkar ve terörist çocuk p***nosu gibi içerikleri nete yaymassanız kimse evinize gelip ceza kesmez.

* Mp4, Divx, Flv gibi codecleri tek tek kurmanız lazım.
klite codec paketi yükledikden sonra hiçbir şey kurmanıza gerek yok 3-4 dakikanızı alır..

Windows = Oyunlar için de yüksek donanım ister.
Linux = Çok kaliteli oyunları en düşük ekran kartları ile oynayabilirsiniz.
haha :D

CRYSIS'i Windows'da 2 GB Core2Duo 2.6 GHZ HD4850 ile rahat oynuyorken
Linuxda 512 mb Pentium 4 2.6 ghz Radeon 9200 ile oynayabilirmiyiz :D
Bu komik değil mi ? Linuxda rahat oynattığın oyunu windows da da rahat oynatırsın..
aksine windowsda oynadığın oyunları wine'da fps(saniyede alınan kare - frame per second) kaybı ile oynarsın..

* Yüksek donanım ister. Örneğin En az 1GB RAM olmalıdır...
windows vista ve windows 7 için önerilen minimum sistem..

* Düşük donanımla yüksek performans sağlar. 256MB RAM yeterlidir.
Windows XP 'yi 256 MB ile bile kullanabilirsiniz.

Windows= .exe ile programlar kurulur.
Linux= .deb paketleri ile program kurulur. Aynı zamanda .exe de çalıştırabilir.
Linux extra : ayrıca .run ve tar.gz gibi paketleri çin işkencesiyle terminalden kurabilirsiniz.

Windows Oyunları ücretlidir.
Linux Oyunları da bütün programları gibi ücretsizdir.

Windows Extra : Oyunları ücretlidir. ve oyun üreticileri windowsa özel oyun yapar directx 11 physx gibi özellikler sayesinde oyun zevkiniz maximuma çıkar görsel gerçekcilikde çağ atlarsınız.
Linux Extra : Oyunları beleşdir 1990-2000 yapımı half life 1 - tetris görselliğindedir.
geriye doğru çağ atlayarak nostalji yaparsınız...

Günümüzde Linux'un en çok oynanan oyunlarından biri urban terror

urbonterrorfreewarecosm.jpg

Counter strike 1.0 1999'da çıkmış olup günümüzde popüleritesini kaybetmeye başlamışdır

RIFLES.jpg

gördüğünüz gibi windows da 1999 da yapılmış oyunun grafiği linuxda 2010da en çok oynanan oyun grafiğiyle aynı.. yani biz windows kullananlar bu grafikdeki oyunları 10 yıl önce oynuyorduk artık baydık yeni oyunlara yöneliyoruz
crysis
cod6 modern warfare 2
bioshock2 gibi..

Call-of-Duty-Modern-Warfare-2.jpg

Saygılar...
Resimler linuxdaki oyunlar ücretsizdir denmesi üzerine konmuştur resimlerdeki gibi windowsun 1999 yapımı oyunu 2010 da linuxun ücretsiz oyunudur.. 1999 yapımı oyunlar artık windowsda da ücretsiz zaten..

modras

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
sürekli sistem güncellememe rağmen hiç bir zaman donanımı kendim tanıtmadım diyeyim o zaman size..linuxun desteği çokdur windowsun azdır demişsiniz..
o zaman listeleyi şöyle bir şey yapın: şu donanım linuxda otomatik tarıyor windowsda kendin driver yüklemen gerekiyor diyin mesela.. bizde gerçekten tanımıyormu windows diye bakalım..

heleki çoğu sürücüyü tanımaz demenizin komik tarafını göremiyor musunuz cidden? dünyada %90 üzeri windows kullanımı var yani çoğu donanımı tanımaz gibi bir laf gerçekten komik.. çünkü nerdeyse tüm donanım üreticileri kutunun üzerine Windows ile Uyumludur etiketi yapıştırıyor..

ben neden geçen ubuntu 9.10 u kurduğumda firefoxla sdnyi açınca üstte flash yükleyin mesajı çıkıyor madem yüklü geliyorsa neden tekrar depodan yükletiyor?

wine tüm oyun ve yazılımları desteklemiyor diye biliyorum.. windowsda olan tüm yazılım ve oyunları desteklemiyor.. zaten directx 11 özelliğinden de faydalanamıyorsun diye biliyorum.

evet insanlar alışkındır kimse iki kez tıklayıp kurmak varken terminalde kod yazmakla uğraşmak istemez.. (bkz. geçen ubuntu 9.10u kurduğumda ati ekran kartımın sürücüsünü tanımasına rağmen dandik efektlerde ve youtube videolarında bile kasıyordu yeni güncel driveri yükleyeyim dedim .run uzantılıydı bakdımki terminali açmadan kurulmuyormuş)

sıradan bir ev kullanıcıysanız güncellemeleri kaparsanız otomatik deaktif etme riski ortadan kalkar ve terörist çocuk p***nosu gibi içerikleri nete yaymassanız kimse evinize gelip ceza kesmez.

klite codec paketi yükledikden sonra hiçbir şey kurmanıza gerek yok 3-4 dakikanızı alır..

Bu komik değil mi ? Linuxda rahat oynattığın oyunu windows da da rahat oynatırsın..
aksine windowsda oynadığın oyunları wine'da fps(saniyede alınan kare - frame per second) kaybı ile oynarsın..

Linux extra : ayrıca .run ve tar.gz gibi paketleri çin işkencesiyle terminalden kurabilirsiniz.

Windows Extra : Oyunları ücretlidir. ve oyun üreticileri windowsa özel oyun yapar directx 11 physx gibi özellikler sayesinde oyun zevkiniz maximuma çıkar görsel gerçekcilikde çağ atlarsınız.
Linux Extra : Oyunları beleşdir 1990-2000 yapımı half life 1 - tetris görselliğindedir.

Counter strike 1.0 1999'da çıkmış olup günümüzde popüleritesini kaybetmeye başlamışdır

RIFLES.jpg

gördüğünüz gibi windows da 1999 da yapılmış oyunun grafiği linuxda 2010da en çok oynanan oyun grafiğiyle aynı.. yani biz windows kullananlar bu grafikdeki oyunları 10 yıl önce oynuyorduk artık baydık yeni oyunlara yöneliyoruz
crysis
cod6 modern warfare 2
bioshock2 gibi..

Saygılar...
Resimler linuxdaki oyunlar ücretsizdir denmesi üzerine konmuştur resimlerdeki gibi windowsun 1999 yapımı oyunu 2010 da linuxun ücretsiz oyunudur.. 1999 yapımı oyunlar artık windowsda da ücretsiz zaten..

TEK TEKC EVAP VERMEYE GERKE YOK.
Cunku daha linux ve windows farkını kavrayamamıssınız.

WİNDOWS UYUMLU DIYOR AMA Windows driver CDsini de veriyor. Cunku windows otomatik tanıyamıyor cogu surucuyu.

Linux otomatik tanıyor.
Driver tanıtmak gibi bir derdiniz yok.
O VERDİGİ CD YE İHTİYACINIZ YOK YANİ.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Sıradan bir ev kullanıcısı olman, sana window$u sonsuza kadar korsan kullandırtacak bir bahane değildir. Korsanın evi, işi, sokağı, diskosu, barı, kafesi olmaz. Korsan korsandır ve yasal değildir.

XP 2002 yılı teknolojisi, 2002 yılındaki Linux sistemleri belleksiz bile, hadi seni kırmayalım 16MB bellek ile kullanıyorduk.

yeni oyunlara yöneliyoruz
crysis
cod6 modern warfare 2
bioshock2 gibi..
Oyun düşkünleri Linux kullansa da kullanmasa da inan gam yemem.

wine tüm oyun ve yazılımları desteklemiyor diye biliyorum..
Sende Cedega kullan, bütün popüler win oyunlarını açıyor. Ama dediğim gibi, oyun düşkünüysen zaten window$ta kal.

Senin gibi bir korsan için demesi kolay, nasılsa beleş indirip kıracaksın ve öyle kullanacaksın. Ahlaki sorumluluk taşıyan ve korsan kullanmak isteyen biri için o milyonlarca yazılım ve oyuna sahip olmak için milyar dolarlar gerek.

evet insanlar alışkındır kimse iki kez tıklayıp kurmak varken terminalde kod yazmakla uğraşmak istemez..
O kadar süper tembelim diyorsan, otur kendi grafik arabirimli paket yöneticini yaz. Zaten var da senin için eksiklikleri olabilir. Linux bu eksiklikleri tamamlamanı sağlayacak bütün araçlara sahip.

Çağ atlayan o oyunları yazan firmalar ve kişiler, sende oynayarak çağ atladığını sana dur.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
burada açıkladığın bazı sorunlardan sadece ubuntu kullandığın anlaşılıyor.
ubuntu bu kadar yaygınlaşması neticesinde onun sorunları linux'un sorunları olarak lanse ediliyor.
halbuki 309 tane linux sürümü var
buraya senin yazdığın gibi tek tek cevap verecek değilim, bende windows 7 de yüklü ancak tercihim linux'ten yanadır.

haklı olduğun tek bir yan var ki o da oyunlar
evet oyunlar henüz microsft'unki kadar gelişmiş değil
wine ise bazen sorun çıkartabiliyor
linux kullanım oranı arttıkça o sorun da kendiliğinden ortadan kalkacaktır.
yani işin o kısmı daha çok bize bağlı
senin verdiğin resim oyunun ilk versiyonundan kalma
linux dinamik bir sistemdir sürekli gelişir, oyunun son versiyonundan bir görüntü
gördüğün gibi sadece 1,5 yıl içinde 2005'teki windows oyunları klasmanına geçmiş durumda

ut42_big02.jpg

big03.jpg

---------- saat 15:14 eklendi ---------- önceki mesaj saat 15:04 eklenmişti ----------

birkaç tane daha koyayım
buyur 4.2 eyecandy

Austria-3.jpg

Tombs-3.jpg

Casa-4.jpg

Tombs-2.jpg

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104

RIFLES.jpg

crysis
cod6 modern warfare 2
bioshock2 gibi..

Saygılar...
Oyunlar haricinde yazı abartı olmuş :).Linux o saydığın yönlerin hepsinde Window$ tan(penguin hocamdan öğrendim :D) üstün.Oyunları da o anlattığın gibi berbat değil.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bizim güldüğümüz kısım "virüssüz işletim sistemi" kısmı. Ayrıca "Ubuntu Windows gibi bir işletim sistemidir" ifadesi de yanlış, insanları yanlış bilgilendiriyorlar çünkü Ubuntu bir işletim sistemi değil, Linux tabanlı bir dağıtımdır. :)
linux tabanlı bir işletim sistemi dağtımıdır.

şöyle söyleyelim. abstract class'mız var. direk kullanamıyoruz, ne yapıyoruz onu implemente eden başka bir class yazıyoruz ve onu kullanıyoruz. şimdi ikinci class'a class değil mi diyeceğiz :P

çok class oldu be yorum :D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
arkadaşlar bu adam windows için çalışıyor merak etmeyin
ya da fanatik bu fanatik
yaklaşmayın :D

---------- saat 15:43 eklendi ---------- önceki mesaj saat 15:41 eklenmişti ----------

bu arada al sana bir de yarış oyunu
Racer, The real deal

corvette_cw.jpg

fog_1.jpg

baja.jpg

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Resimin komiklikle ilgisi yok. Jeaquaresin mesajları asıl komik olan. Komik resim bulmak istiyorsa daha uğraşmalı insanların eksik tanıttıkları şeyler ne zamandır komik oluyor anlamadım.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Resimin komiklikle ilgisi yok. Jeaquaresin mesajları asıl komik olan. Komik resim bulmak istiyorsa daha uğraşmalı insanların eksik tanıttıkları şeyler ne zamandır komik oluyor anlamadım.

Eksik değil, yanlış.

Ve durum itibariyle de komik. Bana komik gelen şeyi yayınladım. Herkes gibi ben de bana komik gelen bir şeyi, bana komik geldiği için Komik Resimler bölümüne koydum.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
seni linux'te jedi master yapıyorum :D

41DNCAHJ16L._SS400_.jpg

i-1006.jpg

be5b75e3c72b-xl.jpg

Hadi bakalım
May the force be with you.

JediTux.jpg

sana avatar da buldum :D
tux-jedi.png

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Sırf kavga cıksın dıye jeaq tan alıntı yapıp linux a laf atıcam :) sırf helena adından minte hayranlığım var kahya ınsaata tskler :)

otek72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o kadar gerekli veya gereksiz mesajları okudum ve iki tarafıda haklı buldum :D ben bu linux'un kahyası olayım Jeaquares kardeşim