Virüssüz İşletim Sistemi :D

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
virüssüz olduğunu biliyordum da windowstaki her şeyi yapabildiğimizi bilmiyordum.
Keşke daha yaygın olsa.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
@modras seni destekliyorum halkla halkın anladığı dilden konuşmak lazım teknik terimler kullanıp kafalarını karıştırmaktansa basitten anlatıp güzel bir yere yönelmelerini sağladığınız için şahsım adına teşekkür ediyorum yolunuz açık olsun...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
senin sözlerine ve görüşlerine katılan oldumu yaf bu konuda :dirol:
adamın amacını anlamamışsınki daha anlamadığın bişeye cevap veriyor sonra arkasındayım diyorsun :clap:

Senin benimle derdin nedir? Her yerde bana muhalefet oluyorsun gereksiz yere. Bu forumda kimin benim düşünceme katıldığının ne önemi var? Forumda herkes düşüncesini söyleyebiliyor, burası böyle bir yer. Biraz saygısız insanlar olsa da pek sorun olmuyor. Demek ki neymiş, çatlak sesler de olsa sen sesini duyurmaya devam edecekmişsin. :) Sandığının aksine konuda bahsi geçen olayı fazlasıyla algıladığım ve olaya başka bir açıdan bakabildiğim için bu konuyu açtım. Sen benim neyi anlayıp neyi anlamadığımı bilemezsin. İnsanlara muhalefet olmak için konuştukça da boş konuşmaya devam edeceksin. Konu şu an kimin benim düşüncelerime katıldığı değil, Linux'un basitleştirilmek uğruna yanlış tanıtıldığı. Umarım konuya odaklanmayı becerirsin. Konuyu açan ben olmasaydım yorum bile yapmayacaktın belki ama ben açtım ya konuyu, hemen muhalefet ol. Modifikasyon geçirdin sanırım, benim kullanıcı adımı görünce direk tepki vermeye odaklanmışsın. Umarım normal davranmaya başlarsın.

Konu hakkında hala aynı düşünmekteyim. Bana göre sığ düşünüyorsunuz. Siz Linux'u kullanmadığınız veya desteklemediğiniz için benim gibi bakamıyorsunuz olaya. Amaç Linux'u tanıtmak, Windows'tan çok kullanılmasını sağlamak değil; amaç Linux'u öğretmek.

Bu amaca sahip olmanız ve Linux camiasına katkıda bulunmanız dileği ile...

Dipnot: Salak muamelesi yaptığınız Türk halkı oldukça zeki bir halktır. Öyle ki onlara virüssüz işletim sistemi diye anlattığınız Linux dağıtımını Pardus olarak gayet iyi öğrenebiliyorlar. Demek ki neymiş? İnsanları salak yerine koyup "virüssüz işletim sistemi" gibi komik ifadelerle öğrettiğiniz Linux'u TÜBİTAK, "ulusal Linux dağıtımı" olarak tanıtabiliyormuş. Bırakın da salak sandığınız Türk halkına Linux'u profesyoneller öğretsin, lütfen.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
konuyu açan ben olmasaydım yorum bile yapmayacaktın

içimi okuyon valla

Biraz saygısız insanlar olsa da pek sorun olmuyor.

aynen
Salak muamelesi yaptığınız Türk halkı oldukça zeki bir halktır.

salak muamelesi yapmıyoruzki adam daha basit anlatmaya çalışıyor..
zaten linux konusunda ilk bu basit şeyleri duyup linuxa geçen insan
linuxu araştırır biraz.. araştırmasada pek bi farketmez yani.. ha virüslü örenmiş ha virüssüz..
ev kullanıcısının linuxuna virüs bulaşma ihtimali çok düşükdür..

Bırakın da salak sandığınız Türk halkına Linux'u profesyoneller öğretsin, lütfen.

Bir elitler tabakasının sanki avamdan insanlara yukardan bakıp da alay etmesi gibi bir durum var...

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
konuyu burda açan Jeaquares ve konunu başlatılmasına sebep olan içeriği yayınalyan modras ın anlaştığını varsayıyorum.
o yüzden bence bu konu gereğinden fazla uzatılmıştır

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
anlaşdıklarını sanmıyorum :D
ikiside zıt görüşde
biri basit yönden anlatmaya çalışıyorum diyor
diğeri Türk halkı zekidir salak yerine koymayın diyor
ama bencede bu konu böle uzar gider netlik kazanmaz..

modras

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Pekala...

Siz Linux'u, basitleştireceğiz diye yanlış tanıtmaya devam edin. Ben de doğru tanıtmaya çalışıyorum. Benim gibiler olduğu sürece de bu döngü devam edecektir. İnsanlara Linux'u virüssüz gibi komik bir ifadeyle anlatmaya devam ettiğiniz sürece yanılan siz olacaksınız. Maksat Linux'u Windows'laştırmak değil, Linux'u tanıtmak. Bir gün bu amacı edinmeniz dileği ile...
yazmayayım dedim konuyu kapattıracak birşey yazıyorum.
yanlıs tanıtılan birşey yok... sisteme zarar vermiyorsa zararı yoksa virüssüz denir.
Virüssüz denilme olayını kavramayanlara...

It’s easy to install, free of viruses and
perfect for laptops and desktops.

Yukardaki yazı orjinal LINUX UBUNTU STANDART EDITION CD kapağındaki yazıdır.
Tercümesi de şöyledir.

Kurulumu kolay, virüssüz desktop ve laptop bilgisayarlar için mükemmeldir.

Resim alttadır. NOKTA.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Virüssüzmüş peh..:)

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
20
adamlar kendilerince tanıtım yapıyolar bırakın yapsınlar

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147

Tercümesi de şöyledir.

NOKTA.

gerçekten noktayı koymuşsun kahyacığım eline sağlık..
ama ben şöyle çevirdim :
Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için kurulumu kolay, virüssüz ve mükemmeldir.
aynı yola geliyor zaten neyse :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
yazmayayım dedim konuyu kapattıracak birşey yazıyorum.
yanlıs tanıtılan birşey yok... sisteme zarar vermiyorsa zararı yoksa virüssüz denir.
Virüssüz denilme olayını kavramayanlara...

Tercümesi de şöyledir.

Resim alttadır. NOKTA.

:)

Hangi ifademde "Canonical öyle demiyor?" dedim? Her ifadem özneldi. Bana göre Linux'un herhangi bir dağıtımının "virüssüz" olarak tanıtılması komik ve yanlış. Bu yanlışı Canonical'ın pazarlama bölümü yapmayacak diye bir husus yok. Kendinizce olaya nokta koymaya çalışmayı kesin. Eleştirileri kaldıramıyorsanız grubu açmamalıydınız. Bana göre komik ve yanlış olan bir şeyi burada paylaştım. Paylaşırken de "komik" yanına dikkat çekmiştim, ta ki siz gelene kadar.

Bu kadar polemik yeter. İnsanlara her zaman bir şeyin en temelden ve en doğru şekilde öğretilmesi taraftarıyım. Amacım da Linux'un %1 kullanım oranını artırmak değil, Linux'a bilinçli kullanıcılar kazandırmak.

İyi akşamlar.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
ah ah nerden ne çıkarmış ne diyeyim bilemedimki..
neyse kahya bey vaktinizi harcamaya deymez.. takılmayın böle şeylere.. linus torvalds mı neydi onu yanına g*türüp virüs yok dedirtseniz bile anlamaz :D

haha zaten google'a linus torvalds yazınca bunlar çıkıyor :D

DİKKAT BU RESİMLER +18 olup Alkol ve uyuşturucuya özendirebilir yada yolda çıplak dolanmanıza neden olabilir bu resimlere bakmadan önce birkere daha düşünün!!! RESİMLERİ GÖRMEK İÇİN AŞŞA İNİN :D:D

Linus Torvalds HOT Frikik Pictures :D:D:D
Linus%20Torvalds%20in%20a%20Speedo.jpg

linus2.gif

birçok yerde linuxun babası diye adlandırılan adam değilmiydi bu :D

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
haha en azından tornavidaninki gibi yüksek bir tepeye çıkıp popo firikiği vermemiş :D
yada çıplak değil veya bira içmiyor en azından :D

ve de çocuklara kötü örnek olmuyor çıplak gezmek yada alkol kullanmak gibi phahuauha :D

ayrıca ben güncel fotoları verdim tarihin tozlu sayfalarından çıkardığım fotoları değil ama olsun linus torvalds kadar olmasada o da fena değil :D

Linüs Torvalds - Hot Frikik 5 üzerinden 5 haftanın resimi
Bill Gates gençlik fotoğrafı - 5 üzerinden 2 haha :D

Mini minnacık biri yüzen adamlara özenmiş :D
phelps-torvalds.jpg

Doğru yolu bulmuşsun len aferin
windows_7_linus_torvalds-thumb-640xauto-9318.png

Amaninn buda ne :D
torvalds.jpg

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
çocuklara kötü örnek olmuyor
Daha nasıl kötü örnek olsun, suç işlemiş ve ceza almış gördüğün gibi. O fotoğrafını da deniz kıyısında değil, hapishanede çektirdi. İyi bak. :D

Bu arada yukarıda eklediğin yüzücünün vücut aynı ben, ama tabi benim kollarımda da var kas. Övünmek gibi olmasın uzak doğu dövüş sporları ilgi alanıma giriyorda. :D

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
"linüks" değil, "Linuks".

arkadaş s yerine $ yazmış.. ayrımcılık yapmayarak yorumları okuyalım..

Daha nasıl kötü örnek olsun, suç işlemiş ve ceza almış gördüğün gibi. O fotoğrafını da deniz kıyısında değil, hapishanede çektirdi. İyi bak.

suç işlerkenki görüntüsü yok adamın kötü örnek olamaz yani :D
ama tornavidanin çıplak ve alkol kullanırkenki görüntüsü var okeyto? :D

Bu arada yukarıda eklediğin yüzücünün vücut aynı ben, ama tabi benim kollarımda da var kas.

haha ne alaka ya şimdi :D:D kendini yüzücü sanan adamın vücüdu aynı ben desen hadi espiri anlamında dedi dicemde :D kendini beğendirmeye mi çalışıyon birilerine :D

Tornavidanin gençliğini neden koymadın :D
linusandgert_big.gif

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
haha ne alaka ya şimdi :D:D kendini yüzücü sanan adamın vücüdu aynı ben desen hadi espiri anlamında dedi dicemde :D kendini beğendirmeye mi çalışıyon birilerine :D
Hayır, Linux kullanıcılarını genelde XXL beden ölçülerine sahip sanırlar, yok öyle birşey demek istedim. :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
arkadaş s yerine $ yazmış.. ayrımcılık yapmayarak yorumları okuyalım..

penguin, Microsoft'un arama motorlarında aranıp tekelliğini sürdürmesine engel olmak amacıyla kendince bir savaş açmış durumda. Bu sebeple s yerine $ yazıyor. Sen ise okunuşunu yanlış söylüyorsun, ben de sana doğrusunu söylüyorum. penguin zaten Microsoft'un nasıl yazıldığını biliyor ama Linux'un okunuşunu çoğu kişi "Linüks" olarak biliyor. Bu sebeple düzelttim.

Başka sorun(un) var mı?

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Hayır, Linux kullanıcıları genelde XXL beden ölçülerine sahip sanırlar, yok öyle birşey demek istedim.

he ne biliyim hiç aklıma gelmedi acaba linux kullananların beden ölçüleri ney :D
haha linuxcunun biri mesaj atıyor mesajı okuyanda şöyle diyor :

ayyy linuxcuymuş acaba beden ölçüleri kaç :D phuahuae

++tornavidanin paslanmamış gençlik zamanında çekilen resmi eklendi :D

penguin, Microsoft'un arama motorlarında aranıp tekelliğini sürdürmesine engel olmak amacıyla kendince bir savaş açmış durumda.

haha komedi ya.. bende linux un arama motorlarınca aranmasına savaş açtım linüks yazıyorum vede bende biliyorum Linux-Linuks diye yazıldığını bilmişlik taslamana gerek yok..

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
kahya inşaat taktir edilesi bir iş yapıp ellerini taşın altına sokmuşlar.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
böyle giderse adamların gizli çekim yatak odası görüntülerini yayınlayacaksınız yaw :D

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Melinda görürse, Bill in halini düşünemiyorum.

billin donlu halini bulamadınız yatak odasını nasıl bulacaksınız :D

öyle birşey olursa tornavidanın duş alırkenki görüntüleri bile çıkabilir :D

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
billin donlu halini bulamadınız yatak odasını nasıl bulacaksınız :D

öyle birşey olursa tornavidanın duş alırkenki görüntüleri bile çıkabilir :D

Bill i takdir ettim, hakkaten hiç donlu fotoğrafı yok. Don yerine dolarlı fotoğrafları var. :D
Linus ne yapsın, gösterebileceği bir donu var. :D

gates3+Bill.jpg

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
don dolardan iyidir :D tornavida doları anca rüyasında görüyor :D donu bile yok garibimin :(

Linus ne yapsın, gösterebileceği bir donu var.
aynen öyle ya :D

Halk kahramanımız beyaz çoraplarıyla kına gecesindeyken hadi şarkısınıda söyleyelim yüksek yüksekk tepelereee hapauheu :D:D
linus+andrew.jpg

varya konu hazır komik resim bölümündeyken tornavidanın resimleri tam uydu :D

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
linux un sahibi biz değiliz
windows($) (artık ne koyuyosanız) onun da sahibi ya da hissedarı değiliz
ee o zaman neden kavga ediyosunuz :D:D hani çıkar çatışması dicem kimsenin kazancı olmucak :D neyin kavgası bu tam çözemedim

çözemediğim bir diğer husus da ben neden bonus aldım bu konuda :D

bu arada linux u öğrenmek için linux a geçicem tavsiyeler özelden bildirilsin :D özellikle int. in neresinden yüklicez cd yi?