Virüssüz İşletim Sistemi :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Akşam akşam çok güldüm ya. :D

cretsiziletimsistemi.jpg

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
sayfayı inşaatçı bir arkadaşımız oluşturmuş demek ki :D

hatta sitesi de varmış ve açılış sayfasına bir bakın:
insaat.jpg

LaX

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Gerçekten gülünç bir durum. :D

Adam alıntı yapmış olabilirde, olmayabilirde.. Sonuçta o da bir bilgisayar kullanıcısı.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bir de "paralar cepte kalsın" demiş ya. :D Kahya İnşaat! :w00t: :D

desende_asi

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Bir de "paralar cepte kalsın" demiş ya. :D Kahya İnşaat! :w00t: :D

Gayet normal...

Sizler burda özgür yazılım diye bağırırken o adam da elinden geldiğince uğraşmış... Bunu neresi ilginç veya neresi komik? İnşaatla ilgilenen bir birey linux kullanamaz diye kural mi var?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Gayet normal...

Sizler burda özgür yazılım diye bağırırken o adam da elinden geldiğince uğraşmış... Bunu neresi ilginç veya neresi komik? İnşaatla ilgilenen bir birey linux kullanamaz diye kural mi var?

Bizim güldüğümüz kısım "virüssüz işletim sistemi" kısmı. Ayrıca "Ubuntu Windows gibi bir işletim sistemidir" ifadesi de yanlış, insanları yanlış bilgilendiriyorlar çünkü Ubuntu bir işletim sistemi değil, Linux tabanlı bir dağıtımdır. :)

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
İnsanların dikkatini çekmek için güzel bir yol bence :D :D Kaç kişi katılmış gruba merak ettim şimdi :D

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
kahya inşaat resmi olarak linux kullanan birkaç şirketten bir tanesi arkadaşlar, kurumsal yani... saygılar..

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Kahya İnşaat ile inşaatlarınız daha kararlı daha temiz daha virüssüz, üstelik bedava :D

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Sporun ve Sporcunun Dostu FıratPen den sonra...
Linux ve Dağıtımlarının Dostu Kahya İnşaat a selamlar olsun.. :)

modras

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Akşam akşam çok güldüm ya. :D

cretsiziletimsistemi.jpg

Merhaba,

Ben SERDAR KAHYA. İngilizce Öğretmeniyim. Öncelikle bunda gülecek birşey yok. Eğitimde önemli olan ilk basamaklardan birisi DİKKAT ÇEKMEKTİR.
Sen milletin dikkatini ÜCRETSİZ ve VİRÜSSÜZ diye çekebilirsin.

İkinci olarak milleti korkutmamak lazımdır. GÜDÜLEME deriz biz buna...
Windows gibi derken yapısı vs. kast edilmemiştir. İşletim sistemi olduğu için windows gibi denilmiştir. Millet korkmasın bu ne ya demesin diye... Çünkü çoğu kesim daha bilgisayar ile windowsu aynı şey sanıyor, geçtim yapısını vs... LİNUX KELİMESİNİ DUYMAYAN MİLYONLARCA KİŞİ VAR...

Üçüncü olarak da sayemde en az 200-300 kişi linuxa geçti ve gayet memnunlar, ya sizin sayenizde kaç kişi geçti ?

Buradan laf söz ile uğraşmak yerine milleti bilinçlendirmek ile uğraşın lütfen...

Kahya İnşaat
ANTALYA

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Sevgili Serdar Bey, insanları virüssüz işletim sistemi diye Linux'a geçiriyorsanız hiç geçirmeyin lütfen. Virüssüz işletim sistemi diye bir laf olabilir mi? Ne kadar komik durduğunun farkında değil misiniz? :) Ben de buna gülüp burada paylaşmıştım.

İkinci bir şey olarak da, bu forumda Linux'u en çok savunanlardan biriyim. Siteye üye olup da direk hakkımda ahkâm kesmeniz hiç hoş değil. Burada insanlara hem Linux dağıtımlarını öneriyorum, hem de elimden geldiğince sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyorum.

İnsanların dikkatini çekmek için yanlış tanıttığınız Linux'u burada insanlara her yönüyle anlatmaya çalışıyoruz.

Ayrıca Linux'ta 1000 küsür (yaklaşık bir sayı) zararlı yazılım var. Sadece, bu zararlı yazılımlar Windows'taki gibi veri kaybına sebep olamıyor sistem yapısı gereğince. Yani Linux virüssüz değil. Sadece virüsten dolayı sorun yaşamıyor insanlar, o kadar.

Linux'u tanıtma çabanız güzel ancak yanlış tanıtırsanız ben ve benim gibileri karşınızda bulursunuz.

ugurhanuslu

Profesör
Reaksiyon puanı
43
700küsür kişi var grupta :D videolarda süper... :mrgreen:

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Açık kaynak sponsoru Kahya İnşaattan resmi açıklama geldi :w00t:
ÜCRETSİZDİR & VİRÜSSÜZDÜR
windowsda ilk kurduğunda ve adam akıllı kullandığında virüssüz ama düşük seviye kısıma hitap ettiğin için böle yazdın bunuda heralde empati yani..:D

neyse hayatında başarılar dilerim KAHYA İNŞAAT :thumbup:

Burada insanlara hem Linux dağıtımlarını öneriyorum, hem de elimden geldiğince sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyorum.

kesinlikle doğru kahya bey ben kefilim bu cümleye..

modras

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Sevgili Serdar Bey, insanları virüssüz işletim sistemi diye Linux'a geçiriyorsanız hiç geçirmeyin lütfen. Virüssüz işletim sistemi diye bir laf olabilir mi? Ne kadar komik durduğunun farkında değil misiniz? :) Ben de buna gülüp burada paylaşmıştım.

İkinci bir şey olarak da, bu forumda Linux'u en çok savunanlardan biriyim. Siteye üye olup da direk hakkımda ahkâm kesmeniz hiç hoş değil. Burada insanlara hem Linux dağıtımlarını öneriyorum, hem de elimden geldiğince sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyorum.

İnsanların dikkatini çekmek için yanlış tanıttığınız Linux'u burada insanlara her yönüyle anlatmaya çalışıyoruz.

Ayrıca Linux'ta 1000 küsür (yaklaşık bir sayı) zararlı yazılım var. Sadece, bu zararlı yazılımlar Windows'taki gibi veri kaybına sebep olamıyor sistem yapısı gereğince. Yani Linux virüssüz değil. Sadece virüsten dolayı sorun yaşamıyor insanlar, o kadar.

Linux'u tanıtma çabanız güzel ancak yanlış tanıtırsanız ben ve benim gibileri karşınızda bulursunuz.

Virüssüz demek nedir? Ne demek istenilmişitr?
Zarar görmüyorsa kullanıcı virüs girmiyor demektir.
Millet senin benim gibi detaylaırnı bilmez.

Veri kaybına uğramıyorsa, zararı yoksa virüs girmiyor diyebilirsin.
Ki normal bir linux ev kullanıcısı milyonda 1 virüsle ya karsılasır ya karsılasmaz.

Yanlış birsey yok ifadede.
Sizin herkesi kendiniz gibi sanmanız olaya bakıs açınızı değiştiriyor.

Sürekli virüs derdi olan bir arkadaşa kurdum linuxu daha 1 defa bile şikayeti gelmedi. Demek ki virüs sorunu yok ve olmuyor , demekki virüssüz diyebiliriz milletin dikkatini çekmek için...

modras

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Benim amacım normal kullanıcıları linux ile tanıstırıp linux kullanımını arttırmak, detaylarını zaten zamanla kendileri öğrenecektir.

Siz bu mentaliteyi kavrayamıyorsunuz.
Kullanmak da linuxa bir destektir.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Sizin herkesi kendiniz gibi sanmanız olaya bakıs açınızı değiştiriyor.
yok canım kendi gibi sanmıyor.. sanmaması lazım yani herkeze cahil diyor kendinidemi cahil sanıyor yahuu :D
olmadı bu cümle kahya inşaat :D angaralı wipeout yarışmacısı geldi şimdi aklıma dur bidaha izleyim vidyosunu :w00t:

realemoemo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Öncelikle şahsım adına teşekkür ederim.Bugünlerde windows dan kurtulup linux a geçmeyi düşünüyorum ve bu konuda en uygun linux versiyonunu arıyorum.Hiçbir işletim sistemi virüse karşı tam korumalı olmasada herkes kabul edecektir ki bütün hackerlar windows a yönelik virüs yazıyorlar.bence virüssüz demenizde bu durumda uygun olmuş.Linux=hem virüssüz hem bedava.

Saygılarımla

Merhaba,

Ben SERDAR KAHYA. İngilizce Öğretmeniyim. Öncelikle bunda gülecek birşey yok. Eğitimde önemli olan ilk basamaklardan birisi DİKKAT ÇEKMEKTİR.
Sen milletin dikkatini ÜCRETSİZ ve VİRÜSSÜZ diye çekebilirsin.

İkinci olarak milleti korkutmamak lazımdır. GÜDÜLEME deriz biz buna...
Windows gibi derken yapısı vs. kast edilmemiştir. İşletim sistemi olduğu için windows gibi denilmiştir. Millet korkmasın bu ne ya demesin diye... Çünkü çoğu kesim daha bilgisayar ile windowsu aynı şey sanıyor, geçtim yapısını vs... LİNUX KELİMESİNİ DUYMAYAN MİLYONLARCA KİŞİ VAR...

Üçüncü olarak da sayemde en az 200-300 kişi linuxa geçti ve gayet memnunlar, ya sizin sayenizde kaç kişi geçti ?

Buradan laf söz ile uğraşmak yerine milleti bilinçlendirmek ile uğraşın lütfen...

Kahya İnşaat
ANTALYA

modras

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
.

İşte olay bu. İnsanlar virüsten zarar görmüyorsa virüssüz diye bilir. Halk dilini ve dediğim gibi eğitim ve dikkat çekmeyi bilmiyorsunuz.

Ona bakarsan GNU/LINUX demeniz lazımdır. Ama linux der geçersiniz. Bu gibi... Halkın anlayacağı dilden konuşmak önemlidir...

İlk kullanıcılara önerim LINUX MINT ile başlayınız.
Compiz, codecler vs. hersye kurulu gelir zorlanmazsınız.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bak ben yukarıda ne demiştim:

Sen orada herkese sanki sadece müzik dinleyip film izleyecekmiş gibi davranıp da virüssüz diye konuşurken, bizler burada Linux'u her yönüyle anlatmaya çalışıyoruz. Senin virüssüz diye tanıttığın sistemin de açıkları olabileceğini onlara söylemezsen, yaşadıkları sorunlardan sen sorumlu olursun. Evet, Linux adama antivirüs programlarını unutturur derler çünkü yaygın olan virüsler exe'lidir ve bu sebeple Linux altında çalışmazlar. Bu ayrımı onlara anlatmaya çalışıyoruz biz. Sen de bu ayrıma önem verseydin burada gülme sebebimiz olmazdın.

Özür dilerim, senli benli seviyeye indim. Umarım anlatabilmişimdir Serdar Bey.

modras

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bak ben yukarıda ne demiştim:

Sen orada herkese sanki sadece müzik dinleyip film izleyecekmiş gibi davranıp da virüssüz diye konuşurken, bizler burada Linux'u her yönüyle anlatmaya çalışıyoruz. Senin virüssüz diye tanıttığın sistemin de açıkları olabileceğini onlara söylemezsen, yaşadıkları sorunlardan sen sorumlu olursun. Evet, Linux adama antivirüs programlarını unutturur derler çünkü yaygın olan virüsler exe'lidir ve bu sebeple Linux altında çalışmazlar. Bu ayrımı onlara anlatmaya çalışıyoruz biz. Sen de bu ayrıma önem verseydin burada gülme sebebimiz olmazdın.

Özür dilerim, senli benli seviyeye indim. Umarım anlatabilmişimdir Serdar Bey.

Senli benli olmaıs önemli değil, öyle şeyleri takmam önemli olan olayı anlatabilmek. Linuxta virüs ile daha hiç karşılaşmadım. Normal bir kullanıcının da karşılaşacağını sanmıyorum. Dediğim gibi ben linux ile tanıştırıyorum. Detaylaırnı sonra kendileri araştırıp öğreniyorlar zaten.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Senli benli olmaıs önemli değil, öyle şeyleri takmam önemli olan olayı anlatabilmek. Linuxta virüs ile daha hiç karşılaşmadım. Normal bir kullanıcının da karşılaşacağını sanmıyorum. Dediğim gibi ben linux ile tanıştırıyorum. Detaylaırnı sonra kendileri araştırıp öğreniyorlar zaten.

Ben de size hata yaptığınızı söylüyorum. O yazıyı gören bilinçsiz bir kullanıcı Linux'a hiçbir surette virüs girmediğini sanacak, bunu başkalarına da böyle anlatacaktır.

modras

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

---------- saat 14:47 eklendi ---------- önceki mesaj saat 14:46 eklenmişti ----------

Ben de size hata yaptığınızı söylüyorum. O yazıyı gören bilinçsiz bir kullanıcı Linux'a hiçbir surette virüs girmediğini sanacak, bunu başkalarına da böyle anlatacaktır.

Hayır. öyle sanmayacak çunku acıklamaları var o sayfada ve baglantıda.
Dediğim gibi o dikkat çekme aşamasıdır.

Bu arada küçümsenmeyecek kadar yüzde ile sadece facebook ve google icin bilgisayar kullanan insanlar var. Onların bile linuxa geçmesi demek , büyük bir oran artışı ve katkı sağlayacaktır.

Nasıl sağlayacaktır derseniz.
Bildiginiz gibi google facebook gibi siteler hangi işletim sisteminden girildiğini vs. istatistiki olarak bilmektedir.
Linux Ne kadar cok kullanılırsa o kadar cok yatırım olacaktır.
Benim gorevim normal kullnıcılara linuxu tanıtmak...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Size ne desem dinlemeyeceksiniz. Siz yanlış tanıtın, adam sorun yaşasın, gelsin burada biz düzeltiriz. Ne de olsa işimiz bu.

forum.shiftdelete.net/linux

İyi günler.