Virüs tehlikesi

ᵀᴬᴺᴷ

Asistan
Reaksiyon puanı
192
Benim bilgisayarım çatır çatır çalışıyor. Hiçbir performans düşmesi veya virüs belirtisi gibi bir şey yok. Ancak benim bilgisayarıma hepsini denemem rağmen hiçbir antivirüs kurulmuyor. Mining falan olamaz çünkü bilgisayarın hiçbir parçası boş yere ısınmıyor. Reklam çıkması falan olmuyor. Daha setup dosyasını açtığım kapanıyor bile diyemem hiç açılmıyor. Eset, Bitdefender ve Avast'ta ön kurulum oluyor sonra pat diye kapanıyor setup. Malwarebytes'da ise PC kendini yeniden başlstıyor ve AV kurulamadı hatası oluyor. Kaspersky ise hiç açılmıyor. Windows Defender normal açılıyor ve aktif duruyor tarama yapıyorum tehdit çıkmıyor. Sizce virüs mü var laptopda?

ᵀᴬᴺᴷ

Asistan
Reaksiyon puanı
192
virüs olmayan şeylere virüs diyen windows defender virüs bulamadıysa pc de virüs yoktur :D
İşte başka bir yerde daha bu soruyu sordum orda da tam tersine virüs Windows Defender'i bozmuş o yüzden tehdit gözükmüyor diyor. Anlamadım valla. Birde antiviüsleri basıl kurabilirim sizce?

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,628
çalışırmı bilmem ama aklıma şu geldi;
başka bir pc ye antivirüs kur sonra kurulmuş halini bir flaşa atıp kendi pc ne aktar. inan çalışırmı en küçük fikrim yok ama denemekten zarar gelmez

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,068
Kaspersky selam verir bidaha virüs lu şeyleri sandbox veya sanal makinada aç

ᵀᴬᴺᴷ

Asistan
Reaksiyon puanı
192
Son düzenleme:

aliyasiny65

Profesör
Reaksiyon puanı
2,282
Düzelir mi bilmiyorum ama yardım etmeye çalışacağım

1-Setup dosyasını tekrar baştan indir
2-CCleaner ile kayıt defteri fln temizle belki içinde kalmış bir bozuk kayıt girdisi engel oluyor olabilir
3-AdwCleaner indir(link aşağıda verdim) ve tarama yaptır eğer adwcleanerde kurulmazsa devam ediyorum yazmaya
4-Görev yöneticisinde bilmediğin tüm servisleri kapatıp kurmayı dene ve ayarlar(windows 10 kullanmıyorsan denetim masası) girip bilmediğin gereksiz programları kaldır.

AdwCleaner:

Melethrillue

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Malwarebytes kullanmanı ŞİDDETLE tavsiye ederim. her türlü malware'i ortadan siler. Bir daha göremezsin. 15 günlük deneme süresinden sonra seni rahatsız etmeden ödemek ister misin diye sorar. ki bu diğer antivirüslere göre çok çok rahatsız etmeyici bir durum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

çalışırmı bilmem ama aklıma şu geldi;
başka bir pc ye antivirüs kur sonra kurulmuş halini bir flaşa atıp kendi pc ne aktar. inan çalışırmı en küçük fikrim yok ama denemekten zarar gelmez
hmm portable antivirüsler kullanabilirsin. flash üzerinden açabilirsin. ki portable malwarebytes var diye biliyorum.

ᵀᴬᴺᴷ

Asistan
Reaksiyon puanı
192
Ne?

Düzelir mi bilmiyorum ama yardım etmeye çalışacağım

1-Setup dosyasını tekrar baştan indir
2-CCleaner ile kayıt defteri fln temizle belki içinde kalmış bir bozuk kayıt girdisi engel oluyor olabilir
3-AdwCleaner indir(link aşağıda verdim) ve tarama yaptır eğer adwcleanerde kurulmazsa devam ediyorum yazmaya
4-Görev yöneticisinde bilmediğin tüm servisleri kapatıp kurmayı dene ve ayarlar(windows 10 kullanmıyorsan denetim masası) girip bilmediğin gereksiz programları kaldır.

AdwCleaner:
Ben yaklaşık 1 aydır bu sorun ike uğraşıyorum. Arkada çalışan uygulama falan da yok. CCleaner'i güvenli bulmuyorum. O söylediğiniz diğer uygulamada inmiyor.

Malwarebytes kullanmanı ŞİDDETLE tavsiye ederim. her türlü malware'i ortadan siler. Bir daha göremezsin. 15 günlük deneme süresinden sonra seni rahatsız etmeden ödemek ister misin diye sorar. ki bu diğer antivirüslere göre çok çok rahatsız etmeyici bir durum.
Ben zaten inmiyor diyorum sen Malwarebytes kullanmanı tavsiye ediyorum diyorsun.

Melethrillue

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Ne?

Ben yaklaşık 1 aydır bu sorun ike uğraşıyorum. Arkada çalışan uygulama falan da yok. CCleaner'i güvenli bulmuyorum. O söylediğiniz diğer uygulamada inmiyor.

Ben zaten inmiyor diyorum sen Malwarebytes kullanmanı tavsiye ediyorum diyorsun.
malwarebytes'in portable'ını kullanabilirsin yazdım en sonuna

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,388
Şu bağlantıyı açın RKill programını çalıştırın.
4 farklı dosya türünde aynı program var. Eğer bir dosya çalışmazsa, diğerini deneyin.
Indirdiğiniz dosyayı çalıştırın. Ardından bir komut penceresi açılır. Bu, RKill'in makinenizde olası kötü amaçlı işlevleri taradığı anlamına gelir.
Program tarama sonucunu ekran görüntüsü olarak bizimle paylaşın. Bakalım.
Eğer program başarılı bir şekilde tarama yapmışsa ve zararlıyı etkisisiz hale getirmişse, Malwarebytes'ın kurulabilir olması lazım onunla da tam bir tarama gerçekleştirin.
Eğer Malwarebytes ve diğer güvenlik yazılımları yine çalışmaz ise Windows yetkililerinizde sorun olabilir, sistem dosyalarınız bozuk olabilir.