Vay haline Müslüman Olmayanların

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan afk07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

afk07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle şunu belirteyim ki buraya aslında ateist tartışmalarını gördüğüm için üye oldum ve onlara birkaç soru sormak ve birkaç şey söylemek istiyorum. Ayrıca bu yazıyı okurken herkes tarafsız düşünsün. Ve özellikle Allah'a inanamayanlar bana verecekleri cevabı düşünmeden okusunlar. Yoksa anlayamazsınız. Şimdi:

Merak ediyorum düşünmüşler mi, Neden insanların kendilerine bir din aradıklarını?

Neden tapacak birşey aramışlar?

Çünkü hepsi biliyorlar ki bu evren tesadüflerden oluşamaz. Özellikle ateistlere belirtiyim ki Allah'ın varlığını kabul etmemek, inanmamak aklı olmayanların işidir.İnanın ama bu gerçeklerin kabul etmemek budur. Allah'dan delileri iman etmekten muhaf tutmuştur zaten.

Düşünün hücrenizdeki Bir organel olmasa?

Düşünün bu güneş sistemini. Güneşe biraz daha yakın olsaydık ?

Düşünün dünyanın etrafındaki manyetik alanı, olmasaydı ?

Düşünün ekosistemi, bir hayvan eksik olsaydı ?

Düşünün demir diye bir element olmasa ?

Düşünün havadaki oksijen oranın daha fazla olduğunu ?

Düşünün suyun daha yoğun olduğunu ?

Düşünün suyun yoğunluğunun buz haldeyken daha fazla olduğunu ?

Düşünün insanın dişi, kalbi, bağrsağı .... eksik olsaydı ?

Düşünün ozon tabakası olmasa ?

.
.
.

İnanın ömür boyu soru sorarım size. Herşey o kadar ince bir sistemdeki siz bunların tesadüfler içinde olduğunu söylüyorsunuz. Bunların tesadüf olduğuna inanıyorsanız aklınızı kaybetsinizdir bence.

Lütfen mantıklı düşünün

Ben Müslüman olarak görevimin bir kısmını yerine getirdim. Hesap gününde neden İslam'ı onlara anlatmadın demeyecekler. sizi karar vermekte zorlayamam.

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Tesadüf tesadüf herşey tesadüf :D Ben sana bir masal anlatayım... Kırmızı başlıklı kız bir gün ormanda gezerkenn :D yok bu masaldan vazgeçtim en popüüler olanını anlatacağım sana... Evren denilen birşey yoktu. Herşey boşluktaydı ve o da ne! Booom! işte herşey bir patlamayla başladı... :D

Hep aynı saçmalıklar. Boşver kardeşim bunların üstüne laf çevirmekte usta kimseyi tanımıyorum. Cmylmz haltetmiş. Bunlara daha çok gülüyorum. :D:D:D Sen görevini yaptın... Umarız birgün hidayete ererlerde sonsuz cezadan kurtulurlar...

Düşünsenize ya ne zaman biteceğini bilmediğin bir ceza. Gün saymaya gerek yok. Sürekli azap. İşkence. Keşke milyar yıl olsa, olsa da bitse diye yalvaracaklar. Ama bahsettiğimiz şey sonsuz azap!!! Kapalı bir oda düşünün sıcak hava nefes alamayacak kadar bunaltıcı, aşırı sıcak, derinin bu sıcaklığa dayanamaması erimesi,içilecek su soğuk değil kaynar içinde kan ve irin, yiyecek dediğin şey karnı doyurmayan iğneler dikenler. Feryada cevap vermeyecek azap melekleri söz deyimi. Onların kalbi yoktur. Onların görevi yalnızca işkencedir azap vermektir... Allah'a yalvarsa yakarsa da azabı hafifletilmeyecek... En kötüsü Rabb'i görememek. Ebedi ceza. Sadece fiili ceza uygulanmayacak.Hakarete dahi maruz kalınacak...

Aman Yarabbi sen koru. İman üzerine ölmeyi nasip et. Bizim kalplerimizi mühürleme!

Held

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar herkese
Bu siteyi hergun okumaya calisiyorum. Ama benim anlamadigim su: Bu sitede teknolojik haber okumak icin giriyorum dini yorumlari deil. Yanlis anlamayin dini inancla baglamayin bu yorumumu saygilar...:innocent:

yemliha

Asistan
Reaksiyon puanı
0
77. İnsan, Bizim kendisini bir damla sudan yarattığımızı görmüyor mu? Şimdi o, apaçık bir düşman kesilmiştir.

78.Kendi yaratılışını unutarak Bize bir örnek verdi; dedi ki: "Çürümüş-bozulmuşken, bu kemikleri kim diriltecekmiş?"

79. De ki: "Onları, ilk defa yaratıp-inşa eden diriltecek. O, her yaratmayı bilir."

80.Ki O, size yeşil ağaçtan bir ateş kılandır; siz de ondan yakıyorsunuz.
36-080.gif
81.Gökleri ve yeri yaratan, onların bir benzerini yaratmağa kadir değil mi? Elbette (öyledir); O, yaratandır, bilendir.

82.Bir şeyi dilediği zaman, O'nun emri yalnızca: "Ol" demesidir; o da hemen oluverir.

83.Herşeyin melekutu (hükümranlık ve mülkü) elinde bulunan (Allah) ne Yücedir. Siz O'na döndürüleceksiniz.

aslında çok şey söylemek isterdim ama yasinişerifin son bölümü diyecek birşey bırakmıyorbu bazı konularada cevap niteliğinde

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
afk07 arkadaşım güzel sorular sormuşsun gerçekten ama bu adamalrın amacı başka onlarda zaten söylediklerine inanmayan insanlar amaçları bozgunculuk yapmak bu arada hoş geldin sdn ye.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Selamlar herkese
Bu siteyi hergun okumaya calisiyorum. Ama benim anlamadigim su: Bu sitede teknolojik haber okumak icin giriyorum dini yorumlari deil. Yanlis anlamayin dini inancla baglamayin bu yorumumu saygilar...:innocent:
Ben de birazcık konuyla alakasız yorum yapayım. Anasayfa ile forum sayfamızın alan adları farklı. Anasayfada istediğin türden teknolojik haberler mevcut. Forumda ise her türden haber var. O yüzden gerekli bölümlerde herkesin gerekli bilgiyi paylaşması kadar doğal bir sonuç yok. ;)

Konuya gelince son zamanlarda çoğalan bu konuların amacı ise ortalığı karıştırmak üzerine. Ama arkadaşlarımız gerekli cevapları veriyorlar sağolsunlar.

yemliha

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Selamlar herkese

http://forum.shiftdelete.net/
bu linki açtığında forumdaki konuları genel hatlarıyla göreceksin ilgi duyduğun konuya tıkla o zaman istemediğin veya hoşuna gitmeyen konuları görmessin ben öyle yapıyorum
not alia ile mesajlarımız aynı anda çıktı ben bu tevafuka kalben cazen diyorum

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Selamlar herkese

Kimse sizin teknolojik bilgi almanızı engellemiyor. İstediğiniz konuyu okuyabilir ve bilgi alabilirsiniz. Burası özgür bir site. (:
İnsan iradesi kendisine aittir. Dilediğinizi yapmakta özgürsünüz. Bilakis bizlerde öyleyiz. İstediğimizi okuruz istemediğimizi okumayız. Yorum yaparız veya yapmayız dilediğimizce. Eğerki bir sakınca görürse yönetim ban'layabilir. Kurallara bağlı.

Her konunun kendine ait bir bölümü var. Kaçırdığınız bir şey varsa ordan takip etmenizde mümkün. İlle de anasayfada olmasına gerek yok, diye düşünüyorum şahsen bizzat kendim :whistling:

Okumamakta özgürsünüz...:img-music:

wadpro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Allah'ın varlığını doğrudan ispat etmek yerine, bilimin henüz aydınlatamadığı karanlık noktaları Allah'ın varlığının kanıtı olarak sunuyorsun? İnsanoğlunun henüz keşfedip anlamlanadırmadığı olay ve olgular hiçbirşeyin kanıtı olamaz.

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Allah'ın varlığını doğrudan ispat etmek yerine, bilimin henüz aydınlatamadığı karanlık noktaları Allah'ın varlığının kanıtı olarak sunuyorsun? İnsanoğlunun henüz keşfedip anlamlanadırmadığı olay ve olgular hiçbirşeyin kanıtı olamaz.

bir çelişki daha arkadaşım aydınlatılamayan onca olayın olduğunu söylüyorsun fakat olayların aydınlatılması ile neden insanların yaratılış gerçeğine ulaştığını ve yüce bir yaratıcının olduğuna kanaat getirdiklerini bana açıklarmısın bir çok şey aydınlığa çıktı fakat senin haberin yok çocuğun anne krnında vav şeklinde olmasının bana açıklarmısın Kuran-ı kerim bunu bize yüzyıllar önce anlatıyor buna ne dersin merak ediyorum.(herhalde o zaman ultrasyon yoktu:D:D)

afk07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir çelişki daha arkadaşım aydınlatılamayan onca olayın olduğunu söylüyorsun fakat olayların aydınlatılması ile neden insanların yaratılış gerçeğine ulaştığını ve yüce bir yaratıcının olduğuna kanaat getirdiklerini bana açıklarmısın bir çok şey aydınlığa çıktı fakat senin haberin yok çocuğun anne krnında vav şeklinde olmasının bana açıklarmısın Kuran-ı kerim bunu bize yüzyıllar önce anlatıyor buna ne dersin merak ediyorum.(herhalde o zaman ultrasyon yoktu:D:D)
Doğru söylüyor. Biraz Kur'an açıp mealini okusan anlarsanız tabi ki anlayabilrsen. Senin ve bizim çelişkiye düşmemizin sebebi ateistlerdir. Seni dininden uzaklaştırmak istiyorlar!!! Bunun için çocukluk dönemini kullanıyorlar. Mesela "Şirinler" diye bir çizgi film. O kadar saçma ki. Doğa ana, büyü vs. başka çok var. Bunlar bizim çelişkiye düşmemizi sağlıyor.Ayrıca diziler de gördüğünüz sevgililer vs. sizin yapınızı bozuyor. İşte bugün. Her tarafında daha yaşları 18'i geçmemiş bir kız bir erkeke dolanıyorlar. Bu artık normal birşey oldu günümüzde!!!! Bir erkeğin ya da kızın yılda 2-3 farklı sevgilisi oluyor.Sonuç ne biliyor musun? Ahlaksız toplum. Bunların hepsi normal gibi geliyor dimi sana? İşte zihniyetimizin bozulduğu bir dönemdeyiz. Umarım ALLAH bu insanların akıllarını başlarına toplamalarına yardımcı olur!

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Yazı güzel Allah razı olsun. Ama yüzyüze konuşmak lazım bu adamlarla.

nur29

Doçent
Reaksiyon puanı
5
allah razı olsun kardeşim

yemliha

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar
Allah[cc]nurunu tamamlayacaktır
konularımıza döneceğiz bilinçli yapılan tahriklere kapılmayacağız
arkadaşımız güzel bir konu açmış inşaallah katılaşmış kalblerimiz yumuşar anlamak anladıklarımızla amel etmek nasib olur

mayy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bunu öğrenenlerde müslüman olmuş 14 asır önce kuranda belirtilir tatlı su il tuzlu su birbirine karışmaz sadece bunun için bile müslüman olabilirsin kardeşim gel doğru yolu bul zararın neresinden dönersen kardır.

Denizaltı araştırmaları ile ünlü Fransız bilim adamı Kaptan Jacques Cousteau denizlerdeki su engelleri ile ilgili yaptığı araştırmaların sonucunu şöyle anlatmaktadır: "Bazı araştırmacıların farklı deniz kütlelerini birbirinden ayıran engellerin bulunduğuna dair ileri sürdükleri görüşleri inceliyorduk. çalışmalar sonucunda gördük ki, Akdeniz'in kendine has tuzluluğu ve yoğunluğu var. Aynı zamanda kendine has canlıları barındırıyor. Sonra Atlas Okyanusu'ndaki su kütlesini inceledik ve Akdeniz'den tamamen farklı olduğunu gördük. Halbuki Cebeli Tarık Boğazı'nda birleşen bu iki denizin tuzluluk, yoğunluk ve sahip olduğu hayatiyet açısından eşit veya eşite yakın olması gerekiyordu. Oysa ki bu iki deniz, birbirine yakın kısımlarda bile ayrı yapılara sahiptiler. Bunun üzerine yapmış olduğumuz araştırmalarda bizi şaşkına çeviren bir durumla karşılaştık. çünkü bu iki denizin karışmasına birleşme noktasında bulunan harika bir su perdesi engel oluyordu. Aynı türden bir su engeli 1962 yılında Alman bilim adamları tarafından Aden Körfezi ile Kızıldeniz'in birleştiği Mendep Boğazı'nda da bulunmuştu. Daha sonraki incelemelerimizde farklı yapıdaki bütün denizlerin birleşme noktalarında aynı engelin bulunduğuna tanıklık ettik."

Kaptan Cousteau'yu şaşırtan bu durum, denizlerin birleşmesine rağmen suların karışmaması, Kuran'da 14 asır önceden söylenmiştir. çıplak gözle algılanamayan ve suyun algılanan özelliklerine ters gibi gözüken bu özellik, ilk olarak Arap Yarımadası'nın denizcilikle ilgisi olmayan insanlarına açıklanmıştır.

Birleşen denizlerin karışmaması ile ilgili bu olgu, Allah'ın Evren'deki çeşitliliği mükemmel planlamasının bir örneğidir. Evren'in neresine bakarsak bakalım insanların yüzlerinden, kelebeklerin, çiçeklerin yüz binlerce çeşidine kadar Allah'ın harika ve çok çeşitli sanatlarına tanıklık etmekteyiz.

Denizler altındaki hayatın çeşitliliğinde Kuran'ın dikkat çektiği özelliğin önemli bir yeri vardır. "Yüzey gerilimi" adı verilen fiziksel özellik sayesinde komşu denizlerin suları karışmamaktadır. Böylece komşu denizler farklı yoğunluk, farklı tuz oranı ve farklı yapılar arz etmektedir. Bu farklı ortamlar, farklı canlıların yaşaması için elverişli ortamlar oluşturmaktadır. Bu sayede denizaltı yaşamı balıklardan, bitki örtülerine ve mikro canlılara kadar daha da büyük bir çeşitliliğe sahip olmaktadır.Güçlü dalgalar, kuvvetli akımlar suya bu özelliğini kaybettirmemekte, denizlerin altındaki engel bunlara rağmen görevlerini yerine getirmektedir.

Kuran'ın dikkat çektiği denizlerdeki bu özellik, hem Peygamberimiz'in döneminde bilinmeyen bir bilgiyi açıklamakla mucize oluşturmakta, hem de Allah'ın her şeyi nasıl ince bir planla ayarladığına dikkatimizi çekmektedir.

*Şüphesiz, göklerin ve yerin yaratılmasında, gece ile gündüzün ard arda gelişinde, insanlara yararlı şeyler ile denizde yüzen gemilerde, Allah'ın yağdırdığı ve kendisiyle yeryüzünü ölümünden sonra dirilttiği suda, her canlıyı orada üretip-yaymasında, rüzgarları estirmesinde, gökle yer arasında boyun eğdirilmiş bulutları evirip çevirmesinde düşünen bir topluluk için gerçekten ayetler vardır. (BAKARA SURESİ / 164)

Denizi de sizin emrinize veren O'dur, ondan taze et yemektesiniz ve giyiminizde ondan süs-eşyaları çıkarmaktasınız. Gemilerin onda (suları) yara yara akıp gittiğini görüyorsun. (Bütün bunlar) O'nun fazlından aramanız ve şükretmeniz içindir. (NAHL SURESİ / 14)
İki denizi (birbirine) salıp katan O'dur; bu, tatlı, susuzluğu giderici, bu da tuzlu ve acıdır. İkisinin arasında (birbirlerine karışmalarını önleyen) bir engel (berzah) ve aşılmayan bir sınır koymuştur. (FURKAN SURESİ / 53)
İki deniz bir değildir. Şu, tatlı, susuzluğu keser ve içimi kolay; şu da, tuzlu ve acıdır. Ancak her birinden taze et yersiniz ve takınmakta olduğunuz süs eşyalarını çıkarırsınız. O'nun fazlından aramanız ve umulur ki şükretmeniz için gemilerin onda (denizde) suları yara yara akıp gittiğini görürsün. (FATIR SURESİ / 12)
Allah; kendi emriyle gemiler akıp gitsin ve O'nun fazlından ararsınız diye, sizin için denize boyun eğdirdi. Umulur ki şükredersiniz. (CASİYE SURESİ / 12)

RadioHead

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Merak ettiğim bir konu var burada "ateist" tartışmaları gördüğün için üye oldugunu söylemişsin ama ben uzun zamandır bu siteye üyeyim ve hiçde öyle ateist tartışmalara denk gelmedim!Hatta arkadaşımızın söylediği gibi forumda sürekli olarak dini içerikli konular açılıyor...Belkide hata bendedir.

yemliha

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merak ettiğim bir konu var burada "ateist" tartışmaları gördüğün için üye oldugunu söylemişsin ama ben uzun zamandır bu siteye üyeyim ve hiçde öyle ateist tartışmalara denk gelmedim!Hatta arkadaşımızın söylediği gibi forumda sürekli olarak dini içerikli konular açılıyor...Belkide hata bendedir.
o tartışmalar geçtiğimiz kandilin ertesinde başladı ateistler bizi ilgilendirmez herhezin görüşü kendine kutsaldır saygı duyarız
burada yaşanan olaylar farklıdır özel yönlendirme vardır daha detaylı ö.m. sor

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Selamlar herkese

dostum ben de bu soruyu sormuştum birkaç gün önce, başıma gelmeyen kalmadı...
sen misin soran? ne yemediğimiz laf kaldı ne de hakaret.
bunlara bi soru sordun mu gerisi çorap söküğü gibi geliyor, sanki bu soruyu sormamızı bekler halde tetikte bekliyorlar... ondan sonra kurandan alıntılar, peygamberin sözleri bombardıman halinde geliyor, aman diyim bulaşma...
ben bulaştım bi kere, neredeyse 6 senedir bu siteyi takip ediyorum, sadece haberleri okurdum, birkaç gün önce dediğim gibi dini başlıkalr görünce sitede şaşırdım ben de sormuş oldum bi kere, ondan sonra sitedeki haberleri görmez oldum gözüm sürekli foruma takılıyor, kim laf atmış bi cevap yazayım diye...
sen sen ol haberleri okumaya devam et, foruma bulaşma...

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Bu konu da kilitleneceğe benziyor... :)

afk07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Birkaç arkadaş demiş ki Teknoloji forumunda bu kategorinin işi ne ? Ben SDN'yi böyle bir kategori açtığı için tebrik ediyorum. Her ne olursa olsun sana Din'ini İslam'ı unutturmuyor. Herkes Dininden uzaklaştı. Her forumda olması gereken bir kategori. Bu kategori olduğu sürece bende SDN'de okuyucu olarak kalacağım. Sadece Din'le ilgili konuları değil teknolojik gelişmeleri de takip ediyorum. Teknoloji'ye meraklıyımdır. Ama bu kategori olmasa burayla çok ilgilenmem şahsen.