Vatan Bilgisayar Bozuk HDD Gönderdi!

webrettin

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Şu ana kadar vatandan aldığım ürünlerde sorun yaşamadım ama yaşamayacağım anlamına gelmez tabi.

hayvaniyet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vatandan aldığım cep telefonu menülerde takılma yapıyordu, bende geri götürdüm, alacaklarını sanmıyordum, 2 gün içinde döneriz dediler, 4. gün sonunda geri aldılar, fiyat tutarınca hediye çeki verdiler

by__metallica

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İşin İçine Tüketici Haklarına şikayetde bulunacağım sözü girince bir anda olaylar lehime dönüverdi..

Yarım saat sonra geri dönüş yaptılar. Ürünün değişimini gün içinde yapıp akşam kargoya verileceğini söylediler.. Hey güzel allahım..

lombardini

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hdd de o kadar nalet bir şey ki, bozulmaya çok müsait, yani dıştan takılanlar bile çok kolay bozulabiliyor. Yolda, kargoda şiddetli sarsıntı falan da bozmuş olabilir.

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Ben bugune kadar Vatan kadar sağlam firma gormedim . Senin Hdd yi de değişmicez almayız dememişler sonuçta . Proseduru vardır senin gibi baska insanlar vardır ilgileneceklerine eminim . Biraz sabırlı ol bence adamlar ne bilsin hdd bozuk die bilseler satmazlar zaten ;)

ismailwsx

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kardeşim n11 daha hızlı daha güvenli diyrum başka bişey demiyrum

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Suç kuryelerde pazarlayıcı firmalarda değil. O harddisklerin fabrikasyon hatası olma ihtimali piyangonun vurması kadar düşük. Suç kuryelerde, tekmeleye tekmeleye getiriyorlar kargoları. Bir SSD sipariş ettim her herinde darbe vardı. Ama SSD bu çok büyük darbe görmedikçe sıkıntı yok. Ama söz konusu mekanik disk ise büyük sıkıntı

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Suç kuryelerde pazarlayıcı firmalarda değil. O harddisklerin fabrikasyon hatası olma ihtimali piyangonun vurması kadar düşük. Suç kuryelerde, tekmeleye tekmeleye getiriyorlar kargoları. Bir SSD sipariş ettim her herinde darbe vardı. Ama SSD bu çok büyük darbe görmedikçe sıkıntı yok. Ama söz konusu mekanik disk ise büyük sıkıntı

kasamı türkiyenin bi ucundan bi ucuna gönderiyorum, ekran kartını ve hdd'yi kendim yanımda götürüyorum ben de

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91

Benim SSD çok sağlamdı kaç şeye sarmışlar 2 saat açtım hasar gelmesi imkansızdı yani.

Paketlenmede önemli.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Benim SSD çok sağlamdı kaç şeye sarmışlar 2 saat açtım hasar gelmesi imkansızdı yani.

Paketlenmede önemli.

Benimkini utanmasalar biraz kullanıp SSD yi direk kutusuz elden verecekler çıplak şekilde o derece geldi kutu ezilmiş kargo kağıdı buruş buruş

- - - Mesaj Güncellendi - - -

kasamı türkiyenin bi ucundan bi ucuna gönderiyorum, ekran kartını ve hdd'yi kendim yanımda götürüyorum ben de

Aman diyeyim hasas parça varsa hiç bir kargo şirketine güvenmeyin sağları solları hiç belli olmuyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Vay be 5 sene sonra biri hortlatti, millet de bunu bekliyormuş hortlatmaya destek veriyor. Ne güzel. Mekanik hdd ler piyasadan kalkinca bi daha hortlatiriz.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126

internet'ten ethernet al ram al ssd al hdd alma mağzadan al demek oluyor...
cat5e 10metre kablo aldım 7,2lira birde bunun pensesi 10,90'a...

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
VATAN, BİMEKS, HEPSİBURADA gibi bunlar en güvenilir şirketler, Hepsindede problem yaşanıyor malesef.
Konu açılmış bende başıma yeni gelem olaydan bahsedeyim.
3 gün önce BİMEKS ten 500 GB SEAGATE HDD aldım. Taktığımda 500 GB değil 460 GB olduğunu gördüm. Değiştirmek için aldığım Bimeks mağazasına gittim. Ürünü değiştiremeyeceklerini İstanbul servisine gitmesi gerektiği ve oranın verdiği onay dpğrultusunda değişim yapılacağı söylendi. Bunun üzerine Tüketici hakları aklıma geldi Geri iyade etmek istediğimi söyledim.
Ürünü geri iyade alamayacağını yine servis merkezine gitmesi gerektiği söylendi.
Ben Antalyadayım ürünün İstanbula gidip gelmesi 15 gün.
Diyeceğim bumlar hep böyle işte sağlamı yok. Ama reklama gelince internet sitelerinde reklamın kralı var. Bimeks sitesinde ürünleri 15 gün'e kadar değişim ve geri iyade edceğini belirtiyor.
Ben mağazadan aldığım halde böyle oldu sen se kardeşim Netten almışsın biraz yorarlar seni ama hakkına kavuşursun ( iş işten geçince)
Hepsiburada da danda ürün alırken aşağı yukarı 10 gün ürün kargolanmasını göz önünde bulundurun. Hepsiburada com eski özelliğini yitirmiş. Sorulara bile 24 saat sonra cevap veriliyor cevaplarda tatmin edici değil. Telefonla muhatap bulumamıyor.
O yüzden Ürün alırken mutlaka almadan önce sıkı pazarlık edin ve eğer netten alıyorsanız yazışmaları kaydedin. Telefonla anlaşıyorsanız kaydedin mağazadan alıyorsanız ö zel sözleşme yapın yoksa almayın kardeşim bu şekilde alırsanızda benim gibi sonucuna katlanın. Miktar büyük olursa Tüketci hakları mahkemesine gidin. Ben hesabımı Ahirete bıraktım. Saygılar

İyide sizin diskiniz normal boyuttadır.

500 GB kapasitesi olan bir disk olsun. Bunun anlamı bu diskin biçimlendirilmemiş kapasitesinin 500 000 000 000 byte olduğudur. Bu da Disk üreticilerine göre 500 GB'a tekabül eder.
Oysa bu diski bilgisayara taktığınızda işletim sistemi binin (1000) katlarını değil 1024'ün katlarını kullandığı için diski altta gördüğünüz gibi hesaplar;

• Disk 500 000 000 000 byte ise demek ki500 000 000 000 byte/1024= 488281250 Kilobyte'tır. (KB)
  • Disk 488281250 KiloByte ise demek ki 488281250 Kilobyte/1024= 476837 Megabyte'tır. (MB)
  • Disk 476837 Megabyte ise demek ki 476837 Megabyte/1024= 465.6 Gigabyte'tır. (GB)