Uzaktan eğitim hakkında düşünceleriniz neler?

lotusadana

Doçent
Reaksiyon puanı
220
Adamın biri barmene yaklaşmış ve "günde 2 kat fazla bira satmak ister misin?" demiş. Barmen "tabiki isterim" diye atılmış. Adam da "o zaman bardakları yarım değil tam doldur!" demiş.

Size bu fıkrayı yazmamın nedeni MEB "sadece" bakanı Selçuk'un yaptığı açıklama. Canlı ders kapasitesini arttırdıklarını söylemişti (haber ekte). Biz de sevinmiştik konuları yarım kalmadan anlatacağız, daha aktif ders yapacağız.

Pazartesi canlı dersler başlayınca önceden 1 tam saat olan ders sürelerinin 30 dakikaya indirildiğini gördük.

Derse giriş zaten sıkıntılı. Öğrenciler sırayla dahil ediliyor ki bu 5 dk sürüyor. Son 5 dk uyarısı verildiği zaman sistem düşüyor ki bu sorunu bir türlü gideremediler. Kaldı 20 dk. Anlat anlat bitmez.

Not: Haftalık ders sayısında artış yok. İdareye ders sayısını arttırın diye söylüyoruz. Okulun haftalık kotası varmış. Her sınıfa her ders için 1 ders yani 30dk.

f2c6338d104d1587a93717f562c923e4.jpg

lotusadana

Doçent
Reaksiyon puanı
220

Eba ve/veya canlı derse giremeyenler için teknik destek verilmeye başlanmış.
6c652c17dec9e9513b4a540abb460c37.jpg

Bir de teknoloji öğretmeninin youtube kanalı var. Onu izleyen öğrenci veya öğretmenin dersleri sorunsuz yapacağını düşünüyorum.
Recep Tuna diye aratın.

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,299
En az 7-8 kişi giriyor. Ki onlar da girebilenler.

Biz 8. sınıf olduğumuz için hocalar ekstra baskı yapıyor katılın diye. Ben hala deniyorum girmeyi. Ama artık bırakacağım.
Hangi bölümü istiyorsun Yusuf? Seni de camiamıza alsak, olmaz mı? Tabi ilk önce iyi bir lise kazanman lazım, sonra da tıp fakültesi... Bu ülkede Sağlık Bakanlığı'nın sitesine adını yazdırmak çok zor azizim. İnşallah benim ismim seneye sitede gözükecek.

Şimdiden başarılar dilerim, umarım istediğin yeri kazanırsın.

Reaksiyon puanı
6,380
Hangi bölümü istiyorsun Yusuf? Seni de camiamıza alsak, olmaz mı? Tabi ilk önce iyi bir lise kazanman lazım, sonra da tıp fakültesi... Bu ülkede Sağlık Bakanlığı'nın sitesine adını yazdırmak çok zor azizim. İnşallah benim ismim seneye sitede gözükecek.

Şimdiden başarılar dilerim, umarım istediğin yeri kazanırsın.
Çok teşekkür ederim ama tıp okumak istemem. Çok zor olduğunu söylüyorlar.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,827
Tabi ki de yüzyüze eğitim gibi olmaz, ama faydasını gerçekten çalışan öğrenciler görür bence.

gr0ke

Asistan
Reaksiyon puanı
171
Bence iyi ya da kötü olması veya bazı eksikliklerinin dışında söylenebilecek tek kelime "sağlıklı" olduğudur. Ki bu da yeterli bence. Hiçbir şey sağlıktan önemli değildir. Evet, uzaktan eğitimin bir çok eksiği var. Bazen öğrenciler bağlanamıyor, bazen öğretmenler bağlanamıyor ve dersler bir şekilde aksıyor. Ancak böyle olmasına rağmen bu telafisi olmayan bir şey değildir. Derslerin tekrarı yayınlanıyor. Dediğim gibi, önemli olan tek şey "sağlıklı olması". -bence-