Uzaktan eğitim hakkında düşünceleriniz neler?

Reaksiyon puanı
6,380
Sizce uzaktan eğitim bir zaman kaybı mı?

Sizce uzaktan eğitim çok gerekli ve yapılması gereken bir şey mi?

Bence uzaktan eğitim kadar zaman kaybı olan bir şey yok. Aşırı verimsiz, zaten düzgün bir senkronizasyon sağlanamıyor öğrenciler ve öğretmen arasında, kimlerinin ses sorunu oluyor (Mesela benim gibi, mikrofonlar bir türlü aktif edemiyorum).

Ayrıca zaten bu hafta hata oldu haftaya deniliyor genelde. Ben şu geçtiğimiz uzaktan eğitim (Eba'nın videolarından bahsetmiyorum onlar daha da vakit kaybı, ben canlı yapılmaya çalışılan derslerden bahsediyorum. Zoom üzerinden yapılıyordu ebada hep hata oluyor diye şimdi tekrar bir sonraki sınıfın konularını eba üzerinden yapacaklarmış) sürecinde tamamen katıldığım zamanlarda da vakit kaybı yaşadım.

Bu canlı ders sadece dershaneye belli sebeplerden gidemeyen insanlar için iyi bir şey. Ama buna herkesi zorunlu bırakıyorlar. Öğretmenler direk "KATILACAKSINIZ" diyorlar.

Mesela ben kayıt olduğum dershanede inanılmaz iyi bir eğitim alıyorum, gerçekten çok ilgileniyorlar. Ama dershanede ki okul başlayana kadar olan konulara hazırlık amaçlı yaz kursu uzaktan eğitim için 31 ağustos'a kadar var. Ve bu beni gerçekten deli ediyor. Ben dershanede çok müthiş öğretmenlerle çok iyi bir eğitim alırken uazkatan eğitim başladığı için yaz kursu bitti. Ki yaz kursunda da hazırlık amaçlı olduğu için direk konuları işliyorduk. 21 eylül tarihine kadar tamamen vaktim çöpe gidecek diye üzülüyorum.

En azından günlük biraz daha fazla soru çözüp daha fazla kitap okuyarak vaktimi boş tutmamaya çalışıyorum. Ama kitap okuma ve test çözme de en fazla 2,5-3 saat sürüyor.

Reaksiyon puanı
6,380
Pek ışe yarayacağını sanmıyorum ama öğreciler ders takip etmezler diye düşündüm
Hayır, herkese zorunlu yapmasalar çok güzel olacak. Uzaktan eğitimi okul yerine koyup, uzaktan eğitim başladığı için dershanede ki yaz kursunu bitirdiler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hiç bir zaman iyi bir eğitim veremediler zaten.

@Webhead

Son düzenleme:

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Hayır, herkese zorunlu yapmasalar çok güzel olacak. Uzaktan eğitimi okul yerine koyup, uzaktan eğitim başladığı için dershanede ki yaz kursunu bitirdiler.

@Webhead
Örgün eğitimin yerini hiçbiri tutuamaz ama en azından bu dönem uzaktan eğitim olması gerektiğini düşünüyorum
Benim okul 2 hafta önce duyuru yaptı örgün eğitim yapacaz diye güncellenmesini bekliyorum okullar açıldı diyelim 2 hafta sonra tekrar kapanır okulların açılması demek ölüme davetiye getirmek demektir sakın avm cafeler plaj yerleri açık okullar neden açılmıyor deme
Cafe avm plaj yerleri keyfi yerler gitme zorunluluğun yok ama okul gitme zorunluluğu olan bir yer o yüzden cafeleri avmleri okul ile bir tutma

ugureryavuz

Profesör
Reaksiyon puanı
430
Berbat hiç bir şey anlamıyoruz boşa zaman kaybı

Bende 12.sınıfım dershaneye yazılmasam büyük ihimal barajı bile geçemezdim.Ama dershane sayesinde iyi bir puan alıcağım.Dershaennin bir uzaktan eğitim sistemi var evdeyken sor sormak istediğinde hoca hep orda duruyor saat 21:00 a kadar bir şey yapamyınca bilemiyince o program bağlanıp hocaya soruyoruz.Herkes için ayrı

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Berbat hiç bir şey anlamıyoruz boşa zaman kaybı

Bende 12.sınıfım dershaneye yazılmasam büyük ihimal barajı bile geçemezdim.Ama dershane sayesinde iyi bir puan alıcağım.Dershaennin bir uzaktan eğitim sistemi var evdeyken sor sormak istediğinde hoca hep orda duruyor saat 21:00 a kadar bir şey yapamyınca bilemiyince o program bağlanıp hocaya soruyoruz.Herkes için ayrı
aslında uzaktan eğitimin üstüne düşseler geliştirilebilir bu dönem yarım yamalak geçti haklısın ama uğraşsalar cidden süper olur

CJ Bey

Doçent
Reaksiyon puanı
275
aslında uzaktan eğitimin üstüne düşseler geliştirilebilir bu dönem yarım yamalak geçti haklısın ama uğraşsalar cidden süper olur
Eba sorunlar düzenlenilip girem haatası çözüm gelsin bide chat eklense olur aslında

EmreGndmr

Doçent
Reaksiyon puanı
686
Güzel bir arayüz,chat,bağlantı sorunları yaratmayacak bir altyapı olsa ve bu Online Eğitim konusunu zorunlu kılsalar hiçbir şey demeyeceğim ancak her şey vasat.Zaten derse girene kadar bütün hevesimiz kaçıyor artı olarak hocanın sesi cızırtılı-donuk geldiğinde "yahu nerelere düştük" demeye başlıyorum.

Eba konusuna gelince girebilen var mı?
Hayır bir de Turkcell falan Eba tarafına bağlantı hızını 100 MBPS'ye çıkarmışmış da daha kolay eğitim alacakmışız.Abicim arayüzde gezinilmiyor...

Reaksiyon puanı
6,380
Eba konusuna gelince girebilen var mı?
Hayır bir de Turkcell falan Eba tarafına bağlantı hızını 100 MBPS'ye çıkarmışmış da daha kolay eğitim alacakmışız.Abicim arayüzde gezinilmiyor...
Eba canlı dersi yükleyin diyor, yüklüyorum. Kurulum yapın diyor, kurulumunu da yapıyorum.

Ama açılmıyor. Delirtiyor.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968

@Webhead
Pek girende yok zaten, sınavlarda çıkmayacağını bildikleri için çoğu kişi girmiyor.

Reaksiyon puanı
6,380
Uzaktan eğitim yararlı fakat yüz yüze eğitim gibi değil,yüz yüze eğitim olsa daha yararlı olur.Ama virüs var işte
Uzaktan eğitimde yararlı olan bir tek şey görmedim.

Pek girende yok zaten, sınavlarda çıkmayacağını bildikleri için çoğu kişi girmiyor.
Yeni sınıfın yeni konularını işliyoruz. Sınavlar yapılırsa çıkacak. Hele ki önümde LGS benim.

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,299
Yüz yüze eğitim tabi ki daha iyi; ama salgın var maalesef.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Uzaktan eğitimde yararlı olan bir tek şey görmedim.

Yeni sınıfın yeni konularını işliyoruz. Sınavlar yapılırsa çıkacak. Hele ki önümde LGS benim.
Sınavlarda yüzyüze eğitime işlenen konular çıkacak lgsyi bilmem ama, normal sınavlar yüzyüze. Büyük ihtimal ikinci dönem açacaklar okulu o notlarla geçirecekler.

Reaksiyon puanı
6,380
Yüz yüze eğitim tabi ki daha iyi; ama salgın var maalesef.
Yüz yüze eğitim tabii ki daha iyi. Ama anlatmak istediğim o değil. Uzaktan eğitim gibi bir öğrenci için en vakit kaybı olacak şeyi herkese zorunlu yapmaları.

Uzaktan eğitim en düşük olabilecek eğitim seviyesinden de düşük ve zorunlu.

Mesela normalde benim 17:30 da dersim vardı yine açılmadı. Bir kaç kişi girmiş. Bir kaç kişi de girememiş. Kaç kez denedim. Giremedim.

Yıldırım E.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,681
Online derste cs oynayan çocuk kuzenimin okulunda desem? :)

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Yüz yüze eğitim tabii ki daha iyi. Ama anlatmak istediğim o değil. Uzaktan eğitim gibi bir öğrenci için en vakit kaybı olacak şeyi herkese zorunlu yapmaları.

Mesela normalde benim 17:30 da dersim vardı yine açılmadı. Bir kaç kişi girmiş. Bir kaç kişi de girememiş. Kaç kez denedim. Giremedim.
Sınıfta kaç kişi giriyor sanki 3 bilemedin 5.

Reaksiyon puanı
6,380
Sınıfta kaç kişi giriyor sanki 3 bilemedin 5.
En az 7-8 kişi giriyor. Ki onlar da girebilenler.

Biz 8. sınıf olduğumuz için hocalar ekstra baskı yapıyor katılın diye. Ben hala deniyorum girmeyi. Ama artık bırakacağım.

gr0ke

Asistan
Reaksiyon puanı
171
Ülkemizdeki eğitim sistemi uzaktan eğitimden daha iyi değil, bundan emin olabilirsiniz. Değişen bir şey yok. Yine aynı eğitim yani. Ne öğrencisi öğrenci, ne de eğitmeni eğitmen.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
En az 7-8 kişi giriyor. Ki onlar da girebilenler.

Biz 8. sınıf olduğumuz için hocalar ekstra baskı yapıyor katılın diye. Ben hala deniyorum girmeyi. Ama artık bırakacağım.
8 olduğunuz için giren olur sınav seneniz olduğu için, 21 Eylül de yüz yüze eğitime 1-2-8-12. Sınıflar başlayacak diyorlar.

Reaksiyon puanı
5,173
90 kişilik sınıfta 45 kişi olan ünilerde olmaması gereken şey.

Reaksiyon puanı
6,380
8 olduğunuz için giren olur sınav seneniz olduğu için, 21 Eylül de yüz yüze eğitime 1-2-8-12. Sınıflar başlayacak diyorlar.
Evet 21 eylülde başlayacak denildi.

Ama işte kişi sayısı da önemli olmuyor gerçekten, öğretmenlerimin hiç biri hiç bir zaman neden bu kadar azız diye sormadı.

İnanılmaz kötü oluyor.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Evet 21 eylülde başlayacak denildi.

Ama işte kişi sayısı da önemli olmuyor gerçekten, öğretmenlerimin hiç biri hiç bir zaman neden bu kadar azız diye sormadı.

İnanılmaz kötü oluyor.
Mikrofon sorunu başlı başına bir dert kamera desen ayrı dert, evi müsait olan olmayan var, yüzyüze şart gerçekten ama yapacak birşey yok malesef.

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Hocalarımın hepsi mağaradan bağlanıyor herhalde..... İnternetleri felaket. Ses görüntüden önce geliyor.

Mikrofon sorunu başlı başına bir dert kamera desen ayrı dert, evi müsait olan olmayan var, yüzyüze şart gerçekten ama yapacak birşey yok malesef.
Ben şahsen mikrofonu bas konuş yaptım. Kamerayı kesinlikle açmam.

Reaksiyon puanı
3,029
Radyo-televizyon derslerine baktım da içerikler pek kaliteli değil. Diğer derslere henüz bakmadım haftasonu oturup hepsini izlemeye çalışacağım.

Hocalarımın hepsi mağaradan bağlanıyor herhalde..... İnternetleri felaket. Ses görüntüden önce geliyor.

Ben şahsen mikrofonu bas konuş yaptım. Kamerayı kesinlikle açmam.
Öğretmenlere o konuda teknolojik yardım yapılmalı, katılıyorum.

iMaKaNDi

Doçent
Reaksiyon puanı
251
Sizce uzaktan eğitim bir zaman kaybı mı?

Sizce uzaktan eğitim çok gerekli ve yapılması gereken bir şey mi?

Bence uzaktan eğitim kadar zaman kaybı olan bir şey yok. Aşırı verimsiz, zaten düzgün bir senkronizasyon sağlanamıyor öğrenciler ve öğretmen arasında, kimlerinin ses sorunu oluyor (Mesela benim gibi, mikrofonlar bir türlü aktif edemiyorum).

Ayrıca zaten bu hafta hata oldu haftaya deniliyor genelde. Ben şu geçtiğimiz uzaktan eğitim (Eba'nın videolarından bahsetmiyorum onlar daha da vakit kaybı, ben canlı yapılmaya çalışılan derslerden bahsediyorum. Zoom üzerinden yapılıyordu ebada hep hata oluyor diye şimdi tekrar bir sonraki sınıfın konularını eba üzerinden yapacaklarmış) sürecinde tamamen katıldığım zamanlarda da vakit kaybı yaşadım.

Bu canlı ders sadece dershaneye belli sebeplerden gidemeyen insanlar için iyi bir şey. Ama buna herkesi zorunlu bırakıyorlar. Öğretmenler direk "KATILACAKSINIZ" diyorlar.

Mesela ben kayıt olduğum dershanede inanılmaz iyi bir eğitim alıyorum, gerçekten çok ilgileniyorlar. Ama dershanede ki okul başlayana kadar olan konulara hazırlık amaçlı yaz kursu uzaktan eğitim için 31 ağustos'a kadar var. Ve bu beni gerçekten deli ediyor. Ben dershanede çok müthiş öğretmenlerle çok iyi bir eğitim alırken uazkatan eğitim başladığı için yaz kursu bitti. Ki yaz kursunda da hazırlık amaçlı olduğu için direk konuları işliyorduk. 21 eylül tarihine kadar tamamen vaktim çöpe gidecek diye üzülüyorum.

En azından günlük biraz daha fazla soru çözüp daha fazla kitap okuyarak vaktimi boş tutmamaya çalışıyorum. Ama kitap okuma ve test çözme de en fazla 2,5-3 saat sürüyor.
Virüsten dolayı okullara gidilemiyor. Yüzyılın vermiş olduğu nimetlerden yararlanılıyor. Günümüzde böyle bir imkan olmasaydı eğer PC internet vs öğrenciler evinde oturacaktı ve eğitime ara verilecekti. Virüs bitince herkes kaldığı yerden devam edecekti.

Yani PC internet vs olunca eğitimden geri kalınılmaması için uzaktan eğitim yapılıyor. Dersi dinler dinlemez o öğrencinin sorunu. Yüzyüze oluncada aynı şey. Kocaman salonda 200 öğrenci olur hoca hepsini takip etmezki. Kimi uyur kimi telefonla uğraşır kimi konuşur gibi.

Gelelim TV PC internet erişiminde sorun yaşayanlara, gerekli makamlardan yardım talepleri bulunacaklar. Ben duymadım yani haberlerde vs yardım isteyip yardım alamayan bu uzaktan eğitim araç gereçlerinden.

Sizin çözüm öneriniz nedir? Eğer hiçbir şey yapılmasın diyorsanız eğitim sürecinde öğrenciler geride kalacak. Mezunlar verilemeyecek.
Şöylede bir gerçek var bir çok üniversite bu dönem için online olacakları bilgisini verdi. Sistemle ilgili şikayetiniz varsa çözüm odaklı olunuz. Hoca düzgün ders işlemiyorsa sallıyorsa, müdüre şikayet edin.olmadı milli eğitime olmadı bakanlığa olmadı cimere yazın.