Üye alımı kapanmalı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Finix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sizce?

• Davetiye'ye geçilmeli

Kullanılan: 367 76.0%
  • Geçilmemeli

Kullanılan: 116 24.0%

• Kullanılan toplam oy
    483
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
davetiye sistemi olmazsa madem ne olmalı işte sorun burda sanırım. o şeyi bulabilsek sanırım sorun kalmayacak :)

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Zamunda gibi kapalı olmalı ama ziyaretçiler her konuyu görebilmeli.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bazı arkadaşlar "gereksiz konu" açılmasından yakınmış. ben de bazen rahatsız oluyorum ama hangi konunun hangi bakımdan gereksiz olduğu kişiden kişiye değişir. birine göre gereksiz olan bir konu başkasına göre gereklidir. veya eğlence amaçlı açılmışır. sonuçta burası devlet dairesi değil. insanlar eğlenmek, kafa dağıtmak, sohbet etmek gibi sebeplerle de giriyorlar.

fatboy310

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben siteye 3 senedir felan üyeyim. çokda sevdiğim hergün ziyaret ettiğim bir sitedir. yanlız benim nacizane görüşüm bu sitenin öyle davetiye usülü veya divxplanet tarzı kapalı olmasını doğru bulmuyorum. Örnek olarak Sharebus sitesi. üye alımı kapalıydı davetliydi ama içerisinde içerik olarak pek tatmin edici bir sistem yok üstelik warez forum tabanlı olmasına rağmen. Bu sdn forum bu şekilde bir site olmadığı ve olmayacağı için bence bu sistemi getirmek yanlış olduğunu düşünuyorum. bir de bu sitedeki adminler moderatörler genellikle mesaj kasıp mod olmak isteyen ergenlerden ibaret. konusunda bilgisi vardır yoktur o beni ilgilendirmez ama burası forum tabanlı bir site değildir. Forum kısmı biraz daha geri planda kalan bir sitedir. Donanımhaber sitesinin benzeri olan bir site sistemi bu sitede yaramaz çünkü kalifiye eleman yok. Trollük yapan insanların modlar tarafından tespit edilip düzenli bir şekilde banlanırsa sorun kalmayacaktır. kısacası kalite düşmesinin sebebi sitede zaten kaliteli üye olmadığı içindir. bunlar benim nacizane görüşlerimdir.

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Bu forumdaki kendini beğenmişliği anlamıyorum. Eskiden her şey çok daha güzeldi. Güya siyaset yasaktı.

Çok değerli bir sürü üye sırf karşılıklı atışma yüzünden forumdan gitti. Bence dilimize hakim olursak her şey daha güzel olur.

Ama her şeye muhalefet olacağız hedelehödölö yapacağız her şeyin iyisini biz biliriz ya. Davetiye olsun. Özeliz biz seçilmişiz.

Adamın derdi tasası olsun. Gelsin bi konu açamasın, yardım isteyemesin bizden. Niye kendi içimizde cumhuriyetiz biz.

Başkalarına yardım etmeyiz.

Bence davetiye sistemine falan gerek yok. Dilimize hakim olalım, karşı tarafa saygı gösterelim, atışmayalım yeterli.

Eskiden bu vardı.

Artık yok.

pearljam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben ilk girdiğim zamanlarda pc mde ses sorunu olduğu için ve format nasıl atılır öğrenmek için girmiştim. Üye olmadığım için soramadım, yazılanları okudum fakat az çok yardımı olabilmişti sadece.
Demek istediğim tek bir soru sormak için bile gelen üyeler, bir çok kişinin ortak problemini başlık olarak açıyor, ve deneyimli kullanıcılar cevaplıyor.
Banada öyle birşey denk gelmişti. Bence kapatılmasın, yararlı olan yeni üyeciklerde olabiliyor. Çünkü genelde anında problemleri varsa üye olup soru soruyorlar ve yanıt alıyorlar.

BlackSwords

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yeni gelen üyelerin karmaşaya yol açması ve yanlış başlıklar altında sorunlarını gidermeye çalışmaları hakkında sorun varsa eğer , forumda bir yönlendirme ayarı yapılabilir. Hangi konu hakkında sorununuz var ( donanım ? , yazılım ? ... vs ve bunlarda alt başlıklar halinde devam edebilir ) ... Bu yeni üyecik mesajlarıda bir başlık altında toplanabilir ( üyecikler veya newbie :D .. vs vs artık hangisi uygun görülürse )

exop

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Davet sistemi forumun yararına olacaktır.

burajan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Davetiye sistemi bana göre pek mantıklı gelmiyor. Çünkü davetiye ile gelen bir üyenin foruma ne kadar katkı kazandıracağını kimse garanti edemez.

Birde ufak bir yorum yapmam gerekirse, üyelerin çoğunluğunun mesajının az olması forumdan istediğini öğrenip gittiğine işaret etmektedir. Bu durumda çoğu internet sitesinde karşılaştığım durumlardır. Zaten bir siteye üyelik sistemi konulmuşsa mutlaka ziyaretçilere bazı kısımları kapalıdır, ama o ziyaretçi istediğini alacaksa bir üyelik alarak devamında forumdan ayrılabilir. Bunu da engellemenin yolu davetiye sistemi olamaz. Ve bunu da hiçbir sistem engelleyemez.

Gereksiz olarak belirtilen ve açılan konulara bakarsak genellikle komik resim, komik video veya serbest kürsü olarak adlandıracağımız bölümlerde bulunmaktadır. Eğer bu site bir teknoloji sitesiyse forumun çoğu kategorisi uygun ama bu bahsettiğim bölümler uygun değil. Dolayısıyla bu kategoriye eklenecek içeriklerden pek fayda beklememeliyiz. Ya bu kategorilere mesaj gönderme kapatılmalı, yada belli bir mesaj sayfasını geçenlere açık olmalıdır. Tabi bunu sadece serbest kürsü olarak adlandıracağım forum kategorilerini bahsediyorum. Diğer bölümlere gelince SDN için çok güzel kategoriler olup, içerik sınırlandırılmamalı veya üyeler kısıtlanmamalıdır.

Ayrıca foruma az mesaj yazanların katılımı az olduğu düşünülse de bu SDN'yi takip etmiyor anlamına gelmemelidir. Dolayısıyla bunu da göz önünde bulundurmak gerekir. Çünkü iş sadece foruma mesaj yazmaktan ibaret değildir. SDN forum dışında gelişmiş bir sitedir ve forumda da ilgili kategorileriyle kendisine artı puan kazandıran bir sitedir.

Sonuç olarak; yapılacak herhangi bir kısıtlamanın bir fayda sağlamayacağını ve yukarıda belirttiğim kategorilere bir kısıtlamanın "eğer isteniyorsa" olabileceğini düşünmekteyim. Aklıma gelebilecek diğer önerilerim olursa da buraya ekleyeceğim. Eğer bu görüşümle faydalı olduysam ve bir katkı sağlayabildiysem "mutluyum".

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Davetiye sistemi de olsa üyeler üyeliğinden vazgeçmezler.Yani demek istedeğim şu; davetiye sistemini aktif ettiğinizde şuan üye olanlar yine konu açacaklar.Fark eden bir şey olmayacak.Sadece üye sayısını kontrol altına almış olacaksınız.

Benim bir konuda bir fikrim var.Üye alımı açık olsun.Ama bütün üyeler konu açamasın.Konulara yorum yapabilsinler.Konu açabilen bir grup oluşturulsun.Veya sadece editörler konu açabilsin.Bu farklı şekilde genişletilebilir.Üye alımını kısıtlayarak bir yere varamazsınız.Konu açmayı kontrol altına almanız gerekiyor.Problem burda bence.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Tek resimle tek bi fıkrayla konular açılıyor sürekli, bunların toplandığı konular var, oralara yazılmalı bu mesajlar konu açmak yerine. Günde kaç tane komik resim konusu açılıyor hepsinin içinde tek resim.

fatihcamli

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ben yanılmıyorsam 2006 veya 2007 üye olayım demiştim bendenistedigi davetiye kodu davetiyem olmadı icin sadece konuları takıp edip geciyordum 2 yıl filan girmedim birara aklımageldi girdim üyelik acıksa üye olayımdedim :D üye oldum burdayım.. Yani altarnatif biseyler olmalı yeni üyeler icin devetiye veya koşul şartgibi benim gibi yeni üyelere
telefonla kod göndermesi mantıklıgibi üye olacak adam herşekilde üye olur herşeyi göze alarak 1 heves için üyelik acanlarlardavar 3 aşamalı engel olsun

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
Davetiye sistemi de olsa üyeler üyeliğinden vazgeçmezler.Yani demek istedeğim şu; davetiye sistemini aktif ettiğinizde şuan üye olanlar yine konu açacaklar.Fark eden bir şey olmayacak.Sadece üye sayısını kontrol altına almış olacaksınız.

Benim bir konuda bir fikrim var.Üye alımı açık olsun.Ama bütün üyeler konu açamasın.Konulara yorum yapabilsinler.Konu açabilen bir grup oluşturulsun.Veya sadece editörler konu açabilsin.Bu farklı şekilde genişletilebilir.Üye alımını kısıtlayarak bir yere varamazsınız.Konu açmayı kontrol altına almanız gerekiyor.Problem burda bence.

Haklısın bütün üyeler konu açamasın, yada konular Moderatör onayından sonra açılsın.. mantıklı aslına bakarsan.. Ama konu açamamasıda tuhaf olur, yani geldim on numara bir konu buldum, forumu taradım öyle bir konu yok ?
ama açamıyorum :)

şu şekilde olmalı bencede bu durum...

belli bir zamandan sonra konu açabilmeli, mesela; 200 msj'dan sonra başlık açabilsin ...

yada teknoloji haberlerine 500 msj'ı olan konu açsın.

spor bölümüne 50 msj 'ı olan konu açsın gibi.. değiştirilebilir :)

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24

Haklısın bütün üyeler konu açamasın, yada konular Moderatör onayından sonra açılsın.. mantıklı aslına bakarsan.. Ama konu açamamasıda tuhaf olur, yani geldim on numara bir konu buldum, forumu taradım öyle bir konu yok ?
ama açamıyorum :)

şu şekilde olmalı bencede bu durum...

belli bir zamandan sonra konu açabilmeli, mesela; 200 msj'dan sonra başlık açabilsin ...

yada teknoloji haberlerine 500 msj'ı olan konu açsın.

spor bölümüne 50 msj 'ı olan konu açsın gibi.. değiştirilebilir :)

bu sefer de mesajlar "teşekkürler"
emeğine sağlık moduna dönüşecek. kirlilik artacaktır. hatırlayın eskiden; adam download linkini görmek için en az 10 mesajınız olmalı derdi. zaten linki görmek için üye olmuşsun. bu durumda ne yapıyordun(yapıyorduk). 10 tane konuyu açıp; sağol. teşekkürler. emeğie sağlık diye saydırıyorduk :)

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
bu sefer de mesajlar "teşekkürler"
emeğine sağlık moduna dönüşecek. kirlilik artacaktır. hatırlayın eskiden; adam download linkini görmek için en az 10 mesajınız olmalı derdi. zaten linki görmek için üye olmuşsun. bu durumda ne yapıyordun(yapıyorduk). 10 tane konuyu açıp; sağol. teşekkürler. emeğie sağlık diye saydırıyorduk :)

Evet mantıklı bir noktaya değindin gerçekten, bu seferde o kirlilik olabilir..
Aynen dediğin gibi çok yapılıyordu vede çokta yaptık yanii..

Ama işte buranın öyle bir yer olmadığının farkına vardırmak güzel olur..

yani o eski zamanlardaki forum sitelerinden değil, paylaşmak güzeldir, tabiki teşekkür edilmeside güzel.. ama herşeyede olması saçma olur :) beğen yeterli :))

Casemon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar üyelik ile ilgili bir yönetici arkadaş. İlgilenebilir mi? Teşekkürler.

Casemon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Camon Nicki var dı eski onu silebilirmisin. o üyeliği yeniden aktif edicem de. Teşekkürler.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
O üyeliğiniz banlanmış. Niye banlandığınızı öğreneyim size dönerim.

Casemon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
walla banlanma sebibini bilmiyom efendim çoktan beri girmiyom zaten. Teşekkürler.

--- Mesaj Güncellendi ---

Alia bey oldumu yok sa ?

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Hesabınızı kapatan arkadaş şu an burada yok. Ona mesaj attım. Gelince bakar mutlaka.

Ama geçerli bir nedenden dolayı banlanmışsanız bu hesabınız da kapatılacaktır. Onu da söyleyeyim. İkinci bir üyeliğe izin vermiyoruz maalesef.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Camon Nicki var dı eski onu silebilirmisin. o üyeliği yeniden aktif edicem de. Teşekkürler.

walla banlanma sebibini bilmiyom efendim çoktan beri girmiyom zaten. Teşekkürler.

--- Mesaj Güncellendi ---

Alia bey oldumu yok sa ?

tamam teşekkürler.
Acon,Camon,Cason size ait olması ve multi üyelik formumuzda yasak olması sebebi ile üyeliğiniz kapatılmış Bu üyeliğinizide kapatıyorum.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,133
Selam verdi borçlu çıktı :D :D

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
92
Eşşeğin kuLağına su kaçırma demişLer :P

O değiLde bu konunun akıbeti ve veriLen karar nedir ? :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Üyelik sistemi ile ilgilide çalışmamız var yakında duyurusu yapılır arkadaşlar.

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
92
BoncukLu perdeye devam yani :D [MENTION=111494]acer[/MENTION]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...