Üye alımı kapanmalı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Finix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sizce?

• Davetiye'ye geçilmeli

Kullanılan: 367 76.0%
  • Geçilmemeli

Kullanılan: 116 24.0%

• Kullanılan toplam oy
    483
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Yeniyi sutlamak kolay... Mesele olarak ben yenileri gormuyorum... Eskilere ve ozellikle renklilere olabildigince tolerans var onlar sacma sapan konula acmaya devam edecek mesela mavilerden birisi kendisini tecavuz ve ergen cinselligine adamaya devam edecek ve forumda sevildigi(!) icin veya yetkili oldugu icin kimse ona bir sey demeyecek... Yeni uye ise zaten yeni ve yetksiz oldugu icin sifir tolerans sutlamak kolay.

yavruceylan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi mesajın az, sende kimsin, ne zaman yazdın ki şimdi yazıyosun diye sitem etmesin kimse.
ama arkadaşların çoğu forum kalitesinin arttırılması için üye alımınını kısıtlanması veya şartlı alımlardan bahsediyo.

Bence formun kalitesi üye alımıyla değil konu denetimiyle gerçeklerşir. Olay bu kadar basit aslında ve benden önce yazan birçok arkadaşım da bundan bahsetmiş.

salak adam

Doçent
Reaksiyon puanı
1
peki davetiyeye geçilince biz gidiyomuyuz yoksa sadece yeni üyemi alınmıyo

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Sloganımız belli;

"Biliyorsan paylaş, bilmiyorsan sor"

Adamın bu sitede tanıdığı yok diyelim. Bir şey soracak ya da bir şey paylaşacak. Tanıdığı birisi yoksa nasıl yapacak bu adam/kadın/diğer?

kesinlikle katılıyorum size benim dünden beri söylemek istediğim bu örnek birine 10 davetiye verildi bu sefer diyecek ki davetiyelerim boşa gitmesin tanıdıklarıma verim ama gercekden bilgili ve ya yardıma ihtiyacı olan biri bu sefer üye olamıyacak

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Sloganımız belli;

"Biliyorsan paylaş, bilmiyorsan sor"

Adamın bu sitede tanıdığı yok diyelim. Bir şey soracak ya da bir şey paylaşacak. Tanıdığı birisi yoksa nasıl yapacak bu adam/kadın/diğer?
Benim yaptığım gibi yapıcak. Ben üye olurken davetiye sistemi vardı. Bende forumdan bir arkadaşın mail adresini buldum. "Üye olmak istiyorum bana davetiye atar mısın?" dedim ve davetiye aldım üye oldum ardından. Torrent siteleri gibi yapılabilir, üye olmak isteyen kişi bi form doldurur bunu da ilgili bi kaç arkadaş onaylar üyelik işlemi sonradan gerçekleştirilir. Onaylanmayan üyeliklerle mesaj yazılmaaz sadece bir bölüme yazılabilir vs vs.... Yapmak isteyince yapılır....

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
Davetiye değilde bence direk kapatılmalı. Davetiye falan olmasın.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
üye alımı onaya sunulmalı. Üye formunu eksiksiz ve doğru doldurmalı ve onay sürecine geçmeli. Ayrıca cep telefonun doğrulama sistemi kurulabilir.

Taka99

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kaliteyi arttıkmak için,eski populariteliği kazanmak için üyelik kapatılıp davetiye sistemi açılmalı. Bence. Çünkü siteyi hiç duymayanlar "La olum üyelik kapalı,davetiyeyle alıyolar. Site iyi bi' site heralde" diye düz mantık kurabilirler ki bu da sitenin popisini arttırır.Bence kapatılmalı üyelik.

zatura

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Merhaba ,
Üyelik tarihim 2008 olduğu halde mesaj sayım 20 adetin altında .Bu sayıdan benim shiftdelete sitesini ve formu takip etmediğim anlamı çıkarılmamalıdır.
Mesaj sayımı artırmak gibi bir amacımda olmadı.

Burası yıllardır takip ettiğim bir site ve forum , bana bugüne kadar çok çok faydalı oldu.. Bu vesile ile bilgi ve tecrübesini paylaşan emeği geçen
üyelere site sahip ve yöneticilerine teşekkür ederim.

Bu konu ile ilgili olarak birkaç cümlede ben söyleyeyim …

Türk toplumu olarak bende dahil kolay yolu seçiyoruz .. kalite düştü ==> neden düştü ( araştırma yapmak uzun iş ) ==> suçlu kim ? ==> yeni üye ( gariban )

1- Konuyu açan arkadaştan ilk önce formun kalitesini düşürdüğünü düşündüğü başlıkları bir alt alta sıralamasını ( mümkünse ) rica edeceğim.. Bu başlıklar nelermiş ..
Bu başlıkların kaliteyi düşüren bir başlık / lar olup olmadığına üyeler yorumda bulunup karar versinler , gerekiyor ise oylasınlar …

2- Formun kalitesinin düşmesinin sebebinin yeni üyeler olarak görmemiz için bu konuda yapılmış istatistik varmıdır ? Var ise mümkünse paylaşabilirmisiniz.
Üstat üyelerden ( mesaj sayısı çok olan ! ) , teknoloji konusu dışında başlık açan hiç olmadı mı ? Tabi ki oldu … Veya bu tür başlıklara tüm üyelerin cevap
yazdığı ve yorum yaptığı gözden kaçırılmamalıdr.

3- Davetiye sistemine geçelim deniyor kimsede nasıl olacak bu hangi şartlarda geçilecek diye soru sormuyor.Ankete ve yorumlara evet diyor geçiyor.
Acaba kendisinin üyelik şartlarına uymadığı için üyelikten çıkarılacağını bilse yine de EVET dermi ? Ben derim diyen üye arkadaşlar çıkacaktır…

4- Kaliteyi artırmak istiyorsak, ( hepimizin elinde olan bir durum , ) , nasıl artıracağımız üzerine fikirleri toplayalım ( davet sistemi önerilerden biridir ve saygı ile karşılarım )( ne zaman ki eleştirilere ve düşüncelere saygı ile yaklaşır ve ders alırsak o kadar kaliteyi yakalayabiliriz. )

- Kaliteyi düşürdüğünü düşündüğünüz başlığa yazı yazmaz ( sak ) sanız, o başlığı açan kişi bir iki defadan sonra bir daha bu şekilde bir başlık açmaz
Üyelerin aldığı ünvanların ve renklerin mesaj sayısına göre hesaplanmadığı bir durumda her önüne gelen her başlığa bir şey yazmaz , yeri gelmişken burdan kendime bir pay çıkarayım bari üyelik tarihi de ünvanlarda dikkate alınmalıdır. ( 2008 yılından bu yana hala ÜYECİK olarak kalmışım….)

İyi akşamlar , iyi çalışmalar ..

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Her konunun altinda bu konuyu faydali buldunuz mu diye bir soru olsun altinda da evet ve hayir siklari olsun uyeler de her konuyu bu sekilde oylasin oyu kimin verdigi gizli olsun ki yalakalar oy verirken yalakaliga devam etmesin. Daha sonra uyelerin profillerinde actiklari konularin faydali olup olmadigi gorunebilsin eger oran olarak bariz sekilde actigi konular gereksiz cikiyorsa o kisi moderator dahi olsa uyarilmali ayni sekilde devam ederse yaptirim uygulanmali. Boylece bir otokontrol sistemi olusturulabilir.

bu sistem güzel olabilir ama sadece konulara önlem alınması yetmeye bilir normal bi konuda mesajlarlada konu olmadığı yere gidebiliyor mesajlarda kontrol edilmelidir. Ama nasıl olmadılır ... ?

qarmeN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle tüm sdn ailesine merhabalar.Hiç birinizi tanımasam da bir çoğunuza aşinayım :)
Forumun tüm kullanıcılara açık oluşu nedeniyle kullanıcı girişi yapmasamda bu güzel siteden tam anlamıyla faydalanabiliyorum,canım sıkıldığında,başım sıkıştığında boş zamanımda hemen gelip şöyle bir göz gezdiriyorum yeni konulara.İlk mesajım olabilir ama ben üye olduğum günden beri hemen hemen her gün burdayım.Benim gibi bir çok kullanıcı olduğuna da eminim.Bu konu açılmasa ben daha aylarca ilk mesaj hakkımı kullanmadan devam edecektim :rolleyes: Forumun kalitesi ya da seviyesi mesaj sayısı ile alakalı bir durum değil bence ..
Tabi ki sitenin seviyesi düşmesin,çöplük olmasın,reklam yapılmasın vs.. bu durumlar can sıkabilir ama bunun önüne sıkı bir denetim ya da farklı yollar izlenilerek geçilebilir.. üyelik alımı kapanmasın düşüncesindeyim. Tüm cevapları okuduğumda (genel olarak) mesaj sayısı az olanlar tu kaka olmuş :) mesaj sayısı çok olup tu kaka olma yolunda ilerleyen bir çok kullanıcı varken :P şaka bir yana site yöneticileri şuan için bu durumdan şikayetçi olsaydı zaten gündeme getirip gerekeni yapardı diye düşünüyorum.Bir çok arkadaşımız fikirlerini beyan etmiş,umarım herkesin hoşnut olabiliceği bir karar alınıp uygulamaya gidilir.

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
Ben evet dedim. Ancak eski davetiye sistemine geçilmesini istemiyorum. İlk konuda [MENTION=105290]erenberk[/MENTION] isimli arkadaşın dediği gibi cep telefonu onaylı bir sisteme geçilmesi taraftarıyım. Çünkü eski davetiye sistemi eski çağlarda kullanılıyordu ve üyeler için yarardan çok zararı vardı. Sms ile üyelik belki biraz masraflı olacak ancak multi üyeliklerinde %90 önüne geçmiş oluruz.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Her konunun altinda bu konuyu faydali buldunuz mu diye bir soru olsun altinda da evet ve hayir siklari olsun uyeler de her konuyu bu sekilde oylasin oyu kimin verdigi gizli olsun ki yalakalar oy verirken yalakaliga devam etmesin. Daha sonra uyelerin profillerinde actiklari konularin faydali olup olmadigi gorunebilsin eger oran olarak bariz sekilde actigi konular gereksiz cikiyorsa o kisi moderator dahi olsa uyarilmali ayni sekilde devam ederse yaptirim uygulanmali. Boylece bir otokontrol sistemi olusturulabilir.

bir grup arkadaş sevmedikleri bir kişinin yorumlarını "seri eksileyen" modunda eksilerse ne olacak ? bu durumda çoğulculuk yerine çoğunluk hakimiyeti devreye girebilir.

muhendisbey

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Davetiye sistemine sıcak bakılmıyorsa bile bence bu üyelik işine bir şekilde koşul konulmalı. Cep telefonuna gelen bir kod girilmeden kimse üye olamamalı gibi bir koşuldan söz ediyorum. Bir şekilde herkesin tek üyeliğinin olması sağlanmalı ve öyle elini kolunu sallayan üye olamamalı.
Buda fark etmez. Çoklu üyelikler engellensede yinede kalite düşecektir.

Bence az-çok mutlaka fark ettirecek bir yöntem önermiş arkadaş. üyelik sisteminin kapanması bence önyargılı bir davranış olur. tamam belki bazı lüzumsuz tipler gelemeyebilir fakat iyinin yanında yaşta yanıyor durumuna da sebep olur. en doğrusu üyelik sırasında daha sıkı (cep telefonu onayı) gibi bir ekleme ve görevli arkadaşların
tempolarının arttırması veya (online) görevli sayısının arttırılması.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
bir grup arkadaş sevmedikleri bir kişinin yorumlarını "seri eksileyen" modunda eksilerse ne olacak ? bu durumda çoğulculuk yerine çoğunluk hakimiyeti devreye girebilir.

Arkadaşın modlarla sorunu var anti her mesajında illa modları eleştirecek :)

fergan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ben davetiye sistemiyle bir teknoloji sitesi olduğu için katıldım.ilk başlarda sadece okuyucu olarak takip ediyordum.artık magazin ağırlıklı gereksiz başlıkların olduğu bi forum oldu.eskiye dönmeli.üyelik davetiye sistemine dönmeli.en önemlisi forum teknoloji ye dönmeli.

paşazede

Doçent
Reaksiyon puanı
3
saçma ..neden saçma? çünkü size normal gelen bu düşünce yönetimin işine gelmez ..forum büyüyecek kişiler coğalacakk..nekadar çok üye okadar çok reklam geliri demektir..sdn nin atıyorum 100 bin üyesi olmasa bukadar reklamı alabilirmi? gelirini yükseltebilirmi? hayır...modların daha dikkatli davranıp acılan konulara modlar doğru dürüst müdahale etmeli...gereksiz olanlar silinmeli...gereksiz konu acan uayarılmalı uymazsa ozaman atılmalı ... onay kodu ile alınmalı ceptelefonuna gönderilen bir onay kodu daaha sınırlayıcı olabilir..başkadar bişy yapılamaz

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Kapanması bence değiştirmeyecek, yeni cevherleri yönlendirmekten başka bir şey yapmayacaktır bence :) Ceza hükmetmeli :)

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
davetiye sistemi taraftarıyım bende...

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
davetye sistemine karşıyım. burası bir teknoloji forumu. biri birşey danışacağı zaman ne yapacak? davetye mi arayacak?

ha davetye sistemine geçildikten sona forum misafir üyelere de açılacaksa tamam.

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Herkese merhaba;

forumun kalitesinin düşmesinin en büyük nedenlerinden birisi uzmanlık derecesinde bilgi sahibi olan arkadaşların birer birer forumdan uzaklaşmış olması.Bunların uzaklaşmasının nedeni de forumun kötü biçimde yönetilmesidir.Burada mod lar dan bahsetmiyorum.Uzun zamandır foruma girmiyordum, bugün bir göz atayım dedim hala aynı konudan muzdarip bir insan topluluğu olması beni hem üzdü hem sevindirdi.Üzdü çünkü hala konuya çözüm bulunamamış sevindirdi çünkü hala bu konulara kafa patlatacak kadar aklıbaşında insanlar sahip çıkmaya çalışıyorlar.Ben forumu bıraktım çünkü ; eskiden herhangi bir sıkıntım olsa google dan ilk aramamla sdn de mutlaka çözümünü bulurdum.Daha sonra üye oldum ve bende insanlara faydalı olmaya çalıştım.Fakat daha sonra tamamen popüler kültürün esiri olan bir yönetim sergilendi ve adı bilinmeyen hatunlardan tutunda saçma sapan icatların çok büyük olaymış gibi afişe edildiği bir yer haline geldi.Sebep olanları ve destekleyenleri forumda ufak bir aramayla tespit edebilirsiniz.

Size şu kadarını söyleyeyim siz burada gayet safiyane iyi bir amaca hizmet etmek için birşeyler yapmaya çalışırken site yöneticisi kurucusu vs. 'ben nerede hata yaptım acaba' demiyordur.Deseydi burası bu şekilde günden güne kan kaybetmez bu şekilde eksiye gitmezdi.

Burada mod ların , yöneticilerden çok daha özverili çalıştığını daha önceki tecrübelerimden biliyorum.

Ben artık ayda bir veya birkaç kez uğruyorum hoşuma giden konularda yorum yazmaya devam ediyorum.Bundan sonrasıyla da varsın ekmek yiyenler uğraşsın.

Hepimizin elimizdekilerin kıymetini bilmemiz dileğiyle...

KaRaSaHiN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kaliteyi düşüren yeni üyelerin açtığı konular olabilir fakat bu konulara cevap yazılmadığı sürece o ve onun gibiler butür konular açmakdan vazgeçecektir.Eğer bu forumda çok kaliteli paylaşımlar yapanlar var be bu paylaşımlarını bu yeni üyelerin açtığı abuk subuk konular nedeniyle bırakıyorsa bence onlar önce kendilerini sorgulasın.

İnternete sansür gelecek diye kıyamet koparan bizler şimdi aynı sansürü bu forumda uygulamak istiyoruz!

Bence iyi düşünelim,Eğer forumda kalite düşdüyse eski üyeler farklarını ortaya koymalı ve yeni üyelerin açtığı abuk subuk konuları gölgede bırakıcak paylaşımlarını artırmalıdır.Kimsenin kimseye karışma hakkı yoktur.Herkes istediği paylaşımı yapabilmeli fakat bu forumda abuk subuk konulara cevap yazılmazsa zati kimsede o tarz konulra rağbet olmadığı için artık açmayacakdır ama herkes teknolojik haberlere ve konulara yorumlar yazıp butür konuları popüler hale getirirse işde o zaman paylaşımlar butür konular üzerine olacaktır.

Eğer bugün bu forum kalitesiz diye tabir ettiğimiz duruma düşmüşse bu tamamen eski ve kalifiye üyelerin suçudur,Sahip olduğunuz bu güzel ortamı yeni üyelere kaptırmakdan korkmayın ve kaliteli paylaşımlarla kaliteyi yükseltin.

Sansürün her türlüsüne hayır!

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
Ben de geçenlerde açmıştım böyle bir konu, 2 3 gün konuşuldu sonra uğrayan eden yok. :D Ben de davetiye'ye geçilmesi taraftarıyım.Destekçinim [MENTION=34027]finix[/MENTION]

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
uzun zamandır üye olan ama az sayıda mesajları olan arkadaşların tespitleri çok mantıklı geldi bana. kalite, davetiye sistemi ile gelmez sanırım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...