Usb'ye ubuntu kurmak istiyorum.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
En güzel ve basit yöntem, windows içine kurmak. Açılışta win i linux mu diye sotuyor birşey yapmazsan da win e giriyor

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
En güzel ve basit yöntem, windows içine kurmak. Açılışta win i linux mu diye sotuyor birşey yapmazsan da win e giriyor

Bende bir şey yapmayınca Linux'a giriyor :) Pardus'ta da böyleydi - Ubuntu'da da böyle. Hep en alta geliyor Windows - ezmeye çalışıyorlar diye yorumlamıştım :D

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Bende bir şey yapmayınca Linux'a giriyor :) Pardus'ta da böyleydi - Ubuntu'da da böyle. Hep en alta geliyor Windows - ezmeye çalışıyorlar diye yorumlamıştım :D

pardus da açılış yöneticisi var eccuk gurcalasaydın görürdün :D Hatta bu özellik tüm kde tabanli linuxlerde var :) onun dışında startup manager kullanın :)

oglcn554

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dün gece sabaha kadar uğraşıp windowsu bozduktan sonra bugün gittim format attırdım. ve bu kadar işi yapıp sonuç alamadıktan sonra ubuntu kullanma hallerim suya düşerken bide baktım wubi.exe ? bune dedim biraz araştırdım windows içinde kurmakmış bu konuya geldim kowalskii abide aynısını diyince şuan sıfır windows 7nin üzerine ubuntu kurmaya karar verdim. babamın dosyalarını c ye tasıdıktan sonra başlıyoruz inşallah yine bozulmaz :)

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Dün gece sabaha kadar uğraşıp windowsu bozduktan sonra bugün gittim format attırdım. ve bu kadar işi yapıp sonuç alamadıktan sonra ubuntu kullanma hallerim suya düşerken bide baktım wubi.exe ? bune dedim biraz araştırdım windows içinde kurmakmış bu konuya geldim kowalskii abide aynısını diyince şuan sıfır windows 7nin üzerine ubuntu kurmaya karar verdim. babamın dosyalarını c ye tasıdıktan sonra başlıyoruz inşallah yine bozulmaz :)

Yok yok bir şey olmaz. Windows un içine kurduktan sonra, kurulumda seçtiğin bölüm boyutuna kadar HDD den keser. Ben 10 GB yaptım. çok rahat max 4 GB kullanıyor linux. Her türlü yardımcı olurum :)

Burada anlatımdaki aşamalar ubuntu ile yanı. Buradan belki aklındaki sorulardan da kurtulursun.

Şimdi demeyin, kowalskii her yerde bu linki veriyorsun diye. Sadece yarım etmek için veriyorum gerçekten :D

oglcn554

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Verdiğin adrestekine benzer anlatımı az öncegirdiğim bi sitede gördüm ve yapabilirim :) ama yükle diyince olan iso dosyasını indirmeye çalışıyo neden indirmeeye çalışıyo zaten var ya :)

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Ben pardusu 2011 usb belleğe kurmuştum grubu da usb ye kurmuştum hiç sorun çıkarmadı usb belleği takmadığım zaman direk windows 7 açılıyor usb belleği takıp usb den boot edince grub ekranı geliyor.. Pardus 2011 yada windows 7 yi seçebiliyorsun grub ekranından.
Ubuntuyu hiç denemedim denesem windowsun boot gidermi acaba:)

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Verdiğin adrestekine benzer anlatımı az öncegirdiğim bi sitede gördüm ve yapabilirim :) ama yükle diyince olan iso dosyasını indirmeye çalışıyo neden indirmeeye çalışıyo zaten var ya :)
wubi ile iso aynı klasörde olursa olan isoyu yükler direkt, indirmeye çalışmaz...

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24

İndirdiğin iso dosyasını CD ye yazdır ya da sanal sürücü ile çalıştır. Geri çorap söküğü gibi gelecektir :) iso doyasını CD ye yazılmış gibi çalıştırmak gerekiyor. iso kaç MB ?

oglcn554

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
wubi ile iso aynı klasörde olursa olan isoyu yükler direkt, indirmeye çalışmaz...

Denedim ama yine olmadı sonra iso'yu isonun içinden aldığım wubi.exe ile birlikte açtım. oldu şuan ubuntumdan yazıyorum. türkçe dil kurdum. sohbette facebook bağlantısını yaptım ama hotmaile bağlanmadı ve eposta istemcisinide ayarliyamadım.

---------- Post added at 21:12 ---------- Previous post was at 21:09 ----------

Yardım eden herkese teşekkür ederim. Artık yapamadıklarımı bulurum heralde başka konularda :)