caner00
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 81
ilk olarak iyi günler.bu konuda usb diskimde yaşadığım bir problemi sizinle paylaşacağım.şuanda kullanmakta olduğum usb disk toshibanın U203 (32gb Toshiba Memory U203 USB 2.0 Flash Pen Drive THN U203w0320 Yambiko for sale online | eBay) modelinin 32GB lik versiyonu.şimdi gelelim bu diskle ilgili yaşadığım talihsiz olaya.yaklaşık 1 ay önce bilgisayarıma format atmak için usb diskimi kullandım.normal şartlarda bir formatı diskinin hazırlanması için belli programlar kullanılır.bu programların temel amacı windows kurulum dosyası olan iso dosyasındaki verileri alıp usb diskinizi fat32 ye formatladıktan sonra diskin içine kopyalamasıdır.ama ben bir uyanıklık yapıp usb diskimde bulunan 20 gb lik veri silimesin diye üşenip gerekli olan adımları uygulamak yerin windows kurulum dosyalarını direk usb diskin ana dizinine kopyaladım.formatımı başarılı bir şekilde yaptıktan sonra diskimin içideki windows kurulum dosyalarını silip var olan 20 gb lik verim yerine dursun diye önceden attığım format dosyalarını sildim.fakat ve lakin sorun burada başladı.çünkü ben daha sonra usb diskim biçimlendirmek istedim.içideki veriler silinmesin diye pc ye kopyaladığım esnada diskimin yerinden oynaması sonucu kopyalama işlemi iptal oldu.diskimi geri taktığımda içindeki veriler tamamen bozulmş,müzik video v.b dosyalarımın büyük bir çoğunluğu okunamaz duruma gelmişti windows bu dosyaları okuyamiyor sildirtmiyor diskede format attırmıyor.biçimlendir dediğim zaman (windows biçimlendirmeyi tamamlayamadı) tarzı başarısız bir uyarı aliyorum.bir sürü yöntem denedim.dosyalar analiz etsin diye bir sürü program indirdim denedim.cmd den dskchck gibi aklınıza gelebilecek her yöntemi denedim fakat sonuç alamadım.yazılımcı arkadaşlarımdan yardım istiyorum.windows usb diskimdeki verilerin bir kısmını kendi sistem verisi saniyor silersen sisemin bası aksamları çalışmayabilir diyor bir kısmını okumuyor bir kısmınıda tanımıyor.diskin içine ne veri atabiliyorum ne de silebiliyorum.sizden ricam ben diskimi nasıl biçimlendirip eskisi gibi kullanacağım.arkadaşıma diski linux kalide biçimlendirsin diye verdim fakat linux bile bu bozuk dosyaları tanıyamayıp biçimlendiremedi.diskin içeriğine dair ekran görüntülerini koyacağım.lazım olabilecek detaylarıda verceğim.şimdiden teşekkür ediyorum.iyi forumlar
usb belleğim:TOSHİBA U203 32GB
işletim sistemim:windows 10 pro x64
usb diskimin kontrolcü çipinin modeli:TC58NC662666F
usb diskimin bellek çipinin modeli:TC58TEG8T22TA03
usb belleğim:TOSHİBA U203 32GB
işletim sistemim:windows 10 pro x64
usb diskimin kontrolcü çipinin modeli:TC58NC662666F
usb diskimin bellek çipinin modeli:TC58TEG8T22TA03
Ekli dosyalar
Son düzenleme: