Mehmet Aldemir
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 710
Kaspersky security cloud free kullanıyorum az önce 2 tane trojan virüsü buldu ?
Son düzenleme:
PC nin yanında ücretsiz verildi diye McAfee LiveSafe kullanıyorum.Çok sayıda ücretli ve ücretsiz antivirüs seçeneği varken güvenliğinizi nasıl sağlayorsunuz? Ücretsiz antivirüs programlarını yeterli buluyor musunuz? Sizin için en iyi ücretsiz antivirüs programını nasıl seçiyorsunuz? Ücretsiz antivirüs programını kullanmanın sizce herhangi bir riski var mı? Buyurun, tartışalım, fikir alışverişi yapalım.
Dip notlar:
* Konu genel bir konudur, işletim sistemi veya cihazdan bağımsızdır.
Bende aynısını kullanıyorum.360'ın ücretsiz sürümünü kullanıyorum.
bende kasperskyKaspersky kullanıyorum. Her yıl güvenle para vermekten memnunum.
Yudumlayamıyoruz, evde çay bitmiş. Virüs derdi bizde pek yok.Linux kullananlar cayini yudumluyor.
Linux kullananlar cayini yudumluyor.
Linux %100 güvenilir mi?Yudumlayamıyoruz, evde çay bitmiş. Virüs derdi bizde pek yok.
Hayır değil her ne kadar windows kadar olmasada linux içinde virüsler mevcut.Linux %100 güvenilir mi?
Arkadaşlar biraz fazla iddialı konuşmuş. Güvenli ama bu kadar abartılmaması gerek. Aslında bununla ilgili konu açılabilir. @Ram_kafasiHayır değil her ne kadar windows kadar olmasada linux içinde virüsler mevcut.
Son kullanıcıyı etkileyecek bir virüs şu anlık neredeyse hiç yok. Sunucu sistemlerini vs. Etkileyebilecek virüsler daha çoğunlukta olması muhtemel. Bu arada kullandığım çoğu dağıtımlarda neredeyse her hafta güvenlik güncellemeleri alıyordum neredeyse, güvenlik konusuna geliştiriciler gereken önemi fazlasıyla veriyor aslında. Şu anlık son kullanıcıyı telaşlandıracak bir tehlikenin olduğunu sanmıyorum fakat şunu da belirteyim. Her sistem zarar görebilir, bunu engellemek aşırı zordur. Tedbirli davranmakta fayda var.Arkadaşlar biraz fazla iddialı konuşmuş. Güvenli ama bu kadar abartılmaması gerek. Aslında bununla ilgili konu açılabilir. @Ram_kafasi
Abartmadik aslinda, %100 demedik ama cayimizi yudumlayabiliyoruz Sunuculari saymazsak Linux kullanici sayisi %2-3 falan ancak oldugundan dolayi dogal olarak Linux icin uretilen virus sayisi da hayli az. Ayrica yanlis bilmiyorsam Linux'un yapisindan dolayi viruslerin Windows sistemler kadar kolay zarar vermeleri de mumkun degil.Arkadaşlar biraz fazla iddialı konuşmuş. Güvenli ama bu kadar abartılmaması gerek. Aslında bununla ilgili konu açılabilir. @Ram_kafasi