Twitter Türkçe Oluyor

anticor

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Ünlü mikro blog sitesi Twitter, sürpriz bir adım atarak siteyi farklı dillere çevirmeye hazırlanıyor. 140 karakterle düşüncelerinizi anlatmanızı sağlayan site, bunun için üyelerinden yardım istiyor.

Bir çeviri merkezi açan Twitter, kullanıcıların burada çeviri yapmalarına imkan sağlıyor. Twitter hesabıyla girilen çeviri merkezinde, herkes gönüllü olarak çalışıyor. Yani yaptığınız çeviriler için herhangi bir ücret almıyorsunuz. İletişimin daha kolay olması için bu yola başvuran Twitter, bir nevi Facebook’un stratejisini uyguluyor.

O dili konuşan kişiler tarafından çeviri yapılmasını isteyen Twitter, bu şekilde en iyi sonuca ulaşmak istiyor. Burada bizim için en mutlu haber, Twitter’ın Türkçe çevirilerinin de yapılabilmesi. Bu da gösteriyor ki, ilerleyen aylarda Türkçe Twitter‘ı görmemiz mümkün.

Bunun yanında çeviri yapanlar arasında, oylama ile bir sıralama da yapılıyor. Siz de çevirilere katkım olsun diyorsanız buraya tıklamanız yeterli.

Not: Haberi kişisel blog'umdan aynen aktarıyorum.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Bak bu yapılırsa o zaman kullanırım twitteri :D

Mengu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
yine bir inci sozluk vakasi olacak demektir. :)

anticor

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Artık Tweet butonunda kim bilir ne yazar :D

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Şimdi biz Twety i civciv diyemi çağırıcaz? Adreside değiştirsinler civciv.com olsun :P

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Twitter da hepi topu kaç kelime var ki?

4-5 İngilizce kelimeyi öğrenemeyen adam Twitter kullansa ne kullanmasa ne?

Twitter türkçe olunca , twitteri arkadaşlık sitesi zanneden ne kadar sap varsa doluşacak!!!

Sağda solda çokca duyuyoruz...

"Twitter Facebook gibi arkadaşlık sitesi işte" diyenleri...

Twitter ın Facebookla uzaktan yakından kıyıdan köşeden alakası yok...

Karı Kız peşinde koşan abazanlar doluşacaksa Twitter İngilizce kalsın...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Twitter'ı da kaybettik. Allah rahmet eylesin. :D

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Dün gece öğrenmiştim bir diğer konuda belirtmiştim. Dağılın. :D

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
hiç ısınamadım şu merede ıyy soğuk şey...

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Demet Akalın yeni aşkının ismini Twitterdan duyurmuş. Bana ne? Twitterdan bana ne :) Başkalarının duyurularından banane :)

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Türkçeleşmesinin sebebi daha çok kullanıcıya ulaşabilme isteği ama bi arkadaşın dediği gibi abazanlar bi bakacak yok burdan bişey çıkmaz diyip kaçacaklar gene....

Birde bence o Tweet kısmı ingilizce kalsın saçmalamanın bi alemi yok....

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Tweet kelimesine çeviri olarak Tweet'le ve Öt kelimeleri var.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Dünyanın en çok kullanılan mikroblog sitelerinden biri olan Twitter, desteklediği dillerin arasına önümüzdeki günlerde Türkçe’yi de ekleme kararı aldı. Twitter İcra Kurulu Başkanı Dick Costolo, Barselona’daki Mobil Dünya Kongresi’nde Türkçe ile birlikte Rusça, Endozya ve Portekizce de hizmet vereceklerini açıkladı.

GÜNDE 130 MİLYON MESAJ GÖNDERİLİYOR

Costolo’nun verdiği bilgiye göre, Twitter kullanıcılarının yüzde 40′ı mobil cihazlardan mesaj gönderiyor ve yine yüzde 50′si birden fazla platformdan mesajlarını paylaşmayı tercih ediyor. Costolo, “En önemli hedefimi, bu iletişimi sürekli kılmak. Şu anda Twitter’da günde 130 milyon mesaj gönderiliyor.” dedi. Twitter’in Facebook ve Google tarafından satın alınıp alınmayacağına ilişkin spekülasyonlarla ilgili olarak da Costolo, “İnsanlar bu tür haberlerde altına mutlaka rakam yazmak ister. Bunlar sadece söylenti” şeklinde cevap verdi.

UNUTULMAZ TWITTER ANLARI

Twitter’ın vataşdaş gazeteciliği etkisiyle ilgili olarak, New York’ta Hudson Nehri’ne zorunlu iniş yapan US Airways uçağının iniş anının ve Dünya Kupasını kazanan İspanyol Milli Takımı oyuncusu Carles Puyol’un İspanya’ya döndüklerinde çektiği fotoğrafı paylaşmasının oluşturduğu etkiyi örnek veren Costolo şöyle devam etti: “Çektiği nefis fotoğraflarl benzersiz bakış açısı sağlayan insanları da Twitter platformunda tanırsınız. O insanı tanımanıza bile gerek yoktur. Üstelik yetenekli telefonlar dışında en ucuz telefonlar bile SMS ile Twitter mesajı göndermek için bile kullanılıyor.”

MISIR VE TUNUS’TA TWITTER ETKİSİ

İnternet yasaklarına da değinen Costolo, “Mısır ve Tunus gibi ülkelerde kullanıcılara önemli destek olduk. Arapça ve diğer dillerde de destek vermek istiyoruz. Ancak henüz sağdan sola dil desteği yok ve bunu yapmamız gerekir. Ancak Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri için Twitter kısa mesajla da hizmet veriyor.” Şeklinde konuştu.

http://www.melihbayramdede.com/twitterdan-turkce-mujdesi.html

_Neotwo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bencede olmaması daha iyi: )sanırım herkesin aklından aynı şeyler geçiyor: )

mgazi

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Olmaması bizler açısından daha iyi. İngilizce olduğu için pek kimse kullanmıyor. Bu nedenle daha sakin ve rahat bir yer. Ama daha çok kullanıcıya ulaşmak için Türkçe yapmaları şart. İnsanlar zaten mantığını anlayamıyor bir de ingilizce olunca kimse içinden çıkamıyor.

Ben 1-1.5 saatdir çevirilere bakıyorum. Arada sırada saçma şeyler çıkmış ama genel olarak da düzgün çeviriler. Benimde en büyük merakım tweet ve tweetter kelimelerinin nasıl çevirileceğiydi ama aynı şekilde bırakılmış ki en güzeli de bu bence.

anticor

Profesör
Reaksiyon puanı
16

Çeviri sorunları başlamış anlaşılan.

crewd0x

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Elimden Geldiğince Yardım Ediyorum . Ama Türkçe Olunca Siteye Girilecek Tweetleri Tahmin Edebiliyorum " Filiz Sevişelimmi ? "

anticor

Profesör
Reaksiyon puanı
16

Daha çok karşılaşacağız gibi bu durumla.

Edit:

ahmtozdmr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
twitter facebook kadar yaylışmaz umarım.