Türkiye bir günde 39 milyon saat oyun oynadı

Reaksiyon puanı
10,327
Türkiye bir günde 39 milyon saat oyun oynadı

turkiye-bir-gunde-39-milyon-saat-oyun-oynadi_696399_340_226.jpg

Avrupa'nın üzerinde büyüme gösteren Türk online oyun sektörü, 500 milyon doları aştı. Araştırmalara göre geçen yıl Türkiye'de bir günde ortalama 39 milyon saat oyun oynandı.

Online oyun sektöründe, yüzde 50'nin üzerinde büyüyen ender ülkelerden biri olan Türkiye'de pazar hızla büyüyor. 2012'de 500 milyon dolar büyüklüğe ulaşan sektörün bu yıl 600 milyon dolara, en geç iki yıl içinde de 1 milyar dolara çıkacağı öngürülüyor.

38 dakika oturuyoruz

Joygame Pazarlama Direktörü Ozan Aydemir, sadece sosyal oyunlarda oyun başına ortalama oturum süresinin 38,4 dakika olduğunu belirterek "Bu rakam Türkiye'yi dünyadaki en uzun oyun oturumuna sahip ülke yapıyor. 30,3 milyonluk aktif internet kullanıcısının yaklaşık 21,8 milyonu düzenli olarak oyun oynuyor" dedi. Geçen yıl günlük ortalama oyun süresi toplamı 39 milyon saate çıktı.

Kısa vadede birçok yabancı oyun firmasının Türkiye'ye yerleşeceğini anlatan Aydemir şunları söyledi: "Bu yatırımlar daha çok mobil oyunlar üzerine olacak. Biz de yatırımlarımızı ağırlıklı olarak mobil oyunlardan yana kullanacağız."

En çok zekayı seviyoruz

Stratejik danışmanlık hizmeti veren Jack in the Box'ın araştırmasına göre 14-61 yaş arası kişilerin yüzde 48'i zeka oyunlarını, yüzde 40'ı ise strateji oyunlarını tercih ediyor. Bunlar içinde online payı yüzde 50. Türkiye Müdürü Umut Ersoy, "Türk oyuncuların yüzde 56'sı PC oyunlarını tercih ediyor. Hızla artan mobil üzerinde oyun oynama oranı ise yüzde 48" dedi.

Knight'ın kralı Türkler oldu

Güney Kore'deki G-Star uluslararası oyun fuarında Knight Online oyun turnuvasının son şampiyonu Türkler oldu. Türk takımından JustinTime finalde japon rakiplerini yenerek dünya birinciliğini elde etti.

Zirvedeki ilk 5 oyun

*
League of Legends

* World of Warcraft

* Battle of the Immortals

* Wolf Team

* Point Blank

kaynak

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Keşke bu başarıları teknoloji, ilim ve bilimde de göstersek. Çok boş işlerle uğraşıyoruz farkında değiliz.

Fox.

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Üstteki iki arkadaşım siz bunuda yapabildiniz mi hiç hayatınız boyunca?

BreAkerRoy

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ahh ahh bütün gençliğimi caldı bu Knight benden :(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Metin2 nerede :( Aslında metin2'nin olmaması iyi bir şey. Artık çoğu kişi metin2 illetinden kurtulmuş oldu desenize :)

BreAkerRoy

Asistan
Reaksiyon puanı
1
gerci pek farketmiyo simdide League Of Legends 'a takıldık. Master yi Forever abi :)

Reaksiyon puanı
10,327
Keşke bu başarıları teknoloji, ilim ve bilimde de göstersek. Çok boş işlerle uğraşıyoruz farkında değiliz.

katılıyorum. bu oyun oynama hastalığı sanırım yeni neslin ibadethanesine dönüştü gibi...
kim bilir bu saçmalıklar için günde kaç saatlerini harcıyorlardır Allah bilir.
boşa giden, hiçbir getirisi, faydası olmayan milyonlarca, belki milyarlarca saatler...
yav üstelik hiç laf da ettirmiyorlar! :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Neyse ki online alışkanlığım yok, yaşasın Single Player :D

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
bern öteki cepten yiyorum diyorsun yaniiii..:))
ha single ha online ?

Online hastaları başka, onlar oturdumu kalkmıyorlar ruh hali başka oluyor onların. Ben istediğim zaman durduruyorum istediğim zaman çıkıyorum. :D

Tadında bıraktıktan sonra bi zararı yok, tabi bunu hastalık haline getirenler genelde online grup oluyor.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Oyuna göre değişir :P Saatlerce oynatan, tek kişilik oyunlar da mevcut :D

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Point blank yüzünden üni de 1 yılım boşa gitti.

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Knight Online İlk Başta Adamı Cezbeder Ama Acısı Kötü Çıkar Sonunda Bu Tür Oyunlar Alkol Uyuşturucu Bağımlılığı Gibi Sürekli Oyunu Düşünüyon Bu Açıdan Gençlerimizin Oynamamaları Kendi Açılarında Daha İyi

Spy.94

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaş şu LOL, Knight gibi oyunlar beni hiç sarmıyor, sevemiyorum bi türlü bende mi problem acaba ? :D Ama diğer oyunlarda affetmem her türlüsüne varım.

Bu boş işler falan filan diyenlere bir kaç şey söylemek istiyorum. Evet bakıldığında oyunlara bu kadar bağlanmak bu kadar uzun süre oyun oynamak boş iştir, gereksiz iştir haklısınız. Ancak "Bunlar hep boş işler yea" "Şu vakti derslere, bilime, teknolojiye ayırsanız neler olurdu" gibi klişelerle eleştiri yapmayı geçelim lütfen böyle şeyler yazarken, söylerken harcadığınız enerjiyi bilime, teknolojiye ayırırsanız mutlu oluruz. İnsanları böyle ezmenin alemi yok. Oyun olayı günümüzde bağımlılık seviyesine gelmiştir. Özellikle de bu online oyunlar. Boş işlerle uğraşmayın diyeceğinize, ezeceğinize bi ellerinden tutun oynayanların, yardımcı olun, bağımlılığını çözmeye çalışın bi zahmet. Nasıl uyuşturucu, sigara, alkol içenleri ezmiyorsanız, oyuncuları da ezmeyin lütfen. Nitekim sokakta oyun oynayarak yetişen kişilerin aynı sözleri dışarıda oynarken duyduklarını bile bile şimdi bilgisayar başında oynayanlara aynı şeyi söylemek abesle iştigaldir. Ha sabahtan dışarı çıkıp akşama kadar top peşinde koşturmuşun ha sanal alemde oynamışsın. Sanırım bizim milletimizin genel olarak oyunla, oynamakla, eğlenmekle ilgili bi problemi var. Hani illa vatana millete hayırlı evlat yetiştirilmek isteniyorsa bi zahmet parkları yıkıp avm yapmayın, her arsaya bina dikmeyin, çocuklara, gençlere birazcık yaşam alanı bırakında bizimde seçeneklerimiz artsın, dışarı çıkalım. Kimse kusura bakmasın gidip bi kafede saatlerce oturmayı, avmye gidip saatlerce gezmeyi sevmiyorum, sevmeyeceğimde oturur evimde oyun oynarım daha iyi.

danceinthedark

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sonra vay efendim neden bu ülke gelişmiyor, neden standartların altında yaşıyoruz, neden bu kadar berbat bir ülkeye sahibiz

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
O değil de şu oyunları gereksiz gören kişiler o mesajları labaratuvarda boş vakit bulduklarında mı yazıyor? Merak ettim de :P

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Evet böyle bir durumda mevcut.

Online oyuna 2 yılımı verdim çok pişmanım orası ayrı konu. Ama burda oturanlar için sanki hepsi doktora tezini tamamlarken o arada bi dinlenip sdn'ye giriyim diyor. :D

Adam online oyun oynamasa dahi pc de zamanını boşa geçiriyor, geçiriyoruz. Sanıyorum ülkenin eğitim seviyesi ne kadar artarsa o kadar bilinçli olcak.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Hertürlü oyun hayatımın vazgeçilmez parçası, kendimi bildim bileli oyun meraklısıyım.

Üniversite yıllarında 4-5 sene gece gündüz wow pes ve aklınıza gelen hertürlü oyunu oynadım, denedim. Ha bunlar beni eve tıkamadı, hertürlü spor, kültürel ve sosyal aktiviteyi de beraberinde gayet güzel yürüttüm.

İnsan denen canlının bedenen olduğu kadar zihnen de jimnastiğe ihtiyacı vardır. Oyunlar benim beyin jimnastiğim, meditasyon ve eğlence aracım. Eğer doğru yönlendirilirse oyunlar insan zeka gelişimine inanılmaz derecede katkı yapıyor, bu yonde sayısız araştırma var.

Kimisi boş iş, zaman kaybı olarak görür eğlenmek ne zmn boş iş zaman kaybı oldu? Ben bu dünyaya sadece çalışmak sömürülmek için gelmedim, ruhuma hitap ettiği için oyunlar benim en büyük eğlence aktivitelerimden biri haline geldi.

Bide bu boş iş mevzusunu günün 15 saatini forumlarda geçirenler yazmıyorlar mı :) Komiklik işte.

Eğer bu oyunlar olmasaydı, ben bilgisayarlara merak sarmayacak ve şuan ki mesleğimi icra etmiyor olacaktım muhtemelen. İngilizcemin ilerlemesinde de çok büyük rolu vardır bu oyunların, ayrıca sürekli diyalog haline geçtiğim yabancı oyuncular da dünyayı daha iyi tanımama ve açık olmama yardımcı oldu denilebilir.

Kendi yaptığım gözlemler sonucu; oyun oynayarak yetişen çocukların diğer yaşıtları ile arasında inanılmaz algılama, kavrama, analitik işlem kabiliyet farklılıkları var. Oyunlar eğer bilinçli bir aile tarafından doğru kullanılırsa çok faydalı.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
gerci pek farketmiyo simdide League Of Legends 'a takıldık. Master yi Forever abi :)

Ben ne zaman oyuna girsem masteryi en berbat oyuncu alıyor insanı çıldırtıyor tamam bende yeniyim ama bu kadar da kötü oynanmaz arkadaş ama iyi oynayan lar da oyunun seyrini baya bir değiştiriyor benim favorim Garen ,Zyra bide atrox var oynamak nasip olmadı.