Türk malı Skorsky!

Bu konuyu okuyanlar

emubaltaci

Müdavim
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,862
Reaksiyon puanı
129
Puanları
63
517109_detay.jpg


Amerika'nın en büyük şirketlerinden birisi olan United Technologis, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'a, ürettikleri düyaca ünlü Skorsky'ler için "Helikopterleri sizde üretip bölgeye satalım" önerisi geldi. Skorsky helikopterleri başta olmak üzere birçok alanda yatırımları bulunan şirket, Türkiye'de uçak yedek sanayi ile helikopter alanında yatırım yapmak istediklerini aktardı.
Şirket yöneticileriyle yaptığı görüşme hakkında bilgi veren Bakan Zafer Çağlayan, United Technologis'in Türkiye'de uçak ve helikopter aksanı üretimine girmek istediklerini belirterek şunları söyledi:
"Bunlar Skorsky helikopterleri üreten firma. Daha çok askeri uçak üretiyorlar. Uçak motorları üretmek istiyorlar. Sabiha Gökçen'de bunu yapmak istediklerini aktardılar. Aynı zamanda OTİS asansörleri, soğutma sistemleri yapıyorlar. Çok büyük bir firma. Bunlar teknoloji ve uzay teknolojisi konusunda yatırım yapmak istediklerini ilettiler."


HELİKOPTER ÜRETMEK İSTİYORLAR
United Technologis şirketinin Türkiye'de 109 helikopterin modernizasyonu için teklif verdiğini de hatırlatan Çağlayan, "Bu helikopterlerin parça üretimi yapmak ve Türkiye'de bunların modernizasyonu için bir bakım ünitesi açmak istiyoruz. Ayrıca Sikorsky'nin bazı modellerini tüm bölgelere satmak için ülkemizde yatırım yapmak istiyorlar" dedi.


ELİNİZİ ÇABUK TUTUN
Böyle bir yatırımdan memnuniyet duyacaklarını ifade eden Çağlayan ise şirket yöneticilerinin Türkiye'deki Ar-Ge Kanunundan haberdar olmadıklarını söyledi. Söz konusu kanunla proje bazlı uzay yatırımları için teşvik verildiğini hatırlatan Çağlayan, "Diğer sektörlerden 10 puan daha fazla teşvik veriyoruz. Her türlü lojistik desteği vermeye hazırız; yeter ki siz elinizi çabuk tutun" mesajını verdi.
Çağlayan, Amerika'nın en önemli şirketlerinden birisi Ünited Technologis'in sadece helikopter yatırımıyla yetinmeyeceğini sözlerine ekledi.


ÇORBA PARASINI ÇIKARDIK
ABD Gezisi hakkında gazetecilere teknik bilgi de veren Çağlayan, siyah incir ve nar konusunda 2,5 yıldır yaşanan krizi çözme aşamasına geldiklerini belirterek, "En azından yol masraflarımızı, bir çorba parasını çıkardık" espirisini yaptı.

kaynak
 

cengaver51

Müdavim
Katılım
5 Nisan 2009
Mesajlar
5,118
Reaksiyon puanı
169
Puanları
63
abd babasının hayrına ortaklık teklif etmez arkasından ne çıkar artık allah bilir
 
Üst