Türban ve kriz

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Eline yüreğine sağlık "Elmacik"

sercanozturk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dnzz dedi ki:
bugun turban serbest olursa yarında cubbelerın serbest olunması ıstenecek. ;) o yuzden turbanla egıtım gormek ısteyenler turbanın serbest oldugu ulkeye gıdebılırler ;)

Nerden biliyorsun?

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
yasir dedi ki:
dnzz dedi ki:
Türkiye laik bir ülkedir beyler ne kadar ugrasılırsa ugrasılsın bu ulkeye turban gıremeyecek. ;)

ne tesadüftür ki bu ülke kurutuluş savaşındada çanakkale savaşlarındada ülkemize yardım edenler arasında başı kapalı ninelerimiz vardı onların sayesinde ülkemiz düşmanları yendi ozamanda bu devlet için savaştılar başı kapalı ninelerimiz vatanı korumak adına ozaman laiklik elden gitmiyorda şimdimi gidiyor sen dert etme bu ülkeye başörtüsü gireli seneler oldu yeterki bunu görmesini bilelim görmek istemedikten sonra işkembeden sallamak çok kolay...

Konuşmaya değmez yasir arkadaşım.Kendi neslinden utananların trajik tablosu.

Elmacik senide tebrik ediyorum çok güzel yazmışsın.Türban din düşmanlarının uydurmasıdır.

sercanozturk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dnzz dedi ki:
bugun turban serbest olursa yarında cubbelerın serbest olunması ıstenecek. ;) o yuzden turbanla egıtım gormek ısteyenler turbanın serbest oldugu ulkeye gıdebılırler ;)

Bak sen...
Nerden duyuyorsun bu lafları Tv'den falan mı?
Bu kadar ezberci olmayın be kardeşim,geniş bakın biraz...
Cübbelide gircekmiş hadi ya...

Her söylenen lafı doğru kabul edip sokmayın beyninize...
Birileri bu ülkeyi karıştırmak istiyor sizde alet olmayın..
Bu ülke tübanlısıyla,türbasısızyla hepsiyle bizim...
Tv de duyduğun o çok bilmiş insanların laflarını bırakta aynaya bak;)
Özüne...

masterdevil

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Blue.Silk dedi ki:
halamı yaaff :*

Nilin sarkısı geldi aklıma

Çocukta yaparım kariyerde....

Türbanda takarım kariyerde yaparıım ...

gecti birden içimden ^^
hehehhe guzeldi :)
AKP nin ne oldugunu birgun herkes anliyacak.
Yuce atam umarim biz gencler sozlerinizi unutmayiz.

sercanozturk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ya anlamıyorum bu Türban şimdiye kadar sorun değilde şimdi ne oluyor?Birileri bizi birbirimize düşürüyor...

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Kendi göz zevkleri için başörtülüleri istemiyolar.Başörtülülerin çoğalmasını hazmedemiyolar.Açıkların bacaklarına göğüslerine bakıp tatmin olmak varken hazmedemezler tabi.

masterdevil

Doçent
Reaksiyon puanı
2
DaY_WalkeR dedi ki:
Kendi göz zevkleri için başörtülüleri istemiyolar.Başörtülülerin çoğalmasını hazmedemiyolar.Açıkların bacaklarına göğüslerine bakıp tatmin olmak varken hazmedemezler tabi.
sana kesinlikle katilmiyorum, yolda kimse birsey demiyor.
Okul hayati farkli dogal hayat farkli , o kadar inklap o kadar yenilik bosuna mi yapildi ?
Tarihinizi iyi okuyun.Yuce Ataturk`un ne kadar illeri goruslu oldugunu herkes iyi bilir.
daha cok konusurdum ya , tartismayalim sadece fikirlerimizi acik aciga belirtelim.

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
[name=Şahan]
Yav artık bırakın milletin bıkından mıkından ilerleyin artık yav!..

Şahanın da dediği gibi bırakın aynı yerde takılı kalmayı bence ilerleyelim. Siyasilerimiz aynı yerde saysınlar biz işimize bakalım. Sanki hangi hükümet bu meseleden ileri gidebildi ki...

Ayrıca anlamadığım husus 6 aylık bir parti nasıl oluyorda halkın çoğunluğundan oy alabiliyor anlamıyorum.
Seçim © 2003

Blue.Silk

Profesör
Reaksiyon puanı
2
yaaa arkadaşlar bırakın bunlar mecliste tartısılsın.
herkes bilip bilmeden ezberden konusuyor.
Kalkmış bir rektör 'dersime türbanlı gireni gecirmem' diyor.
bu mudur yani laiklik?

türkiye'de yaşıyoruz. burası müslüman bir ülke.
ve örtünmek dinimizin geregi. neden bu konu bu kadar uzatılıyorki.
Minileri çekip biyerleri meydan fora gezenler bu kadar rahatken basını örtmüş türbanlı kızlarımızmı batıyo gözünüze.

yine tek bir kıta;

Bacımın örtüsü batmışsa zalimin gözüne,
Billah acırım tükürüğe,tükürsem yüzüne,
Medeni olmak açmaksa bedeni,
Desenize hayvanlar bizden daha medeni

Laikligimizin simgesi İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un bu sözlerini umarım birazcık olsun anlayabilirsiniz.

mikas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Prof. Nesin(Aziz nesin'in oglu), başörtülülerin üniversiteye gidebilmesini neden savunduğunu da şöyle açıkladı:

18 yaşını bitirip rüştünü ispat etmiş birinin kılık kıyafetinden dolayı üniversiteye alınmaması herşeyden önce etik olarak yanlıştır. Etik olarak yanlış olan her duruş da uzun dönemde ülkeye büyük zarar verir. Nasıl bir erkeğin eşini dövmeye hakkı yoksa, kimsenin kimseyi düşüncesinden, inancından, giysisinden ve yaşam biçiminden dolayı üniversiteden men etmeye hakkı yoktur. Bu yasak, toplumun bir kesimini eğitimsiz bıraktığı için iyi bir şey değildir. Bu yasak, toplumun bir kesimine 'siz üniversiteye yakışmıyorsunuz' diyerek hakaret ettiği için güzel birşey değildir. Bu yasak, ne doğrudur ne iyidir ne de güzeldir.”

Akademisyenlerin baslattıgı karsı imza kampanyası ( Ali nesin ,nuray mert) 800' ü geçmiştir..Demokrasi diyorsanız işte size cogunlugun kararı..

cyberfalcon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Türkiye Cumhuriyeti laik bir devlet değildir. Laik olsaydı halkının dininin emirlerini yerine getirmesine engel olmazdı. Laiklik devlet ve din işlerinin birbirinden ayrılması demek değilmiydi, niye devlet dine müdahale ediyor.
Ayrıca türbana karşı çıkanların müslümanlığından şüphe ediyorum, halkının %99 müslüman olan bir ülkede dinimizin emri olan başörtüsü yasaklanıyor. Bence bu ülkenin %99 u müslüman değil, başörtüsüne bu kadar karşı çıkılan bir ülkede halkın nasıl %99 u müslüman olur onu anlamış değilim.
K.Maraşın kurtuluşunda ilk kurşunun atılmasının sebebini de hatırlatmak isterim; K.Maraşta ilk kurşun kadınların başörtüsüne el atan Fransızlara karşı Sütçü İmam tarafından atılmıştır.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Laikliğin temel kuralları:
1- İslam ve benzeri her hürlü kelimeyi ağzına alan düşmandır, yok edilmelidir.
2- Üniversiteye saçındaki tellerin sayısı sayılabilecek kadar ve göz zevkimize hitap edecek kadar güzel giyinmeyenler giremezler.
3- Bütün kızların heryerlerini görebilmeliyiz. Göstermeyenleri zorla açarız.
4- Devletin dini kesinlikle anti-islamdır, devletin dini yoktur diyenler asılır.
5- Devletin bayrağı tez elden değişmelidir, üstünde hilal var; malum İslami bir simge!
6- İngilizce resmi dilimizdir. Herşeyimizi olduğu gibi tüm ahlaki kurallarımızı ABD veya Avrupa'dan almalıyız.
7- Tüm camiler yıkılmalıdır; o şeriat yuvaları bombalanmalı, oraya ömrü hayatında bir defa bile gitmiş olanlar katledilmelidir.
8- Namaz, dua gibi gericilikler eğitimle ortadan kaldırılmalı, eğitim yuvalarında cinsellik dersi görsel ve işitsel olarak uygulamalı bir şekilde verilmelidir.
9- Atatürk dünyanın ilahıdır, ona insan diyenlerin dilleri kesilir, onu önder olarak kabul etseler bile müslümanlar Atatürk'ün adını ağızlarına almadan topluca vurulmalıdır.
10- Atalarımız mutlaka maymunlardır, Adem diye biri yoktur, olduğunu iddia edeni maymun ederiz.
11- Bu ülke müritlerin şeyhlerin ve benzerlerinin ülkesi değil, bunların yerine normal vatandaştan çok hortumcular, soyguncular, rüşvetçiler, satıcılar, alçak ve ahlaksızlar vardır. Bu sıfatlara sahip olmayan başka ülkeye gitsin! Ya da sessizce otursun oturduğu yerde.
12- Başını örtmeyi bırakın, evinde baş örtmeye müsait herhangi bir bez parçası bulunduran hemen laiklik koruma memurlarına ihbar edilmelidir. Böylece bu şahısların gerici evleri anında yerle bir edilir.
13- Ülkede her türlü bilimsel çalışma yasaktır. Hatta içinde mucize kelimesi geçen bütün çalışmalar, çalışma sahibine yedirilir ve Taksim'de sallandırılır. (Ancak bilim adına her türlü absürd yalan serbesttir ve hatta teşvik edilmelidir. Örneğin maymunların bizim büyük dedeler olduğunu , ya da ördeklerin ağaçlardan doğduğunu söylemek gibi.) Bilimle uğraşan herkes ya ülkeyi terketmeye zorlanmalı, ya da cezasını kobay olarak kullanılmakla ödemelidir.
14- Böylece bilim adına söylenen her türlü, ama her türlü yalanı desteklemeliyiz.
15- Herhangi bir TV programına izleyici olarak bile katılmamış herkes aforoz edilmelidir.
16- Yatarken bile kravat takmalıyız. Hatta bu konuda yarışma düzenlemeli ve en işe yaramaz, en ahmakça bir aksesuar bulanı ödüllendirmeli ve onun tüm insanlar tarafından kullanılmasını mecbur etmeliyiz.
17- Kamu işlerinde, hele hele müdür, başkan gibi görevlere en alçak olanları seçmeli ve dürüst vatandaşı oraya kesinlikle almamalıyız. Çünkü muhtemelen müslümandır, ülkemizi zehirlemeye çalışmaktadır. Hatta bu yüzden içi iyi olmasa bile dışı iyi görünen birini bile kamu hizmetlerinde önemli göreve alanları hemen fişlemeli ve ardından preslemeliyiz.
18- Ordumuz laikliğin koruyucudur. O yüzden bizi Atatürk'ün yarattığına inanmayan, böylece de yaşama hakkını kaybetmiş olanları vurmakta birinci vazife orduya aittir. (Bu işlemlerde kullanılacak kurşunlar halis İsrail malı olmalıdır. Onlar kan dökme konusunda uzmandır.
19- Rejimin adını tekilci demokrasi olarak değiştirmeliyiz. Her ne kadar kulağa saçma ve imkansız gibi gelse de, bu ülkede ancak bizim dediğimiz olur. Onun dışındaki herşey geçersizdir ve cumhuriyete aykırıdır. Zaten cumhuriyet demek, halkın zorla razı olması demektir.
20- Her türlü kuralı kafamıza göre yorumlama ve değiştirme yetkisine sahibiz, onun için bu kurallar zamanla değişebilir, saçmalaşabilir. Hatta bu kurallar bile şifahen söylenmiş kabul edilir. Yazılı hiç bir kural yokturi ne dersek o olur.

4. Maddeye açıklama: Devletin dini karma dinsizliktir. Yani İslam dışında her absürdlük olabilir. Hatta absürd olması daha iyidir. Örneğin Yahudiler baş tacımızdır, Hristiyanlar öğretmenlerimiz, Yunanlılar ise kardeşimiz ve dostumuzdur.
5. Maddeye açıklama: Burada bilimden kasıt onun poposu bunun sütlacıdır. Başka bilim yoktur. Hele faydalı bir şey icat eden olursa, hele de müslümansa, dünyaya ibret yedi sülalesinin başına bela açılır.

(Not: Bu yazının Atatürk'le hiç ilgisi yoktur, onu kullananlarla ilgisi vardır. Yoksa herkes Atatürk'e özgür ortam için saygı duyar. Ama aslında o özgürlüğü de bir takım kişiler ortadan kaldırmıştır.)
Buradan şunu anlıyoruz; Türkiye kesinlikle ve kesinlikle laik filan değildir. En çok laiklik yaygarası yapanlar laikliğin baş düşmanlarıdır. Türkiye kesinlik cumhuriyet rejimine sahip değildir. Bu nedenle kesinlikle demokratik de değildir. Türkiye, şu anda başa gelenin kendini ilah olarak tanıttığı bir teokrasi ile yönetilmektedir.

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Elmacık olayı kopartmisin tebrik ederim gerçkten tüm denilebilecekleri demissin..

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
dnzz dedi ki:

Vize işlemlerini sen mi yürütüyorsun aslan parçası. Ne kadar kalender bi' arkaşımızsın sen, ne ılımlı ne hoşgörülü ifadeler bunlar. Yeriz biz SENİ!

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Elmacik dedi ki:
Laikliğin temel kuralları:

Ben senden [size=7pt]-yazdıklarından ötürü-[/size] çok razıyım. İnşallah, Allah da senden razı olsun.

dnzz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
cyberfalcon dedi ki:
Türkiye Cumhuriyeti laik bir devlet değildir. Laik olsaydı halkının dininin emirlerini yerine getirmesine engel olmazdı. Laiklik devlet ve din işlerinin birbirinden ayrılması demek değilmiydi, niye devlet dine müdahale ediyor.
Ayrıca türbana karşı çıkanların müslümanlığından şüphe ediyorum, halkının %99 müslüman olan bir ülkede dinimizin emri olan başörtüsü yasaklanıyor. Bence bu ülkenin %99 u müslüman değil, başörtüsüne bu kadar karşı çıkılan bir ülkede halkın nasıl %99 u müslüman olur onu anlamış değilim.
K.Maraşın kurtuluşunda ilk kurşunun atılmasının sebebini de hatırlatmak isterim; K.Maraşta ilk kurşun kadınların başörtüsüne el atan Fransızlara karşı Sütçü İmam tarafından atılmıştır.

her dogan cocugun kımlıgıne musluman yazılırsa bır ulkenın %99 u musluman olur. ve dın bolumunun bos bırakılması ıstenıldıgınden bın dereden su getırırler sana bu ateıst dıye oyle olunca bır ulkenın %99ı musluman oluyor. ne kadar musluman olmasamda benımkındede musluman yazıyor ;)

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşın Biri Türbanlıları İran'a Yolluyor du, Acaba Müslüman olmayanları Nereye yolluyacak merak ettim ?

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
mavinok.ta dedi ki:
Jerusalem gözlerim doldu inan.. Çok güzel yazmışsın teşekkür ediyorum ben kendi adıma...
Estağfurullah, ben teşekkür ederim.