Tunay Torun da Galatasaray'a doğru...

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
tunay3_9JLV2.jpg


Gurbetçi pazarına açıldığımızı söylemiştik. Süper Lig'de forma giyen her yerli oyuncu için minimum 5 milyon eurodan kapı açan paragöz başkanlara ithafen gurbetçi, kaliteli, potansiyelli gurbetçi avına çıkan takımımızın diğer görüştüğü isim Tunay Torun. Transferde görüşmeler devam ediyor. En büyük temennimiz en kısa süre içerisinde Tunay'ın bir şekilde takıma kazandırılması. Keza çok yönlü bir oyuncu olan Tunay, aynı zamanda kanatlarda, ortasahada ve forvette oynayabilme özelliğine sahip. Patlayıcı gücü olan bir oyuncu ve çok sert aynı zamanda çok etkili şutları olan bir isim.

Hamburg'ta zaman zaman forma şansı bulan genç oyuncu yaptığı tüm olumlu işlere rağmen anlamsız bir biçimde takımda birinci oyuncu değil. Alternatifler arasında yer alan genç oyuncuyu son derece cüzi bir miktarla transfer edebilmek mümkün. Hamburg ile zaten bonservis konusunda sıkıntı çıkmaz fakat mühim olan Tunay gibi gerçekten potansiyelli ve kaliteli bir yeteneği ikna edebilmek. Türkiye'de oynamaya son derece sıcak bakan genç oyuncu tıpkı diğer isimler gibi "Tunay gelsin, dertler bitsin" modunda bir transfer değil. Fakat Taner, Tunay, Cenk, İlkay, Mehmet, Deniz gibi parçaları yerlerine oturttuğunuz zaman bir veya iki yıl içerisinde takımın ne derece çehresinin değiştiğini göreceksiniz.

Herkesin diline bir Volkan Şen, Sercan Yıldırım ikilisi dolanmış durumda. Sercan'ın şu anda normal değeri 5 milyon eurodan fazla değil. Fakat Bursaspor yönetiminin 10 milyon eurodan aşağıya bırakmayız mantalitesi nedeniyle bu oyuncuyu transfer etmek artık imkansız hale gelmiş durumda. Aynı durum son derece abartılan Volkan Şen içinde geçerli. Bunların konumuzla ne ilgisi var diyeceksiniz? Hemen ekleyelim; Tunay bu iki oyuncudan da daha disiplinli, daha yetenekli ve kaliteli. Önünde bir çok yıldız var ve istediği forma şansını pek fazla bulamıyor. Düzenli olarak ilk onbirde forma giymeye başlamasıyla Tunay'da ciddi bir fark ve takıma katkı gözlemlemeniz mümkün.

Güçlü fiziği, başarılı top tekniği, sürati ve hızı ile rakip savunma için ciddi bir tehlike. İlk paragrafta da belirttiğimiz gibi çok etkili ve sert vuruşları olan Tunay mesafe tanımaksızın kaleye isabet ettirebiliyor. Kanatlarda, ortada, forvet arkasında oynayabilen Tunay Torun'un takıma katılması sadece bugünlere değil, yarınlara da doğru planlama ile büyük hizmet olacaktır. Temennimiz bu genç oyuncunun en kısa sürede transferinin açıklanması. Daha doğrusu transferinin bitirilmesi..

Bu arada şunuda belirtmekte fayda var. Formica, Biglia, Taner, Tunay gibi isimler Galatasaray'ın geçtiğimiz aylarda devreye soktuğu ama yaklaşık 6 aydır görev galan scouting sisteminin önerdiği transferler. Revizyon başladı, hemde büyük bir revizyon. Fakat bir anda olacak iş değil, sezon sonuna kadar devam edecek.

FCN
 
Üst