Ttnet hız-bağlantı problemleri

serkans1

Asistan
Reaksiyon puanı
13
konu açmayayım dedim ama dayanamadım!

bende bir çok kullanıcı gibi ttnet'te problem yaşıyorum.
8 mbit netlimitsiz kullanıyorum. biten sözleşmemi 8 mbit netlimitsize geçirmek ve 6 aylık indirimden yararlanmak gibi bir hata yaptım. ve sözleşmem 12. ayda doluyor. ama bu sorun hallolmazsa 6 aylık indirimi ödeyip kapattırıcağım.

sorunum şu, 8 mbit ilk bağlandığında sık kopma problemleri yaşadığım için hızımı önce 4 mbite, sonrada 2 mbite sabitlediler. kopma olmasında hız düşük olsun dedim, ama her gün istisnasız 5-6 defa kopma problemim devam ediyor. (bazı günler bu daha fazla olabiliyor) onuda uzunca bir süre problem etmedim, ama bazen öyle anlarda kopma yaşıyorum ki artık can sıkıcı oluyor. kaç defa müşteri hizmetlerini aradım, yapılan tek şey 2-3 gün sonra aramaları ve modemi kapatın, 5 dakika sonra açın, sorun düzelecek demeleri!!! en son hız testinde download 1,21 , upload 0,56.

birde şu 2 mbit hızına sabitlenmeyi kaldırmak istiyorum dedim, bunu müşteri hizmetlerinden yapamıyoruz dediler, bende bağlı olduğum telekomun telefon numarasını verir misiniz dedim ve şok oldum:

gayrettepe'ye bağlısınız, telefon numarasını almak için ise
118 18'i aramalısınız!!!

neyse uzun oldu biraz, sıkıntı verdiysem affola.

kam turalı

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Aynı sorun bende de oldu fakat kopmalardan sonra 1 mbit e sabitlediler. Şimdi Allah tan kopma yok 1 Mbit sabit devam öyle gidiyor...

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
bunların hepsini bende yaşadım...üstüne birde sorunun kullandığım işletim sistemi-linux- kaynaklı olduğunu söylediler...
gerçi linux hariç "lenix-linax-lünix..." diye herşeyi dediler ama suçlu oymuş...
bi ara korsan windows indireceğim ama ya düzelmesse:)
neyse ya sözleşmemin dolmasına bi kaç ay var sonra...

serkans1

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Aynı sorun bende de oldu fakat kopmalardan sonra 1 mbit e sabitlediler. Şimdi Allah tan kopma yok 1 Mbit sabit devam öyle gidiyor...

dostum benimde önce 4mbite, sonra 2 mbite sabitlendi. ben 1 mbit sınırsız kullanıcısıydım, veremeyecekleri hizmet için neden beni arayıp, yarım saat dil döküp 8 mbite geçmem konusunda ikna ediyorlar!!!

birde ben 6 blokluk bir sitede oturuyorum ve diğer bloktaki arkadaşım 8 mbit'i rahatlıkla kullanıyor ve ben kullanamıyorum, müşteri hizmetlerine bunu söylediğimde bağlı olduğunuz telekom müdürlüğüne başvurmanız gerekiyor diyor. hız düşürme telefondan yapılıyor ama yükseltme yapılamıyor, bu da çok ilginç bir durum!!!

bunların hepsini bende yaşadım...üstüne birde sorunun kullandığım işletim sistemi-linux- kaynaklı olduğunu söylediler...
gerçi linux hariç "lenix-linax-lünix..." diye herşeyi dediler ama suçlu oymuş...
bi ara korsan windows indireceğim ama ya düzelmesse:)
neyse ya sözleşmemin dolmasına bi kaç ay var sonra...

bende de hem windows var, hem pardus :)
ama bağlantı problemini linux'a bağlamalarıda ilginç olmuş :)

eyvaan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
sende fiber dene santrale yakınmısın ben bi arkadaşla bağlattık 100 mbibts 100 mblik dosya 10 saniyede indi ping ise 11 ama düşecekmiş

cihat52.5

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla bulundugu yerde süperonline ya da türknet varsa FİBER internetten faydalanmayan ahmaktır kardesım hiç kusura bakmayın acın ücretlerini öğrenin örn:
SUPERONLINE:
10mbps down 1 mbps upl:49tl
20mbps down 5 mbps upl:69tl

kaldıki ttnet 1 mbps limitsiz fiyatı 55tl :? durum ortada

TTNETDestek

Asistan
Reaksiyon puanı
3
konu açmayayım dedim ama dayanamadım!

bende bir çok kullanıcı gibi ttnet'te problem yaşıyorum.
8 mbit netlimitsiz kullanıyorum. biten sözleşmemi 8 mbit netlimitsize geçirmek ve 6 aylık indirimden yararlanmak gibi bir hata yaptım. ve sözleşmem 12. ayda doluyor. ama bu sorun hallolmazsa 6 aylık indirimi ödeyip kapattırıcağım.

sorunum şu, 8 mbit ilk bağlandığında sık kopma problemleri yaşadığım için hızımı önce 4 mbite, sonrada 2 mbite sabitlediler. kopma olmasında hız düşük olsun dedim, ama her gün istisnasız 5-6 defa kopma problemim devam ediyor. (bazı günler bu daha fazla olabiliyor) onuda uzunca bir süre problem etmedim, ama bazen öyle anlarda kopma yaşıyorum ki artık can sıkıcı oluyor. kaç defa müşteri hizmetlerini aradım, yapılan tek şey 2-3 gün sonra aramaları ve modemi kapatın, 5 dakika sonra açın, sorun düzelecek demeleri!!! en son hız testinde download 1,21 , upload 0,56.

birde şu 2 mbit hızına sabitlenmeyi kaldırmak istiyorum dedim, bunu müşteri hizmetlerinden yapamıyoruz dediler, bende bağlı olduğum telekomun telefon numarasını verir misiniz dedim ve şok oldum:

gayrettepe'ye bağlısınız, telefon numarasını almak için ise
118 18'i aramalısınız!!!

neyse uzun oldu biraz, sıkıntı verdiysem affola.

Merhaba, cep ve Adsl numaranızı özel mesaj ile gönderirseniz en kısa sürede size ulaşıp yardımcı olabiliriz.

Teşekkürler.

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
superonline geçtim allah diyorum sadece :) yalnız wireless da ya modemen ya ayarlarda sorun var wireless dan girince hat anormal kötü fakat eternet üzerinden 100% 50mbit alıyorum. bir sunucudan 1 gb dosyayı 2.5 dakikada indirdim hemen hemen ahah

ŞAH_PARS07

Asistan
Reaksiyon puanı
1
superonline geçtim allah diyorum sadece :) yalnız wireless da ya modemen ya ayarlarda sorun var wireless dan girince hat anormal kötü fakat eternet üzerinden 100% 50mbit alıyorum. bir sunucudan 1 gb dosyayı 2.5 dakikada indirdim hemen hemen ahah
bende süperonline geçmeyi düşünüyorum kullandığın paket hangisi?

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Birde bugün acaip bir sorun var internet yok gibi bişey neden böyle????...

Protokolu değiştirdim hız normale döndü ne alakası varsa... pppOA dan pppoe geçince normal oldu... Halbuki Alcatel santrallerde pppoa kullanmak daha mantıklı...

serkans1

Asistan
Reaksiyon puanı
13
dün sosyal medyadan yapmış olduğunuz şikayet üzerine denilerek dönüş yapılmıştı, ama müsait olmadığım için bugün şu saatler arasında arayabilirsiniz dedim, ve tekrar arandım. 2 mbite sabitlenen internetim, müşteri temsilcisi tarafından 8 mbit, 6 mbit ve 4 mbit hızlarında test edildi, ama santrale 2 km uzaklıkta olduğumdan, bazı değerlerin çok düşük olduğundan bu hızları alamayacağım söylendi ve hız tekrar 2 mbite tekrar sabitlendi, ama telefonu kapattıktan sonra kopmalar yine devam ediyor. sanırım santrale uzak olmam ve bina içi tesisat buna neden oluyor. haziranda evi değiştiricem, o zamana kadar böyle idare edicez :(

TTNET Destek ilgin için teşekkür ederim :)

apoxlost

Asistan
Reaksiyon puanı
2
pazertesi gününe kadar çok kötü bi internetim vardı ama pazartesi günü ttnet bi çalışma yaptı daha sonra hızım inanılmaz arttı artık ttnet ten bi şikayetim yok şimdi ki hızım 4-5 mb

cadiguzel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
elamlar.

Adsl konusunda Epey sıkıntı çekiyorum. türk telekom & TTnet ısrarla 1Mbit'den fazla hız alamazsınız diyor. buna rağmen abone kaydı yok diye , 1 mbit sınırsızdan net limitsiz tarifesine geçirmişler , alabildiğim hız yine 1Mbit.

2-3 Mbit desteklese yine razıyım , 0,768 Kps gibi hızlar alıyorum testlerde.

Ayrıca Biri adsl aradı , 'kadar lı tarife yerine 4 mbit sınırsız verin dedim , iddalarına göre sağlarız diyorlar ama hiçbir teknik ölçüm yapmadan sanırım kafadan bunu söylüyorlar.

Yarın abonelik için gelecekler , kaygım şu ki; 4 mbit sınırsız tarifede , sürekli kopan bir internetle ve bunu koç.net'e anlatmakla uğraşarak mağdur olacağım gibi geliyor bana.

Adsl değerlerine göre ben ortalama ne kadar hıza çıkabilirim acaba? Bu konuda gürültü değeri / hız arasında ayar yapan program veya iç tesisatı yenilemem fark eder miki? ( tesisatım eski değil , ayrıca duyabildiğim kadarı ile hatta da bir pürüz yok)

Tşk'ler.

Değerler ;

Down Stream : 1024 Kbps / Up.Stream : 256 kbps

Gürültü Sınırı : upstream : 31 dB / downstream : 15 dB

Azaltma : DownST: 63 dB / UpSt: 63 dB

ahmtozdmr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
elamlar.

Adsl konusunda Epey sıkıntı çekiyorum. türk telekom & TTnet ısrarla 1Mbit'den fazla hız alamazsınız diyor. buna rağmen abone kaydı yok diye , 1 mbit sınırsızdan net limitsiz tarifesine geçirmişler , alabildiğim hız yine 1Mbit.

2-3 Mbit desteklese yine razıyım , 0,768 Kps gibi hızlar alıyorum testlerde.

Ayrıca Biri adsl aradı , 'kadar lı tarife yerine 4 mbit sınırsız verin dedim , iddalarına göre sağlarız diyorlar ama hiçbir teknik ölçüm yapmadan sanırım kafadan bunu söylüyorlar.

Yarın abonelik için gelecekler , kaygım şu ki; 4 mbit sınırsız tarifede , sürekli kopan bir internetle ve bunu koç.net'e anlatmakla uğraşarak mağdur olacağım gibi geliyor bana.

Adsl değerlerine göre ben ortalama ne kadar hıza çıkabilirim acaba? Bu konuda gürültü değeri / hız arasında ayar yapan program veya iç tesisatı yenilemem fark eder miki? ( tesisatım eski değil , ayrıca duyabildiğim kadarı ile hatta da bir pürüz yok)

Tşk'ler.

Değerler ;

yanılmıyorsam bu değerlerle 6mbite kadar hız alabilirsiniz. bu konuda daha çok bilgisi olan arkadaşlar yazarsa daha doğru olur ama benimki sadece tahmin.

cadiguzel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim..

SDN forumlarında gördüğüm TTNet Destek ekibinden bir yetkili tarafından aradım. Bugüne kadar gördüğüm en ilgili yaklaşımda bulundular sağolsunlar. Kopmalar nedeni ile hızım 1mbit'e düşürülmüş ama mesafe olarak 2-4 Mpbs hız alabileceğimi ilettiler.

Mesafe olarak yakın bir santrale aktarım konusunu araştırıp yetkililerin geri dönüş yapmalarını sağlayacaklarını ilettiler.

Şimdilik beklemedeyim , umarım bir çözüm üretilir.

ahmtozdmr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ısrarla yüksek hız isteyin. aynı sorunu geçen ay bende yaşadım müşteri hizmetleri tekrar tekrar kopmalar olacağını söyledi, santrale mesafesini vs bahane ettiler ama hızımı daha yüksek bir hıza sabitlemelerini istedim. o günden beri hiçbir sorun yok =)

cadiguzel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ısrarla yüksek hız isteyin. aynı sorunu geçen ay bende yaşadım müşteri hizmetleri tekrar tekrar kopmalar olacağını söyledi, santrale mesafesini vs bahane ettiler ama hızımı daha yüksek bir hıza sabitlemelerini istedim. o günden beri hiçbir sorun yok =)

Valla isteyelim de destek birimine dert anlatmak tam bir işkence olabiliyor. Kimisi hattı spliterden cıkartıp direk modeme bağlatmadan , selam bile vermiyor. Şansa biraz teknik bilgisi olan biri denk gelecek de , santral veya yetkili bir birim için arıza kaydı açacak.

Şu an umudum SDN forumlarındaki TTNet destek operatörleri. Bugüne kadar ki en kayda değer görüşmemi yaptım diyebilirim , talepleri ilettim bakalım şu an sadece bekliyorum. Biri Adsl firmasında da zaman istedim , bir süre TTNet'i bekleyeceğim , çözüm üretmek için yardımcı olacaklar mı diye.

Bu arada iç tesisatda bağlantı noktalarını , modeme giden kabloları yenileri ile değiştirdim. Yeni ve kaliteli de bir splitter aldım.

Downrate gürültü sınırı değerinde artış oldu , forumlardan takip edebildiğim kadarı ile bu değerin yüksek olması hattın kopmadan destekleyebileceği hız değeri için olumlu karşılanıyor sanırım.

Yeni Değerler

Gürültü Sınırı : upstream : 31 dB / downstream : 22 dB

Eski Değerler ;

adsl_durum_yeni.jpg

cadiguzel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telekom dan yine aradılar, mesafe kaynaklı olarak hattınız 1 mbit üzeri desteklenmiyor dendi.

Ben şimdi ne yapacağım? Diğer İşletmecilerden kendi DSLAM lerini kullananlar var mı? başka bir firmanın merkezi noktalarına yakın olmak bu işi çözer mi?

Bu olayı da çok net anlamadım. bazı kaynaklar, Telekom santraline mahkumsun sorun mesafe ise çözülmez görüşünde, bazıları diğer Adsl işletmecilerinin hepsinde olmasa da bazılarında kendi altyapı yatırımları ve Dslam sunucuları var gibi bilgi veriyor.

Offf off , 90 kb den hızlı download yapamıyoruz , geçtim online streamingle video seyretmeyi :(

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
@cadiguzel sizin bulunduğunuz bölgede fiber internet gibi bi şansınız varsa mesela Süperonline gibi onları bi araştırın olmazsa uyduneti araştırın aksi halde ttnet in sağlayamadığı şeyi diğer firmalarda sağlayamayacaktır...

cadiguzel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@cadiguzel sizin bulunduğunuz bölgede fiber internet gibi bi şansınız varsa mesela Süperonline gibi onları bi araştırın olmazsa uyduneti araştırın aksi halde ttnet in sağlayamadığı şeyi diğer firmalarda sağlayamayacaktır...

Maalesef uydunet veya superonline fiber gibi alternatifler su an mevcut degil.

En sonunda 3g ile bir cozum deneyecegim. 3g ile 4mbit e yakin hizlari goreviliyorum ama sunulan urun cesitliligi bakimindan piyasanin cesitlendirilmesi gerek.