Trend micromu Kasperskymı?

Sizce hangisi daha iyi koruma sağlıyor ve en iyisi hangisi?

• Kullanılan toplam oy
    76

efe77

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Benim devamlı tercihim Trend Micro Titanium İnternet Security.

taken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yorum yazan arkadaşların öncelikle her iki antivirüsü de incelemesini tavsiye ederim. Her iki antivirüste yılların birikimi var. Dünya genelinde karşılaştırma yaparsanız Trend Micro'nun önde olduğu görülür. Tek sorun Trend Micro şu an Türkiye'de çok fazla bilinmediğidir. Güvenlik konusunda en eski ve köklü firmalardan biridir. Ayrıca performans açısından çok daha hızlı çalışmaktadır.
Teknoloji bakımından her iki firmada aynı yapıyı kullanıyor olduğunu ve Trend Micro'nun bu yapıyı kullanan ilk firma olması, sistemin oturmuşluğu, sorunsuz kullanımı açısından bir adım daha öne çıkarıyor.
Ayrıca bundan da önemlisi performans; Kaspersky için her zaman performansı ile ilgili sıkıntılar yaşanmaktaydı ve hala yaşanıyor.
Denemeden yorum yapan, araba benzetmesi yapan, heleki sadece kaspersky kullanırım diyen arkadaş için kulaktan duyumlarla değil deneyerek yorum yapmalarını tavsiye ederim.

Bakinci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar bende trend micro titanium internet security 2012 var türkçe 1 yıllık lisanslı ama bi site kampanya ile kaspersky internet security 2012 1 yıllık lisans veriyormuş ingilizce ve almanca sürümler için
kararsız kaldım trendten memmunum ama kasperskyin marifetlerini duydum size sormak istedim
bide kaspersky is 2012 türkçe sürümü 166 mb civarı ingilizce sürümü 76 mb neden böyle arada baya bi mb farkı var?
sizce hangisi tarafsız bir şekilde ????

Buradaki bir çok arkadaş Kaspersky önermekte ancak, haliyle hatalı bir öneri. ( deneyim ve şahsi fikrim ) Çalıştığım kurumda 9 yıldır trend kullanmaktayız ve daha bir kere virus nedir görmedik. Şimdi diyecekler ki yok zaten bi ton policy var yok usb ler kısıtlı vs... policy ve kısıtlama olmayanlarda var. Ancak bir tane virus, maleware, trojan yakanlanmış değil. Sonrasında dedik ki ya biz hep aynı ürünü kullanarak hatamı yapıyoruz dedik ve karspersky'nin kurumsal olan versiyonunu rica ettik kurdular kalibre ettiler ve belli pilot kullanıcılara kurduk ve sonuç !!! malesef ilk bir ay içinde pilot kullanıcılardan %50 sine virus infekte olmuştu. Ayrıca bir diğer şahsi deneyimimde arkadaşım kaspersky kullanmakta ve ondan ne zaman USB alsam malum autorun mutlaka buluyor bende ki trend ve her seferinde diyorum ki arkadaşa makinanı temizle kaynıyo diyorum, oda daha akşam baktım bişey yok deyip duruyo. Ama sonuç değişmiyo ben temizliyorum USB sini, arkadaş kendi makinasına soktuğu anda autorun ı alıyo ve gerçekten ben tarattım kendi yazılımı ile makinasını ( yani kaspersky ile ) bişey yok diyor bulmuyor. ) güncel mi güncel. Sonuç ben trend kullanıyorum, kaynak kullanımı az, hızlı, ve eğer crack dolu haricin varsa sakın trend varken onu takma :) hepsini siliyo :) sonra uğraş dur. Tavsiyem Trend'tir. Aldığı ödülleri saymıyorum bile. Şuan piyasada hiçbir anti virus 20 layer zipli dosyayı taramıyor. Taramadığı içinde 20 tane iç içe geçmiş bir zip dosyasında 20'cisinde virus varsa bulmuyor. Trend 20 layer kadarda iniyor bu arada. Ve Şuan publish etmese bile hotmail en son trend micro kullanıyordu. Buda referans olabilirsana.

cloud27

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Buradaki bir çok arkadaş Kaspersky önermekte ancak, haliyle hatalı bir öneri. ( deneyim ve şahsi fikrim ) Çalıştığım kurumda 9 yıldır trend kullanmaktayız ve daha bir kere virus nedir görmedik. Şimdi diyecekler ki yok zaten bi ton policy var yok usb ler kısıtlı vs... policy ve kısıtlama olmayanlarda var. Ancak bir tane virus, maleware, trojan yakanlanmış değil. Sonrasında dedik ki ya biz hep aynı ürünü kullanarak hatamı yapıyoruz dedik ve karspersky'nin kurumsal olan versiyonunu rica ettik kurdular kalibre ettiler ve belli pilot kullanıcılara kurduk ve sonuç !!! malesef ilk bir ay içinde pilot kullanıcılardan %50 sine virus infekte olmuştu. Ayrıca bir diğer şahsi deneyimimde arkadaşım kaspersky kullanmakta ve ondan ne zaman USB alsam malum autorun mutlaka buluyor bende ki trend ve her seferinde diyorum ki arkadaşa makinanı temizle kaynıyo diyorum, oda daha akşam baktım bişey yok deyip duruyo. Ama sonuç değişmiyo ben temizliyorum USB sini, arkadaş kendi makinasına soktuğu anda autorun ı alıyo ve gerçekten ben tarattım kendi yazılımı ile makinasını ( yani kaspersky ile ) bişey yok diyor bulmuyor. ) güncel mi güncel. Sonuç ben trend kullanıyorum, kaynak kullanımı az, hızlı, ve eğer crack dolu haricin varsa sakın trend varken onu takma :) hepsini siliyo :) sonra uğraş dur. Tavsiyem Trend'tir. Aldığı ödülleri saymıyorum bile. Şuan piyasada hiçbir anti virus 20 layer zipli dosyayı taramıyor. Taramadığı içinde 20 tane iç içe geçmiş bir zip dosyasında 20'cisinde virus varsa bulmuyor. Trend 20 layer kadarda iniyor bu arada. Ve Şuan publish etmese bile hotmail en son trend micro kullanıyordu. Buda referans olabilirsana.

bunları bilmiyordum ben öğrendiğim süper oldu burada herkes birinin dediğine bakar biri eset süper derse arkasında 20-30 kişide eset süper der halbuki bu süper diyenlerin içinde 10 kişi eseti ya kullanmıştır yada kullanmamıştır

syber_energy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
internette araştırdığımda trend micro ile kaspersky arasında virus yakalama arasında pek bir fark yok.
kaspersky virus yakalama yüzde 98. trend micro ise yüzde 95,5.
kasperskiy her yönü ile bilgisayarı korumuyor yada denetlemiyor. sadece virusleri iyi tanıyor o kadar. güvenlik açıklarını kapatmıyor. Trend micro ise güvenlik açıklarını da kapatıyor.Ben inanıyorum ki, bu gidişle Trend Micro daha hızlı gelişecek.
pc-cillin hatırlar mısın bilmiyorum ama 18 sene önce baya favori bir programdi antivirus ve spam koruma programı olarak.işte Trend Micro hikayesi burdan geliyor.Trend Micro firmasının sahibi japonlar.Trend Micro sadece bir antivirus programı değil. Spam ve web flitreleme konusunda sunduğu içerik flitreleme olayında çok başarılı.Değişen dünyada teknoloji manyağı olan japonlar bulut teknolojide önde gidiyorlar.eğer network(ağ) dan anlıyorsanız. Sanallaştırma konusunda Trend Micro ürünlerin ne kadar avantajlı olduğunu göreceksin.

Ha bir de unuttuğum bir konu daha var. Bulut teknolojisi araştırdığımda Trend micro, bulut teknolojisi en iyi koruyan olan firma seçilmiş.

cipro06

Doçent
Reaksiyon puanı
4
trend micro nun dezavantajı arayüzü....burdan kafadan 1-0 geride kalıyor.

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
internette araştırdığımda trend micro ile kaspersky arasında virus yakalama arasında pek bir fark yok.
kaspersky virus yakalama yüzde 98. trend micro ise yüzde 95,5.
kasperskiy her yönü ile bilgisayarı korumuyor yada denetlemiyor. sadece virusleri iyi tanıyor o kadar. güvenlik açıklarını kapatmıyor. Trend micro ise güvenlik açıklarını da kapatıyor.Ben inanıyorum ki, bu gidişle Trend Micro daha hızlı gelişecek.

Ha bir de unuttuğum bir konu daha var. Bulut teknolojisi araştırdığımda Trend micro, bulut teknolojisi en iyi koruyan olan firma seçilmiş.

2.5 oranının kaç zararlıya tekabül ettiğini hiç düşündünüz mü ? Antivirus programları içinde kendini koruma modülü olarak en iyilerinden birisidir Kasperksy. Güvenlik açıklarını kapatmaktan kastınız Windows güncellemelerinin kurulu olup olmadığını haber vermesi mi ?

Virus bulma ve etkisiz hale getirip silme konusunda Kaspersky diğer rakiplerinden önde diyebiliriz. Trend-Micro bulma konusunda iyi ama silme konusunda o kadar etkili değildir genelde sistemi yeniden başlatmayı gerektirir zaralıyı silebilmesi için.

Bulut teknolojisinin öncüsü İspanyollar Panda'dır. Ama Trend-Micro'da bu konuda kendisini iyi geliştiriyor.

Trend-Micro bu sektörün öncülerindendir ve pastadan da dilimini alır ama Kaspersky çok büyük adımlarla gelişiyor ve büyüyor her alanda.

Mesela komple sistem korumasında (İnternet security) mukayese bile kabul etmez Kaspersky-Trend Micro karşılaştırması. Kaspersky güvenlik duvarı ve diğer modülleri ile çok ağır basar...

trend micro nun dezavantajı arayüzü....burdan kafadan 1-0 geride kalıyor.

Çok anlaşılabilir sade arayüze sahip ve kişiselleştirilebilmesi de çok güzel bir yönü. Menüler arasında kaybolmuyorsunuz arayüz gayet sade ve şık...

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
ikisidide değil.bitdefender. :D

9vpy7.jpg

ikisidide değil.bitdefender. :D

9vpy7.jpg

cipro06

Doçent
Reaksiyon puanı
4
2.5 oranının kaç zararlıya tekabül ettiğini hiç düşündünüz mü ? Antivirus programları içinde kendini koruma modülü olarak en iyilerinden birisidir Kasperksy. Güvenlik açıklarını kapatmaktan kastınız Windows güncellemelerinin kurulu olup olmadığını haber vermesi mi ?

Virus bulma ve etkisiz hale getirip silme konusunda Kaspersky diğer rakiplerinden önde diyebiliriz. Trend-Micro bulma konusunda iyi ama silme konusunda o kadar etkili değildir genelde sistemi yeniden başlatmayı gerektirir zaralıyı silebilmesi için.

Bulut teknolojisinin öncüsü İspanyollar Panda'dır. Ama Trend-Micro'da bu konuda kendisini iyi geliştiriyor.

Trend-Micro bu sektörün öncülerindendir ve pastadan da dilimini alır ama Kaspersky çok büyük adımlarla gelişiyor ve büyüyor her alanda.

Mesela komple sistem korumasında (İnternet security) mukayese bile kabul etmez Kaspersky-Trend Micro karşılaştırması. Kaspersky güvenlik duvarı ve diğer modülleri ile çok ağır basar...

Çok anlaşılabilir sade arayüze sahip ve kişiselleştirilebilmesi de çok güzel bir yönü. Menüler arasında kaybolmuyorsunuz arayüz gayet sade ve şık...
ben ona sade demiyorum basit diyorum şıkta bir tarafı yok bence,ben nerdeyse çoğu antivirüs programını denediö bu kadar basit arayüz yok.ben şu an trustport internet security kullanıyorum duydunuz mu bilmem trend microdan bence kat kat iyi

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
ben ona sade demiyorum basit diyorum şıkta bir tarafı yok bence,ben nerdeyse çoğu antivirüs programını denediö bu kadar basit arayüz yok.ben şu an trustport internet security kullanıyorum duydunuz mu bilmem trend microdan bence kat kat iyi

Trust Port Çek Cumhuriyeti çıkışlı ve çift antvirus motoru kullanıyor(Bitdefender + AVG(Vipre)...

Evet testlerde üst sıralarda yer almakta, kaliteli bir program...

alperdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence bmc :D

şaka bir yana bir süre trend micro kullandım hiç ses seda vermedi, arkada usul usul çalıştı. ya virüse denk gelmedim ya da arka sokaklarda neler oluyor durumu oldu.

sonra başka sebeplerle format falan derken comodo internet security kurdum(free). en azından trend micro kadar iş yapar. demem o ki karspersky'de karar kılmalısın. hiçbir antivirüsün mükemmel olmadığını gözönünde bulundurarak tabi :)

Detected

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eğer bilgisayarımı zorlamamış olsaydı Kaspersky kullanırdım.Oldukça iyi,hatta bazı kesimlere göre en iyisi.Ama testler Bitdefender'i gösteriyor.

FerdiAltan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Türkler çok iyi virüs üreticisidir. antivirüsçüler söylüyor :D her zaman en iyisi bizde bide antivirüsü üretseler

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Türkler çok iyi virüs üreticisidir. antivirüsçüler söylüyor :D her zaman en iyisi bizde bide antivirüsü üretseler

Türkler virüs üretmez(yazmaz), tam tersi beleş program kullanacağını sanıp kendini akıllı sanan ama bir zombi bilgisayar haline geldiğini bilmeyen, bilinçsiz kullanıcı topluluğunun cracker tarafından yazılan zararlının yayılmasına vesile olan türevlerdir...

muratgoce

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Helyum'un böyle bir kampanyası yok. Sadece eskiden Helyum ürünü Kaspersky 2011 ürünü almış kullanıcılar eğer sorun yaşıyorsa Helyum onlara full 1 yıllık TM Internet Security veriyor ki hiçbir müşterisi mağdur duruma düşmesin :)

muratgoce

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bütün isteğimiz bu yönde. Neredeyse Doğu Avrupa ülkelerinin tamamında bile kendi AV programları varken, bizde yok. Bunun için biraz devlet desteği lazım. Yazılımı gerçekleştirmek kolay ama yeni çıkan virüs istihbaratı çok zor, pahalı bir yatırım.
Diğer markalar, Symantec ve McAfee Amerikan, Kaspersky Rus, Nod32 Slovakya, Trend Micro ise Japon.

syber_energy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Trend Micro internet security programını trial indirdim. sorunsuz çalışıyor. bütün virusleri buluyor. trend micro antivirus programı adından tanımayanlar pc-cillin kullananlar bu antivirus programın kaliteli olduğunu anlarlar.