Toplama Cep Telefonu

Toplama Cep Telefonu yapılabilseydi ille de Marka diye tutturur muydunuz?

• Evet, ben marka bağımlısıyım!!!

Kullanılan: 7 11.5%
  • Hayır. Cep telefonumu kendim toplayabilmek istiyorum.

Kullanılan: 50 82.0%
  • Bir fikrim yok. Cep telefonlarını sevmem/sevemedim.

Kullanılan: 4 6.6%

• Kullanılan toplam oy
    61

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bir arkadaşın hatırlatmasıyla ekleme yapma durumundayım :)

100 000 US$ rakamı TASARIM VE KOMPONENTLERİN HEPSİNİ SİZİN SEÇECEĞİNİZ, KASASI DA SİZİN İSTEDİĞİNİZ MARKA LOGOLU BİR TELEFON İSTEDİĞİNİZDE GEÇERLİYMİŞ..

Bu rakamın 3 te 1 ine, hazır üretilmiş telefonların ön yüzüne, arka kapağına ve yazılımına markanızı ekleyebiliyorlarmış..
Düşünmüyorum da değil :)

önümüzdeki hafta dolar dibe vurursa ($<1ytl) düşünülebilir tabi :sweatdrop:

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
:)
İyi fikir aslında..
SDN markalı bi tel yaptıralım.. Peynir ekmek gib satarız burada..
Sonrada o parayla zelenga ve majesty yaptırırız. Ama son ikisi orjinal şeyler olur ;)

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15
Valla güzel olurdu istediğim özellikleri olanlar çok pahalı ucuza toparlardım ya =]

O.Z.

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu konu "marka nedir?" konusuna giriyor. marka konusunda 2 tane enteresan grup var.
biri gerçekten marka bağımlısı olan, çok görüğü, duyduğu ve pahalı olduğu için daha iyi olduğunu zanneden grup.
diğeri ise her türlü karşı çıkan marka'nın eşyaların üzerine yapıştırılan etiket olduğunu sanan grup.
tartışma da bu iki yanlışın karşılaşmasından geliyor.

marka, alamet-i farika, yani benzerlerinden ayrılması için kullanılan işaret. kalite standartları ile korunurlar. belirli kaliteye çıkıp inmesi, şirketin politikasından ileri gelir. bunun ötesinde ise kendi yatırımları, teknolojisi ve maliyetlere(kârlılık oranları), hedef kitlesine bağlıdır. rastgele örnek vermek gerekirse, opel, orta seviye kullanıcıya hitap etmektedir, çünkü onun politikası için en kârlı görünen hedef budur. tutup da süper lüks araçlar yapmaz, çünkü kâr getirmeyeceğini hesaplamıştır. aynı kesime hitap edecek daewoo(kapandığı için herhangi bir kullanıcıya laf atmak olarak algılanmayacağını düşünerek bu örneği verdim)'nun ise kalitesinin daha düşük olduğu bilinir ve fiyatı da daha düşüktür.
peki bu iki markadan birisi müşterisinin isteklerini yerine getirmese? işte o zaman marka değeri düşer, yani marka olarak daha aşağılara çekilir çünkü satışı ve doğal olarak kârının düşmesi öngörülür.

peki sanayi'de çetin usta'nın kendisinin yaptığı(oldu ki belge konusunda sıkıntısı yok ve trafik izni alabiliyor) 4 tekerli yürüyen şey için "180 yap bişey olmaz" demesi ne kadar inandırıcı? inandınız, 150 ile giderken şaftının dağılması konusunda ne garanti veriyor?

masaüstü bilgisayarlarda evet, tüm parçaların birbirine el ile takılması durumu yeterli, kasasının üzerinde marka yazması gerekmez ama dizüstü daha çok yek pare düzeye getirilecek birşey. illa ki bana o anakartta o ram'larin, wireless modülünün stabil çalışacağının garantisi verilmesi lazım. ayrıca o laptopun içine konulacak malzemeler de markalı.
sqny ekran kartı taksalar ne derdiniz?

cercur47

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
zaten çinde öyle birşey var...ama stoklu alman lazım...

yoksa 1 adet üretirsen servis desteği nasıl olacak