Telefon hard brick oldu

seyithan127

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
telefonum hard brick oldu arkadaşlar markası gm discovery elite telefon hiçbir şekilde açılmıyor şarja taldığımda şarj flanda olmuyor telpa servisine göndersem tamir edilirmi veya telefonculara götürsem tamir edebilirlermi ve kaç tl ye tamir ederler tahmini yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler

waylandx

Doçent
Reaksiyon puanı
67
Rom falan mı kurmaya çalışıyordun?

waylandx

Doçent
Reaksiyon puanı
67
Hangi romu kurmaya çalıştın?Senin telefonuna uyduğundan eminmisin?

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Hangi romu kurmaya çalıştın?Senin telefonuna uyduğundan eminmisin?
Doğru romu kurup kurmadığına dikkatlice bak bence çünkü çökme riskini de hesaba katman gerekiyor.Benim abiminkisi HTC idi 2.el içerisinde virüs vardı zar zor halledildi.o_O

seyithan127

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet internette olan videolardan buldum bide telefonu az önce bilgisayara takdım tanıdı telefonu led ışık kırmızı yanıp sönüyor sizce bunun devamında ne yapmalıyım

seyithan127

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Doğru romu kurup kurmadığına dikkatlice bak bence çünkü çökme riskini de hesaba katman gerekiyor.Benim abiminkisi HTC idi 2.el içerisinde virüs vardı zar zor halledildi.o_O
kardeş benim telefonada virüs bulaştı ben 10 dkkda halettim önce telefona root attım sonra trojan kıller diye virüs programı var onu indirip tarama yaptım virüsleri buldu ve hemen sildim ama telefon rootlu değilsse neredeyse hiçbir virüs programıyla telefondaki virüsler silinmez ve telefonu fabrika ayarlarına sıfırla nede hardreset at o virüs silinmez ya telefona rom atacaksın yada yukarda yazdığım gıibi yapılır ben çok araştıdım

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
kardeş benim telefonada virüs bulaştı ben 10 dkkda halettim önce telefona root attım sonra trojan kıller diye virüs programı var onu indirip tarama yaptım virüsleri buldu ve hemen sildim ama telefon rootlu değilsse neredeyse hiçbir virüs programıyla telefondaki virüsler silinmez ve telefonu fabrika ayarlarına sıfırla nede hardreset at o virüs silinmez ya telefona rom atacaksın yada yukarda yazdığım gıibi yapılır ben çok araştıdım
Virüs programlarına güvenmiyorum silmesini bilirsen en iyisi bence ROM yoluyla olmadı en iyisi kendi bildiğin yoldur.:rolleyes:

bthndmrc

Asistan
Reaksiyon puanı
111
Aslında rom yüklerken soft brick olur yani ekran takılır recovery moda girer fakat telefon işlevsel kullanılmaz. İlk defa rom yüklerken hard bricke rastladım. Maalesef hard brickte yapılabilecek en iyi şey servise vermek.

waylandx

Doçent
Reaksiyon puanı
67
Aslında rom yüklerken soft brick olur yani ekran takılır recovery moda girer fakat telefon işlevsel kullanılmaz. İlk defa rom yüklerken hard bricke rastladım. Maalesef hard brickte yapılabilecek en iyi şey servise vermek.
Biraz kurcalayarak tecrübe edinebilirsiniz servis son çare olmalı.

bthndmrc

Asistan
Reaksiyon puanı
111
Biraz kurcalayarak tecrübe edinebilirsiniz servis son çare olmalı.
Ortada kurcalanacak bi durum olmadığı için sevisi önerdim soft brick olsa yardımcı olurdum kullanıcı şuanda hiçbir şekilde cihazın açılmadığını belirtmiş neyi kurcalamaktan bahsediyoruz ?