Telefon almak istiyorum ama bu fiyatlar çok pahali olmak zorunda mı?

TheLastWarrior

Profesör
Reaksiyon puanı
3,045
Arkadaşlar telefon almak istiyorum ama orta seviye cihazlar bile neredeyse 10 bin bandina çıkmış durumda biz neden verdigimiz paranin karşılığıni alamiyoruz ben neden 10 bin tl vermisken üst seviye klasmanina giren bir cihaz alamiyorum neden alt seviye cihazlara mahkum ediliyoruz simdi ben verdiğim bu 10 bin tl ile aldigim orta alt sinif cihazi sadece alo demek icin mi almış oluyorum. Neden bu kadar para vermisken islemcisi daha iyi kamerasi daha iyi malzeme kalitesi daha iyi bir cihaz alamayim. Ne olacak bu fiyatlar duser mi daha da yukselir mi?

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,255
Bu fiyatlar düşmez maalesef, bu fiyat bandında sıfır olarak A52s ve S20 FE öneririm, Xiaomi'den uzak durun, arayüzüne reklam koyarak kalitesini belli ediyor o firma.

İkinci el ile ilgilenir misiniz?

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Arkadaşlar telefon almak istiyorum ama orta seviye cihazlar bile neredeyse 10 bin bandina çıkmış durumda biz neden verdigimiz paranin karşılığıni alamiyoruz ben neden 10 bin tl vermisken üst seviye klasmanina giren bir cihaz alamiyorum neden alt seviye cihazlara mahkum ediliyoruz simdi ben verdiğim bu 10 bin tl ile aldigim orta alt sinif cihazi sadece alo demek icin mi almış oluyorum. Neden bu kadar para vermisken islemcisi daha iyi kamerasi daha iyi malzeme kalitesi daha iyi bir cihaz alamayim. Ne olacak bu fiyatlar duser mi daha da yukselir mi?
Yeni Türkiye maalesef bu.Sandıkta cevabımız sert olucak.10000tl bandında Snapdragonlu S20 Fe yada ikinci el iPhone 11 almanı tavsiye ederim.

TheLastWarrior

Profesör
Reaksiyon puanı
3,045
Yeni Türkiye maalesef bu.Sandıkta cevabımız sert olucak.10000tl bandında Snapdragonlu S20 Fe yada ikinci el iPhone 11 almanı tavsiye ederim.
Sifirini almak varken ikinci ele yonelip temiz cihaz arıyoruz gelde cik isin icinden
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu fiyatlar düşmez maalesef, bu fiyat bandında sıfır olarak A52s ve S20 FE öneririm, Xiaomi'den uzak durun, arayüzüne reklam koyarak kalitesini belli ediyor o firma.

İkinci el ile ilgilenir misiniz?
Suanki cihazim zaten mi9t 3 senedir kullaniyorum bni idare etti bi sure zaten farkli seceneklerde bulunmuyor suan en ideali samsung gibi gözüküyor ama o kadar fiyat vermisken icim el vermiyor insan iyisini istiyor

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,255
Sifirini almak varken ikinci ele yonelip temiz cihaz arıyoruz gelde cik isin icinden
2. el almak istemiyorsanız S20 FE almanızı öneririm, alabileceğiniz en kaliteli ve uzun ömürlü telefon olur. Yazılım politikası ile Android'in en iyisi, 3-4 yıl fersah fersah kullanırsınız. Exynos'lu modelinide alırsanız herhangi bir sorun yaşamazsınız evet sorunlu ama neredeyse hepsi çözüldü. Snapdragon modelinde herhangi bir sorun yok zaten, hem güçlü hem verimli.

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (55).jpg
    Ekran Görüntüsü (55).jpg
    54.9 KB · Görüntüleme: 75

TheLastWarrior

Profesör
Reaksiyon puanı
3,045
2. el almak istemiyorsanız S20 FE almanızı öneririm, alabileceğiniz en kaliteli ve uzun ömürlü telefon olur. Yazılım politikası ile Android'in en iyisi, 3-4 yıl fersah fersah kullanırsınız. Exynos'lu modelinide alırsanız herhangi bir sorun yaşamazsınız evet sorunlu ama neredeyse hepsi çözüldü.
Suan en ideal cihaz bu zaten alınabilecek

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Suan en ideal cihaz bu zaten alınabilecek
Snapdragonlu S20 Fe minimum 3 yıl götürür.Sana tavsiyem bu cihazı alırsan güncelleme olayına bulaşma derim.S21-S22 piyasada iken S23 ün çıkmasına fazla bir şey kalmamışken Snspdragonlu S20 Fe ye güncelleme yapmak Rus ruleti oynamak gibi bir şey.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,255
Snapdragonlu S20 Fe minimum 3 yıl götürür.Sana tavsiyem bu cihazı alırsan güncelleme olayına bulaşma derim.S21-S22 piyasada iken S23 ün çıkmasına fazla bir şey kalmamışken Snspdragonlu S20 Fe ye güncelleme yapmak Rus ruleti oynamak gibi bir şey.
Attığım ekran görüntüsüne baktığınız zaman her güncellemede iyileştirildiğini görüyorsunuz. ''Isı azalıyor performans artıyor'' bu yazılımla olacak şey, güncellemesi lazım. Exynos'lu modeli güncelleme olmadan nasıl iyileştirdiler sanıyorsunuz?

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Attığım ekran görüntüsüne baktığınız zaman her güncellemede iyileştirildiğini görüyorsunuz. ''Isı azalıyor performans artıyor'' bu yazılımla olacak şey, güncellemesi lazım. Exynos'lu modeli güncelleme olmadan nasıl iyileştirdiler sanıyorsunuz?
Peki S20 Fe kamerası güncellemeden sonra ilk çıktığı zamandaki gibi iyi fotoğraf çekecek mi? İlk çıktığı zaman ki batarya performansını sunacak mı? Planlı eskitme sadece performanstan ibaret değil.Exynoslu modelin batarya performansı rezalet.Exynos 990 ı nasıl savunuyorsun? Hayret ediyorum.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,255
Peki S20 Fe kamerası güncellemeden sonra ilk çıktığı zamandaki gibi iyi fotoğraf çekecek mi? İlk çıktığı zaman ki batarya performansını sunacak mı? Planlı eskitme sadece performanstan ibaret değil.Exynoslu modelin batarya performansı rezalet.Exynos 990 ı nasıl savunuyorsun? Hayret ediyorum.
Exynos 990'u savunmuyorum okumuyorsun ki,
Peki S20 Fe kamerası güncellemeden sonra ilk çıktığı zamandaki gibi iyi fotoğraf çekecek mi?
Evet. Attığım yazıda zaten Snapchat kamerasının vb. her güncellemede daha optimize edildiği söylenmiş.
İlk çıktığı zaman ki batarya performansını sunacak mı?
Aksine, zaten Exynos modelinin son 1 güncellemesi kaldı, daha öncekilerden çok daha iyi bir batarya performansı sunuyor. Minimum 3-4 yıl fersah fersah kullanır.

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,608
İPhone 11 artık zamanla miladını dolduruyor. Güncelleme kesilse bile uygulama desteği biraz daha sürer. İPhone 12/13 serisi daha iyi olur. Bütçeniz varsa belirtin ona göre cihaz önerisinde bulunalım.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Exynos 990'u savunmuyorum okumuyorsun ki,

Evet. Attığım yazıda zaten Snapchat kamerasının vb. her güncellemede daha optimize edildiği söylenmiş.

Aksine, zaten Exynos modelinin son 1 güncellemesi kaldı, daha öncekilerden çok daha iyi bir batarya performansı sunuyor. Minimum 3-4 yıl fersah fersah kullanır.
İşlemcinin frekans hızını düşürmek ne zamandan beri iyileştirme oldu? Konuyu açan adama Exynos 990 lı S20 Fe alabilirsin diyorsun.Hem sorunlu diyorsun hem çözüldü diyorsun.Kusura bakma ama Samsungdan hissen olduğunu düşünmeye başladım.

İPhone 11 artık zamanla miladını dolduruyor. Güncelleme kesilse bile uygulama desteği biraz daha sürer. İPhone 12/13 serisi daha iyi olur. Bütçeniz varsa belirtin ona göre cihaz önerisinde bulunalım.
İphone 11 en az 4 yıl götürür.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,255
İşlemcinin frekans hızını düşürmek ne zamandan beri iyileştirme oldu? Konuyu açan adama Exynos 990 lı S20 Fe alabilirsin diyorsun.Hem sorunlu diyorsun hem çözüldü diyorsun.Kusura bakma ama Samsungdan hissen olduğunu düşünmeye başladım.
Anlamıyor musun okumuyor musun bilemiyorum artık. Exynos 990 sorunlu, ama sorunlarının bir çoğu çözüldü iyileştirildi yani. Temel olarak sorunlu nasıl anlatabilirim ki sana.

İşlemcinin frekansı kısılmadı, yeni gelen yazılım güncellemeleri ile daha az ısı ile daha performanslı çalışıyor, bu şahıs da benchmark testlerini atmıştı eskiye göre daha performansı sonuçlar var. Özellikle altını çizmiştim okuyun diye, 2. atışım bu.

Ekran Görüntüsü (55).jpg

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,608

İphone 11 en az 4 yıl götürür.
İphone 11 almak yerine bütçe yetiyorsa iPhone 12/13 daha uzun ömürlü olur. Bir daha telefon değişmesine gerek kalmaz (3-4) yıl tahmini kullanması yeter diye düşünüyorum. Malum telefon fiyatları daha da artarsa bir daha satıp almak mümkün olmayabilir. Her şey 2023 seçimlerine bağlı.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
İphone 11 almak yerine bütçe yetiyorsa iPhone 12/13 daha uzun ömürlü olur. Bir daha telefon değişmesine gerek kalmaz (3-4) yıl tahmini kullanması yeter diye düşünüyorum. Malum telefon fiyatları daha da artarsa bir daha satıp almak mümkün olmayabilir. Her şey 2023 seçimlerine bağlı.
İphone 12 ile 13 ün ikinci el fiyatları 10000tl nin üzerinde.Ben bütçeye göre ikinci el 11 yada Snapdragonlu S20 Fe önerdim.Bütçe sorunu yoksa tabiki 13 alması daha mantıklı.

Anlamıyor musun okumuyor musun bilemiyorum artık. Exynos 990 sorunlu, ama sorunlarının bir çoğu çözüldü iyileştirildi yani. Temel olarak sorunlu nasıl anlatabilirim ki sana.

İşlemcinin frekansı kısılmadı, yeni gelen yazılım güncellemeleri ile daha az ısı ile daha performanslı çalışıyor, bu şahıs da benchmark testlerini atmıştı eskiye göre daha performansı sonuçlar var. Özellikle altını çizmiştim okuyun diye, 2. atışım bu.

Ekli dosyayı görüntüle 174816
Exynos 990 a 1000tane de güncelleme versen o işlemciden cacık olmaz.Atılan yorum bana inandırıcı gelmedi.865 ile yapılan testlerde yüzde 40 a yakın performans farkı var.Bugüne kadar Exynos-Snapdragon işlemcilerde Exynos un da üstün olduğu dönemlerde oldu,Snapdragonun da oldu.Bu kadar fark hiç bir zaman olmamıştı.

Son düzenleme:

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,255
İphone 12 ile 13 ün ikinci el fiyatları 10000tl nin üzerinde.Ben bütçeye göre ikinci el 11 yada Snapdragonlu S20 Fe önerdim.Bütçe sorunu yoksa tabiki 13 alması daha mantıklı.

Exynos 990 a 1000tane de güncelleme versen o işlemciden cacık olmaz.Atılan yorum bana inandırıcı gelmedi.865 ile yapılan testlerde yüzde 40 a yakın performans farkı var.Bugüne kadar Exynos-Snapdragon işlemcilerde Exynos un da üstün olduğu dönemlerde oldu,Snapdragonun da oldu.Bu kadar fark hiç bir zaman olmamıştı.
Ekran Görüntüsü (56).png

Tamam sen inanma ama millete de Exynos şöyle yok planlı eskitme berbat performansı var vs. gibi şeyler deme.

Exynos 990 vasat bir işlemci bunu biliyorum ama ona yapılan iyileştirmeler ve düzeltmeleride göz ardı edemem.

Bu adam bataryayı kimyasal olarak koruyabilmek için %20 ila %85 olarak ayarlamış bataryayı, %65 şarjda 4 buçuk saat ekran süresi alıyor, %100'de ve 1080p 120 Hz'de minimum 6 saat ekran süresi alır.

Benchmark testlerini attığı görsellerde var hâlâ neye inanmıyorsun anlamıyorum. Alabiliyorsa Snapdragon modelini alsın zaten.

2.png
3.png

4.png

Exynos 990'a sahip ve neredeyse 11 Pro Max kadar ekran süresi veren Note 20 Ultra:

(865+ modeli 11 Pro Max'den daha fazla ekran süresi veriyor)

1.png

Son düzenleme:

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Ekli dosyayı görüntüle 174819

Tamam sen inanma ama millete de Exynos şöyle yok planlı eskitme berbat performansı var vs. gibi şeyler deme.

Exynos 990 vasat bir işlemci bunu biliyorum ama ona yapılan iyileştirmeler ve düzeltmeleride göz ardı edemem.

Bu adam bataryayı kimyasal olarak koruyabilmek için %20 ila %85 olarak ayarlamış bataryayı, %65 şarjda 4 buçuk saat ekran süresi alıyor, %100'de ve 1080p 120 Hz'de minimum 6 saat ekran süresi alır.

Benchmark testlerini attığı görsellerde var hâlâ neye inanmıyorsun anlamıyorum. Alabiliyorsa Snapdragon modelini alsın zaten.

Ekli dosyayı görüntüle 174821Ekli dosyayı görüntüle 174822

Ekli dosyayı görüntüle 174823
Exynos 990'a sahip ve neredeyse 11 Pro Max kadar ekran süresi veren Note 20 Ultra:

(865+ modeli 11 Pro Max'den daha fazla ekran süresi veriyor)

Ekli dosyayı görüntüle 174820
Bir kez daha inandım ki tescilli fanboysun.Senden başka exynos 990 ı savunan yok.Exynos 990 lı Note 20 ultra iPhone 11 Pro max kadar ekran süresi veriyor? ??? hangi gazete yazıyor? ??? Resimdeki batarya olayına gelince peki hangi uygulamaları kullanmış? YouTube,instagram var mı? Senin yaptığın yorumlara sadece gülüyorum.Her geçen gün kendini aşıyorsun.S10 plus ın gece performansı 12 Pro max ten daha iyiymiş? Bir tane video ile mi buna karar verdin? S20 iPhone 12 seviyesinde imiş.????? Yılın Samsung Fanboyu kim? diye sorsalar cevap olarak direk seni gösteririm.

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,608
Bir kez daha inandım ki tescilli fanboysun.Senden başka exynos 990 ı savunan yok.Exynos 990 lı Note 20 ultra iPhone 11 Pro max kadar ekran süresi veriyor? ??? hangi gazete yazıyor? ??? Resimdeki batarya olayına gelince peki hangi uygulamaları kullanmış? YouTube,instagram var mı? Senin yaptığın yorumlara sadece gülüyorum.Her geçen gün kendini aşıyorsun.S10 plus ın gece performansı 12 Pro max ten daha iyiymiş? Bir tane video ile mi buna karar verdin? S20 iPhone 12 seviyesinde imiş.????? Yılın Samsung Fanboyu kim? diye sorsalar cevap olarak direk seni gösteririm.
Arkadaş eğer ki Samsung fanboyu ise sizde Apple'in fan boyusunuz burada bir tek siz onu savunuyorsunuz ??

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,255
Fotoğrafın full hali bu, Exynos 990'lu Note 20 Ultra 11 Pro Max kadar ekran süresi vermesede ona yaklaşıyor, kaldı ki 865+'li model 11 Pro Max'den direkt daha fazla ekran süresi veriyor.

Evet S10+, düşük ışıkta sensörü gereği 12 Pro Max'den bile daha net ve iyi görüntüler çekiyor. Videoda bariz bir şekilde var işte, normal şartlarda rakip bile değiller S10+ ile 12PM'yi karşılaştırmıyorum bile! Bir zahmet iyi olsun 12PM değil mi?

Ve ben S20 ile iPhone 12'yi denk tutmuyorum, karşılaştırmıyorumda. Nerede denk tutmuşum ki? Attığın emojilerle sadece küçük düşürüyorsun.

Exynos 990'u savunmuyorum yapılan iyileştirmeleri göz ardı edemem git bak başka forumlardaki S20 kullanıcılarının makalelerine ya da Samsung'un yama notlarına, orada yazıyor.

Ekli dosyalar

• 473C281A-9F28-4607-B661-B8B658A191BB.jpeg
    473C281A-9F28-4607-B661-B8B658A191BB.jpeg
    40.6 KB · Görüntüleme: 67

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Arkadaş eğer ki Samsung fanboyu ise sizde Apple'in fan boyusunuz burada bir tek siz onu savunuyorsunuz ??
Ben fanboyum o yüzden 14 ile 14 plusa fiyasko diyorum.Ben fanboyum o yüzden S21 mi Xr mı? sorusuna S21 cevabı veriyorum.Ben öyle bir fanboyum ki S21 Xs max ten kat ve kat daha iyi bir cihaz diyorum.Ben öyle bir fanboyum ki 11 in pil performansı İos 16 ile düştü diyorum.Yaptığım bütün yorumlara bütün önerilere bakabilirsin.Apple ı seviyorum bu doğru ama asla fanboy değilim.Apple ın hatası olduğunda en ağır şekilde eleştiriyorum.Ben hiç bir zaman Apple ın berbat bir şeyini savunmadım.Arkadaş Samsungun berbat taraflarını bile ölümüne savunuyor.Bir insan bir firmanın berbat bir unsurunu ölümüne savunuyorsa onda fanboyluk vardır.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,255
.Arkadaş Samsungun berbat taraflarını bile ölümüne savunuyor.Bir insan bir firmanın berbat bir unsurunu ölümüne savunuyorsa onda fanboyluk vardır.
Yahu savunmuyorum hoca savunmuyorum, okumuyor musun anlamıyor musun bilemedim. Exynos 990 vasat bir işlemci o kadar kötü ki 3 saat ekran süresi veriyordu eskiden ve çok ısınıyordu, ama şimdi S20'yi fazlasıyla toparlardılar, ben bunu göz ardı edemem. Snapdragon modelini alabilirse alsın ama Exynos modelini alırsada çok bir şey kaybetmez şu an, mesajlarım yukarıdaki gibidir.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,255

S20 ile iPhone 12 yi denk tutmuyorum diyorsun ya buyur oku bakalım.Sonra fanboy dediğim zaman bozuluyorsun.
ee bune simdi? s20 ile iphone 12 kağıt üzerindeki verilere göre denk Samsung'un arayüzünün Androidler'de en hızlı arayüzlerinden biri olduğunu varsayarsak, Snapdragon'lu S20'nin 1080p 60 Hz'de 6-7 saat ekran süresi verdiğini göz önünde bulundurursak ve HDR grafiklerde sabit 60 fps oynattığınıda göz önünde bulundurursak evet iphone 12 ile bu şekilde denk oluyorlar anca, Android seven birisi için 11'den iyi 12'den kötü diyeyim, iOS seven birisi X'i bile S22'ye tercih eder zaten, foruma kayıt olsanıza?

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
ee bune simdi? s20 ile iphone 12 kağıt üzerindeki verilere göre denk Samsung'un arayüzünün Androidler'de en hızlı arayüzlerinden biri olduğunu varsayarsak, Snapdragon'lu S20'nin 1080p 60 Hz'de 6-7 saat ekran süresi verdiğini göz önünde bulundurursak ve HDR grafiklerde sabit 60 fps oynattığınıda göz önünde bulundurursak evet iphone 12 ile bu şekilde denk oluyorlar anca, Android seven birisi için 11'den iyi 12'den kötü diyeyim, iOS seven birisi X'i bile S22'ye tercih eder zaten, foruma kayıt olsanıza?
Hayatında hiç S20 kullandın mı? Eline alıp bir kere kullanmadığın cihaz hakkında ordan buradan gördüğün duyduğunu yazıyorsun.Cihazı ben kullandım.Sen S20 ye 60hz da 5dk tahammül edemezsin.S20 yi İphone 12 gibi Dolby vision Hdr 60fps video çekebilen bir cihazla kıyaslamanda çok saçma.