Spartacus: War of the Damned

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Benzerlikler mevcut.

Kürşad ihtilali

Kürşat ihtilali TÜRK tarihinde karakteristik ve çok önemli bir olaydır. Türkler’in tarihleri boyunca bağımsızlıklarını kaybettikleri sadece 5000 yıllık tarihlerinde 50 yıllık bir dönemdir. Ve Kürşat İsyanı da, ilk ve son olan bu esaret yıllarına son vermiştir.

Prens Kürşat, Göktürk Hanedanı’ndan 10. Büyük Türk İmparatoru Çuluk Kağan’ın küçük oğludur. 630 lu yıllarda kararsız bir adam olan yeni Türk Hakanı Kara Kağan’ın basiretsiz idaresi, üst üste gelen soğuk ve kıtlık yılları Türk illerinde büyük tahribat yaptı. Bu durumdan yararlanan Çin Ordusu, Türk Ordusu’nu bozdu. Kara Kağan ile 100000 Türk, Çinliler’e esir düştü. Yönetim kadrosu esir alınan Türkler bağımsızlıklarını kaybettiler.

Türkler kendilerine Çin tarafından atanan Sirba Kağan’ı tanımadılar. Gizli gizli 40 kişilik bir ihtilal komitesi kurdular. 40 Türk asilzadesi Prens Kürşad’ı başkan seçtiler.

Türk ihtilal komitesinin planı şöyleydi.Çin imparatoru Li Şihmin esir edilecek, Türk illerine kaçırılacak, sonra Çin sarayında esir tutulan 100000 Türk’e karşılık değiştirilecek. İhtilal başarıya ulaşır ulaşmaz da süratle Türkler ayaklanacaklar ve savaşarak bağımsızlıklarını ve topraklarını geri alacaklardı.

Kürşad ve 39 arkadaşı ;kılık değiştirerek gezen Çin İmparatoru’nu kaçırmak için Çin’e girdiler. Ancak o gece fırtına çıktı ve İmparator saraydan ayrılmadı. Kürşad gecikilirse ihtilalin duyulup Türkler’in kılıçtan geçirilmesinden korktu. Akıl almaz bir cesaretle, imparatorluk sarayını basıp imparatoru silah kuvvetiyle ele geçirmeye karar verdi. Arkadaşlarının Çinliler’le kıyas edilmez derecede iyi silah kullanmalarına güveniyordu.

Gerçekten o gece 40 Türk asilzadesi sarayı bastı. Pek kanlı bir çarpışma oldu. Yüzlerce Çinli muhafız, 40 Türk’ün keskin nişancılığına ve vuruş maharetine dayanamadı. Türk okları ve kılıçları altında can verdi. Çinli askerlerin yerden biter gibi çoğalmalarını gören Kürşat, sarayı terk etmek emrini verdi. İmparatorun ahırına hücum eden 40 Türk, seyisleri öldürüp atlara atladılar ve Çin başkentinden çıkmayı başardılar. Ancak bütün bir Çin Ordusu 40 Türk’ün peşine takıldılar. Vey ırmağı kıyısına gelen 40 kahraman birkaç yüz Çin askerini okladıktan sonra, gözyaşartıcı bir kahramanlık sahnesi içinde öldüler.

Kürşad ve 39 arkadaşı, Vey ırmağı kıyılarının sarı toprakları üzerinde kaldılar.

İhtilal başarılamadı diye Çin boyunduruğundaki Türkler sinmediler. Bütün Türk illerinde bir İstiklal rüzgarı esti. Hiçbir milletin tarihinde böyle bir kahramanlık olayı yoktur. 40 Türk’ün saldırısı düşmanları iliklerine kadar ürpertti. Türkler’de ise önüne geçilemez bir derecede kabarmış olan bir bağımsızlık arzusunu kamçıladı. Kürşad ve 39 arkadaşının bu kahramanlığı tüm Türk illerine dalga dalga yayıldı ve TÜRK esaretine son verdi.

Bugünün Türkleri de atalarının genlerini taşıyıp, 40 Türk asilzadesinin kahramanlığını ve Kürşad İsyanı’nı yarınlarına taşımalıdır. Her Türk Kürşad İsyanı’nı bilmelidir. Anlatmalıdır, öğretmelidir.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Ecdadımızın şanlı tarihinde nice Türk yiğitleri mevcut.
Eğer yapılacaksa bunu yerlilerin işi bilenlerden destek alarak yapmasını tercih ederim.
Yerli dediysem Vadi ekibi olabilir. Kurgu bakımından söylüyorum.
Yoksa diğer yönlerden şuan da hiç bir yerli yapımcı saçmalıktan öteye gidemez.
Adamlarda vizyok yok ki. Ya iktidar lehine çalış ya toplum yapısını bozucu unsurlara bulanmış senaryo çıkar..

008taki

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Spartacus reyiz kanın yerde kalmadı Fatih Sultan Mehmet aldı dedim finalde :P

cengaver51

Dekan
Reaksiyon puanı
169
61535_159595097541876_43509196_n.jpg

lorboloji

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar adamlar gerçek tarihe uygun bir final yaptı. Normali de buydu zaten. Crassus un hayatına keşke biraz daha değinselerdi nasıl zengin oldu nasıl öldürüldü falan güzel hikayeler :D

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
Arkadaşlar adamlar gerçek tarihe uygun bir final yaptı. Normali de buydu zaten. Crassus un hayatına keşke biraz daha değinselerdi nasıl zengin oldu nasıl öldürüldü falan güzel hikayeler :D
bir devam söz konusu , pompei , crassus ve ceaser üzerinden ancak spartacus adı altında değil başka bir dizi olacak :)
umarım bu ekip tekrar el atar böyle harika bir yapıma.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
tumblr_mkuaxekhCj1rs6c6ko1_500.png

Lugo : )

tumblr_ml6liqFMwy1s82xm6o1_500.jpg

lorboloji

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bir devam söz konusu , pompei , crassus ve ceaser üzerinden ancak spartacus adı altında değil başka bir dizi olacak :)

Çok sevindim bu habere ya :) Crassus'un ölümünü de yaparlar heralde :D

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ne finaldi ya. Biliyorum geçti biraz üzerinden ama içimde kalmış etrafımdan benim gibi takip eden yok :D
Böyle bir final. Sonda Andy'nin anılması. Gerçekten çok müthiş bir yapım.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
Ne finaldi ya. Biliyorum geçti biraz üzerinden ama içimde kalmış etrafımdan benim gibi takip eden yok :D
Böyle bir final. Sonda Andy'nin anılması. Gerçekten çok müthiş bir yapım.
O muhteşem finali tek başına izlemenin ne olduğunu bizim gibi bilen yok hocam için rahat olsun. :D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157

Bu söylemin bir temenni mi yoksa kaynağa dayalı bir bilgi mi?

Cras ile Sezar'ın son konuşması devam edebileceğinin ipucunu verdi. Ben de devam etmesini isterim.
Crassus gibi onurlu bir romalı izlettirir kendini.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Adamımıza karşı öyleydi :)

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493

Cras ile Sezar'ın son konuşması devam edebileceğinin ipucunu verdi. Ben de devam etmesini isterim.
yapımcıların açıklamalarına dayanarak söyledim hocam :)
velakin işin aslı şudur ki , Ceaser adına bir dizi düşünmektelermiş.kaynakları eklerim bulmam gerek ilk önce yabancı kaynaklı sinema adreslerinde okumuştum. Ülkemizde Spartacus pek popüler değil sanırım.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
yapımcıların açıklamalarına dayanarak söyledim hocam :)
velakin işin aslı şudur ki , Ceaser adına bir dizi düşünmektelermiş.kaynakları eklerim bulmam gerek ilk önce yabancı kaynaklı sinema adreslerinde okumuştum. Ülkemizde Spartacus pek popüler değil sanırım.

Böyle projeleri varsa izlenir.
Ülkemizde popüler olup olmaması da pek önemli değil.
İşi bilenler zaten takipte :)

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Spartacus u burdan görüp izlemeye başladım izledigim sitede 2 farklı spartacus var war of the damned ve gods of the arena baglantısı nasıl bu ikisinin?

CardinaLe

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Gods of arena onceki sezon. War of damned ise yeni sezon. Bence ilk sezondan baslayarak izlemekte yarar var.

1. Sezon - Spartacus Vengeance
2. Sezon - Spartacus Gods Of Arena
3. Sezon - Spartacus War Of Damned

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Spartacus u burdan görüp izlemeye başladım izledigim sitede 2 farklı spartacus var war of the damned ve gods of the arena baglantısı nasıl bu ikisinin?

Gods of the Arena "Andy" nin rahatsızlık sürecinde zaman kazanmak için çekilmişti. Gannicus'un başrolde olduğu bir dizi. Spartacus, Batiatus hanesine gelmeden öncesi...

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Sagolunbilgi için, Ben direk Spartacus War Of Damned dan başladım izlemeye 2 .sezonu bitirmek üzereyim ordan devam artık:)

Reaksiyon puanı
2,148
Gods of arena onceki sezon. War of damned ise yeni sezon. Bence ilk sezondan baslayarak izlemekte yarar var.

1. Sezon - Spartacus Vengeance
2. Sezon - Spartacus Gods Of Arena
3. Sezon - Spartacus War Of Damned

Eksik :)

Spartacus - Blood and Sand (Andy Whitfield oynuyor)
Spartacus - Gods of the Arena (Andy Whitfield kanser olduğu için ara sezon çekiyorlar, Spartacus Batiatus hanesine düşmeden önde Gannicus üzerine bir sezon)
Spartacus - Vengeance (Andy Whitfield ölüyor ve yeni Spartacus Liam McIntyre ile yeni sezona başlıyorlar)
Spartacus - War of the Damned (Final)

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
1960 ve 2004 yapımı filmlerinden bahsediyorsan, diziyle hemen hemen aynı şekilde ilerliyor. Tabi yıllara göre biraz farklılık var, izlenilebilir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru

Crassus ve onur şaka yapıyorsun herhalde, Crassus'un nasıl zengin olduğu ile ilgili hikayeleri duymamışsın herhalde, Roma'da bir itfaiyeci ekibi kurup yangınları takip edip yangın çıkan evleri çok ucuza alıp sonra söndürdüğü bu sayede zenginleştiği ile ilgili hikayeler var.

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
valla güzel bi seriydi ilk oyuncunun maalesef yasamını yıtırmesı en uzucu olaydı...