Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Bunlar manava gidiyor bağıra bağıra acil nolur yardım edin nolur acil diye. Manavda soruyor ne oldu kaza mı yaralımı ne oldu diye yok diyor bizim elaman iki tane elma alacam :) bunlar tam aynı işte

Ayibogan01

Asistan
Reaksiyon puanı
202
balkonda simit yiyordum mutfaga icecek almaya gittim geldigimde karga masanin uzerindeki simiti yemis su andan itibaren kargalar dusmanim

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh tüm hücrelerim bu işiiii yapmak i-s-t-e-m-i-y-o-r-u-m diye bağırıyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Hz Muhammed tartışılabilir, Sahabe tartışılabilir, İslam tartışılabilir, Hristiyanlık tartışılabilir, Fatih Sultan Mehmed tartışılabilir, 2. Abdülhamid tartışılabilir, Fevzi Çakmak tartışılabilir, Teknoloji tartışılabilir, Kur'an tartışılabilir, Edebiyat tartışılabilir,.. ammaaaaa; adminin söylediği aşağıdaki cümlede de görüldüğü üzere Atatürk tartışılamaz!!!

"Atatürk tartışılacak bir insan değildir, onun için konu kilitlenmiştir."

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,171
Hz Muhammed tartışılabilir, Sahabe tartışılabilir, İslam tartışılabilir, Hristiyanlık tartışılabilir, Fatih Sultan Mehmed tartışılabilir, 2. Abdülhamid tartışılabilir, Fevzi Çakmak tartışılabilir, Teknoloji tartışılabilir, Kur'an tartışılabilir, Edebiyat tartışılabilir,.. ammaaaaa; adminin söylediği aşağıdaki cümlede de görüldüğü üzere Atatürk tartışılamaz!!!

"Atatürk tartışılacak bir insan değildir, onun için konu kilitlenmiştir."

İNSAN GİBİ TARTIŞABİLSENİZ KONU AÇIK KALIR.

Ama siz hakaret etmeden duramıyorsunuz. Şapkanızı önünüze koyup düşünün bakalım. Kimde hata?

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,171
Hesap mı veriyorum?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Hz Muhammed S.A.V da tartışılmasını ,olumsuz eleştirilmesini etik bulmuyorum kimse ondan daha iyi değil kimsenin haddine değil...
Herkes eleştirilir. Sadece müslümanlar eleştirme hakkına sahip değildir çünkü müslümanlara göre eleştirilecek tarafı yoktur örnek insandır. Müslüman olmayanları kimse tutamaz. Tutamıyorda zaten. Açın bakın neler neler söyleniyor.

Biri eğer birinin tartışılmasını engellemeye çalışıyorsa bilinki savunduğu kişide ya yanlış vardır ya savunduğu kişiyi bilmiyordur ya da kör bir fanatiktir.

Bana göre birisi Allah'ı bile sorgulayabilir çünkü din inanç üzerinedir yarım yamalak inançla olmaz. Sorarsın tatmin olursun kafanda soru işareti kalmaz. Allah din özgürlüğü vermiş benim ne haddime onun verdiği serbestliği kullanan birine sen nasıl sorgularsın diye sormak?

Atatürk'ü dün 5816 ile devlet koruyordu. 5816 hakareti önleme kanunu değildir 5816 sorgulamayı engelleyen bir kanundur. Türkiye'de herhangi birine hakaret etmek zaten suç.
Ben sayılsın sövülsün demiyorum. Türkiye'de çok küçük bir azınlık var Atatürk'e tapıyor. Büyük bir çakma Atatürkçü kesim var Atatürk'ün konuşulmasına tahammülleri yok.

Gerçek bir Kemalist(Atatürk'ün kendi söyleyişi ise Kamalizm ve Kamalist (isteyen Atatürk'ün kimliğine bakar belgelerle konuşun boş yapmayın))
Ne dedik gerçek bir Kemalist Atatürk'ün konuşulmasından, yaptıklarının tartışılmasından zerre miktarda korkmaz çünkü Atatürk ne yaptıysa doğru olarak kabul eder.

Atatürk'ün tartışılmasını, yaptıklarına kafa yorulmasını engelleyenler Atatürk'ün yaptıklarını ya onaylamıyor ya da bilmiyor ve boş bir Atatürkçülük kasıyor ve oradan prim elde ediyor.

Tekrar söylüyorum. Atatürkçülük diye birşey yoktur. Kemalizm veya Kamalizm vardır.
Atatürk adını gerçekten sever ama Atatürkçülük kavramı Atatürk üzerinden prim kasanların uydurduğu bir olay.

Gerçek kemalizm taraftarlarına saygı duyarım çünkü davasını can hıraş savunur ve taviz vermez. Türkiye'de gerçek kemalist çok az kaldı. Alayı oy kaygısıyla Atatürkçü oldu.

Bakın mesela CHP. CHP eskiden biz Atatürk'ün partisiyiz. Biz kemalistiz derdi ve ona göre hareket ederdi.
CHP kesinlikle 1900'lerin CHP'si değil.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
hayır Atatürk ve Hz.Muhammed S.A.V tartışılamazlar siyasete alet edilemezler.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Hz.Muhammed S.A.V.'ı eleştirmekle Laik olunmaz rahmetli Atatürk'te bunu onaylamaz Atatürk'ü eleştirmek de yanlış ...

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,171
Bu arada bir sorum var. Atatürk'e put demişsiniz galiba. Atatürk bir kesim tarafından putlaştırılıyor mu demek istediniz yoksa Atatürk puttur mu demek istediniz? Merak ettim.
Hayır o demedi. Diyen üye uçuşan üyelerde yazıyor. Lafın gelişi sen diye belirttim.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Ben ne hakaret ettim ne sövdüm. Söylediklerim çok açık. Ben bir zamanlar söylenen ve cezalandırılmayan şeyleri söylüyorum. Kanunları çok ama çok iyi biliyorum. Kanunları bilmem lazım ki istediğim herkes hakkında konuşabileyim.

Benim sorgulayamayacağım tek nokta Allah ve onun dini. Onu da sorguladım hata yok. Hata bulsam dinden çıkardım zaten.

Bilmiyorum yazılarımın hepsini okuyan varm mıdır benim için herkes eleştirilebilir.
Herkes.
Eylemleri tartışamayacaksak fikir özgürlüğü yoktur derim.
Artık söyle rahatlayı kirletmeyelim.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Nereden çıkarıyorsunuz ya Silivrinin soğuk olduğunu yanıyoruz burda çok sıcak. İstersen buyur gel misafirim ol Silivride
karakol ve ceza evlerimin hücreleri her zaman daha soğuk oluyor emekli emniyet müdürü anlatmıştı rahmetli.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Hocam bence gayet haklısınız. Bir insan ilahi seviyede seviliyorsa put olmaz mı zaten? Olur. Diğer konularda Atatürk ile yazdıklarınıza da katılıyorum. Gayet tanım olarak doğru kullanmışsınız. Sadece merak ettiğim nasıl ve ne zaman araştırmaya başladınız bu kadar? Ben şu an dinini sorgulayan bir ergenciğim. :) Doğru kaynak bulmakta da zorlanıyorum, (Keşke ezbere din yerine ilk Kur'an okutulsaydı :/ ) şimdi ise Atatürk ile dediklerinizi araştırmak istiyorum. Araştırma için nereleri önerirsiniz acaba?
Diğer herşeyde falso bulduktan sonra tek din İslam kalıyor zaten. İlk kuran okusaydın dinden çıkardın. Mealden kuran okunmaz. Kuran sıralı değildir. Ayetlerin geliş sırası farklıdır. Her bir ayet bir olay üzerine inmiştir. O olayı bilmeden, Arapça metnin tercümesini de yapmadan tam anlayamazsın.

Mesela bir ayet var. Kafirleri katledin diyor başka ayette savaşmayanlara dokunmayın diyor. İlk dediğini ateistler alıyor alıyor sürekli sürekli İslam savaş dinidir diyor.
Mesela başka ayet. Yahudi Hristiyanları dost edinmeyin diye çeviriyor ama Arapça aslında evliya olarak geçiyor. Evliya dosttan daha büyük rehber gibi birşey.

Biz bunu mealden anlayacaksak yahudi Hristiyanlara düşmanca davranmanız lazım ama Müslüman erkeğin Hristiyan veya yahudi kadınla evlenme ruhsatı var. Ne yani eşimize kötü mü davranıcaz?

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
İNSAN GİBİ TARTIŞABİLSENİZ KONU AÇIK KALIR.

Ama siz hakaret etmeden duramıyorsunuz. Şapkanızı önünüze koyup düşünün bakalım. Kimde hata?

Pardon? Kitlenen konuda benim sadece 2 mesajım var ve ikisinde de en ufak hakaret yok.

Gerçek şu ki; siz apaçık bir şekilde Atatürk'ü tartışmaktan korkuyorsunuz. Sanıyorsunuz ki Atatürk tartışılırsa ona hakaret edilecek. Eden zaten kanunen cezasını çeker. Forum yönetiminin başını yakmak istememesini anlayabilirim ama bunu daha düzgün dile getirmeli. "Atatürk tartışılmaz, tartışılamaz" deyip konu kitlerseniz otomatikman başka yere gider mevzu. Aynısı diğer tarihi kişiler, olaylar vs içinde geçerli.

Şahsi algılamayın ama; Atatürk konusunda, onu zorla sevdirmeye çalışarak en büyük yanlışı yapan sizlersiniz. Atatürk'ü bilmeyen Atatürkçülerin Atatürk'e verdiği zarar = Sahtekar hocaların İslama verdiği zarar. İkisi arasında lacivertlik hariç bir fark yok. Şunu unutmayın: "Büyük Adam Tenkitle Yıkılmaz."

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Pardon? Kitlenen konuda benim sadece 2 mesajım var ve ikisinde de en ufak hakaret yok.

Gerçek şu ki; siz apaçık bir şekilde Atatürk'ü tartışmaktan korkuyorsunuz. Sanıyorsunuz ki Atatürk tartışılırsa ona hakaret edilecek. Eden zaten kanunen cezasını çeker. Forum yönetiminin başını yakmak istememesini anlayabilirim ama bunu daha düzgün dile getirmeli. "Atatürk tartışılmaz, tartışılamaz" deyip konu kitlerseniz otomatikman başka yere gider mevzu. Aynısı diğer tarihi kişiler, olaylar vs içinde geçerli.

Şahsi algılamayın ama; Atatürk konusunda, onu zorla sevdirmeye çalışarak en büyük yanlışı yapan sizlersiniz. Atatürk'ü bilmeyen Atatürkçülerin Atatürk'e verdiği zarar = Sahtekar hocaların İslama verdiği zarar. İkisi arasında lacivertlik hariç bir fark yok. Şunu unutmayın: "Büyük Adam Tenkitle Yıkılmaz."
Büyük adam tenkitle yıkılmaz evet. Ama o büyük adama iftira atarak tenkit edenlerin de burada yeri yok kimse kusura bakmasın.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Dikkatini çekerim ülke değil forum yönetiyoruz. Atatürk'e put diyen, İstiklal Marşı okumaya puta tapmak diyen bu forumda kalamaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mesajımdaki "siz" ifadesi çokluk anlamı katsın diye. Üstüne almayan almasın...
@Creative hocam Yusuf Ziya Ortaç'ı banlayacak mısınız forumdan gelse?

Dağların ardında sönüşü gibi,
Millete can veren, vatan yaratan;
Tanrının göklere dönüşü gibi
Her zaman ırkıma büyük Baş Atam,
Tanrılaş gönlümde, tanrılaş Atam!
Yusuf Ziya Ortaç

Kemalettin Kamu

Ey dertli saray! Kâbe mi oldun bize artık?
Cennetse bu yurt, sen onu buldundu harâbe,
Bir gün olacaktır anıtın Türklüğe Kâbe.
Zindan kesilen ruhlara bir nur gibi doldun,
Türk ırkının, en son, ulu peygamberi oldun.
Tutsak seni lâyık, yüce Tanrı’yla müsâvi,
Toprak olamaz kalp doğabilmişse semâvî¦
Ölmez bize cennetlerin ufkundan inen ses,
İnsanlar ölür, Türklüğe Allah olan ölmez !

Arkadaşlar cevap vermeyin de çekeip gideyim lütfen. Tutamıyorum kendimi cevap vermeden.

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Büyük adam tenkitle yıkılmaz evet. Ama o büyük adama iftira atarak tenkit edenlerin de burada yeri yok kimse kusura bakmasın.
O zaman bende şunu diyeyim. Abdülhamid'e, Vahdettin'e 100 senedir sövülüyor, 100 senedir iftiralar atılıyor, bir şey oldu mu? Adamları ne kanun koruyor ne de kimse zorla sevdirmeye çalışıyor. O zaman bu adamlara ve diğer tarihi kişiliklere atılan iftiralar, edilen hakaretler içinde gereğini yaparsınız. Umarım...

Son düzenleme:

ofarslan18

Asistan
Reaksiyon puanı
226
Ah be hayat güldürmedin bizi bee sana bir şarkı hediye ediyorum ama ban yerim burada sölemicem :D

M

Murat Burç

SDN Okuru
Hocam sizden eğer rahatsız etmiyorsam bir kaç bilgi edinmek istiyorum İslam hakkında.
1- Kuran'ın insan eliyle yazılmadığının kanıtları var mı?
2- Mucizevi olaylar zaten doğa üstü şeylerdir, bunlardan fiziki vs. bir kanıt beklemiyorum ama onların doğruluğuna inanmamızı sağlayacak bir şey var mıdır? Sadece insan aklı ile söylenmiş şeyler olamaz mı?
3- Kuran hakkında bir yerde okumuştum, "sağ el"/"sağ elinin altı" gibi bir yerel ifade geçiyormuş ve köle anlamındaymış. Bilginin kaynağında hangi sure/ayet olduğu vs. yazmıyordu o yüzden kesin bilgi mi bilmiyorum ama öyle ise bütün evrene hitap eden bir bilgi kaynağında yerel ifade kullanılması ne kadar doğru? (Duymuşsunuzdur belki diye sordum.)
4- Şu ana kadar denk geldiğim kaynaklarda İslam'da açık bulduk diyen insanlara verilen cevaplar çok uzatılıyor ve çarpıtılıyordu, madem Kuran evrensel bir kitap, çok net, anlaşılabilir olması gerekmez mi? Belki ayetler arasında bağlantı olabilir tamam buna bir şey demiyorum ama o kadar şeyi birbiri ile bağlamak çok anlaşılmayı zorlaştıran bir konu değil mi? Ayrıca insanların hata gördüğü dini çarpıtarak savunması manasız evet ancak Allah'ın gerçek olmadığına inanmayı zorla istemiyorlar gibi düşünüyorum.
5- Şu anda Müslüman ülkede doğan bir insan ile Hristiyan ülkede doğan bir insanın doğru yolu bulmada eşit olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Sırf doğduğu ailede bile İslam'a karşı ağır bir düşmanlık yaratılabilecekken ve her zaman İslam'ı değerlendirmeden karalayabilecek bir kişi olabilecekken, Müslüman bir ülkede doğduğumuzda direkt Müslüman ailede, Müslüman olarak doğduğumuzda adaletli davranılmış oluyor muyuz? Benim burada gördüğüm eğitim bile düşünce tarzımı değiştirirken onların ailedeki gördüğü zorlama adaletli midir?

En temel meraklarım bunlardı. Eğer bunlara benim anlayabileceğim şekilde ve doğruluğuna inanacağım şekilde cevaplar verirseniz bir insanı tekrar Müslüman yapacaksınız ve umarım yaparsınız çünkü bir tanrı olmayınca ölüm sonrasını düşünmek çok yıkıcı oluyor. Kolay gelsin. :)
1)Bilmiyorum. Apapaçık kanıt olsa zaten imtihan olmaz.
2)Klasik cevap. Bu kadar şey kendi kendine mi oldu? Ben kendi kendine inanmıyorum. Kendi kendine olduğuna inanana da saygı duymuyorum. Bana göre benden üstün birinin yaratması kendi kendine olmasından daha mantıklı.

3)Bilmiyorum.
4) Kurandan herkes aklı ve bilgisi kadar anlar. Sorunun asıl cevabı da bir bardak kusmuk bir kova suyla anca temizlenir. Ortaya bir iddia atılıyorsa adam gibi çürütlür. Her manada. Adam Allah yok diyor buna kısa cevapla birşey anlatamazsın.
5'in cevabını giricam yanlışıkla basmışım göndere
Mesaj otomatik birleştirildi:

5) Müslüman ülkesinde yaşayıp ateist ölen de var.
İnanmayı isteyen adam doğru yolu bulur.
İnsan düşünse doğmadan öncesini bilmiyor ölümden sonrasını bilmiyor. Ben niye geldim nerden geldim nreye gidiyorum. Bunu araştırkren ölse ama bulamasa Allah zaten adaletli davranır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...