Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,171
Arada bir fark daha var.
Bu ülke Laik bir ülke, ve bu Devletin Anayasasında İslam yok.
Lakin bu devletin Anayasasında Atatürk'e hakaretin suç olduğu ibaresi var. Ayrıca Atatürk bu devletin ilk Cumhurbaşkanı ve kurucusu. Nasıl Erdoğan'a hakaret edeni banlıyorsak, Atatürk'e hakaret edeni de banlıyoruz.
Utku arkadaşımıza kesinlikle katılıyorum.

Hafiyye-iAbdülhamid-iSani

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,169
Arada bir fark daha var.
Bu ülke Laik bir ülke, ve bu Devletin Anayasasında İslam yok.
Lakin bu devletin Anayasasında Atatürk'e hakaretin suç olduğu ibaresi var. Ayrıca Atatürk bu devletin ilk Cumhurbaşkanı ve kurucusu. Nasıl Erdoğan'a hakaret edeni banlıyorsak, Atatürk'e hakaret edeni de banlıyoruz.
Bu ülkenin laik olması halkın hassasiyetini, görüşünü, inancını etkilemez. Çoğunluğun sözü geçer. Devlet anayasinda İslam yok diye ( var bunu istediğiniz kadar yok sayın) yönetim şekli laik olmuyor. Devletin dini var lakin sırf vatan haini, düşman diye safsata gibi şeyler takıldığı için halk uğraşmıyor. Yoksa halkta biliyor kimin ne yaptığını
Mesaj otomatik birleştirildi:

Utku arkadaşımıza kesinlikle katılıyorum.
Nedense ben sana katılmıyorum...

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,171
Bu ülkenin laik olması halkın hassasiyetini, görüşünü, inancını etkilemez. Çoğunluğun sözü geçer. Devlet anayasinda İslam yok diye ( var bunu istediğiniz kadar yok sayın) yönetim şekli laik olmuyor. Devletin dini var lakin sırf vatan haini, düşman diye safsata gibi şeyler takıldığı için halk uğraşmıyor. Yoksa halkta biliyor kimin ne yaptığını

Nedense ben sana katılmıyorum...
Günlük hayatta olsak bir şey derdim de demeyeceğim. Yallah ...

Devletin dini olmaz.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Bir Müslüman olarak üzülerek söylüyorum ki, bu ülkenin maksimum %40'ı müslüman. %50 hesabına vurursak çoğunluk olmuyor.

akncftc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2007 yılından beri yaşayan konu dedikleri buymuş demek. Görünce rahatladım :)

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Yallah Arabistan'a mı? :D ben de bak diyorum ki YALLAH YUNANİSTAN'A

NASIL Kİ ÇAY ŞEKERSİZ OLMUYORSA DEVLET DE DİNSİZ OLMAZZZ. :D Atatürk ün İslam'a neler yaptığını halk gayet iyi biliyor Hüseyin. Burada istediğiniz kadar banlayin. Lakin işte dediğim gibi vatan haini ilan ediliyor

Yoo. Ben bu konuda sana katılmıyorum. Biri Müslümanım diyorsa müslümandır gerisine nasıl karışabilirim ki?
Geçen gün kadından cin çıkaran adam sence müslüman mı? O da müslümanım diyordu. Sapığın teki çıktı.
Atatürk'e laf edeni sınırsız banlarım evet. Vatan haini de ilan ederim kimse kusura bakmasın.

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
5816'nın kendisi Atatürk'e hakaret bir kere. Bakınız;

"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Atatürk’ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk’ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir."

Burada da gördüğünüz üzere Atatürk'e hakaret 3 sene. Heykeline zarar vermek 5 sene. Heykeli Atatürk'ün manevi şahsından daha değerli kanuna göre.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Ne güzel lan. Ortaya bir yem atıldı. İki saattir tartışıyorsunuz. Birbirinizi yemenizi zevkle izliyorum. Kime neyi kanıtlıyorsunuz arkadaş. İki taraf da laftan anlamıyor işte .

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,169
Geçen gün kadından cin çıkaran adam sence müslüman mı? O da müslümanım diyordu. Sapığın teki çıktı.
Atatürk'e laf edeni sınırsız banlarım evet. Vatan haini de ilan ederim kimse kusura bakmasın.
Eeee bunda kim suçlu şimdi? Din kusursuzdur insanlar değil? Bunu biz değil ALLAH yargılar utku. Bak burada Atatürk'ün dini veya ne yaptığı önemli değil. Çünkü beni alakadar etmiyor. Çünkü herkesin dini kendine. Lakin gelipte vatanımdan İslamı ayırmaya çalışırsa işte orada dur derim

Bak kendin diyorsun Atatürk'e hakaret edeni kalıcı banlarım diye ama İslam'a hakaret edeni kalıcı banlamiyorsunuz. Atatürk altından prim kazanlar yok mu? İslam'a saldıranlar yok mu? Var. Onları da banlayin?

Bak şunu unutma bunu sana kişisel söylemiyorum yönetime laf ediyorum

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,169
Maksat vakit geçsin. Araya girme.

İslam'a hakaret edende banlanır evet, ama yasal suç değil. Atatürk'e edilen bir hakaret forumda duramaz, onu yazan kişiyi de burada tutamayız. Bu hem kişisel, hem yasal bir durum. Aynı şahsın hatayı defalarca kez tekrarlaması, bu forum için iyi olmaz.
İslam'a hakaret eden yasal suç mu olması gerekiyor utku. Bu din tek doğru din. Ona bakılırsa birisi senin annene sövse bu da yasal suç değil lakin kalıcı banlarsin. Kim banlamaz ki? Senin annenden, babandan daha çok sevdiğin dinine hakaret edilince kalıcı banlanmasi gerekmez mi? Bak sen müslümansın Elhamdülillah. Müslüman perspektifinden bak

M

Murat Burç

SDN Okuru
İşin özünü söyleyeyim mi size? Türkiye'de şeriat olmasını bekleyenlere lafım. 2023'de kazanan hükümet dine sıcak bakmayan bir hükümet olacak. (hehehe şuankiler sıcak bakıyor sanki)
Türkiye'ye şeriat gelmez isteyenlere söylüyorum adama sorarlar sen islama göre yaşıyor musun diye.

Şuraya sesli koyun ya ses tonumu iletmem lazım.

Türkiye'ye şeriat gelmez çünkü halk istemiyor. Atatürk şeriatı kaldırabildi, laikliği getirebildi çünkü bu halk istiyordu olay bundan ibaret.

Bunlar hep boşa nefes. Bugün de bu ülkede islamla yönetilelim diye sorsan 10da 9.9u kaçar.

Hep bir goy goy vardır. Türkiye'nin %99'u müslüman diye. İstediğiniz şekilde tartışırım. Türkiye'nin yarısına yakını bile isteye dinden çıktı. İmam hatiplerin ateist ve deist yetiştirdiği toplumda millet hala bir umuttur insanı yaşatan diye geziniyor. Herkesin ölümü kıyamet. Kendi ölümünüze hazırlanın.

Neyse geçelim. Bana hakkaten iPad Pro lazım ya. Zam yemese bari. Hediye edecek gönlü zengin varsa hayır duacısı olurum.

İslam'a hakaret edende banlanır evet, ama yasal suç değil.
Halkı kin ve nefrete sürüklemek, din hürriyetini ihlal, bir kişiyi dininden ötürü aşağılamaktan ötürü+ bu yönetimden ötürü 5816'dan daha beter ceza alır.

xPhoenix06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,191
Atatürk'ü eleştirirsin anlarım, kötü yaptığı şeyleri söylersin anlarım ancak Atatürk'e İslam üzerinden saldırıp Türk insanının Atatürk'e nefret etmesini sağlamaya çalışmak alçaklıktan başka bir şey değildir. Senin kültürünü, milliyetini, refahını bunların korunmasını hepsini ama hepsini Atatürk'e borçlusun. Hatta ve hatta senin şuan dinini rahat bir şekilde yaşayabilmeni bile Atatürk'e borçlusun. Diyorsunuz ya onu astırdı bunu astırdı Allah aşkına İran'ın halini görmüyor musunuz? Şuanki "Hoca" denilen şahısların yaptığı şeyleri görmüyor musunuz? O zaman astırdığı insanların bu tarz insanlar olmadığını nereden biliyorsunuz? Adam İslam düşmanı diyorsunuz ulan adam senin bir müslümanın refahı için çalıştı refahı İslam düşmanıysa niye seni düşünsün. Birde diyorsunuz ya hani ülkeyi dinin istediği şekilde yönetmeyi kaldırdı diye e ulan siz yine aynı şekilde Müslümanlıkta zorunluluk olmaz diyorsunuz eğer ülke yönetimi dini kurallara göre yönetilirse bu sefer zorunlu olarak yapmamız/yapmamamız gereken şeyler çıkıyor? Aslında Atatürk'e hakaret etme yasağının kaldırılması lazım çünkü bu sayede gerçek vatan hainlerini tümüyle görebiliriz...

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
İslam'a hakaret eden yasal suç mu olması gerekiyor utku. Bu din tek doğru din. Ona bakılırsa birisi senin annene sövse bu da yasal suç değil lakin kalıcı banlarsin. Kim banlamaz ki? Senin annenden, babandan daha çok sevdiğin dinine hakaret edilince kalıcı banlanmasi gerekmez mi? Bak sen müslümansın Elhamdülillah. Müslüman perspektifinden bak
Bu forumda sayısız kez İslam'ı savundum, savunanı destekledim, inkar eden için Allah'a dua ettim. Aslında bu konuda net bir fikrim yok. Yani doğrudan İslam'a hakaret bir kişiye nasıl bir ceza vereceğimi hiç düşünmedim, çünkü şimdiye kadar hiç bu forumda böyle bir şeyle karşılaşmadım. Lakin diğer Atatürk örneği ile her gün karşılaşıyorum.
İnkar etmek, eleştirmek hakaret etmek değildir. Bunu da söylemiş olayım.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Murat halka sorulmadan laiklik getirildi? Halka sen şeriatı kötü anlatırsan yok Arabistan da böyle şöyle diye halk ister mi? Halk istiyor benim görüşüm. Kimine göre istemez. Lakin bu Atatürk'ün İslami ülkeden çıkartmaya çalıştığını değiştirmez. Yahu kısasa kısas olan ALLAH İN EMİRLERİ OLAN BİR YÖNETİM ŞEKLİNİ NEDEN KALDIRIRSIN. Diyelim ki kaldırdın ee hilafet niye?
Medreseler niye?
Neden zorla şapka ?
Neden hocalar asıldı?
Neden Türkçe yapıldı (halk öğrensin diye mi? :D halk acı çekiyordu acı acı. Atatürk'ün de bunun açıklaması var zaten neden Türkçe'ye çevirdiği ile ilgili
Yahu halk hak etti bunlar oldu. Halk buna layık olduğu için geldi daha ne denir bunun üzerine?
Halk adam olaydı Osmanlı da yıkılmazdı çocukları dinsiz de olmazdı.
Herkes kendine pay biçsin. Atatürk yapmış, yapmışsa yapmış. Halk hak etmiş ki yapmış.

Şu halka bakın tamam herkes özgür ben özgürlüğü ihlal edelim demiyorum halkın istediği ortada bunun üstüne daha ne denir?

Beyler ve varsa kadınlar arayan bulur, inanır, uygular. Bu halkdan bir çoğu istemiyorsa sen ona ne diyebilirsin.
Bunlar havaya masal anlatmak.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
AliBaki imiş bu arkadaş. Kendisinden böyle yorumları beklemezdim açıkçası. Üzüldüm bir yerde. Yolu açık olsun hayatının geri kalanında.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Yaşamak istiyorum. Allah belanızı versin bu fiyatlar ne böyle. Bu işte büyük bir tezat var. Adam inatla 10 bin TL'lik cihazları haftada ayda bir değiştirip şov yapıyor şunu aldım bunu aldım diye inatla şov yapıyor ve millet sadece bakıyor.
Vallahi billahi bu adamlara nereden geliyor bu değirmenin suyu şaşırıyorum. Ya arkadaş biz mi çok şey istiyoruz ben anlamadım. Biri çıksın hatamızı söylesin o imkanlara sahip kişinin artısı söylesin kendimizi düzeltelim.

Görüp görüp sinirlenmekten bıktım. İşin kötüsü benimkine zevk de dersin temel ihtiyaçlarını karşılayamayan büyük bir kitle var bu ülkede ve millet susuyor. Susuyor ya böyle bir pısırıklık yok.
Türkiye bir açık hava tımarhanesi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...