Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
O zaman bende şunu diyeyim. Abdülhamid'e, Vahdettin'e 100 senedir sövülüyor, 100 senedir iftiralar atılıyor, bir şey oldu mu? Adamları ne kanun koruyor ne de kimse zorla sevdirmeye çalışıyor. O zaman bu adamlara ve diğer tarihi kişiliklere atılan iftiralar, edilen hakaretler içinde gereğini yaparsınız. Umarım...
Vahdettin'in Sevr'i kabul etmesi iftira mı? Abdülhamid'in kaybettiği topraklar, açılmasına izin verdiği yüzlerce yabancı okul iftira mı? Bunun tartışma yeri Söyle Rahatla değil.

M

Murat Burç

SDN Okuru
iPad Pro almamak için kendimi zor tutuyorum. Böbrek parası olmasa direk alıcam ya. :(

crow88

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,275
Sorry-We-Are-Closed-Yard-Sign.jpg

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Vahdettin'in Sevr'i kabul etmesi iftira mı? Abdülhamid'in kaybettiği topraklar, açılmasına izin verdiği yüzlerce yabancı okul iftira mı? Bunun tartışma yeri Söyle Rahatla değil.
Öncelikle dediğimi alakaya maydonoz şekilde çok yanlış anlamışsın ama Sevr'i bir açıklayayım.
Evet iftira. Sevr için Atatürk nutukta 2 kere proje, İnönü ise teklif der. Sevr'i Yunanistan hariç onaylayan bir tane devlet yok. Uluslararası antlaşmaların nasıl onaylanıp yürürlüğe girdiğini bile bilmiyorsunuz gelmiş Vahdettin Sevr'i onayladı edebiyatı yapıyorsunuz. Sıktı artık bu yalan.

Diğerlerine gelince onlar için bir şey demedim ben. Onlar gayette tartışılabilir, eleştirilebilir. Benim kastettiğim şey Confick'in mesajı gibi şeyler. Sıfır kanıt bol iftira ve hakaret. Buyur hadi gereğini yapsana. Versene kurallar dahilinde 3 gün 5 gün neyse artık, uzaklaştırmayı. Çünkü tarihi bir kişiliğe hakaret ve iftira ediyor adam.
2020-09-14_22-48-57.png

Son düzenleme:

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Öncelikle dediğimi alakaya maydonoz şekilde çok yanlış anlamışsın ama Sevr'i bir açıklayayım.
Evet iftira. Sevr için Atatürk nutukta 2 kere proje, İnönü ise teklif der. Sevr'i Yunanistan hariç onaylayan bir tane devlet yok. Uluslararası antlaşmaların nasıl onaylanıp yürürlüğe girdiğini bile bilmiyorsunuz gelmiş Vahdettin Sevr'i onayladı edebiyatı yapıyorsunuz. Sıktı artık bu yalan.
Diğerlerine gelince onlar için bir şey demedim ben. Benim kastettiğim şey Confick'in mesajı gibi şeyler. Sıfır kanıt bol iftira ve hakaret. Buyur hadi gereğini yapsana. Versene kurallar dahilinde 3 gün 5 gün neyse artık, uzaklaştırmayı. Çünkü tarihi bir kişiliğe hakaret ve iftira ediyor adam. Ekli dosyayı görüntüle 116263
Gereken ne ise her zaman yapılır. Ama şöyle de bir şey var.
Mesajı SS'leyip buraya atmışsınız. Hani rapor?

Niko4

Doçent
Reaksiyon puanı
421
Keşke ertelemeseydim keşke o futbol maçına gitmeseydimde ayağımı kırmazdım ne kadar zor durumda kaldım

xPhoenix06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,191
Olay ne okumaya üşendim biri özetlerse sevinirim tşk hatta ona bi tane hediye vercem özetleyene

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Gereken ne ise her zaman yapılır. Ama şöyle de bir şey var.
Mesajı SS'leyip buraya atmışsınız. Hani rapor?
Rapora gerek var mı artık? Mesajı silinmiş adamın. İstesem de atamam bu seferlik SSden gerekeni yapacaksınız. Hem üyeler ne zamandan beri mesaj silebiliyor?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,449
Adam akıllı hit müzik toplusu bulamıyorum!
lanet olsun?

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Bu mesajla beraber Dekan' lığı da geride bırakmış bulunmaktayım. SDN' le beraber nice 10.000 mesajlara İnşallah. Foruma pek katkım yok ama burada bulunmak gerçekten çok güzel. Herkese hayırlı forumlar, hayırlı akşamlar. :)

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Mutku mersus sildi işte efenim.
O ne be? Arkadaşa da dediğim gibi. Kanıt orda. Gereği neyse yapmanızı bekliyorum. Bu tür konular yönetim olarak sizin de güvenilirliğinizin, tarafsızlığınızın test edildiği konular ne de olsa.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Rapora gerek var mı artık? Mesajı silinmiş adamın. İstesem de atamam bu seferlik SSden gerekeni yapacaksınız. Hem üyeler ne zamandan beri mesaj silebiliyor?
E ben sildim mesajı, SS'i görünce. Dakikalar önce bu mesajı yazarken raporlasanız silinir ve yaptırım uygulanırdı. Bizim ilahi güçlerimiz yok ki, her mesajı görebilelim.

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
O ne be? Arkadaşa da dediğim gibi. Kanıt orda. Gereği neyse yapmanızı bekliyorum. Bu tür konular yönetim olarak sizin de güvenilirliğinizin, tarafsızlığınızın test edildiği konular ne de olsa.
Katılıyorum bakalım gereken yapılacak mı

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,171
Adam uçtu hocam. Günaydın. :D
Mutku mersus = utkuversus

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
E ben sildim mesajı, SS'i görünce. Dakikalar önce bu mesajı yazarken raporlasanız silinir ve yaptırım uygulanırdı. Bizim ilahi güçlerimiz yok ki, her mesajı görebilelim.
Önce mesajı atıp sonra raporlayacaktım sayfa yüklemesinde ufak bir sıkıntı oldu ardından baktım mesaj silinmiş. Kaldı ki ben raporlayamadan sildiğine göre mesajı görmüş ve sonrasında gerekeni yapmışsın. İstediğimiz bu işte fazlası ya da ayrıcalık vs değil. Teşekkürler.

Hafiyye-iAbdülhamid-iSani

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,169
Atatürk'ün lozanda verdiği misakı milli sınırları iftira mı?
İslam'a ettiği hakaretler iftira mı? TBMM arşivinde yer alıyor bu Kur'an'a haşa gökten indiği sanılan diye. MURAT BARDAKÇI bile açıklıyor bunu bunlar iftira mı?

Sultan Abdülhamit Han'ın ilk 3 yılı meclis yönetti bu iftira mı? Enver paşaya dahi söylüyor girmek istemediğini meclis sokuyor emrinde ne ordu ne bir şey var bu iftira mı?

İslam'ın hilafetini yıkan
Medreselerini kapatan
Hocasını asan
Şeriatını kaldıran
Sayayım mı daha?
İftira mı bunlar?

M

Murat Burç

SDN Okuru
Emeğiniz için teşekkürler. Bu cevapların hepsini zaten internette görüyorum. Umarım Allah varsa inanmayı bulurum diyorum. Tekrar teşekkürler.
Klasik sorulara klasik cevaplar. Kimseden seni bir cevapla aydınlatmasını bekleme. İnanmamayı seçtiğin için inanmıyorsun.

Hele 2. soru.
Bu konuda iddalıyım. Almasını bilene Kuranda herşey var ama almasını bilene.
Din kitabının inatla apaçık olmasını isteyenlere anlam veremiyorum.
Arapça dil olarak çok gelişmiş bir dil. Kelime sayısı çok fazla. Kuran bu yüzden bu dilde indi. Bu yüzden bir ayetten bilmem kaç tane tefsir bilmem kaç tane anlam çıkıyor.

Ayrıca cevapları benim gibilerden arayacağına bilene sor, kitap oku.
Allah varsa diye birşey yok. Allah var olay bu kadar basit.

Ben herkese soruyorum gerçekten herşeyin yokluktan kendi kendine olduğunu iddia eden birisi mantıklı birşey getirsin önüme.

Ben benden daha üstün birşeyin yaratmasını yoktan kendiliğinden varolmasına göre daha mantıklı buluyorum. Olmayan bir şey kendi kendine irade gösterip var olamaz.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Atatürk'ün lozanda verdiği misakı milli sınırları iftira mı?
İslam'a ettiği hakaretler iftira mı? TBMM arşivinde yer alıyor bu Kur'an'a haşa gökten indiği sanılan diye. MURAT BARDAKÇI bile açıklıyor bunu bunlar iftira mı?

Sultan Abdülhamit Han'ın ilk 3 yılı meclis yönetti bu iftira mı? Enver paşaya dahi söylüyor girmek istemediğini meclis sokuyor emrinde ne ordu ne bir şey var bu iftira mı?

İslam'ın hilafetini yıkan
Medreselerini kapatan
Hocasını asan
Şeriatını kaldıran
Sayayım mı daha?
İftira mı bunlar?
Kur'an gökten inmemiştir, Allah tarafından bize ulaştırılmıştır. Önce bunu bir bilin. Allah gökte değil, her yerdedir.

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,169
Kur'an gökten inmemiştir, Allah tarafından bize ulaştırılmıştır. Önce bunu bir bilin. Allah gökte değil, her yerdedir.
Allah her yerde değildir. O her yerden münezzehtir. Gökte olarak ATATÜRK bunu kast ediyor. Hani MURAT BARDAKÇI diyorum ne diyeyim ki daha. Ve şunu da belirteyim utku neden İslam düşmanları kalıcı BANLANMİYOR da Atatürk düşmanları banlaniyor? BAK CONFİK SULTAN ABDÜLHAMİD HANA hakaret etmiş? Ben Atatürk e etsem kalıcı banlamaz mısın? BANLARSİN. Ama iş bu tarafa gelince olmuyor. Bunu kişisel algılama. Yönetim bu şekilde. Bu yönetimi sonuna kadar kınıyorum

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Allah her yerde değildir. O her yerden münezzehtir. Gökte olarak ATATÜRK bunu kast ediyor. Hani MURAT BARDAKÇI diyorum ne diyeyim ki daha. Ve şunu da belirteyim utku neden İslam düşmanları kalıcı BANLANMİYOR da Atatürk düşmanları banlaniyor? BAK CONFİK SULTAN ABDÜLHAMİD HANA hakaret etmiş? Ben Atatürk e etsem kalıcı banlamaz mısın? BANLARSİN. Ama iş bu tarafa gelince olmuyor. Bunu kişisel algılama. Yönetim bu şekilde. Bu yönetimi sonuna kadar kınıyorum
İslam'a hakaret eden yok bu forumda. O yüzden banlananını da göremezsiniz. Genelde insanlar İslam üzerinden Atatürk'e hakaret eder, ama Atatürk üzerinden asla İslam'a hakaret edilmez. Aradaki fark budur.

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,169
İslam'a hakaret eden yok bu forumda. O yüzden banlananını da göremezsiniz. Genelde insanlar İslam üzerinden Atatürk'e hakaret eder, ama Atatürk üzerinden asla İslam'a hakaret edilmez. Aradaki fark budur.
Yok mu? :D kaç kere raporladim konuları İslam'a hakaret içeriyor diye yok demi? MESAJ SİLİYORSUN MESAJ MESAJJJJ. ATATÜRK ÜZERİNDEN İSLAMA HAKARET EDEN VARRRR. Adadaki farkın olması KADİYEYİ değiştirmiyor. İSLAMA Hakaret edeni sadece ya banliyorsunuz ya da mesajını siliyorsunuz. Lakin ATATÜRK E sonevi KALICI BANLANİYORSUNUZZZZ

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Bir yerde adam haklı. Atatürk'e hakaret, iftira kalıcı ban sebebiyse diğer tarihi kişiliklere edilen hakaret ve iftiralar da kalıcı ban sebebi olmalı. Bu konuda yönetimin gereken düzenlemeyi yapması lazım.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Yok mu? :D kaç kere raporladim konuları İslam'a hakaret içeriyor diye yok demi? MESAJ SİLİYORSUN MESAJ MESAJJJJ. ATATÜRK ÜZERİNDEN İSLAMA HAKARET EDEN VARRRR. Adadaki farkın olması KADİYEYİ değiştirmiyor. İSLAMA Hakaret edeni sadece ya banliyorsunuz ya da mesajını siliyorsunuz. Lakin ATATÜRK E sonevi KALICI BANLANİYORSUNUZZZZ
Arada bir fark daha var.
Bu ülke Laik bir ülke, ve bu Devletin Anayasasında İslam yok.
Lakin bu devletin Anayasasında Atatürk'e hakaretin suç olduğu ibaresi var. Ayrıca Atatürk bu devletin ilk Cumhurbaşkanı ve kurucusu. Nasıl Erdoğan'a hakaret edeni banlıyorsak, Atatürk'e hakaret edeni de banlıyoruz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...