Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
f4c914190ac53fe87c4a48098c97c5da.jpg

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
[video=youtube;H3Y5dvxJVdk]https://www.youtube.com/watch?v=H3Y5dvxJVdk[/video]

hahaha :D :D

ALBATROS84

Doçent
Reaksiyon puanı
54
Telefonun 2. Çekirdeği kendi cumhuriyetini ilan etmiş cpu master ile belirlediğim sınırların üstüne çıkıyor :D

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
İki gün kullanmak için telefon kurdum iyi mi :D

500 mb'dan fazla uygulama yüklemişim :D

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Telefon alacak param olup telefon beğenmemek kadar saçma bir duygu yok.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=261339]Meridian[/MENTION] Sen uyur kalkarsın, yorumumu beğenirsin ama ben hala ayaktayımdır... :mrgreen:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bütçen ne kadar?

Bütçe sınırı yok. Apple'a ısınamamış, samsung istemiyor galiba yanlış hatırlamıyorsam. G4 düşünüyor :) onada emin değil çünkü abisinde varmış beğenmemiş galiba :D

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Samsung yok.
Lg yok.
Nexus olmaz.
Z3 beğenmiyorum.
Ascend Mate 7 sıcak bakıyorum.
Htc 'ye uzağım.
Apple yok.

Eğer stabilite istersen androidden uzak dur. Benim sana önerim i6
-Androidden kat kat stabil
-Kullanım zor ama alıştıkça ısınıyorsun
-Güncelleme desteği mükemmel
- Apple'dan 4-5 yıl kesintisiz güncellemde desteği ve yenilikler
-Güvenli, virüs olayı yok
-Arayüz basit, telefon tasarımı iyi
-Pahalı ama alabilirsen almalısın
-Müzik indirilmiyor diyorlar ama itunes yazılımından haberleri yok
-Ücretsiz 5 Gb bulut yedekleme

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Samsung yok.
Lg yok.
Nexus olmaz.
Z3 beğenmiyorum.
Ascend Mate 7 sıcak bakıyorum.
Htc 'ye uzağım.
Apple yok.

Para sıkıntı değil. Ram temizleme derdi olmasın, kamera iyi olsun yeter.

Aga yanlış anlama ama senin ki biraz rahatlıktan kaynaklı böyle :D Hadi saydığın markalar tamam burdan androidden bıktığını bulaşmak istemediğini çıkartmak istiyorum ama ioslu cihazlarada hayır diyorsun.

Mate 7'nin 4000mah bataryası vardı galiba? geçen söylediğindi sanırım. Git bi G4 al ne biliyim farklı bir cihaz olabilir. Mate 7 nedir? :D

Tabi karar senin nasıl olsa. G4'de ram temizleme derdi yok. Saydığın markalar arasında şu anda en iyi kameraya sahip telefon yanlışım yoksa.

Arayüz stabilitesi çok çok iyi, oyun performansı zaten olması gerekenin üstünde, ısınan bir telefon değil, büyük ekranlı şık tasarımlı daha ne? :D

Eğer stabilite istersen androidden uzak dur. Benim sana önerim i6
-Androidden kat kat stabil
-Kullanım zor ama alıştıkça ısınıyorsun
-Güncelleme desteği mükemmel
- Apple'dan 4-5 yıl kesintisiz güncellemde desteği ve yenilikler
-Güvenli, virüs olayı yok
-Arayüz basit, telefon tasarımı iyi
-Pahalı ama alabilirsen almalısın
-Müzik indirilmiyor diyorlar ama itunes yazılımından haberleri yok
-Ücretsiz 5 Gb bulut yedekleme

Hiç iphone kullanmamış biri olarak (eskiden), G2'den iphone 5s'e geçtim. Bilgisayar yazılımlarından tut telefonu kullanmayı öğrenmem 1 günümü almıştır tabi 1 günden kastım oturup telefonu çözmekten bahsetmiyorum. Yani androide benzer sonuçta ayarlara giriyorsun herşey Türkçe, bak dene öğren zor bir şeyi yok.

Jailbreak yapıp tweakleri vs keşfetmem yine bir kaç günümü aldı, sonra jb üzerinden kendimi geliştirmem haftalarımı aldı. Orası ayrı elbette :)

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Yazımda yanlış mı var diye kontrol ettim, doğru yazmışım. Apple yok demiştim.

G2,G3,G4
Note1, Note3, Note 4
S5, S6
Z2, Z3
M8
Nexus 5, 6
IPhone 5, 6

Kullandım şu ana kadar. Pili rezalet bir cihaza ihtiyacım yok. Yazı gayet açık.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Aga yanlış anlama ama senin ki biraz rahatlıktan kaynaklı böyle :D Hadi saydığın markalar tamam burdan androidden bıktığını bulaşmak istemediğini çıkartmak istiyorum ama ioslu cihazlarada hayır diyorsun.

Mate 7'nin 4000mah bataryası vardı galiba? geçen söylediğindi sanırım. Git bi G4 al ne biliyim farklı bir cihaz olabilir. Mate 7 nedir? :D

Tabi karar senin nasıl olsa. G4'de ram temizleme derdi yok. Saydığın markalar arasında şu anda en iyi kameraya sahip telefon yanlışım yoksa.

Arayüz stabilitesi çok çok iyi, oyun performansı zaten olması gerekenin üstünde, ısınan bir telefon değil, büyük ekranlı şık tasarımlı daha ne? :D

Hiç iphone kullanmamış biri olarak (eskiden), G2'den iphone 5s'e geçtim. Bilgisayar yazılımlarından tut telefonu kullanmayı öğrenmem 1 günümü almıştır tabi 1 günden kastım oturup telefonu çözmekten bahsetmiyorum. Yani androide benzer sonuçta ayarlara giriyorsun herşey Türkçe, bak dene öğren zor bir şeyi yok.

Jailbreak yapıp tweakleri vs keşfetmem yine bir kaç günümü aldı, sonra jb üzerinden kendimi geliştirmem haftalarımı aldı. Orası ayrı elbette :)

İos 9 da jb olmayacak herhalde, adamlar açıkları kapatmışlar tek tek.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91

G2,G3,G4
Note1, Note3, Note 4
S5, S6
Z2, Z3
M8
Nexus 5, 6
IPhone 5, 6

Gülü seven dikenine katlanır. Ne bekliyordun :D 2500mAh S810, 3-4GB ramlı yağ gibi kayan telefon 8-9 saat ekran süresi vermesinimi :D

Bu telefonlar olsun, ileride çıkıcak telefonlar olsun hepsi aynı tas aynı hamam olucak.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876

G2,G3,G4
Note1, Note3, Note 4
S5, S6
Z2, Z3
M8
Nexus 5, 6
IPhone 5, 6

Bu kadar cihazı hangi ara kullandın? 1 gün mü ne? En az 1 hafta kullansaydın böyle demezdin.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION] , Nexus 5 beni pil hariç tatmin ediyor. Boşta 1 gb ram var genelde. Clean master vs program asla kullanmadım, kullanmam. G4'ün rami gayet de doluyor germe beni kardeşim.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
İos 9 da jb olmayacak herhalde, adamlar açıkları kapatmışlar tek tek.

9'da olmazsa 9.0.1'de açık vericekler. Olmazsa 9.1.2'de falan vericeklerdir elbette. Geliştiricilere 8.1.3 sürümü yayınlandığında direk jb çıktı. Sonra gitti kapattılar ve üst sürümlerinede yapamaz hale geldik.

Bide bu jbyi yapan kişi bırakmışmı bu işleri öyle bişi :D ayriyetten açığı olmayan bişi yoktur mutlaka vardır, sadece bulubilen yetenekli insanlar lazım.

ALBATROS84

Doçent
Reaksiyon puanı
54
Bu amiral gemisi sevdanız nedir onlarda yaptığınız ama orta seviye cihazlarda yapamadığınız şey nedir

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
9'da olmazsa 9.0.1'de açık vericekler. Olmazsa 9.1.2'de falan vericeklerdir elbette. Geliştiricilere 8.1.3 sürümü yayınlandığında direk jb çıktı. Sonra gitti kapattılar ve üst sürümlerinede yapamaz hale geldik.

Bide bu jbyi yapan kişi bırakmışmı bu işleri öyle bişi :D ayriyetten açığı olmayan bişi yoktur mutlaka vardır, sadece bulubilen yetenekli insanlar lazım.

Jb yi tek bir kişi çıkarmıyor, hacker grupları var. Taig, pangu evasion gibi. Bunlar açığı bulurlar ise cydia marketin yapımcı saurik cydiayı uyumlu hale getiriyor. Tweak yapımcıları da kendi tweaklerini güncelliyor.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
@Vikings , Nexus 5 beni pil hariç tatmin ediyor. Boşta 1 gb ram var genelde. Clean master vs program asla kullanmadım, kullanmam. G4'ün rami gayet de doluyor germe beni kardeşim.

Benim anlamadığım olay bu ram takıntısı nedir? g4'ün rami dolması için var zaten, cihazda kullanabileceğim sosyal medya uygulamaları haricinde bir sürü kişisel uygulamalarımda var. Ramin %60-65lik kısımı dolu. %80 olsun ne fark edicek? ram zaten bu yüzden var cihazın rahatlaması içinde senin cihazda 300 uygulamamı var :D nedir bu ram kullanımına takıntın böyle anlayamadım yani, yanlış anlama kötü anlamda söylemiyorum.

Ben cihazda bir tekleme bile görmedim. Bu kadar akıcı stabil çalışan bir cihaz yapmışlar. Bak ben G2 kullanmayı bırakalı son zamanlarda telefonun bir kaç sorununu keşfetmiştim. G3 hakkında da her yerde sorunlarını söylerim. G4'ün şimdiye kadar bir sorununa rastlamadım. Tamamen kullanıcı odaklı bir telefon olmuş.

Ben kullandığım cihazları (iyise) överim, öneririm. Abinde g4 varmış neden test etmiyorsun uygulamalarını vs kurup denemeyi? bir tekleme falanmı yapıyor? bende aynılarını yükleyip test etmek isterim o zaman. Benimde G2'den kalma stabilite takıntım vardı. 5s ile bu sorun düzeldi fakat tekrar androide geçtim.

Şu anda g4'de böyle bir problem yaşamadım, hatta hatırlarsan senin için video çekmiştim :D

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Ağğğğağğğağğğğağğğğğ canım çok sıkılıyor

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Benim anlamadığım olay bu ram takıntısı nedir? g4'ün rami dolması için var zaten, cihazda kullanabileceğim sosyal medya uygulamaları haricinde bir sürü kişisel uygulamalarımda var. Ramin %60-65lik kısımı dolu. %80 olsun ne fark edicek? ram zaten bu yüzden var cihazın rahatlaması içinde senin cihazda 300 uygulamamı var :D nedir bu ram kullanımına takıntın böyle anlayamadım yani, yanlış anlama kötü anlamda söylemiyorum.

Ben cihazda bir tekleme bile görmedim. Bu kadar akıcı stabil çalışan bir cihaz yapmışlar. Bak ben G2 kullanmayı bırakalı son zamanlarda telefonun bir kaç sorununu keşfetmiştim. G3 hakkında da her yerde sorunlarını söylerim. G4'ün şimdiye kadar bir sorununa rastlamadım. Tamamen kullanıcı odaklı bir telefon olmuş.

Ben kullandığım cihazları (iyise) överim, öneririm. Abinde g4 varmış neden test etmiyorsun uygulamalarını vs kurup denemeyi? bir tekleme falanmı yapıyor? bende aynılarını yükleyip test etmek isterim o zaman. Benimde G2'den kalma stabilite takıntım vardı. 5s ile bu sorun düzeldi fakat tekrar androide geçtim.

Şu anda g4'de böyle bir problem yaşamadım, hatta hatırlarsan senin için video çekmiştim :D
Çok fark edecek. Facebook, Snapchat, Whatsapp, Tapatalk, SoundCloud, Gmail (senkronizasyon), Swiftkey ve daha sayamadığım uygulamalar çalışıyor daima arkada. Bunlar gene çok değil ama ne hikmetse kullandığım çoğu cihazda ram 2gb sınırına dayanıyor,geçiyor. Bununla paralel olarak da cihaz akmıyor. Bende 1.2 gb yi anca geçiyor. Nexus 5 cihazımda 1 milisaniyelik takılma bile yok şu anda. Emin ol şu anda G4'ten daha hızlı arayüz, uygulama tablası açılışı. Sadece derdim pil ve kamera. Büyük ihtimal One plus Two beklerim veya Ascend mate alırım.

Bu arada arkadaş çevrem aşırı geniştir birçok arkadaşımda var cihazlar. Günlük her insan ne kullanıyor ise onlar da öyle kullanıyor, ben de otlanıp inceliyorum. Ayrıca Dogubank'ta tanıdık dükkanlarımız var, alıp inceliyorum.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Çok fark edecek. Facebook, Snapchat, Whatsapp, Tapatalk, SoundCloud, Gmail (senkronizasyon), Swiftkey ve daha sayamadığım uygulamalar çalışıyor daima arkada. Bunlar gene çok değil ama ne hikmetse kullandığım çoğu cihazda ram 2gb sınırına dayanıyor,geçiyor. Bununla paralel olarak da cihaz akmıyor. Bende 1.2 gb yi anca geçiyor. Nexus 5 cihazımda 1 milisaniyelik takılma bile yok şu anda. Emin ol şu anda G4'ten daha hızlı arayüz, uygulama tablası açılışı. Sadece derdim pil ve kamera. Büyük ihtimal One plus Two beklerim veya Ascend mate alırım.

Bu arada arkadaş çevrem aşırı geniştir birçok arkadaşımda var cihazlar. Günlük her insan ne kullanıyor ise onlar da öyle kullanıyor, ben de otlanıp inceliyorum. Ayrıca Dogubank'ta tanıdık dükkanlarımız var, alıp inceliyorum.

Elbette ram önemli ama emin ol g4 şişecek bir cihaz değil, şu anda dediğim gibi kullanabildiğim her uygulama yüklü ve sorunsuz çalışıyor.

Bide Nexus 5'in G4'e göre daha stabil çalışması cihazın google ürünü olması + içindeki saf android olmasından kaynaklanıyor.

LG'nin bir sürü rom ile gelen özellikleri uygulamaları var, bunlarında ram'i dolduruyor belli bir kısmını.

Nexus 5'in içinde gelen rom sanırım boş? yani boştan kastım işte quickremote gibi ıvır zıvır LG healt gibi uygulamalar yoktur? genelde boş olur o tarz romlar, tabi bir değişime gitmedilerse böyle hatırlıyorum.

Bu yüzden ram açısında daha boş bir alana sahip oluyorlar.

LG'nin içinde gelen uygulamaların bir çoğu işime yaramasada cidden bir çoğunu kullanıyorum. Bazı insanlar vardır telefonda ki özellikleri, gelen uygulamaları ballandıra ballandıra anlatırlar ama sorsan 1 tane kullanmazlar. Bu insanlara sinir olurum, cidden işime yarayan çok şey var telefonda öyle boş şeyler gelmiyor özellik bakımından.

Mesela en ufak bir örnek vericek olursam, Clean Master programını indireceğime ayarlar kısmında telefonun yanında gelen stock hem ram hemde gereksiz dosya temizleyicisi var.

Böyle böyle ufak süprizleri hoş olmuş. LG'yi över gibi oldum şimdi :D Örn: Samsung'un bu kalp vs ölçme şeyide çok iyi mesela, hiç kullanmadım doğuru sonuçlar verirmi bilmiyorum ama işte nexus cihazlarda bu tarz süprizler yok. Bu firmalarda alıp androidi, kendi özelliklerini ekleyip fark yaratmak istiyorlar.

Bazıları batırırken bazıları yükseliyor.

Her neyse umarım istediğin telefonu alırsın, keşke şunu alsaydım düşüncesine kapılmazsın mutlu mesut yaşarsınız artık :) Şimdiden hayırlı olsun.

Bayada uzattık buradan, telefon konusu oldu :D [MENTION=105823]bt38[/MENTION] saygılar efenim...

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91

Elbette ram önemli ama emin ol g4 şişecek bir cihaz değil, şu anda dediğim gibi kullanabildiğim her uygulama yüklü ve sorunsuz çalışıyor.

Bide Nexus 5'in G4'e göre daha stabil çalışması cihazın google ürünü olması + içindeki saf android olmasından kaynaklanıyor.

LG'nin bir sürü rom ile gelen özellikleri uygulamaları var, bunlarında ram'i dolduruyor belli bir kısmını.

Nexus 5'in içinde gelen rom sanırım boş? yani boştan kastım işte quickremote gibi ıvır zıvır LG healt gibi uygulamalar yoktur? genelde boş olur o tarz romlar, tabi bir değişime gitmedilerse böyle hatırlıyorum.

Bu yüzden ram açısında daha boş bir alana sahip oluyorlar.

LG'nin içinde gelen uygulamaların bir çoğu işime yaramasada cidden bir çoğunu kullanıyorum. Bazı insanlar vardır telefonda ki özellikleri, gelen uygulamaları ballandıra ballandıra anlatırlar ama sorsan 1 tane kullanmazlar. Bu insanlara sinir olurum, cidden işime yarayan çok şey var telefonda öyle boş şeyler gelmiyor özellik bakımından.

Mesela en ufak bir örnek vericek olursam, Clean Master programını indireceğime ayarlar kısmında telefonun yanında gelen stock hem ram hemde gereksiz dosya temizleyicisi var.

Böyle böyle ufak süprizleri hoş olmuş. LG'yi över gibi oldum şimdi :D Örn: Samsung'un bu kalp vs ölçme şeyide çok iyi mesela, hiç kullanmadım doğuru sonuçlar verirmi bilmiyorum ama işte nexus cihazlarda bu tarz süprizler yok. Bu firmalarda alıp androidi, kendi özelliklerini ekleyip fark yaratmak istiyorlar.

Bazıları batırırken bazıları yükseliyor.

Her neyse umarım istediğin telefonu alırsın, keşke şunu alsaydım düşüncesine kapılmazsın mutlu mesut yaşarsınız artık :) Şimdiden hayırlı olsun.

Bayada uzattık buradan, telefon konusu oldu :D [MENTION=105823]bt38[/MENTION] saygılar efenim...

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION] görecem seni ben cihazın Nand yongaları aşınmaya, teklemeye başlayınca. Hiçbiri Nexus olamaz :D Konuyu kapatıyorum.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
Stabil cihaz istersen motorola oneplus veya nexus 6 ya bakacaksın başka seçenek yok zaten :) Diğer cihazlar stabil değil gibi oldu ama en saf şekilde gelen cihazlar bunlar :) Şahsen motorolaya bayılıyorum yazılım ve stabilite konusunda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...