Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Bugün pirinç helvası yapmaya çalıştım.
Fazla pişmiş bebek mamasına döndü. :D

BuffMe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
İnsanları din farklılıklarına göre yargılamayı bırakın. Zira bu kendini müslüman zannedenler Peygamber Efendimiz (S.A.V) in farklı din ve ırktakilere nasıl davrandığını araştırsın...

sonerooz

Doçent
Reaksiyon puanı
216
C-tCMqnXkAAMn02.jpg

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Bir gifin boyutunu değiştiremedik iyimi

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Sana dediklerimi yapmıyorsun. Temiz windows kur. Silgi ile ramleri sil. Hdd de daha önce gösterdiğim yerleri sil. Çözüm bu.
Dediklerinizi yapmadığımı nereden çıkardınız? :) Önceden de bu tavsiyeleri vermiştiniz ve ben o zaman Ram'i silgi ile silip HDD'yi çıkarıp takmıştım.
Ram testi yaptım. Anladığım kadar Ram'de sorun yok. Zaten önceden de mavi ekran hatası aldığım için temiz kurulum yapmıştım. Forumda bunun için konu açtım. O konuya bakar mısınız?
Windows 10 "BAD_POOL_CALLER" Mavi Ekran Hatası

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Dediklerinizi yapmadığımı nereden çıkardınız? :) Önceden de bu tavsiyeleri vermiştiniz ve ben o zaman Ram'i silgi ile silip HDD'yi çıkarıp takmıştım.
Ram testi yaptım. Anladığım kadar Ram'de sorun yok. Zaten önceden de mavi ekran hatası aldığım için temiz kurulum yapmıştım. Forumda bunun için konu açtım. O konuya bakar mısınız?
Windows 10 "BAD_POOL_CALLER" Mavi Ekran Hatası
hdd'nin bios da ide sata ayarı var mı? benim kinde var değiştirince mavi ekran veriyordu rahmetli sildim onu ve 32bitti o...

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
hdd'nin bios da ide sata ayarı var mı? benim kinde var değiştirince mavi ekran veriyordu rahmetli sildim onu ve 32bitti o...
Onun nedeni diyelimki satabmodda iken 7 kurdun. O7 sataya göre kuruluyor ve dosyalar ona göre düzenleniyor. Sen pcyi ideye aldığında kodlamlar uyuşmuyor. Sonra cızbız.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Onun nedeni diyelimki satabmodda iken 7 kurdun. O7 sataya göre kuruluyor ve dosyalar ona göre düzenleniyor. Sen pcyi ideye aldığında kodlamlar uyuşmuyor. Sonra cızbız.
boot ederken mbr'yi yanlış okuyor galiba gerçi bios salaklaştı saat ayarı 3 saat ileri gidiyor sapıttı bios resetlemem gerek üşeniyorum...

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Sütlü bulgur helvası yapmaya çalıştım, şekerli bulgur pilavı gibi oldu.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
İnsan sağlığın değerini kaybedince anlıyor. Sağlık olmadan hiçbir şey olmuyor...

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
bence hiç uğraşma şu helva işi ile ya helvaya olan olacak zaten olmuş :) yada sana
Marketlerden veya cafe, pastane vs gibi yerlerden glikoz şuruplu, fruktoz şuruplu, sakkaroz şuruplu, farklı kanserojen yağlar(hurma, pamuk, palmiye, vs), raf ömrünü uzatan kimyasallar ile yapılmış her türlü tatylıyı bıraktım.
Evde canım tatlı çekince irmik tatlısı(ben irmik pudingi diyorum) veya irmik helvası yapıyorum.
1 litre yarım yağlı süt, 1 bardak irmik, 1 paket vanilya, 1 kaşık zeytin yağı, yarım bardak toz şeker.
Eğer yağı 2 kaşık yapıp bu yağ ile en başta kavurursak sütlü irmik helvası oluyor, hepsini aynı anda atarsak sütlü irmik tatlısı(pudingi) oluyor.
Hem lezzetli, hem sağlıklı, hem hafif. :)
Farklı tarifler oluşturmaya çalıştım ama tutmadı. :D

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Zamanında bizde okul yıllarımızda un helvası denemiştik bizimkide helva harici başka şeye dönmüştü tecrübe konuşuyor yani :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...